Diyabetik ayak bakımı

Diyabetik Ayak Bakımı

Diyabetik ayak bakımı

Diyabetli kişiler için ayak bakımı dikkat edilmesi gereken en önemli konular arasında yer alır. Çünkü vücut ağırlığını taşıyan ve büyük baskı altında kalan ayaklar, yaralanmalara en açık organdır.

Ayak sorunlarının çoğu, uygun olmayan ya da yetersiz ayak bakımı ve ayakkabı sorunları ile ortaya çıkar. Tırnakların yanlış kesilmesi, tırnak batması, nasırlar, kesik, ayakkabı vurması, yanık, parmak aralarında ve tırnaklardaki mantarlar en sık rastlanan ayak yarası sebepleri arasında yer alır. 

Bu makale 8 Mayıs 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Podolog Derya Sarı

Podolog Derya Sarı , 30 haziran 1983 yılında Manisa 'nın Akhisar ilçesinde dünyaya geldi. 3 çocuk annesi Derya Sarı , sağlık işletmeciliği mezunudur. Ardından Acıbadem Üniversitesinden podolog bölümünden mezun olmuştur. Mesleki hayatına Acıbadem Maslak Hastanesi bünyesinde podolog olarak hizmet vermektedir. -2011 yılında Acıbadem Ataşehir Tıp Merkezinde başlamıştır,  -2013-2014 yılında Acıbadem Levent Tıp Merkezi ,  -2015 - 2020 Hay Sağlık polikliniğinde (Dr. Ender Saraç )  -2015 yılında  Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi Podoloji Bölümü kurucusu , -2022 yılında Acıbadem bakırköy Hastanesi  Podoloji Bölümü kurucusu , -2020 yılından itibaren Acıbadem Maslak Hastanesinde devam ediyor,  -2021 yılından itibaren Acıbadem Göktürk Tıp Merkezinde devam ediyor. Ülkemizde yeni tanınmakta olan Podolojinin bir sağlık branşı olması , bireyleri ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
linkedin
facebook
youtube
Podolog Derya Sarı
Podolog Derya Sarı
İstanbul - Podoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube