Van Tüberküloz (Verem) Doktorları

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Hasta Soruları

  • Tiroid sonuçları

    Merhaba sinan bey, dün trioid usg incelemesi yapıldı ayrıca kan tahlili verdim. tsh:8, ultrasona göre de: sağ tiroid lobu ap boyutu:17,5mm sol tiroid lobu:15,8 mm istmus kalınlığı:5mm ,eko yapısı oldukça kaba heterojen ve psodonodüler görünümde olup trioidit düşünülmektedir. vaskülarite belirgin art...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    İlacı mutlaka kullanın. tsh 7 olduğuna göre verile 25 micg doz muhtemelen az gelecek. 1.5 ay sonra tiroid testleriniz tekrarlatın. tsh 2.5 değerinin altında olsun gebelik olacağı için. geçmiş olsun.

  • Gebelikte tsh

    Doktor bey merhaba, 25 yaşındayım.2 aylık gebeyim. gebelikten önce tsh değerim 2,25 idi. dahiliye doktoru potasyum iyodür verdi günde bir tane olarak. gebeliğin 5.haftası tsh 3,46 a çıktı kadım doğum doktoru iyotu bıraktırıp levotiron 25 mg günde bir tane verdi. 7.hafta tsh 3,9 oldu. başka bir kadı...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    İlk 3 ayda mutlaka 2.5 altında olmalı. 25 micg'a rağmen 7. haftada 3.9 ise siz 50 micg alın ve 1 ay sonra testlerinzi yaptırıp doktorunuza gidin.

  • Hipoperfüze

    Hocam merhaba. bu sonuçlar ne demek açıklayabilirmisiniz?sol akciğer alt lob posterolateralde nonsegmenter sağ akciğer üst lob posteriorda ve alt lob posterolateralde spect kestilerinde izlenen sabsegmenter hipoperfüze alanlar görüşmüştür

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Metin ÖZKAN

    Prof. Dr. Metin ÖZKAN

    Belirtilen bölgelere kan gitmiyor, damarlarda tıkanıklık var demektir. akciğer damarlarına pıhtı atması (emboli) durumunda bunu görebileceğimiz gibi aynı bölgelerin havalanması da bozuksa zatürreye bağlı da olabilir. klinik duruma ve diğer bulgulara göre doktorunuz değerlendirecektir. geçmiş olsun

  • Troid tahlil sonucu

    Hocam merhaba.troidlerime baktırdım sonuç şöyle çıktı. ft3 sonuc 2.68 refarns 2.3-3.9 ft4 sonuç 1.07 refarns 0.9-1.70 tsh sonuç 7.48 refarns 0.34-5.60 ne anlama gelir hocam nasıl bir yol izlemeliyim tskler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Tsh yüksek. hemen istek yapan doktorunuzla konuşun. tiroid hormonu kullanip neden tsh değeri yükseldi onu saptamak lazim.