Boyun fıtığında modern tedavi

Boyun fıtığında modern tedavi

Boyun fıtığı nedir ?

Boyun kemikleri arasındaki kıkırdak yapının, zorlanma, kaza, ağır kaldırma, ofis yaşamındaki hareketsizlikler gibi nedenlerle zamanla bütünlüğünün  bozularak dışarı çıkması ve omiriliğe baskı yapmasıdır.

Belirtiler
Boyun ağrısı sonrasında kürek kemiğine vuran ağrı, kollarda ağrı, güçsüzlük ve uyuşma, ilerleyen zamanlarda yürüme zorluğu hatta felç durumu da olabilir.

Hangi hastalara ameliyat gerekir?
Kola vuran ağrıyla birlikte güçsüzlük, uyuşma, cisimleri kaldıramama, yanmalar, parmaklarda tutmama, idrar zorluğu, yürüme zorluğu olan durumlarda ameliyat gerekir.

Ameliyat şekli nedir?
Tüm boyun fıtıkları artık sadece mikrocerrahi ve endoskopik cerrahi ile yapılmaktadır.

Ameliyatta platin kullanımı
Tüm dünyada boyun fıtığı ameliyatlarında bütün tetkikler tamamlandıktan sonra bir daha fıtık oluşmaması için 20-65 yaş arası hastalarda bölgeye boyun hareketlerinin kısıtlanmaması için silikon yastık yada disk protezleri konur.Ülkemizde bu yaş sınır 20-45’dir.45 yaş üzeri fıtık oluşumunda bölgeye kemik füzyon yapılmaktadır.

Ameliyat sonrası
Ehil ellerde yapılan operasyonlarda başarı oranı %100’dür.Ameliyattan bir saat sonra ayağa kalkar; ameliyattan sonraki gün taburcu olabilir.Ömür boyu tekrar etmez. Son derece başarılı bir ameliyattır.
Boyun fıtığı ameliyatları mikrocerrahi yöntemi ile başarıyla yapılmaktadır.Hasta rahatlıkla işine dönmekte ve hareket kısıtlaması olmadan normal insanlar gibi yaşayabilmektedir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ayhan Kara

Op. Dr. Ayhan KARA, 1969 yılında Kahramanmaraş'ta doğmuştur. Tıp eğitimini 1991 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2 yıl süreyle acil serviste hizmet yaptıktan sonra Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Beyin Sinir ve Omirilik Cerrahisi uzmanlığını almıştır. Uzmanlık eğitimi esnasında Başhekimlik tarafından takdirname ile ödüllendirilmiştir. Uzmanlığı sonrasında 3 yıl Pediatrik Nöroşirurji eğitimi alan Op. Dr. Ayhan KARA, İrlandanın Glaskow kentinde dünyaca ünlü Pediatrik beyin cerrahlarıyla birlikte çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıca omurga cerrahisine yönelerek Almanyada Hamburg Helios klinikte Almanya'nın en saygın spinal cerrahi uzmanı Prof. Dr. Dietmar Salgerle birlikte beraber çalışma fırsatı bulmuştur. Mesleki çalışmalarına Özel Göztepe Hastanesi'nde devam eden Op. Dr. Ayh ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Op. Dr. Ayhan Kara
Op. Dr. Ayhan Kara
İstanbul - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube