Göğüs ağrısı neden olur?

Göğüs ağrısı neden olur?

Kalp hastalıkları gelişmiş tetkik ve tedavi yöntemlerine rağmen halen ölüm nedenleri arasında ilk sırayı almaya devam etmektedir . Bunu değiştirebilmek için tıp dünyasının  olanca gücüyle gelişmeye, ilerlemeye çalıştığını da belirtmekte fayda görüyorum. Kendi deneyimlerime dayanarak  bu durumun açıklanmasında genetik yapı, ailesel ve çevresel faktörleri gibi elimizde olmayan sebeplerin yanı sıra ,kalp hastalıklarından kaynaklanan yakınmaların başka nedenlere dayandırılarak görmezlikten gelinmesi , ihmal edilmesi , sonraya ertelenmesi , sosyal sebeplerin bazen sağlıkla ilgili sorunlarımızın önüne geçmesi de önemli bir yer tutmaktadır.

Göğüs  ağrılarını ve diğer belirtileri dikkate almalıyız!.

Vücudumuza gerekli oksijen ve besin maddelerini sağlayan kalbimiz, çeşitli nedenlerle bu görevini yerine getiremediğinde, bizzat kendinde veya diğer organlarda birtakım bozukluklara sebep olur .Bunlar da hastalık belirtileri olarak, hastaların şikayetlerini oluşturur.

Genel olarak hastalarda görünen kalp hastalıkları belirtileri nelerdir :

Ağrı (göğüs , kol , alt çene)

Nefes darlığı (nefes darlığı nedeniyle sırt üstü yatamama, )

Yorgunluk ve halsizlik

Çarpıntı

Bacaklarda ve karında şişme(ödem ve asit)

Öksürük

Bayılma(senkop)

Hazımsızlık, hıçkırık ve yutma güçlüğü

Baş ve ense ağrıları

Morarma, olarak sıralanabilir.

Bu makale 20 Kasım 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Can ÖZER

Doç. Dr. Can Özer, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Diyarbakır Tıp Fakültesinde eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ankara Hastanesi İç Hastalıkları bölümünü tamamlayarak Uzman doktor unvanı almıştır. Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi (TYİH) kardiyoloji  kliniğinde'de 1984 yılında Kardiyoloji Uzmanı olmuş ve TYİH kardiyoloji kliniğinde başasistan olarak çalışmaya başlamıştır. 1987'de TYİH'de Dr. Kemal Bayazıt'ın desteği ve TÜBİTAK yurt dışı bilimsel faaliyetleri destekleme bursu ile Amerika Birleşik Devletleri'ne  gitmiştir. St. Louis'de Dr. Ümit Aker'in yanında Percutan Transluminal Coranary Angioplasty (PTCA) eğitimi alarak dönüşte bilgi ve birikimini klinik uygulamaya aktarmıştır. Klinikte perkütan mitral ve pulmoner balon valvuloplasti uygulamalarını başlatmıştır. ...

Etiketler
Göğüs kafesinde ağrı
Doç. Dr. Can ÖZER
Doç. Dr. Can ÖZER
Ankara - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube