Femilift yöntemi nedir?

Femilift yöntemi nedir?

Ülkemizde ve dünyada tüm kadınların ciddi sorunu olan vajinal gevşeklik ve idrar kaçırma problemi artık tarih olacağa benziyor. Peki, bu problemler nasıl ortaya çıkar ve kadınların hayatını nasıl etkiler? 

Gebelik, menapoz veya yaşa bağlı olarak Vajinal Duvar Dokusunu destekleyen kolajen liflerinde hasar ve zayıflama oluşur. Buna bağlı olarak zaman içinde vajen elastikiyet kaybına uğrar. Bu cinsel haz duygusu ve yaşamını olumsuz yönde etkileyerek çiftlerin özel hayatları üzerinde de olumsuz baskı oluşturur. Elastikiyet kaybı doğum sonrası gelişebileceği gibi normal yaşlanma sürecine bağlı olarak da belirebilir. Elastikiyet kaybı kadınlar için başlı başına ciddi bir sorun olmasının dışında, bu elastikiyet kaybına bağlı tıbbi adı Stres Üriner İnkontinans yani idrar kaçırma olan diğer bir ciddi problemle karşı karşıya kalırlar. Vajende elastikiyet kaybı sonrası idrar kaçırma sıkıntısı olan bayanlar sürekli tekrar eden vajinal enfeksiyonlarla uğraşmak zorunda kalır. Sık antibiyotik kullanımının olması dışında, bayanlar için son derece yıpratıcı ve stresli bir durumdur bu süreç. Ülkemizin sosyo kültürel yapısı baz alındığında bu tür problemler yaşayan kadınlar üzerinde inanılmaz baskılar olduğu şüphesizdir.

Kadınlarımız için güzel haber bu tür sıkıntıların giderilmesinin yeni geliştirilmiş bir tıbbi teknikle artık mümkün olmasıdır. Daha da önemlisi bu yöntem sayesinde cerrahi müdahale ihtiyacını minimuma indirmektedir. 10 dakikalık ayakta tedavi şeklinde uygulanabilmesi kadınlar açısından çok önemli bir gelişme ve avantajdır. Femilift adı verilen bu yeni teknoloji vajinal gevşeme ve Stres Üriner inkontinans problemlerinde devrimsel bir yöntem niteliğinde olup vajinal duvarı kolajen artışı ile kalınlaştırmakta ve sıkılaştırmaktadır. Vajen sıkılaşması dışında, pelvik taban kaslarında görülen kolajen lif artışına bağlı olarak üretra daha iyi desteklenir ve idrar kaçırma problemi ya tamamen durur veya ciddi oranda azalarak hastanın artık fark edemeyeceği seviyeye geriler. ‘Bayanlar ilk seanstan hemen sonra bir fark hissederler ve sonuçlar kısa süre içinde artış gösterir. Uzun süreli sonuçların elde edilmesi için size kaç seans uygulanacağı konsültasyonla belirleniyor. Genellikle 2 ila 4 seans arasında değişiyor.

Vajen ve etraf dokusu ile alakalı her tıbbi yöntem hasta açısından tabiatı gereği kişisel, hassas ve özel konular olup ciddi profesyonel hassasiyet ve yaklaşım gerektirmektedir. Bu sorunlar ile muzdarip olan hastaların büyük bir bölümü bu konuları danışmakta ve çözüme gitme sürecinde sıkıntı çekmektedirler. Bu noktada Femilift yöntemi kadınlarımız için kolayca günlük hayatlarını etkilemeden yaptırabilecekleri çok pratik bir uygulama. Son derece rahat bir uygulama olması, yan etkilerinin olmaması ve günlük hayata devam edilebilmesi özel hayatın gizliliğinin korunmasını sağlaması açısından kadınlarımız için son derece önemlidir, kimsenin bilmesi de gerekmiyor. 10 dakikalık kısa, ağrısız ve rahat bir uygulama olması ve sonuçların da yüz güldürücü ve cerrahiyle kıyaslanabilir olması önemini artırmaktadır. İleriki zamanlarda kadınlar arasında önem kazanan ve adından sıkça söz ettiren bir uygulama olarak yer alacağını düşünüyoruz. Hastaların öncelikle bu tedaviye uygunluğunun tespit edilmesi için önce konsültasyona gelinmesi gerekmektedir. Uygulama kısa ve ağrısız olup hastaya özel tek kullanımlık lazer ucu vajen içine önce yönlendirilir. Yavaşça geriye çekilen uçla her yöne doğru lazer uygulanır fakat hiçbir şekilde ağrı ve acı hissedilmez ve uygulama çok çabuk biter. 

Uygulama sonrası olarak günlük hayatınıza devam ediyorsunuz. Sadece tedbir amaçlı 3 gün boyunca ağır spor ve 5 gün boyunca cinsel ilişkiden sakınılması gereklidir. Bunun dışında hiçbir kısıtlama veya özel bakım gerekmez ve bu cerrahi bir yöntemle kıyaslandığında kadınlar için önemli bir avantajdır. Kadınlarda vajinal deformasyon ve idrar kaçırma problemlerinin yaygınlığına bakıldığında tahmin ediyoruz ki önümüzdeki 5 yıl içinde adeta Botoks gibi kadınların vazgeçilmez ve önemli uygulamalarından biri olacaktır. Uzun süreli sonuçlar için çoğu hastada 2 seansın hem vajinal gevşeklik hemde idrar kaçırma problemi için yeterli olacaktır. Eğer vajinal gevşeklik daha ciddi boyutlarda ise o zaman 3 ila 4 seans gerekmektedir. Her seans aralığı 4 hafta olurken, vajinal yapılanma devam ederken özel hayat etkilenmemektedir. Femilift sonuçları kişiden kişiye değişmekle birlikte en az 24 ay süre etkinliğini devam ettirmektedir. Güzel tarafı idrar kaçırma veya vajinal gevşeme hissedilmeye başlandığında sorunsuz olarak tedavi tekrar edilebilmektedir. İster sonuçların yıllar içinde azalması halinde tüm tedaviyi tekrar edebilirsiniz, ya da elde edilen sonuçları koruma amaçlı olarak yılda bir kez tek seanslık uygulama yaptırabilirsiniz. Eğer Vajende kuruluk veya doğum sonrası pigmentasyon problemi yaşıyorsanız Femilift yöntemi bu problemleride gidermektedir. Ağrının olmaması, spiral kullanan, emziren bayanların yaptırmasında engel olmaması önemli avantajları arasındadır. Yeni doğum yapmış bir kadının Femilift yöntemi yaptırmak için 3 ay beklemesi tavsiye edilmektedir. Bu süreçte vajenin doğum sonrası doğal olarak toparlanmasına, olan skar veya yırtıkların iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ahmet Murat Emanetoğlu

Op. Dr. Ahmet Murat EMANETOĞLU, 7 Mayıs 1963 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lise öğrenimini 1981 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde bitirmesinin hemen ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1987 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1993 yılında ise SSK Göztepe Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlığını almıştır. 1993-1994 yılları arasında Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi'nde, 1993-1998 yılları arasında ise Özel Kadıköy Vatan (Universal Hospital) Hastanesi'nde çalışmış olan Op. Dr. Ahmet Murat EMANETOĞLU, 1997-1998 yılları arasında Özel Kadıköy Vatan Hastanesi ÜYTE (Tüp Bebek) merkezini kurmuş ve burada çalışmalar yapmıştır. 1998-2001 yılları arasında ise Özel Yeni İsviçre Hastanesi ÜYTE (Tüp Bebek) merkezini kurmuştur. 2001-2003 yılları arasında Özel H ...

Etiketler
İdrar kaçırma tedavi
Op. Dr. Ahmet Murat Emanetoğlu
Op. Dr. Ahmet Murat Emanetoğlu
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube