Merdiven altı saç ekimi can yakıyor

Merdiven altı saç ekimi can yakıyor

Saç dökülmesi, giderek artan-genişleyen seyrelmeler ve nihayetinde kellik durumu özellikle erkekler için büyük kâbus. Kâbusun kesin ve etkili çözümü ise saç ekimi. Saç dökülmesine bağlı kellik probleminde saç ekimi ile başarılı sonuçlar elde ediliyor. Öyle ki artık saç ekimi konusunda sadece Türk erkekleri değil, Arap erkekleri de Türkiye’yi tercih ediyor.

Güven ve başarı endeksli olarak saç ekimi konusunda artan hasta talepleri ile merdiven altı olarak tabir ettiğimiz saç ekim merkezleri de ne yazık ki çoğaldı. Türkiye’de ortalama bir saç ekim merkezinde saç ektirmeyi düşünenler için saç ekim fiyatları ise farklılık arz etmektedir. Çok düşük maliyetler çıkaran merdiven altı merkezleri de bulmak mümkün. Saç ekimi cerrahi bir işlemdir ve hijyenik – steril koşullarda, uzman doktor kontrolünde yapılması gerekmektedir. Operasyon sırasında kullanılan anestezik ilaçların fazla verilmesi hastada hayati risk oluşturabilir, steril olmayan oda vb alanlarda yapılan sağlıksız işlem ile geri dönüşü olmayan sağlık problemleriyle karşı karşıya kalınabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; saç ekimi bir estetik cerrahi işlemdir. Bu nedenle bir estetik – plastik cerrah liderliğinde bir araya gelen deneyimli ve dikkatli bir ekip tarafından operasyon planlanmalı ve ameliyathane koşullarında yapılmalıdır.

Saç ekimi konusunda diğer bir problemde; giderek çoğalan saç ekim merkezleri nedeniyle yapılan reklamlar. FUE saç ekimi dışında farklı bir işlem yapılıyormuş algısı yaratılıyor ve bir de buna süslü pazarlama isimleri veriliyor. Bir de bu pazarlama ile yapılan saç ekimleri fahiş bedeller altında gerçekleştiriliyor. Yapılan işlem oysaki aynı, yaratılmaya çalışılan algı ise ne yazık ki farklı. Hangi isimle adlandırılırsa adlandırılsın yapılan işlemin esası aynıdır; saçlı bölgeden kökü ile birlikte saç telleri alınarak kel olan bölgeye uygun bir şekilde yerleştirilmektedir.

Saç ekimi planlayan ve araştırmalarını sürdüren kişilerin bahsettiğimiz koşulları sorgulamalarını, süslenmiş reklamlara ise aldırmamalarını öneriyoruz.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mesut Özcan

Prof. Dr. Mesut ÖZCAN, 1945 yılında doğmuştur. 1963 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimine 1969 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1969-1971 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmış ve Genel Cerrahisi Uzmanı olmuştur.  1974 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde akademik karyerine başlamış olan Prof. Dr. Mesut ÖZCAN, 1976-1977 yılları arasında İsveç Uppsala Üniversitesi'nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında eğitim almıştır. 1981 yılında Doçent, 1988 yılında Profesörlük kadrosuna atanmıştır. 1987-2006 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmıştır. 1993 - 1999 yılları arasında aynı anabilim dalı bünyesi ...

Etiketler
Saç ekiminde dikkat edilmesi gerekenler
Prof. Dr. Mesut Özcan
Prof. Dr. Mesut Özcan
Bursa - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube