Sakal ve kaş nakli nasıl yapılmalı

Sakal ve kaş nakli nasıl yapılmalı

Sakal erkek yüzünde olmazsa olmaz bir estetiktir. Gerek görsel olarak gerekse izleri kapatmak için sakal olması tercih edilmektedir. Fakat belirli nedenler ile dökülen veya çıkmayan sakallar ekilme işlemi ile geriye kazanılabilmektedir. Erkekler için gayet kötü bir durum yaratan sakal çıkmaması veya dökülmesi ekme işlemi ile ortadan kaldırılabilmektedir.

Sakal ekme işlemi ülkemizde yaklaşık 2005 yılından bu güne yapılmaya başlanmış bir uygulama olup bu tarz sorunu olan erkeklere çözüm olmuştur. Kısa bir sürede yapılan bu işlem ile çok beklemeden sakallar çıkmaya başlayacaktır. Köselik denilen hiç sakal çıkmama problemleri de bu yöntem ile rahatlıkla çözüme kavuşabilmektedir. 

Sakal yüzümüzü güzelleştiren ve şekil veren tüylerdir. Belli bir nedene bağlı olmadan yada bir hastalık sonucu dökülen ve çıkmayan kaşlarda yine ekim işlemi ile ortadan kalkacaktır. Kaş ekme işlemi hem bayanlara hem de erkeklere uygulanmaktadır. Bu işlem uygulanmadan önce hekim kişinin yüz hatlarına göre bir kaş çizmeli ve dolgunluğunu, uzunluğunu ona göre ayarlamalıdır. Aksi takdirde kötü ve istenmeyecek görüntüler ortaya çıkabilmektedir.

Kaşlar ekildikten üç hafta sonra tamamen dökülür sanki ekilme işlemi yapılmamış gibi bir görüntü olur. Fakat daha sonra istenilen ölçüde çıkmaya başlar. Kaş uzaması saçlardan çok daha hızlı olarak olmaktadır. Kişi çok beklemeden istediği kaş görünümüne bu yöntem ile kavuşacaktır.

Kaş ve sakal ekim işlemleri artık çok tercih edilen yöntemlerdir. Sakalı çıkmayan yada bir kısmı dökülen bunu sorun haline getiren erkekler kısa sürede normal hallerine kavuşacaklardır. Yada kaşlarında problem yaşayanlar kaş ekme işlemi ile istedikleri şekilde ve dolgunlukta kaşlara kavuşacaklardır. Sadece bu işlemlerin steril ortamlarda uzman Plastik Cerrah tarafından yapılması şiddet ile tavsiye edilmektedir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin KANDULU, K.K.T.C’nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra tıp eğitimi için Türkiye’ye gelmiştir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, tıp eğitimi sürecinde yoğun ilgi duyduğu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında ihtisas eğitimine başlamıştır. 2010 yılında mikrocerrahi alanındaki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastomoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca birçok rekonstrüktif ameliyatın yanı sıra burun, meme ve vücut estetikleri ile özel olarak ilgilenmiş ve çok sayıda ameliyat gerçekleştirmiştir. İhtisas eği ...

Etiketler
Saç ekme
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube