Cryotherapy

Cryotherapy

Antiaging / yaşlanma karşıtı bir uygulamadır

Kilo vermeyi kolaylaştırır

Kas – eklem hastalıklarının iyileşmesini kolaylaştırır

Selülit gidermeye yardımcı olur

Metabolizmayı hızlandırır

Uyku problemlerinin önüne geçer

Ağrıların giderilmesinde kullanılır

Sporcu sağlığını destekler

Performans artışı sağlar

Günümüzde sıcaklık değişiklikleri organik olan hemen her şeyin farklı koşullarda saklanması, korunması veya iyileştirilmesi için kullanılmakta. Özellikle kozmetik alanında lazerlerin yarattığı ısı artışının sebep olduğu kontrollü travmayı kullanarak yapılan yenileyici uygulamalara alternatif olarak karşımıza şimdi de ısı düşürerek yapılan farklı kriyoterapi sistemleri çıkmaya başladı. .

Herodot’un metinlerinden elde edilen bilgilere göre aslında kriyoterapi yöntemi Mısırlılar ve Hipokrat zamanından beri farklı tedavi biçimlerinde kullanılmaktadır. Tabi o zamanlarda kar ya da soğuk tedavisi olarak uygulanırken. 1865’te soğutulmuş metal plakların deri hastalıklarının tedavisinde James Arnott tarafından kullanılmasıyla klasik soğuk uygulamanın boyutu farklı bir hal almaya başlamıştır.

Bu farklı bakış açısının devamı niteliğinde karşımıza çıkan bir diğer örnek önemli bir tıbbi yayın olan JAMA dergisinin 1901 yılında bazı ağız ve deri lezyonlarında -180° sıcaklığa düşürmenin tedavideki yeriyle ilgili bir makale yayınlamasıyla artık bilimsel çevrelerce daha da kabul edilir hale geldi.

Oldukça ilgi çeken bu yöntemin devamı niteliğinde kapalı devre bir sistemle bir beyin cerrahisi ameliyatında sıvı azot kullanılması sistemle ilgili adeta çığır açtı. Bu uygulamadan elde edilen sonuçların ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde katarakt ameliyatlarından jinekolojik işlemlere kadar farklı alanlarda çokça kullanılmaya başlamıştır.

Klasik kriyoterapi ile her yıl şiddetli akne, fibromiyozitler, siğiller ( genital bölge siğilleri dahil), güneş lekeleri, tenisçi dirseği, alopesi areata (saçkıran) ve benzeri onlarca farklı hastalıklara sahip on binlerce kişi tedavi ediliyor.

CRYO KABİN

Bunca uzun zamandır güvenle uygulanan cryoterapi tabi ki kendi içinde de değişim göstererek bugün ulaştığı noktaya geldi. Teknolojinin ulaştığı bugünki noktada artık tüm vücuda cryoterapi uygulamayı sağlayan kabinler sayesinde soğuğun gücünü şehir hayatında yıpranan vücutların sağlıklı yaşamını desteklemek için kullanabiliyoruz.

Kullanımı:

Çevreye ve kişiye hiçbir zararı olmayan Cryo Kabin’in kapısı kapatıldıktan sonra sıcaklık 30 saniyede -20 dereceden -180 dereceye düşürülür.

Uygulama seans süresi 2-3 dakika olup cihazın etkisini göstermesi ideal olarak 20 seanstır.

Uygulama bittikten sonra kişi birkaç dakika dinlenmelidir.

CyroKabin’e girecek kişi mayo/bikini ve özel tasarlanmış botları giyerek kabine girmelidir.

Kişi ayakta 3 dakika durur ve kabinin içerisindeki asansör sistemi ile boynuna kadar yükselen azot gazı verilir.

Kilo Verme:

Cryoterapi seansı 3dk süren ve herhangi bir özel hazırlık gerektirmeyen uygulamalardır. Seans esnasında vücut ısısı hızla düştüğü için metabolik hız artar ve kilo kaybını sağlayan oksijen oranı yüksek kan pompalanmasını hızlandırır. 3 dakikalık bir seansta ortalama 700-1000 kalori yakılır. Düzenli seans tekrarlarında metabolizma hızlanmasının sürekliliği ve hızlıca kilo kaybı sağlanır.

Selülit:

Vücut -170 C soğuğa 3 dakika maruz kaldığında yağ hücrelerini birbirine bağlayan sıvılar donarak kristalize olur ve yağ fazlasını tutan bağlar zayıflar, soğuk şok etkisiyle kılcal dolaşımı hızlanır. Her Cryoterapi seansından sonra vücuttaki toksinler ve yağın üst katmanları parçalanarak vücuttan lenfatik sistem ve kan dolaşımı yoluyla atılır, selülit görünümünde belirgin azalma olur.

Sporcu Sağlığı:

Cryoterapi, dünyada profesyonel sporcuların ağrılarını dindirmek, kaslarını diri tutmak, hücrelerini yenilemek, maksimum sonuçlar elde etmek ve daha iyi performans göstermek için kullandıkları bir yöntemdir. Seans esnasında vücut ısısı hızlı bir şekilde düştüğü için ödem ve ağrılar azalır, kaslar hızla iyileşir, laktik asit vücuttan atılır.

Sağlıklı Yaşam:

Cryoterapi seansı sırasında derinin yüzey sıcaklığı bir dakikadan kısa sürede 30 santigrat dereceye kadar iner. Vücut, yüzey sıcaklığını düzenlemekten vazgeçip, gövdeyi korumak için kanı sorunlu bölgeye çeker. Beyin vücudun çok büyük bir stres ve tehlike altında olduğu yanılgısına düşer. Gövdeye çekilen kan, bu yanılgı nedeniyle oksijen ve besinleri depolar. Seans sonunda beyin, oksijen ve besin yönünden zenginleştirdiği kanı önce ağrıya sebep olan sorunlu bölgeye göndererek onarır. Böylece düzenli terapi sonucunda kişi kronik yorgunluk hissi ve ağrılarından tamamen kurtulur.

Cryoterapi, kan dolaşımını hızlandırır, vücudun daha fazla endorfin salgılamasını sağlar ve canlanmaya ihtiyaç duyan vücudun, oksijen ve besin miktarını arttırır. Ayrıca bağışıklık sistemini aşırı derecede güçlendirerek vücudun kanser hücreleri dahil tüm hastalıklarla mücadelesini arttırır, genel sağlığınızı korumanıza ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Cryoterapi dünyada uykusuzluk, stres, kaygı problemleri, cinsel ve birçok psikolojik rahatsızlığın tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.

Cryo Kabin Kimlere Uygulanmaz:

Kalp hastalığı olanlara

Kalp krizi geçirmiş kişilere

Hamilelere

Tüberküloz Hastalarına

Kanama bozukluğu olan kişilere

Kanser hastalarına

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Sinan AKYÜREK

Dr. Sinan AKYÜREK, 1980 yılında Bursa'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.  Medine Acil Sağlık Hizmetleri'nde, 4 yıl boyunca Tıbbi Danışmanlık Koordinatörü, Alarm Merkezi Supervisoru, İlkyardım Eğitmeni, 6 Sigma Sarıkuşak, Operasyon Müdürü gibi bir çok pozisyonda görev almıştır.  Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri'nde Uluslararası Projeler ve İş Geliştirme Müdürü olarak görev almış olan Dr. Sinan AKYÜREK, görev yaptığı süre boyunca Acıbadem Üniversitesi'nde öğrencileri ile bilgi ve deneyimlerini paylaşmıştır. 2012 yılında Özel Dora Hospital ile başladığı medikal estetik hayatını ise Dermatec Polikliniği, Özel Çağıner Hastanesi, Academic Hospital,Aqua Medi Estetik Kliniği gibi kurumlarda sürdürmü ...

Etiketler
Kilo verme
Dr. Sinan AKYÜREK
Dr. Sinan AKYÜREK
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube