Gizli varis nedir?

Gizli Varis Nedir?

Gizli varis nedir?

Gizli varis, hastada dışarıdan bakıldığında bacak varisi olmamasına rağmen, bacak ağrısı ve bacak huzursuzluğu, bacaklarda karıncalanma gibi şikayetlerin olması durumunda yapılacak tetkikler neticesinde konulan tanıdır.

Bu tanıyı koyabilmek adına yapılabilecek işlem, ultrasonografi doppler tetkiki ile bacak damarları kontrol edilir ve yetmezlik olan damar olup olmadığı araştırılır. Yetmezlik olan damar tespit edildiği takdirde varis tanısı konulabilir ve hasta erken tedaviye yönlendirilebilir.

Gizli Varis Ağrı Yapar mı?

Gizli varisin bacaklarda ağrı yaptığı hasta anemnez ve muayenesinde tespit edilebilmektedir.

Gizli Varis Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Gizli varis tedavi edilmezse daha belirgin hale gelerek görünüm olarak hasta tarafından da fark edilmeye başlar. Gizli varisler zamanla görünüm olarak belirgin hale gelir ve hastanın yaşam kalitesini düşürür. Ağrılar, gece krampları, şişme ve ödem gibi belirtiler fazlalaşır, bu klinik bulgular ortadan kaldırılmadıkça daha da ilerisi hayati tehlike doğurabilecek olan akciğere pıhtı atma riski oluşturabilir. Tedavisi güç olan bu durumlara düşmemek için varis tedavinizi mümkün olabilen en erken zamanda yaptırmanız tavsiye edilmektedir.

 

Bu makale 18 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz

Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser YILMAZ, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp eğitimini tamamlayarak Tıp doktoru ünvanını aldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi ihtisasını tamamladı. Ağrı Devlet Hastanesinde kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ve hastane yöneticisi olarak hizmet verdi. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim dalı kurucu başkanı ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. Özel hastanelerde Kalp ve Damar Hastalıları ve cerrahisi ile damar hastalıkları ve cerrahisi alanında hastalarına hizmette bulunmuştur. Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser YILMAZ, alt ekstremitelerin her türlü varisli venlerin tedavisinde kesin çözüm sağlamaktadır. Hemanjom (damar beni) tedavisinde çalışmaları mevcut olup başarılı sonuçlar almaktadır. Kalp ve Dama ...

Etiketler
Lazerle varis tedavisi
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Bursa - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube