Cinsel sorunun nedenleri, cinsel terapi nedir ?

Cinsel sorunun nedenleri, cinsel terapi nedir ?

Cinsellik, bedenen ve ruhen bağlılık hissettiğimiz birine yakınlaşarak, cinselliğimizi paylaşabilme etkileşim ve deneyimlerinin bütünüdür. Bağlanma davranışı birine duyduğumuz güven ve çekimin dışa vurumudur. Birine yakınlaşarak bağlanma güdümüzü deneyimlemek isteriz. Yakınlaşmanın en saf ve derin halini de cinsellikte yaşarız.

Cinsel Sorunun Nedenleri, Cinsel Terapi Nedir ? 

Cinsel sorunun nedenleri fiziksel ve psikolojik kaynaklı olabilir. Her hangi bir cinsel sorun yaşıyorsanız sorunun neden kaynaklandığını anlamak için bir çok araştırma yapılması gerekebilir. Her hangi bir sorun dahilinde cinsel terapiye baş vurduğunuzda, cinsel terapistiniz sorunun kaynağının fiziksel bir nedene bağlı olup olmadığına bakar.

Cinsel terapistiniz eğer hekim değilse, bu tetkikleri uygulayacak jinekoloji, üroloji ve psikiyatri uzmanlarına baş vurmanızı ister. Cinsellikte yaşanan uyum sorunları çoğunlukla psikolojik kaynaklı olduğu söylenebilir. Çok ender durumlarda, fiziksel bir rahatsızlıktan ötürü yaşanan uyumsuzlukların çözümü için doktorların önerdiği tedaviye uymak gerekir.

Cinsel Sorunlar ve İlişki Sorunları İç İçedir

Cinsellikte yaşanan bir uyum sorunu, çiftin ilişkisini bir şekilde etkiler. İlişkide yaşanan çatışmalar da  cinsel sorunları etkiler.

Örneğin; sabah akşam kavga eden, çatışma yaşayan bir çiftin cinselliği uyum içinde yaşaması beklenemez. Erken boşalma ya da vajinismus sorunu yaşayan bir çiftin sağlıklı iletişim kurması güç olur. Bu yüzden Ccinsel sorunla ilişki sorunları iç içe geçmiştir.

Cinsel Terapi Seanslarına Çift Olarak Katılılın

Antalya ‘da uzman psikolog ve cinsel terapist arayışında olanlar için cinsel terapiye tercihimiz çiftin seanslara birlikte katılmalarıdır. Her hangi bir cinsel sorun, erken boşalma olsun vajinismus olsun,  sadece kadının ya da erkeğin değil ikisinin ortak sorunudur. 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Ali Bıçak

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Psikolojik Danışmanlık bölümü 1997 mezunudur. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Yönetimi Yüksek Lisansını 2006 yılında tamamladı. EsenYurt Universitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans 2016 yılı mezunudur. Tamamı  3 yıl süren,  900 saatlik İstanbul Psikoterapi Enstitüsü‘nde Bütüncül Psikoterapi Teorik, Formülasyon ve Süpervizyon eğitimini başarıyla tamamladı. Mart 2017 yılında, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 200 saatlik hipnoz eğitimine katıldı ve Sağlık Bakanlığı onaylı Hipnoterapist sertifikasını elde etti. Psikoloji ve psikoterapi uzmanlık alanıyla ilgili fırsat buldukça farklı eğitim ve kongrelere katılmaya, mesleki beceri ve deneyimini artırmaya özen gösteriyor.Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık, 1997 Yüksek Lisans: Akdeniz Ü ...

Etiketler
İlişki sorunları
Uzm. Kl. Psk. Ali Bıçak
Uzm. Kl. Psk. Ali Bıçak
Antalya - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube