Iğdır Tansiyon Yüksekliği

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Iğdır Tansiyon Yüksekliği İlgili Sorular

  • Tansiyon sikintisi

    Hocam merhaba gebelik sonrası tansiyon iniyor çıkıyor nde 5 gündür basımda ağrıyor hocam dahiliye gittim tansiyon çıkmadı bu neden olur

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Tansiyon holteri taktirmanizi öneririm

  • 17 yaşında tansiyon

    Hocam ben 17 yaşındayım tansiyonumu dışarıdan geldigimde ölçüyorum 15-8,15-10 bazen 16-10 çıkıyor sonra biraz dinlendikten sonra ölçüyorum 12 buçuk 7 veya 12 6 ya düşüyor ama dışarıda koşmama rağmen fazlada yorulmamama ragmen ilk ölçümde hep yüksek çıkıyor bunun nedeni nedir ? veya bir şeye canım s... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muhammed Bora DEMİRÇELİK

    Doç. Dr. Muhammed Bora DEMİRÇELİK

    Furkan bey tansiyon değeri gün içi sürekli değişir. nasıl araba yolda hep aynı hızda gitmez tansiyonda stres yorgunluk ve efor ile artabilir özellikle sizin yaşınızda tansiyon değeri yüksekliği altında başka hastalıklar araştırılması gerekir bunun içinde tansiyon yüksekliğinden emin olmak ger... Cevabı gör

  • Tansiyon düşmemesi

    Merhabalar hocam., annem şeker ve hipertansiyon hastası.10gündür geçmeyen kalbim gümbür gümbür diyor. tansiyonu da 15-8den aşağı düşmüyor. dün akşam acile gittik bişey yok dediler. tahlil sonuçları nı sizde yorumlar mısınız rica etsem? kan gazı bakıldı. ph:7.3 po2:29,5 pco2:42 hct:40 o2hb... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muhammed Bora DEMİRÇELİK

    Doç. Dr. Muhammed Bora DEMİRÇELİK

    Öncelikle geçmiş olsun ., madde madde anlatmaya çalışayım gönderdiğiniz kan gazının atardamar değil toplardamardan alınmakla beraber (yani sonuçları yanıltıcı olabilir) kan şekeri yüksek biraz kansız ve oksijen değeri düşük ta değeri 15/8 çok önemli bir yükseklik değil ama yüksek tansiyon ve... Cevabı gör

  • Damar genişlemesi

    Hocam,eşim 58 yaşında hastalıkları, allerjik astım,yüksek tansiyon,ritim bozukluğu ilaçlarla gayet sağlıklı tansiyonuda gayet iyi ayrıca asendan aorta çapı 6 ay önce üst sınırı 3.7 idi anjioda aorta bakılmadı .kollesterol yüksekliği, sigara,şeker v.s yok. kontrol amaçlı 2 ay önce anjio yaptırmış... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat TURFAN

    Doç. Dr. Murat TURFAN

    Geçmiş olsun, ne ilaçlar kullanıyor

  • Tiroid ve göz tansiyonu

    2014 eylül ayında total tiroidektomi ameliyatı oldum. şimdi göz muaynesine gittiğimde göz tans. 23/24 çıkıyor kornea 640 civarı. hocam benim glikom olma durumum var mı? her doktor 3 ay sonra gene gel diyor.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat TUNÇ

    Prof. Dr. Murat TUNÇ

    Merhaba, tiroid göz hastalığı (graves) durumunda göz kaslarında ileri derecede kalınlaşma olur. orbita yağ dokusu kalınlaşır ve göz üzerine baskı oluşturarak göz tansiyonunda yükselme gözlerde ileri doğru çıkıklık yapabilir. bu durumda esas sorun üzerinde yani göz kaslarındaki ödem ve kalınlaşmayı t... Cevabı gör

  • Cevaplarsaniz sevinirim

    İyi günler hocam 20 yaşındaym vryaklaşık 3 aydır tansiyonum da yükselme mevcut çoğunlukla 15/10 16/11 oluyor bazende 13/9 şeklinde oluyor ve başımın patlicakmis gibi oluyor doktora gittim bunlar baş ağrısı bile yapmaz seklinde konuşmalar yaptı ve ailede de hipertansiyon hastası mevcut napmam lazı... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İrfan BERBER

    Uzm. Dr. İrfan BERBER

    Merhaba muhammed söylediğin tansiyon değerleri baş ağrısı yapar ve tedavi edilmesi gereklidir.tedavi edilirken aynı zamanda yaşın genç olduğu için tansiyon yükselmesinin sebebinin de araştırılması gerekir.ilgili ve bu konuda bilgili bir hekime ulaşmalısın.geçmiş olsun

  • Baş ağrısı

    Hocam kolay gelsin lavaboda ya da başka bir zamanda kendimi sıktığımda ıkındığımda başımın sol arka tarafı ağrıyor başka zaman ağrıma yok ve sanki gün içinde nadiren başım sanki kalp atışı gibi içten atıyor ama nadir oluyor bu nedendir sizce? teşekkür ederim şimdiden

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Özgür ÖZDEMİR

    Doç. Dr. Özgür ÖZDEMİR

    Ikınınca kafa içi basınç artışına bağlı baş ağrısı artabilir. tansiyon yüksekliği varmı tetkik ettirin eğer ağrı devam ederse bir beyin mr ve mr anjio çektirirn.

  • Hgb , hct, mo, ly yüksekliği

    Hocam 55 yaşındaki babamın kan tahlili sonuçları şöyle mo % 9.9 referans aralığı 5.1-9, ly 3.6 referans aralığı 1.3- 3.5 , mo 1 referans aralığı 0.3- 0.8 hgb 17.7 referans aralığı 12.5 -17.2 , hct 51.7 referans aralığı 36-47 rdw 11.3 referans aralığı 11.5 - 15. diğer durumlar normal aralıklarda... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hemoglobin ve hematokrti değerleri üst sınırda. hemen korkuya kapılmak gereksiz olur. polistemi yönünden incelemek gerekir. geçmiş olsun.

  • Emboli ve felç tedavisi hakkında

    Sayın hocam merhaba. dedem 80 yaşında, 165 cm boyunda ve 96 kg ağırlığındadır. 2010 yılında beynin sağ lobunda gerçekleşen damar embolisine bağlı olarak dedem felç geçirdi. 7 senedir de felçli olarak yaşamaktadır. sol tarafında marjinal güç kaybı var ve özel baston yardımı sayesinde yürüye... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Fehim ARMAN

    Prof. Dr. Fehim ARMAN

    Atrial fibrilasyon gibi ritm bozuklukları varsa antikoagülan denen güçlü kan sulandırıcıları kullanmak zorunluluğu vardır. tabii ki bunların kanama yapma riski olmakla birlikte aksi takdirde kullanmazsa felç riski daha yüksektir.

  • Panik atak mı hipertansiyon mu

    Hocam paxil 20 mg kullanıyorum.yaklasik 7 yıldır hic birakmadim.panik atak hastasiydim ama son 2-3 yildir hic atak gecirmedim.son 2 aydir hipertansiyonum var ve teshis konuldu.altinda yatan hic bir somut bulgu bulunamadi.tansiyon surekli 15-9 seyrinde.tansiyon ilaci iciyorum artik.acaba hipertansiyo... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Bilge BURÇAK ANNAGÜR

    Doç. Dr. Bilge BURÇAK ANNAGÜR

    Panik atak sırasında tansiyon yükselme bile bu geçicidir. sürekli tansiyon yüksekliği hipertansiyon u gosterir