Erkeklerde "peyroni" hastalığına ilaçsız prp tedavisi

Erkeklerde "peyroni" hastalığına ilaçsız prp tedavisi

HASTANIN KANI İLE YAPILAN VE SAÇ DÖKÜLMESİNDEN CİLT GENÇLEŞTİRMEYE, AĞRI TEDAVİSİNDEN ORTOPEDİK PEK ÇOK HASTALIĞIN TEDAVİSİNDE KADAR ÇEŞİTLİ ALANLARDA KULLANILAN PRP İŞLEMİ, ÜROLOJİDE DE HASTALARA KONFOR SAĞLAYABİLİYOR.

Hastanın kanı ile yapılan ve saç dökülmesinden cilt gençleştirmeye, ağrı tedavisinden ortopedik pek çok hastalığın tedavisine kadar çeşitli alanlarda kullanılan PRP işlemi, ürolojide de hastalara konfor sağlayabiliyor.

Bazı erkeklerin korkulu rüyası haline gelen peyroni hastalığı da PRP ile tedavi edilebiliyor. Söz konusu hastalıkta kitlenin iyi huylu olmasına rağmen büyüme eğiliminde olduğunu vurgulayan VM Medical Park Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Kilciler, “Kitle büyüdükçe organ, kitlenin büyüdüğü tarafa doğru eğilir. Hastalık 40-70 yaşları arasında görülür. Görülme sıklığı toplumlara göre değişmekle beraber yüzde 1-23 oranındadır. Peyroni hastalığına kesin olarak neyin sebep olduğu bilinmemekle birlikte, tekrarlayan mikrotravmalar bu hastalığın oluşumundan sorumlu tutulmaktadır. Hastalık, erkeklerde çeşitli şikayetlere yol açabilmektedir" dedi.

Prof. Dr. Mete Kilciler, PRP tedavisi hakkında da şu bilgileri verdi: “Peyroni hastalığındaki en etkili tedavi şekli, hasarlı bölgeye tamir edici hücreleri enjekte ederek o bölgedeki sağlıklı dokuların büyümesini hızlandırmak ve plak yıkımını sağlamaktır. Bu şekilde hastalar başarı oranları düşük, komplikasyon oranı yüksek ve iyileşme süreci çok uzun süren cerrahi operasyonlardan kurtulmuş olur. PRP tedavisinde hastanın kendi kanından elde edilen trombositler ve büyüme faktörleri, organ içerisine verilerek yeni sağlıklı hücrelerin ve dokunun oluşması sağlanır. Bu tedavide sert kitlenin büyümesi durdurulur ise böylece yumuşaması sağlanır. PRP tedavisi sonucunda peyroni hastalığındaki eğrilik azalır ve bozulmuş olan aktivite düzelir. PRP, peyroni hastalığında hızlı, güvenilir, başarısı yüksek ve ilaç içermeyen doğal bir tedavidir.”

Bu makale 13 Ekim 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mete Kilciler

Prof. Dr. Mete KİLCİLER, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Kadrosunda olup, Bursa VM Medicalpark  Hastanesinde görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Mete KİLCİLER,1965 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1983 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1989 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1992 - 1996 yılları arasında Ankara GÜlhane Askeri Tıp Akademisi Üroloji Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuştur. Androloji üzerine yan dal ihtisas eğitimi bulunmaktadır. 1996 yılında Üroloji Uzmanlığını aldıktan sonra aynı ana bilim dalı başkanlığında göreve başlamış 2000 yılında Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Üroloji Ana Bilim Dalı'nda Yardımcı Doçent Doktor olmuştur. 2002 – 2003 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri, O ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
Etiketler
Peyroni
Prof. Dr. Mete Kilciler
Prof. Dr. Mete Kilciler
Bursa - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube