Post bariatrik, aşırı kilo kaybı sonrası estetik cerrahi

Post bariatrik, aşırı kilo kaybı sonrası estetik cerrahi

Aşırı kilo kayıpları sonrası neyazık ki kaçınılmaz olan vücut deformiteleri doğru planlama ve zamanlama ile yaklaşıldığı taktirde çözümsüz değildir.

Obezite bilindiği üzere ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getiren gerçekten önemli bir problem olarak hayatımızda yer almıştır.

Kimi insanlar obezite ile mücadelelerinde başarlı olabiliyorlar ve diyetler ve spor yardımı ile bu fazla kilolardan kurtulabiliyorlar. Kimileri ise bariatrik cerrahi denen ve midenin farklı yöntemler ile küçültülebildiği mide operasyonu ile bu sorundan kurtulmaktalar. Her nasıl olursa olsun kişinin aşırı kilo kaybı ile sonuçlanan bu süreç ardından vücudunda muhakkak istenmeyen deformiteler ortaya çıkmaktadır.

Peki nedir bu deformiteler?

Yukarıdan aşağıya vücudu değerlendirecek olursak:

Yüzde çökmeler

Kollarda sarkma

Memelerde sarkma ve içlerinde boşalma

Karında sarkma

Belde ve kalçada sarkma ve düzleşme

Bacaklarda sarkma

sayılabilecek en temel deformitelerdir.

İşte bariatrik operasyon sonrası bu sıkıntıların tümünü veya bir kısmını taşıyan hastalara postbariatrik cerrahi müdahaleler ile yardımcı olunmaktadır.

Aşırı kilo kaybı sonrası hasta belirli bir süre takip edilmeli ve tüm metabolik değerleri dengeli olduktan sonra operasyon planlaması yapılmalıdır. Herşeyin normal olduğu koşullarda deformitelerin boyutuna göre planlama yapılır.

Klasik germe operasyonlarına göre farklılıklar içeren bu operasyonlar zincirinde kişininde sağlık durumuna göre 2 veya 3 seansta tüm sıkıntılar giderilir.

Bu deformiteleri düzeltilirken yapılacak operasyonların hiçbiri ağrılı değildir. Hastanede yatış süresi ise genelde 1 veya 2 gündür. Yapılan cerrahi müdahaleler kişiye özel planlanır ve vücudun sıkıntılı bölgelerinden germe operasyonlarına başlanır.

Kilo probleminden hızlıca kurtulan birçok hasta daha bunun tadını çıkaramadan karşısına çıkan vücudundaki değişiklikler nedeni ile tekrar mutsuz olmaktadır. Bu nedenle özelikle vurgulamak isterim ki postbariatrik cerrahi ile hem sağlıklı hemde zinde bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin KANDULU, K.K.T.C’nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra tıp eğitimi için Türkiye’ye gelmiştir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, tıp eğitimi sürecinde yoğun ilgi duyduğu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında ihtisas eğitimine başlamıştır. 2010 yılında mikrocerrahi alanındaki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastomoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca birçok rekonstrüktif ameliyatın yanı sıra burun, meme ve vücut estetikleri ile özel olarak ilgilenmiş ve çok sayıda ameliyat gerçekleştirmiştir. İhtisas eği ...

Etiketler
Vücut estetiği
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube