Sünnet için ideal yaş

Sünnet için ideal yaş

    Sünnet için ideal yaş doğumu izleyen ilk hafta (yeni doğan sünneti) ya da 7 yaş civarıdır. Özellikle 2-5 yaş arasında uygulanan sünnet çocukta psikolojik travma yaratabileceğinden önerilmemektedir. Ancak sünnet bir sağlık problemi için uygulanacaksa bu bir zorunluluktur ve yaşın önemi bulunmamaktadır.
    Aileler için sünnet, öncelikle bir cerrahi işlem olarak kabul edilmesi gerekmektedir. Her cerrahi işlem gibi sünnet de ameliyathane şartlarını sağlayan sağlık kuruluşlarında ve bir uzman hekim tarafından uygulanmalıdır. Bilgisiz ve yetkisiz ellerde sünnet, telafisi mümkün olmayan hasarlar yaratabilmektedir.
    İdeal sünnet anestezi altında uygulanmaktadır. Bölgesel uyuşturma altında dahi yapılan sünnette çocuk acı hissetmese bile korku ve heyecan nedeniyle psikolojik olarak ciddi travmaya maruz kalabilmektedir.

Bu makale 25 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ahmet Köse

Op.Dr Ahmet Köse lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak  Üroloji Uzmanı olmuştur.

Op.Dr Ahmet Köse, mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan Özel Ack Ürotaş Üroloji Tıp Merkezi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
Op. Dr. Ahmet Köse
Op. Dr. Ahmet Köse
Bursa - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube