Iğdır Tam Kan Sayımı-Hemogram

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Iğdır Tam Kan Sayımı-Hemogram İlgili Sorular

  • Nötropeni düşük

    Hocam iyi günler benim bebeğim prematüre dogdu 25 haftalık 4 ay küvezde yattı suan düzeltilmiş 6 kro 9 aylık dün kontrol amaçlı verdiğimiz tam kan sayımında netrofil deperimizin 1.0 oldugunu öğrendik bundan 4 ay önce yapılan testtede 1.0 mış ve hematoloji bölümüne yönlendirildik bugun gittik ama dok... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Hematolojinin takip etmesi şart, şu anda daha fazla yorum yapılamaz!

  • Periferik yayma

    Doktor bey iyi aksamlar; kan tahlilimde b12, demir .. gibi degerlerimib hepsi sinirlar icinde fakat; ly%47 (20-40) ly# 1.88 (0.8-4) ne%43 (50-70) ne# 1.71 ( 2-7) wbc 3.96 (4-10) doktorum daha onceki donemlerde de wbc degerim kucuk deger farkliliklariyla bazen sinirin altina indigi veya icin prefer... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın nagehan inan, geçmiş olsun. kan sayımlarınızda lökosit ( wbc - akyuvar ) değerleriniz alt sınırın hafif altında saptanmış. bunun da nedeni nötrofil ( parçalı ) olarak tanımlanan ( ne# 1.71 (normali 2-7 ) hücrelerdeki düşme. çok sayıda nedenler bu düşüklüğe yol açabilir. bir süre sonra yapılac... Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Tahlil sonuçlarını yorumlar mısınız mrb kızımın tahlil sonuçlarında bazı değerler yuksek ,bazıları ise duşuk.bunlar ne anlama geliyor.kızım 26 aylık.lutfen yorumlar mısınız? losemide tahlil sonuçlarında ne gibi değişikiler olur?korkulacak bir durum var mıdır bu sonuçlarda?glukoz (açlık) 78,0 70,0 -... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Lösemide hastanın şikayetleri, muayenesi ve tahlil sonuçlarına bakılarak tanı konulur. sizin çocuğunuzda, karaciğer testlerinde (alt, ast) yükseklik, nötrofil sayısında düşüklük, monosit sayısında yükseklik var. bu sonuçların yorumunu, çocuğunuzu gören ve sıkıntısını bilen doktorunuzla konuşmanız ge... Cevabı gör

  • Plt değeri düşüklüğü

    Iyi günler dilerim. 9 aylık bebeğim tam kan testinde plt değeri 84.000 ila 96.000 arasında değişim gösteriyor.5 gün takip edildi değer sürekli bu seviyelerde.periferik yayma testi yaptırdık.ancak çocuk doktorumuz çıkan sonuç değerlerini değil,dağılımın nasıl olduğunu görmemiz lazım dedi.3 gün bekle... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Trombosit adnın verdiğimiz kan pulcuklarının sayısında düşüklük görürsek, önce parmak ucundan alınan periferik kan yaymasında sayı gerçekten düşük mü diye doğrularız. eğer gerçekten sadece trombosit düşükse, hastanın muayenesinde veya kan sayımında başka hastalığı telkin eden bir bulgu yoksa, bu say... Cevabı gör

  • Ağır notropeni

    Menü ana sayfabenimsayfamsorularım ağır notropeni merhabalar hocam 22 aylık oğlum var doğuştan süt alerjisi var diyeti yavaş yavaş açıyoruz ilk 6 ay hemogram sonuçlarimiz normaldi 9 aylıkken 39.5 ateş boğazda kızarıklık şikayeti ile antibiyotik kullandık 4. gün grip usutme tarzı tablo o... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Nötropeni takip edilecek, tamamen düzelmesi bir kaç yol sürer, genellikle 3 yaşindan sonra düzelir!

  • Wbc lösemi

    Hocam merhaba size daha önce wbc yüksekliği ile ilgili bir soru sormuştum aşırı ishal anında wbc 17,7 çıkmıştı o zaman lösemiden çok korkmuştum sizde daha sonra tekrar bir test yaptırırsın demiştiniz sonraki teste wbc normal gelmişti şimdi aradan 7 ay geçti ovitrelle ve menagon adlı iğneler kullanıy... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. yedi ay akut lösemiler için çok uzun bir süre sayılabilir. ishal durumunuzda büyük olasılıkla enfeksiyonlara bağlı olarak lökosit ( wbc - akyuvar ) değerleriniz yükselmişti. daha sonra kontrol için tam kan sayımı yaptırmış olmalısınız. yapılmadı ise kesinlikle hem... Cevabı gör

  • 14 yaş erkek

    Merhaba hocam oğlumun hemogram sonuçları aşağıdaki gibidir.endişe edilecek bir durum varmıdır.biraz pani oldumhemogram (tam kan sayımı) . cc tam kan (edta) * lökosit (wbc) 13.65 bin/μl 4.5 - 13.5 * eritrosit (rbc) 5.53 mil/μl 4.2 - 5.6 * hemoglobin (hgb) 15 g/dl 11.7 - 16.6 * hematokrit (hct) 44... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Adnan AYVAZ

    Doç. Dr. Adnan AYVAZ

    Sayın sevgi hanım, bu ortamda bize danışanlarımıza özellikle çocuk nöroloji dalını ilgilendiren konularda genel bilgiler açısından yardımcı olmaktayız ve gerekirse yönlendirmekteyiz. şu sonucumuzda ne çıkmış diye sorulan sorulara (her türlü tetkik sonucu olarak) bu platformdan bireysel tedavi öneril... Cevabı gör

  • Kemik iliği biyopsi

    Hgb 17,7 rbc 6,2 hct 55 diğer parametreler normal dalak 14 cm diye biyopsi yapıldı makroskopi kesitlerde biyopsi örneğinde yeterli miktarda intertrabeküler alan içeren ortalama sellülaritesi % 40 olan hastanın yaşına göre hiposellüler kemik iliği izlenmektedir. kemik iliğinde myeloid ve eritroid ser... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ibrahim gülcü, sayın hocam öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. yüksek olan hemoglobin, hematokrit, eritrosit değerleriniz nedeniyle polistemi etyolojisi yönünden araştırılmanız gerekiyor. bunlara yüksek molan eritropoietin ( epo ) değerlerini de eklemek gerekiyor. kemik iliği biyops... Cevabı gör

  • Lenf bezi lenf

    Hocam 5 hafta önce kulağımı deldirmiştim ondan sonra kulağımın tam arkasında bilye büyüklüğünde şişlik oluştu şu an biraz indi. enseye yakın yerde ve sol kasığımdada küçük beze var o da ağda yaptırdıktan sonra oldu sizce midemi ellediğimde yani 12 parmak bağırsaka yakın yerde bir şey elime geliyor... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ece deniz, geçmiş olsun. kulak ve kasık bölgesindeki şişlikler büyük olasılıkla enfeksiyonlarla açıklanabilir. karındaki yakınmalar için gastroenteroloji ya da iç hastalıkları muayeneleri uygun olur. hematoloji muayenesi de tanılarda yardımcı olabilir. saygı ve sevgilerimle.

  • Hiçbir şekilde kilo alamıyorum ne yapmam gerek?

    Merhaba hocam, 19 yaşında 1.63 boyunda 41 kiloyum. yazın aile hekimimiz rimobolan isimli iğneyi yazdı 1 ay kadar kullandım 3 e çıktım ama aşırı sivilce yaptı sesimi kalınlaştırdı ve adet düzensizliği yaptı bırakmak zorunda kaldım. bu aralar annem hasta diye çok üzülüyorum sürekli hareket halindeyim... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. kilo alma konusunda ezbere konuşmak yanlış olur. öncelikle kilo almanıza engel durumun ne olduğunu anlamak gerekir. bunun için de kan tahlili sonuçlarına bakmak lazım. kan tahlili sonuçlarıyla birlikte daha doğru önerilerde bulunabilirim