Afyon Karahisar Talasemi

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Afyon Karahisar Talasemi İlgili Sorular

  • Hacamat ve kan

    Merhaba hasan bey, merak ettiğim bir konu hakkında bilgi edinmek istiyorum, hacamat ve kan bağışı hakkında. hacamatta biliyorsunuz vakumlama işlemi yapılıyor sonra jiletleme işlemi yapılıyor kirli kan dedikleri kan çıkıyor. sizce bu işlem ne kadar sağlıklı? faydalı? bilinçsizce yapılıyor çünkü, hast... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hasan CAN

    Uzm. Dr. Hasan CAN

    Merhabalar haklısınız benim önerim kan bağışında bulunmak olur. yani soyle bir durum yok tabiki vakumla alınan kan kirli damardan alınan kan temiz.. tabi eski tarihlerde damar yolu acılamıyordu bilinmiyordu zaten. bu yüzden gidin kızılaya sartlar da uygunsa kan bağışında bulunun

  • Sırt ağrısı

    Bu rahatsızlık gözde huzursuzluk hissine neden olur mu? göz doktoru sorun yok diyor ama ben 1 aydır gözlerimde sorun yaşıyorum. ne önerirsiniz. teşekkürler.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Gökalp KARAARSLAN

    Op. Dr. Gökalp KARAARSLAN

    Yapar göze vuran ağrı oluşturur

  • Talasemi mi yoksa taşıyıcı mı?

    Evlilik öncesi yapılan testlerde talasemi açısından riskli değerlerim olduğu söylenildi.hastalık ya da taşıyıcılık riskim var mıdır? hba2: 1.8 hba: 98.2 mcv:85.6 mch: 27.5. mchc: 32.1 rdv-cw:13

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın gökçe hanım, talasemi ( akdeniz anemisi ) tablosu çok ciddi bulgular içerir. sarılık, dalak büyüklüğü ( splenomegali ), gelişme geriliği...gibi belirtilerden söz edebiliriz. akdeniz anemisi taşıyıcılığında genelde değişik düzeylerde anemi beklenir. ayrıca hemoglobin elektroforezinde değişikl... Cevabı gör

  • Sıra alamıyorum

    Dayı sıra alamıyorum nasıl olacak bu iş şu işe bi çözüm bulun 6 aydır sıra alamıyorum boynumun ağrısından duramyrm canını sevdiğimin doktoru

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Yaşar ARSLAN

    Uzm. Dr. Yaşar ARSLAN

    Internetten sira veriliyor bizim bu sira verme ile ilgili hicbir ilgimiz yoksira alamayanlar icin hastane 1_2 ay icinde ozel muayene baslatacak

  • Sırt ağrısı

    Kas gevşetici ilaçlar pek fayda etmedi. pregabalin etken maddeli 75 mg 14 kapsül kullanmam uygun mudur hocam?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Gökalp KARAARSLAN

    Op. Dr. Gökalp KARAARSLAN

    Sadece kas gevşetici kullanmak uygun değildir

  • Talasemi mi yoksa taşıyıcı mı?

    Evlilik öncesi yapılan testlerde talasemi açısından riskli değerlerim olduğu söylenildi.hastalık ya da taşıyıcılık riskim var mıdır? hba2: 1.8 hba: 98.2 mcv:85.6 mch: 27.5. mchc: 32.1 rdv-cw:13

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, mcv 85.6, hba2: 1.8 değerleri kuşku yaratıcı değil. acaba tahlillerde veya sizin ilettiklerinizde karışıklık falan mı var? iyi günler dilerim.

  • Talasemi hastalığı

    Hocam iyi günler . nişanlımın akdeniz anemisi hastası oldugunu öğrendim( taşıyıcı değil direkt hasta) benım böyle bir rahatsızlıgım yok. evlilik gerçekleşirse çocuk olma halinde çocugun rahatsızlıgı olur mu? ilişki mi sağlıklı bir şekilde sürdürmelimiyim yoksa sonlandırmalı mıyım ?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Meral GÜNALDI

    Doç. Dr. Meral GÜNALDI

    Bu konuyu hematoloji doktorunun yanıtlaması uygun olur. geçmiş olsun.

  • Sırt ağrısı

    Yoğun kaygı ve strese eşlik eden sırt ve göğüs kafesine yayılan ağrım için çekilen servikal mr da servikal lordozda düzleşme, multisegmentte disk patoloji sonucu yazılmış. ne anlama geliyor ve ne önerirsiniz tşkler...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Gökalp KARAARSLAN

    Op. Dr. Gökalp KARAARSLAN

    Korkacak bir şey yok ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygun aynı zamanda ilaç tedavisinde sakinleştirici kullanımı uygundur

  • Kansızlık anemi

    Merhabalar doktorlar anemi oldugumu soledi kan tahlılımde mono % 14.5 referans aralığı 4.7-12.5 mono # 1.17 0.24- 1 rbc 6.5 3.8-5.6 mcv 55.7 81-100 mch 19.3 25.4 - 34 rdw 15.8 11.9 -15.5 kötü bir durum varmı sizce sizinde fikrinizi almak istiyorum

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, iyi, kötü gibi bir yorum değil de şunları yazayım: 1.) monosit artışı var. enfeksiyonlar veya pek çok başka sebeple artabilir. bunun adı konmalı. 2. mcv değeri çok düşük. demir eksikliği, talasemi taşıyıcılığı vb. pek çok sebebi vardır. bu yazdığım iki konuda teşhis gerekiyor. bir hematol... Cevabı gör

  • Serebrospinal sıvı

    Hocam merhabalar, ben dövüş sporlarıyla ilgileniyorum,dövüş sporlarıyla ilgili okumuş olduğum bir yazı da şu şekilde bir ibare okudum ''eğer burun kırılması ile beraber göz yuvasında da kırılma meydana gelirse serobrospinal sıvı dediğimiz beyin etrafını kuşatan sıvı oluşan çatlaklardan kırık bölge... devamı

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Gökalp KARAARSLAN

    Op. Dr. Gökalp KARAARSLAN

    Evet edebilir bunu özellikle menengit oluşturarak yapar saygılarımla