Dermapen nedir? dermapen tedavisi nasıl uygulanır?

Dermapen nedir? dermapen tedavisi nasıl uygulanır?

Deri yaşlanmasını önleme, ince kırışılıkları azaltma, cildin daha bakımlı ve canlı gözükmesini sağlayan bir yöntemdir dermapen.

Dermapen Nasıl Uygulanır?

Dermapen ile deriye prp, hyaluronik asit, mezoterapi solüsyonları ve leke açıcı ilaçlarda uygulanmaktadır. Saç dökülmesinde de bu alanda kullanılan ilaçlar ve prp dermapen yöntemi ile saçlı deriye uygulanmaktadır.

Dermapen uygulamasından önce derideki makyaj silinir ve deri dezenfekte edilir.

Dermapen uygulanmasında titreşimli iğneleme tekniği kullanılır. Her hasta için ayrı başlık kullanılır. Kusurlu bölgeye birden fazla mikrokanal açılır. Bu mikrokanallar vücudumuzdaki yara iyileşme sürecini aktive ederek, kollajen oluşumunu stimule eder. Aynı zamanda bu teknik ile deriye uygulanan ürünlerin emilim miktarı hızlanır ve tedavinin etkisi artar.

Dermapen Nerelere Uygulanır?

Dermapen;
-Kaz ayaklarına,
-Göz altı torbalarına,
-Akne izlerine,
-Leke & siyah noktalara,
-Deri gözeneklerine,
-Saçlı deriye
-Boyun kısmına uygulanabilir.

Dermapen Uygulaması Kaç Seans Sürer?

Dermapen tedavisinde; yaklaşık 6-8 seans önerilir. Seans aralıkları 2-4 hafta arasında değişir ve uzman dermatolog tarafından uygulanmalıdır.

Bu makale 24 Eylül 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Evren Sarıfakıoğlu

Prof.Dr. Evren Sarıfakıoğlu,1972 yılında ABD, Sakramento şehrinde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından,Viyana Tıp Fakültesinde 1 yıl okudu ve daha sonraki Tıp Eğitimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini 1997 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak 2002 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur.  Uzmanlık sonrası 2004 yılında Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalına başladı ve 2005 yılında aynı bölüme Yardımcı Doçent olarak atandı. 2008 yılında Ankara Tıp Fakültesi, Dermatoloji Anabilim Dalında Doçentlik ünvanını kazandı ve aynı yıl Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Bölümüne Ana Bilimdalı Başkanı olarak atandı. 12 yıllık Öğretim Üyeliği görevinde, birçok ulusal ve uluslarası kongrelerde yazısal ve s ...

Etiketler
Dermapen
Prof. Dr. Evren Sarıfakıoğlu
Prof. Dr. Evren Sarıfakıoğlu
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube