Kılcal damar tedavisi nedir ? neden tedavi edilmelidir?

Kılcal damar tedavisi nedir ? neden tedavi edilmelidir?

Kılcal damar genellikle kanın bacaklarda birikmesi ile meydana geliyor. Varia hastalığı olarak da biliniyor. Hem estetik açıdan hem de sağlık açısından istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Yüz bölgesinde meydana gelen kılcal damar sorunu ise ciddi derecede sorunlara yol açmaktadır. Estetik açıdan kişiyi sıkıntıya sokabilir. Lazerle kılcal damar tedavisi de bu noktada fazlası ile önem arz ediyor. Yüzdeki kılcal damar sorunu toplumun %15 inde görülüyor. Genellikle açık tenli insanlarda kılcal damar sorunu yaşanıyor. Yüzde 1 mm vatandaşı kılcal damarların artışı ile oluşuyor.

Varis olarak bilinen kılcal damar sorunu bacaklarda da sıklıkla karşılaşılıyor. Bu nedenle de ameliyatsız varis tedavisi lazerli tedavi olarak uygulanıyor.  Tedavi edilmemesi durumunda ise ne yüzdeki ne de bacaklardaki kılcal damar sorunları kendiliğinden yok olmayacaktır. Estetik bir görünüm açısından varis tedavisi yapılarak kişinin hem sağlık açısından hem de ruh sağlığı açısından sağlıklı bir birey olması sağlanıyor. Özellikle yüz estetiği açısından lazerle tedavi yöntemi çok yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Yüzdeki Kılcal Damar Neden Oluşur?  Neden Tedavi Edilmelidir?

Yüz bölgesinde karşılaşılan kılcal damar sorunu birçok nedenle oluşabilir.  Bu neden hassas cilt yapısı, genetik faktörler, östrojen fazlalığı, güneş ışınlarına maruz kalma, rozase hastalığı, romatizmal ve metabolizma hastalıkları olarak sayılabilir. Kılcal damar tedavisi varis tedavisi olarak ta yapılıyor. Neden kılcal damar tedavisi yapılmalıdır? Tedavisi yapılmayan kılcal damarların görünüm olarak ta hiçbir zaman kendiliğinden düzelmeyecektir. Bu nedenle de ciltte hassasiyet, yüzde kırmızı lekeler oluşmasına neden olacaktır. Lazerle kılcal damar tedavisi uygulanması ile estetik görünümün sağlanması çok daha kolay olacaktır. Varis tedavisi de bu nedenle yapılmalıdır. Lazerle tedavi ameliyatsız varis tedavisi olarak ta biliniyor.

Kılcal Damar Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kılcal damar tedavisi lazer ışıklı cihazlar ile oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. Lazer ile yapılan tedaviler oldukça etkili sonuç vermektedir. Daha önceleri kullanılan buz ve elektrik cerrahisi kılcal damar tedavisinde lazer gibi başarılı sonuçlar vermediği gözlenmiştir.

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi

Lazerle kılcal damar tedavisi yapılırken, lazer kılcal damarda yer alan kanın içindeki oksihemoglobin adlı maddeyi etkiler. Bu madde kanda çok fazla bulunmaktadır ve lazer etkisi ile çok fazla ısınır. Bu ısınma ile kılcal damarların zarar görür ve zamanla o bölgedeki kılcal damarların yok olur. Varis tedavisi için de oldukça etkili sonuçları veren lazerle tedavi yöntemi uygulanıyor. Damar ne kadar geniş olursa içindeki oksihemoglobin de o kadar fazladır. Bu nedenle kalın olan damarların tedavisi ince olan damarlara göre daha hızlı olur. Varis için de çok daha etkili bir çözüm yoludur. Ameliyatsız varis tedavisi olarak lazerle tedavi yöntemi etkili sonuç vermektedir.

Kılcal damar tedavisi yapılırken damara lazer ışını atılır. Bu noktada atılan lazer ışının cinsi ve miktarı oldukça önemlidir. Tedavi sırasında damarın geçici olarak yok olması ve renk değişikliği lazer ışınının etkili ve yeterli olduğu anlamındadır. Kılcal damar tedavisi için seans sayısı kılcal damarın cinsine, yoğunluğuna ve ebadında göre değişiklik iki göstermektedir. Özellikle yüzde yaygın olarak görülen kılcal damar tedavisi 4- 6 seans sonrasında yok olmaktadır. Yüz için kılcal damar tedavisinin seans araları 1 ya da 2 hafta olarak uygulanır. Tedavi neticeleri 2- 3 seanstan sonra daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Bu makale 11 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Didem Tanyel

Op.Dr.Didem Tanyel 1981 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1999 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında  başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2012 yılında Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Uzmanı Olmuştur.

Mesleki çalışmalarına Ankara’da bulunan Özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Lazerle kılcal damar tedavisi
Op. Dr. Didem Tanyel
Op. Dr. Didem Tanyel
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube