Ozon tedavisi beyaz kan hücrelerinin oluşumunu ve fonksiyonunu artırır!

Ozon tedavisi beyaz kan hücrelerinin oluşumunu ve fonksiyonunu artırır!

Ozon tedavisi koruyucu tıp yöntemlerinden biridir. Hiçbir sağlık sorunu olmayan insanlarında, herhangi bir sağlık sorunun gelişimini engellemek için yaptırabileceği bir tedavidir. Özellikle yaşlılarda, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için enfeksiyonlardan korunmak amacıyla, anti aging amacıyla, kronik hastalıklarda tedaviye destek amacıyla, kronik yorgunlukta, dolaşım sistemi hastalıklarında , detox amacıyla, sporcularda kasların performansını artırmak için , eklem ve kas hastalıklarında migren ve stres de ,ozon tedavisi uygulayabiliriz.

Ozon tedavisi beyaz kan hücrelerinin oluşumunu ve fonksiyonunu artırır. Bakteri virüs ve mantarları öldürür. En güçlü doğal ve atık bırakmayan dezenfektandır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Bağışıklık sistemini düzenleyici özelliği ile bağışıklık sisteminin sapmasından kaynaklanan hastalıkların tedavisinde iyileştiricidir. Hızla büyüyen kanser hücrelerinin çoğalmasının ve yayılmasının engellenmesine yardımcı olur. Alyuvarların elastikiyetini artırarak kılcal damarlardan geçişini hızlandırır. Kanın dokulara oksijen bırakma yeteneğini artırarak organların oksijenlenmesini artırır. Hücre içi solunumu hızlandırır. Detoks edici özelliği ile vücudumuzdaki kimyasal maddelerin temizlenmesine yardımcı olur. Vücudumuzdaki doğal ağrı kesicilerin açığa çıkmasını sağlayarak ağrı kesici özellik gösterir. Kanın kıvamını azaltır, akışkanlığını sağlar, böylelikle damar duvarındaki plakların yumuşamasını ve küçük kan damarlarındaki tıkaçların çözülmesini sağlayarak dolaşımı düzenler.

Çeşitli uygulama yöntemleri vardır.

En sık kullandığımız majör tip ozon terapi yöntemidir. Bu tedavide ozona dayanıklı özel şişe ve malzemeler kullanarak , 50-100cc arası kanı steril ortamda hastadan alıp, ozonlayıp, tekrar hastaya veririz. Bu işlem yaklaşık 20-30 dakika sürmektedir. Seanslar şeklindedir. Haftada 2-3 kez uygulanabilir. Toplam 12 seansdır. 4-5. Seansda istediğimiz antioksidan kapasiteye ulaşırız. Genel bir iyilik hali olur.

Diğer bir uygulama yöntemi minör tedavidir. Bunun için hastadan 2-3 cc kan alınır, ozonlanır, koldan veya kalçadan kas içine enjekte edilir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek istediğimiz allerji hastalarında bu yöntemi tercih ederiz.

Damar yolunu kullanamadığımız hastalarda , ileri yaşta veya çocuklarda rektal ozon uygulaması yapılabilir. ülseratif kolit, crohn , spastik kolon gibi sindirim sisteminin kronik hastalıklarında rectal ozon daha iyi sonuç verir.

Diyabetik ayak, tırnak mantarı, egzamalar gibi cilt hastalıklarında torbalama yöntemiyle ozon uygulanabilir.

Ağrı ve lipoliz için istenilen bölgeye uygun malzemelerle lokal ozon enjeksiyonu yapılabilir.

Ozon tedavisi, bugün Avrupa da klasik tıp yöntemleriyle birlikte kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Bu makale 1 Temmuz 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Zuhal Gündoğdu

Uzm. Dr. Zühal Eren Gündoğdu, 1966 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1989 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almış, 1990 - 2016 yılları arasında bir çok devlet hastanesinde görev almıştır. 2009 - 2013 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Sağlık İşletmeciliği bölümünü bitirmiş, 2013 - 2015 yılları arasında çalıştığı kurumda Başhekim Yardımcısı olarak görevini yerine getirmiş olan Uzm. Dr. Zühal Eren Gündoğdu, 2013 - 2015 yılları arasında görev aldığı kurumda Başhekim yardımcısı olarak görev almıştır. Ozon Terapi, Mezoterapi, Estetik Mezoterapi, Temel Botox, Kupa, Prp_Cgf_Co, Kemik İliği Stemcell, Akupunktur, Bilinçaltı eğitimlerini tamamlamış olan Uzm. Dr. Zühal Eren Gündoğdu, mesleki çalışmalarına şu an Ankara Dr Hakan Erbi ...

Etiketler
Ozon tedavisi
Uzm. Dr. Zuhal Gündoğdu
Uzm. Dr. Zuhal Gündoğdu
Ankara - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube