Erişkin hastalarda ortodontik tedavi hakkında

Erişkin hastalarda ortodontik tedavi hakkında

Erişkin yaşta da tedavi olabilirsiniz...

Her yaşta sağlıklı güzel bir gülüşe sahip olabilirsiniz genç bireyler gibi erişkinlerde kendine güvenli bir gülüşün yanında iyileştirilmiş ağız sağlığı sağlayan ortodontik tedaviyi olabilirler.

Ortodontik tedavinin bana faydası nedir ?

Dişleriniz doğru sıralandığında onları fırçalamak ve iple temizlemek daha kolay hale gelir.

Üst ve alt dişlerinizin birbiriyle olan kapanışını düzeltmek; onlara gelen yanlış kuvvetleri azaltır,  sizin çiğneme ve ısırma kabiliyetinizi dolayısıyla da dişlerinizin uzun süre ağzınızda sağlıklı olarak kalma ihtimalini arttırır.

Eğer diş kayıplarım varsa tedavi olabilir miyim?

Hangi dişinizin eksik olduğuna göre ortodontistiniz yanındaki dişleri eksik diş bölgesine doğru hareket ettirerek bölgeyi kapatabilir veya bu bölgeyi köprü ya da implant protezi tedavileri için hazırlayabilir bu noktada ortodontistiniz hekiminizle beraber tedavi planınızı yapacaktır.

Tedavi sırasında ne sıklıkta ortodontiste geleceğim?

Ortodontisiniz tedavi için gerekli olan ayarlamaları ortalama dört ila altı hafta arasında sizi muayenehaneye çağırarak yapacaktır.

Ortodontik tedavi süresi ne kadardır?

Tedavi süresi her hasta için farklılık gösterir çünkü herkesin çok farklı bozuklukları mevcuttur.

Ortodontistinize muayene olduktan sonra size ortalama bir süre söyleyecektir... Tedavinizin en kısa sürede bitmesi için size bazı ipuçları…

Ortodontistinizin size anlatmış olduğu şekilde diş fırçalama ve ara yüz fırçası kullanımına dikkat ediniz, gerekiyorsa kendi diş hekiminize de altı ayda bir muayene olunuz.

Yediklerinize dikkat ediniz, sert yapışkan yiyeceklerden uzak durunuz, çiğnemesi kolay yiyecekleri tercih ediniz, eğer şeffaf plak kullanıyorsanız yemeye başlamadan önce ve herhangi bir şey içmeden önce çıkardığınızdan emin olunuz ve dişlerinizi iyice fırçaladıktan sonra tekrar takınız.

Şekerli asitli içeceklerden uzak durunuz.

Eğer ağız içi lastik kullanmanız gerekiyorsa bunları ortodonti sitenizin size önerdiği şekilde kullanınız.

Randevularınıza uyunuz.

Ne sıklıkla dişlerimi fırçalamalıyım?  

Her öğünden sonra dişlerinizi fırçalamalısınız ve fırçalama süresi en az üç dört dakika olmalıdır eğer fırçalayamayacak durumdaysanız ağzınızı en azından çalkalayınız.

Dişlerinizin temizliği için ağız duşu da kullanabilirsiniz.

Diş fırçanızın kılları aşınmaya başladığında fırçanızı değiştiriniz.

Bu makale 26 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Berna Dinçer Kırbıyık

Dr. Dt. Berna DİNÇER KIRBIYIK, 1975 yılında Bandırma'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Bursa Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. Ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 1998 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.  2006 yılında ise yine İstanbul Üniversitesi'nde " Nikel titanyum tellerin recycling sonrası mekanik ve fiziksel özelliklerinde meydana gelen değişikliklerin incelenmesi"  başlıklı tezi ile doktorasını tamamlamıştır.

Dr. Dt. Berna DİNÇER KIRBIYIK, İstanbul - Beşiktaş'ta bulunan özel muayenehanesinde çocuk ve erişkinlerde ortodontik tedavi, ortognatik cerrahi, lingual tedavi ve invisalign tedavilerini başarı ile uygulamaktadır.

Etiketler
Diş fırçalama
Dr. Dt. Berna Dinçer Kırbıyık
Dr. Dt. Berna Dinçer Kırbıyık
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube