Saç ektirmeden önce bilmeniz gerekenler

Saç ektirmeden önce bilmeniz gerekenler

Saç ektirmek tıbbi açıdan zor bir operasyon olmasa dahi kişinin hayatında ciddi değişiklikler yaratacağı için dikkatle verilmesi gereken bir karardır. Doğru yapılmış abartıdan uzak ve doğal bir saç ekimi kişinin sosyal yaşantısını öz benliğini, özel hayatını ve işini olumlu yönde değiştirmekte ve kişinin hayatının bir anlamda yenilemektedir.

Olumlu sonuçlanmış, profesyonel ellerden çıkmış bir saç ekimi hayatımızda ne kadar çok pozitif değişiklik yaratıyorsa başarısız sonuçlanmış, yanlış tercihlerin ürünü sorunlu bir saç ekimi de hayatımızda düzeltmesi çok uzun ve zor bir sürecin başlamasına sebep olabilir.

Bu kadar önemli bir süreçte her aşamanın en doğru şekilde işlemesi size ve yine sizin seçtiğiniz ekibe bağlıdır. Saç ektirmeden önce mutlaka bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken şeyler var, işte saç ektirmeden önce dikkat etmeniz gereken şeyleri sizler için derledik.

Saç ektirmeden önce nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

Saç ekimi yaptırmaya karar verdikten sonra en iyi sonucu alabilmeniz için birlikte yürüyeceğiniz ekibi çok iyi seçmeniz gerekmektedir. Bu sürece başlamadan önce bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken birçok konu var.

Saç ekimi sürecindeki başarı büyük ölçüde hasta ile doktor arasındaki ilişkiye bağlıdır.

Doktorunuzun sizinle birebir ilgilenip ilgilenmediğine dikkat edin.

Saç ekiminizin başarısı hakkında abartıdan uzak, gerçekçi gözlem ve incelemeleri tercih etmelisiniz. Aksi durumlar, operasyonun beklentinizden uzak sonuçlanmasına sebep olabilir. 

Saç ekim sürecini en başından beri yürüten kişinin doktor olması çok önemlidir. Greft sayısı hesaplamaları, saçınızın analizi ve saç ekim işlemi mutlaka bir DOKTOR tarafından yapılmalıdır.

Operasyon öncesi doktorunuza kafanıza takılan tüm soruları sorduğunuzdan ve cevaplarını özenle aldığınızdan emin olmalısınız.

Saç ekimi operasyonunuzun bizzat doktorunuz önceliğinde doktorunuz ve ekibi tarafından yürütüleceğinden emin olmadığınız yerlerde saç ekimi yaptırmanız operasyon başarısını riske edebilmektedir.

Doktorunuzla yapacağınız görüşme sırasında doktorunuzun diploması odasında asılı olması gerekmektedir. Lütfen diplomayı inceleyin. Unutmayın ki bu sizin en doğal hakkınız. Gerekiyorsa diplomayı görmeyi doktorunuzdan talep edebilmelisiniz.

Her bir saç kökünün ne kadar önemli olduğunun farkındalığında, bu konu ile ilgili gerekli önlemleri maksimum seviyede tutan prensip sahibi bir doktorunuz olduğuna emin olun.

Her bir saç kökünüzün ne kadar önemli olduğunu unutmayın! Özensiz ve yanlış ellerde yapılan saç ekimleri, ciddi saç kökü kayıplarına sebep olabilmektedir. Donör bölgedeki saç köklerinin kaybı, sizler için geri dönüşü imkânsız bir süreç yaratabilir. 

Saç ekimi sürecinin tıbbi bir süreç olduğunu unutarak işi ticarete dökmüş firma ve doktorlardan uzak durmanız yararınıza olacaktır. Reklam amacıyla abartılarak ve süslenerek sizlere sunulan enformasyon ile gerçek bilgiyi birbirinden ayırt etmeniz gerektiğini unutmayın.

Size sunulan öncesi ve sonrası fotoğraflarını incelerken, teknoloji ile işlenmiş, photoshop gibi programlarla değiştirilmiş olup olmadıklarından emin olmanız gerekmektedir. Bu ayrımı yapabilmek çoğu zaman ciddi bir bilgi birikimi gerektirmektedir.

Daha önce yapılmış operasyonların fotoğraflarına bakarken, saç ekimi uygulamasının kişiye özel olduğunu, her sonucun büyük ölçüde o kişinin kendi saç özelikleriyle ilgili olduğunu unutmayın.

Memnuniyet seviyesi yüksek olan, operasyonu sorunsuz geçmiş kişiler genellikle bunu paylaşma eğiliminde değildir. İnternet üzerinde yapılan abartılı övgü yorumlarının birçoğunun reklam amaçlı olabilmektedir. Gerçek yorum ve düşünceleri, reklam kokan yorumlardan ayırt etmeye dikkat edin.

Bilgisayar programları ile saç ekimi sonrasında nasıl görüneceğinize dair sonuçları sizi YANILTABİLİR.

Belirli bilgisayar programlarıyla yapılan operasyon sonucuna dair görüntüler, profesyonellik ve bilimsellikten uzak olabilmektedir.

Beklentilerinizi gerçekçi tutmanız gerektiğini unutmayın ve doktorunuzda da bunu bekleyin. Ticari amaçlarla, göz boyayan gerçek dışı gösteriler operasyon sonucu sizi hüsrana uğratabilir.

Saç ekimine karar vermeden önce konu ile ilgili yeterince bilgi edindiğinize, farklı alternatifleri dikkatlice araştırdığınıza emin olun. Yeterince araştırıp, farklı yerlerden görüş almak doğru seçip yapmanızı sağlayacaktır.

Kişinin kendine ve çevresine olan öz saygısı bilgi beceri ve karakter özellikleri kadar fiziksel görüntüsüne de önem vermesini gerektirir. Bu bedeninize ve çevrenize gösterdiğiniz saygının bir yansımasıdır.

Saç ekimi hakkında merak ettiğiniz her soruyu bana direkt sorabilirsiniz ayrıca konu ile ilgili diğer yazılarımı buradan da (http://www.yetkinbayer.com/sac-ekim-teknikleri-nelerdir.html) okuyabilirsiniz.

Saç Ekimi Öncesinde Doktorunuza Bu Soruları Sorabilirsiniz!

Saçlarımı bizzat siz mi ekeceksiniz?

Operasyona katılacak saç ekim ekibinde kimler bulunuyor, onların görevleri nelerdir?

Saçlarımı doğal açıyla mı dikeceksiniz, dik dik çıkma ihtimalleri var mıdır?

Operasyon sonrası ve sırasında çıkabilecek olası aksilikler nelerdir?

Hayalimdeki kadar sık ekim yapılabilecek mi? Benim ekilecek saçlarım bunu için müsait mi?

Operasyon sonrası yüzümde şişlik olacak mı?

Saçımdan alınan köklerin kaybı önlenebiliyor mu? Operasyonda ne kadar saç köküm kaybolur?

Saç köklerim tek tek mi yoksa gruplar halinde mi alınıp ekilecek?



 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Yetkin Bayer

Dr. Yetkin BAYER ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra T.Ü. Tıp Fakültesi’nde eğitimini sürdürüp tıp doktoru olmuştur. Mecburi hizmet için gittiği Afyon’da 2 yıl görev yaptıktan A.B.D.’ye yerleşmiştir. Amerika'nın Austin, Philledelphia, Teksas gibi çeşitli eyaletlerinde kalarak saç ekimi ve medikal estetik üzerine araştırmalar yapmış, workshop'lara katılmıştır. 1994 senesi Mart ayında Alabama'da düzenlenen Uluslararası Saç Protezi Ameliyatları (An International Symposium: Hair Replacement Surgery-Mar'94) Sempozyumu'na katılmıştır. Daha sonraki yıllarda A.B.D.’nin California Eyaleti’nde Plastik Cerrah Oğuz Nevit Ergün ile saç ekimi operasyonları gerçekleştirmeye başlamış, çeşitli seminer ve workshopların yanı sıra California Century City'de 1995 yılında Amerikan Akademi tarafından düzenlenen Küresel Saç Ekimi ...

Etiketler
Saç ekim doktoru
Dr. Yetkin Bayer
Dr. Yetkin Bayer
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube