Hacamat tedavisi nedir?

Hacamat tedavisi nedir?

Hacamat kısaca deri altında birikmiş, vücutta hastalıklara neden olan toksik kanın vakumlanarak dışarı alınması işlemidir.

Deri altında birikmiş olan kan , kan özelliğini yitirmiş koyu renkli pelte kıvamındadır ve bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı aralamaktadır.

Hacamat ağrısız, acısız, yatak istirahatsiz, iş gücü kaybı olmadan tatbik olunan bir tedavi metodu olup , hastalıklardan korunmanın ve sağlıklı yaşamanın en kolay yoludur.

“Hacamat” kelimesi Arapça “emmek, normal formuna getirmek” anlamlarını taşır. Hacamat uygun zaman dilimlerinde belli aralıklarla usulüne uygun olarak yapılırsa, vücütun dışarıya atamadığı ağır metaller, toksinler, serbest radikaller, kullanılan ilaçların ve hormonlu gıdaların vücutta bıraktığı kalıntılar emilerek bedenimizin normal formuna gelmesi sağlanmış olur.

Hacamat İslam ülkelerinde çok yaygın olmakla birlikte Avrupa ülkeleri dahil tüm dünyada uygulanan bir tedavi metodudur. Geleneksel olarak boynuzla yapılan hacamat, günümüzde cam kupalar veya vakum setleri yardımıyla yapılmaktadır. Çizme işlemi ise genelde jilet yardımı ile yapılırken kliniğimizde hijyenik olması açısından bistüri ile yapılmaktadır. Kullanılan tüm malzemenin, tek kullanımlık olmasına da çok dikkat edilmelidir.

Hacamatın Genel Faydaları

Hacamat her şeyden önce bir kan verme eylemi olduğundan kan vermenin tıbbi faydaları başlığında bütün faydalara haizdir. Hacamat bağışıklık sistemine bağlı tüm kronik hastalıklara karşı tedavi edici özelliğe sahip olduğu gibi hastalıklardan korunmak adına da yapılır.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırarak hastalıklardan korur.

Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar.

Kan üretimi ile görevli organları uyarır, kan dolaşımını ve metabolizmayı düzenler.

Ağrıların giderilmesi ve ödem çözülmesinde etkilidir.

Migren, bel-boyun fıtıkları, eklem ağrıları, karaciğer sorunları, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıklar, unutkanlık, göz problemleri, kronik yorgunluk, tansiyon gibi bağışıklık sistemine bağlı tüm kronik hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulanır.

Bu makale 28 Temmuz 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. İrfan Koca

Adıyaman’ın Besni  İlçesi’nde dünyaya gelen Doç.Dr.İrfan KOCA, ilköğretim ve lise eğitimini Besni’de tamamladıktan sonra Kahramanmaraş Sütçüimam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenimine devam etti. 2010 yılında Gaziantep Tıp Fakültesinde uzmanlığını aldı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel OSM Ortadoğu Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı olarak görev yaptıktan sonra, Gaziantep Tıp Fakültesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesinde öğretim üyesi olarak 4 yıl görev yaptı ve 2015 yılında Doçentlik ünvanını aldı. Özel Medicalpark Hastanesi'nde, Özel NCR International Hospital Hastanesi Hastanesi’nde, Özel Fimer Tıp Merkezi'nde, Özel Osmaniye Sevgi Hastanesi’nde görev yaptı. Ayırca Independent Doctors Association, Syrian American Medical Society gibi uluslar arası sağlık kuruluşlarında Fizik Tedavi ve Rehabilitas ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Doç. Dr. İrfan Koca
Doç. Dr. İrfan Koca
Gaziantep - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube