Obezite cerrahisi öncesi diyet yapılmalı mıdır ?

Obezite Cerrahisi Öncesi Diyet Yapılmalı Mıdır ?

Obezite cerrahisi öncesi diyet yapılmalı mıdır ?

Kıymetli hastalarımızın bize sıkça sorduğu sorular arasındadır.
Bu sorunun yanıtı "evet diyet yapılmalı" ve "hayır diyet yapılmamalı” şeklindedir.

Evet: Diyet yapmak kilo vermek, karaciğer boyutunda küçülme, organ çevresindeki yağlanmada azalma meydana getirecektir. Bu cerrah için ameliyatın daha konforlu geçmesini sağlarken, hastanın iyileşme sürecini destekler.

Hayır: Defalarca diyet girişiminde bulunmuş başarısız olmuş veya başarılı olup sonucu sürdürememiş kişiler tekrar diyet yapma psikolojisi yorabiliyorken, sürece hazırlık olumsuz hale gelebiliyor. Bu bağlamda, hastalarımıza ameliyat öncesi diyet uygulaması yapmıyoruz.

Bu makale 28 Temmuz 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Hüseyin Sinan

Dr. Hüseyin Sinan, Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdu. İlk, orta öğrenimini ve sonrasında lise öğrenimini İstanbul’da Pertevniyal Lisesi’nde tamamladı. Sonrasında 1996 yılında Tabip Teğmen olarak GATA’dan mezun oldu. Şırnak’ta yaptığı mecburi kıta hizmetinin ardından İstanbul GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde Genel Cerrahi uzmanlık eğitimi almıştır. Uzman doktor olarak ilk görev yeri Samsun Asker hastanesidir. ABD Seattle’da Washington Üniversitesi Center for Videoendoscopic Surgery bölümünde “Advance Laparoscopic Surgery” konusunda 1 yıl süreyle Visiting Scholar ve Research Fellow olarak çalıştı. Ardından Ankara GATA Acil Tıp AD, Genel Cerrahi AD’de, Ankara Mevki asker hastanesinde çalıştı ve Van Asker hastanesinde 2 yıl süreyle baştabip olarak görev yapmıştır. Dr. Hüseyin Sinan, 2014 tarihinde Genel Cerrahi Doçenti ünvanı alm ...

Etiketler
Obezite tedavisi
Prof. Dr. Hüseyin Sinan
Prof. Dr. Hüseyin Sinan
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube