Çocuk yetiştirmede babanın faktörü - babanın önemi

Çocuk yetiştirmede babanın faktörü - babanın önemi

Babaların çocuk yetiştirmede sorumluluklarının neler olduğuna ilişkin inançlar zaman içinde değişim ve gelişim sergilemiştir.

Ayrıca baba figürü hem kız çocuklarının hem de erkek çocuklarının cinsel kimliklerinin sağlıklı gelişmesine de katkı sağlamaktadır.

İş yerinden yorgun gelip dinlenmeye ihtiyacınız olduğunda, çocuğunuza bu ihtiyacınızı söyleyin. Biraz dinlendikten sonra onunla daha rahat iletişime geçebilirsiniz.

Çocuğunuza dokunun. Sevginin ifade edilişinde ten temasının önemini unutmayın.

Onunla oyunlar oynayın. Birlikte keyif aldığınız aktiviteler yapın.

Çocuğunuzla oyun oynarken hedefiniz sadece çocuğunuzun keyif alması olmasın. Onunla birlikte siz de keyif alın.

Çocuğunuzu dinleyin. Onun ihtiyaçlarını anlamaya özen gösterin.

Çocuğunuzu tanıyın. Nelerden hoşlandığını anlamaya çalışın.

Özetle, iki evebeynli bir aile iken, çocuk yetiştirmede tek ebeveynin sorumluluğu üstlenmesi çocuk açısından faydalı değildir. Yaygın inancın aksine anneler kadar babaların da önemi büyüktür. Bu nedenle anneler, babaların da sorumluluğu üstlenmesine fırsat tanımalılar ve onları cesaretlendirmelilerdir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Baybars Veznedaroğlu

Prof. Dr. Baybars VEZNEDAROĞLU, İzmir’de doğmuştur. İlkokul öğrenimini İzmir Namık Kemal İlkokulu’nda, lise öğrenimini İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini de başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 1995 yılında Psikiyatri Uzmanı olmuştur. Prof. Dr. Baybars VEZNEDAROĞLU, halen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmasının yanısıra İzmir - Alsancak’ta bulunan özel muayenehanesinde bireysel danışmanlık, çift- aile danışmanlığı ve çocuk- ergen danışmanlığı konularında destekleyici görüşme ve psikoterapi hizmeti vermektedir. Ulusal ve uluslararası alanda pek çok bilimsel yayını ve ulusal ve uluslararası katılımlı kongre düzenleme ve bilim kurulu ...

Etiketler
Çocuk gelişimi
Prof. Dr. Baybars Veznedaroğlu
Prof. Dr. Baybars Veznedaroğlu
İzmir - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube