Aquafilling

Aquafilling

Aquafilling; vücut dolgu uygulamaları genel anestezi almak veya ameliyat sonrası süreci yaşamak istemeyen hastalar tarafından tercih edilen  güvenilir bir dolgu maddesidir. Özellikle meme ve popo bölgesinde hacim ve projeksiyon sağlamak isteyen veya asimetri şikayeti olan hastalarda lokal anestezi altında, kısa sürede uygulanabilmesi nedeniyle cerrahi yöntemlere ciddi bir alternatif oluşturmaktadır. Uygulamanın hiçbir ize neden olmaması da bir diğer avantajıdır. Vücut dolgusu uygulaması olan Aquafilling Ameliyatsız göğüs büyütme meme dolgusu sıkça tercih edilmektedir.

Aquafilling kadınların ve kalça dokularının daha çekici ve doğal görünmesi için invaziv ve cerrahi olmayan yol sağlayan hidrofilik jeldir.

Aquafilling (CE 1923) insan dokularıyla tam uyumludur; bileşiminin % 98’inin sudan oluşması sayesinde insan vücudunun doğal görünümünü verir.

Yapısı sayesinde Aquafilling herhangi bir komplikasyona yol açmaz. Yavaş şekilde yıkılır ve yüksek güvenlikli ve uzun süreli bir etki sağlar.

Aquafilling sentetik lineer poliamidden oluşan üç boyutlu moleküler yapıya sahip matriks içinde hapsedilmiş normal %0.9 fizyolojik sodyum klorid çözeltisinin deposu olarak hareket eden bir hidrofilik jeldir. Yapısı karbonil ve amin grupları arasındaki çoklu hidrojen (H) bağlarını temel alır. Birden çok aktif karboksilik grupların varlığı polimer molekülüne pozitif yükünü verir ve yüksek hidrofilik yapı ve suda çözünürlük sağlar. Pozitif yükü sayesinde, jel hücre dışı matrisin – kollajen ve elastin- çözünebilir negatif yüklü moleküllerini çeker ve böylece ciltte uzun süreli esneklik ve güç sağlar.

Doğallık

Aquafilling temelde sudan oluşan bir jeldir ve yumuşak dokulara yumuşaklık ve esneklik vererek bu koşulların uzun süre kalmasını sağlar. Palpasyon ile fark edilebilen bir kontur bulunmaz. İşlemin temel özelliği ameliyat sonrası iyileşme döneminin kısa olmasıdır. Hasta işlemden iki gün sonra sosyal yaşantısına ve iş yaşamına dönebilir.

Uzun Süreli Etki

Yıkım süreci yeterince yavaş ilerlediğinden, uzun süreli klinik etki beş ila sekiz yıla kadar sürdürülmektedir.

Yüksek Güvenlik

Aquafilling vücut dolgu insan dokularıyla yüksek uyuma sahip bir biyolojik maddedir; bileşiminin % 98’inin sudan oluşması sayesinde insan vücudunun doğal görünümünü verir. Yapısı sayesinde  herhangi bir komplikasyona yol açmaz ve yüksek güvenlik ve uzun süreli etki sağlar.

Cerrahi ve Girişimsel Olmayan İşlem

Aquafilling vücut dolgusu kesinlikle minimal invazif işlemdir. Nedbe dokusu oluşmaz ve tedavi sırasında en az travmaya neden olur. Aquafilling Kalça şekillendirme pratikte ağrısız bir işlemdir ve lokal anestezi altında yapılır.

Bu makale 11 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Didem Tanyel

Op.Dr.Didem Tanyel 1981 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1999 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında  başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2012 yılında Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Uzmanı Olmuştur.

Mesleki çalışmalarına Ankara’da bulunan Özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Vücut şekillendirme
Op. Dr. Didem Tanyel
Op. Dr. Didem Tanyel
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube