Obezite cerrahisinin erkek cinsel sağlığına etkileri nelerdir?

Obezite cerrahisinin erkek cinsel sağlığına etkileri nelerdir?

Obeziteyi, artık tüm dünyayı ilgilendiren pandemik bir hastalık olarak kabul ediyoruz. Birçok yandaş hastalığı beraberinde getiren obezite, kişilerin fiziksel ve ruhsal durumlarını olumsuz olarak etkilemektedir. Erkek cinsel yaşamındaki bozuklukların bir kısmı obeziteyle ilişkilidir. Bu durumu, obeziteyle ilişkili şeker hastalığı, hipertansiyon vb. metabolik hastalıklarla da ilişkilendirebiliriz.

Ameliyat öncesinde ve sonrasında bazı değerlendirmeler yaparız. Hastanın cinsel yaşamı üzerine bazı sorular sorarız, önce ve sonrasında karşılaştırmalar yaparız. Sorular genelde şunlardır; ereksiyon durumu, ilişki memnuniyeti, orgazm durumu, cinsel istek ve genel memnuniyet durumu. Hastaların testesteron ölçümünü de yaparak hormonal bir sorun olup olmadığını da kontrol ederiz.

Obezite cerrahisi sonrasındaki cinsel yaşamla öncesindeki arasında anlamlı olarak fark vardır. Yukarıda sorduğumuzu ifade ettiğimiz her bir soru açısından memnuniyet üst düzeydedir. Ve bu iyilik hali ameliyat sonrasındaki 1 yıl içinde maksimuma ulaşmaktadır. Ayrıca testesteron seviyelerinde bazı hastalarda artış olmuştur.

Bu makale 9 Aralık 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Hüseyin Sinan

Dr. Hüseyin Sinan, Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdu. İlk, orta öğrenimini ve sonrasında lise öğrenimini İstanbul’da Pertevniyal Lisesi’nde tamamladı. Sonrasında 1996 yılında Tabip Teğmen olarak GATA’dan mezun oldu. Şırnak’ta yaptığı mecburi kıta hizmetinin ardından İstanbul GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde Genel Cerrahi uzmanlık eğitimi almıştır. Uzman doktor olarak ilk görev yeri Samsun Asker hastanesidir. ABD Seattle’da Washington Üniversitesi Center for Videoendoscopic Surgery bölümünde “Advance Laparoscopic Surgery” konusunda 1 yıl süreyle Visiting Scholar ve Research Fellow olarak çalıştı. Ardından Ankara GATA Acil Tıp AD, Genel Cerrahi AD’de, Ankara Mevki asker hastanesinde çalıştı ve Van Asker hastanesinde 2 yıl süreyle baştabip olarak görev yapmıştır. Dr. Hüseyin Sinan, 2014 tarihinde Genel Cerrahi Doçenti ünvanı alm ...

Etiketler
Şeker hastalığı
Prof. Dr. Hüseyin Sinan
Prof. Dr. Hüseyin Sinan
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube