Boyun ve dekolte bölgesini gençleştirmek

Boyun ve dekolte bölgesini gençleştirmek

Yaşlanma belirtilerinin en çok görüldüğü bölgelerin biri de göğüs ve boyun bölgesidir. Bunun en önemli sebepleri kırışıklıklar ve güneş hasarıdır. Dekolte bölgesi çevresindeki deriye göre daha incedir ve dolayısıyla cildin su tutmasını, elastik, esnek ve genç görünmesini sağlayan kolajen ve elastik liflerle hyaluronik asit azalması bu bölgede daha belirgin olarak göze çarpar.

Cilt bakımı açısından yüze gösterilen hassasiyet çoğu zaman bu bölgeye gösterilmez. Daha da kötüsü, nemlendirici, güneş koruyucu ve diğer cilt bakım ürünlerini yaşlanma belirlilerini net bir şekilde görene kadar göğüs bölgemize uygulamayız. Kırışıklıklar ve koyu lekeler yavaş yavaş kendini göstermeye başladıysa da sorunu profesyonellerin eline bırakmak daha doğru olur. (Ama belki işler bu seviyeye gelmeden profesyonellere danışmak daha da iyi olur )

Nasıl?

Cerrahi olmayan yöntemlerle boyun ve dekolte bölgesinin görünümünü gençleştirmek gelişen teknolojiyle mümkün hale geldi.

Bu tip tedavilerde etkili ve güvenli sonuçlar almak için cilt yenilemeye yönelik ileri teknoloji ürünlerle, mezoterapi, örümcek ağı estetiği, nem aşısı, mezolifting, ozonterapi gibi farklı yöntemleri bir arada uygulamayı doğru buluyoruz.

Boyunda oluşan Yatay ve Dikey Çizgiler

Botulinum Toksin’le birlikte veya alternatif olan uygulama dermal dolgudur. Özellikle kollajen ve elastin kaybı ve baş eğme hareketi ile oluşan yatay boyun çizgilerine yönelik olarak bu ikili ayrı ayrı veya kombinasyon olarak kullanılabilir.

Burada kullanılan dolgu yöntemi, yaşlanmanın ilk işaretlerinin görüldüğü, yorgun yüz ifadesi, parlaklık kaybı ve kırışıklıklar için ideal olduğu gibi dekolte ve boyun bölgesinde de aynı amaçla kullanılmaktadır.

Boyun Derisinin Sarkması

Derin, statik kırışıkların olduğu çizgilenmelerde çapraz bağlı hyaluronik asit içerikli dolgu derinin altına veya uygun bölgelerde içine uygulanarak tekrar yoğunlaştırılması için kullanılırken çapraz bağlı olmayan hyaluronik asitle birlikte cildin ihtiyacı olan peptid, vitamin ve mineralleri de içeren bir kokteyl ile de çevresindeki cildin gençleştirilmesi de uygulanın bir parçasıdır.

Çizgileri doldurmanın yanı sıra cilde ışığı yansıtma kapasitesini de geri veren, aynı zamanda nem tutmasını arttıran bu mezoterapi uygulamaları öncesinde kremlerle uygulanacak yüzeysel anestezi ile ağrı oluşması engellenir.

Gıdı

Halk arasında “gıdı” olarak adlandırılan çene altı bölgede yağlanma ve/veya bu bölgede cildin sarkması sıklıkla görülen bir sorundur. Kilo almakla birlikte bu bölgede biriken yağ miktarının artması, bu sebeple veya başka sebeplerle de bölgede bulunan derinin sarkması ve kırışması da sıklıkla görülür.

Eskiden ameliyat veya liposuctionla giderilebilen bu sorunlar için diğer bölgesel zayıflama yöntemlerinde olduğu gibi mezoterapi veya değişik cihaz teknolojileri, ozonterapi gibi yöntemler uygualanabilirken yine yağ dokusu küçültüldükten sonra içi boşalan cildi sıkılaştırmak için intradermal iplikler, (örümcek ağı cilt germe) mezolifting, iğneli radyofrekans, kanüler radyofrekans gibi farklı teknolojik cihazlar da kullanılabilmektedir.

Tabi ki herkes bu gibi sorunların tek bir uygulama veya ilaçla düzeltilmesini ister ancak maalesef günümüzde bildiklerimizle gıdı sorununu bu şekilde ortadan kaldırmak pek mümkün değil. Ama farklı uygulamaların kombinasyonlarıyla bu şikayetleri gidermek ameliyatsız, ağrı, sızı hissetmeden 4-5 seanslık doktor uygulamalarıyla mümkün.

Dekolte Lekeleri ve Kırışıkları

Özellikle yaz aylarında güneşe en çok maruz kalan vücut bölgelerinden biri olan dekolte bölgesi maalesef çoğu insan tarafından yüzleri kadar önemsenmemekte ve fazlasıyla yıpratılmaktadır. Bunun sonucu olarak da güneş lekeleri ve kırışıklıklar ilerleyen zamanla birlikte bu bölgede de acımasızca ortaya çıkmaktadır.

Diğer tüm cilt koruma ve iyileştirme önerilerinde olduğu gibi öncelikle korunarak bu lezyonların meydana gelmesini engellemek en iyi fikirdir. Düzenli olarak güneş koruyucu ürünler ve nemlendirici önlemler almak bu fikirler arasında öne çıkar. Çünkü dönüp baktığınızda vücudumuzda bir hasar meydana geldikten sonra bunun geri dönmesi ve öylece de kalması her zaman mümkün olmamakta, hele ki konu güneş lekeleri ve kırışıklıklar olduğunda konu adeta bir zombi istilasına dönüşerek bizler yok ettikçe ortaya çıkan lezyonlar halini almaktadır.

Bu durumda öncelik nem ve güneş hasarından korunmak üzere krem vb ürünlerle korunmak olabilmekle beraber yine yılda birkaç kez uygulanabilecek hyaluronik asit temelli mezoterapilerle cilde kaybettiği nemi yeniden kazandırmak, hatta destekleyici vitamin, mineral ve peptidlerle yenilenme sürecini de kolaylaştırmak akıllıca olacaktır.

Diğer yandan eğer ki bu lekeler ve kırışıklar geliştiyse yine rejenerasyon sağlayabilmek için, cildin kollajen ve elastik liflerini arttırmak, hasar gören dokuyu onarmak için yapılabilecekler oldukça fazla sayıdadır. Diğer tüm vücut bölgelerinde uygulanabilen mezoterapi, mikroiğneleme sistemleri, radyofrekans, lazer gibi enerji temelli uygulamalar, intradermal iplikler, ozonterapi gibi çokça yöntem sayılabilir. Bunlar arasından doğru seçimleri yapmak yeterli araştırmayla tabi ki mümkündür ama doktorunuza sorarak bu konuda fikir almak ve bir tedavi planını birlikte oluşturmak en pratik ve akıllıca yöntemdir.

“Toplamda 15 dakika süren üç hafta aralıkla toplam üç veya dört seans uygulanan etkili ve basit bir yöntemle boyun ve dekolte bölgenizde yaklaşık bir yıl kadar zamanın ve güneşin olumsuz etkilerinden kurtulabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Sinan AKYÜREK

Dr. Sinan AKYÜREK, 1980 yılında Bursa'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.  Medine Acil Sağlık Hizmetleri'nde, 4 yıl boyunca Tıbbi Danışmanlık Koordinatörü, Alarm Merkezi Supervisoru, İlkyardım Eğitmeni, 6 Sigma Sarıkuşak, Operasyon Müdürü gibi bir çok pozisyonda görev almıştır.  Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri'nde Uluslararası Projeler ve İş Geliştirme Müdürü olarak görev almış olan Dr. Sinan AKYÜREK, görev yaptığı süre boyunca Acıbadem Üniversitesi'nde öğrencileri ile bilgi ve deneyimlerini paylaşmıştır. 2012 yılında Özel Dora Hospital ile başladığı medikal estetik hayatını ise Dermatec Polikliniği, Özel Çağıner Hastanesi, Academic Hospital,Aqua Medi Estetik Kliniği gibi kurumlarda sürdürmü ...

Etiketler
Estetik
Dr. Sinan AKYÜREK
Dr. Sinan AKYÜREK
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube