Yard. Doç. Dr. Murat Cömert Hasta Soruları 43

  • Tatli badem yağı bebeğe bir şey yapar mi?

    Allah razı olsun. çok teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Tatli badem yağı bebeğe bir şey yapar mi?

    Hocam merhabalar , inş 3 aylık bebeğimi size muayeneye getireceğim ama perşembe gününe kadar dayanamayıp buraya yazmak istedim. cok caresiz kaldim. ins cevap verirsiniz. ben bebeğim 3 aylık olana kadar çevre baskısı yüzünden bebeğime 1 çay kaşığı tatlı badem yağı verdim. bebeğime bir sey olmuş mudur... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Alerjik bebek

    Hocam merhaba. bebeğimin cildinde 5 aylıkken egzama cıktı. şuan 7 aylık. daha öncede cıkmıştı 3 aylıkken geçti. şimdi geçmiyor. deri alerji testi yapıldı negatif cıktı. kan testinde süt 0.45 yumurta 0.01 çıktı. anne sütü ve cok az mama alıyor. bana mamayı kesmememi diyet de yapmamımda hgerek olmadığ... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • 18 aylık sünnet

    İyi akşamlar hocam, oğlumun takibini siz yapıyordunuz, şu an 18 aylık sünnet için uygun bir zaman mıdır, biz şehir değiştirdik, gelsek yapmanız mümkün müdür acaba

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Menenjit aşısı

    Değerli hocam doktorumuz yok . nimenrix aşısını sizin talimatınıza göre yaptıracağım. lütfen yardım. bebek haftaya 7 aylık olacak

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Menenjit aşısı

    Murat hocam saygılar sunuyorum. 7 aylık bebeğimiz var .menenjit aşısı ne zaman ve kaç doz yaptırmalıyız. köydeyiz malum sebeplerden şehre doktora gidemiyoruz. bilgi rica ediyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Düşmeyen bilirubin

    Merhabalar hocam. bebeğim 18 günlük 2 gun boyunca fototerapi aldik bilirubin seviyesi 16dan 6 ya düştü 3 gun gecti tekrardan tahlil yaptikve bilirubin seviyesi 13 cikti haftada 2 defa tekrardan tahlil yapıyoruz ve yine aynisi yada 13.70 çıkıyor. en gec 45 dakikada bir emiyor ve sütüm fazlasiyla yet... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • 4. ay tadım ve oturtma

    Hocam merhaba bebeğim 4 ay 2 günlük.bebeğim sütüm olmadigı için formül mama ile besleniyor.doktorumuz 4.ay kontrolünde bu ay yoğurt elma armut gibi gidaları diline deydire bilecegimi 5. ayda ise ek gidaya geçebilecegimizi söyledi? birde bu ay destekli bir sekilde oturtma denemeleri yapmamızı söyledi... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Gaz problemi

    Merbaha hocam 3ay 12günlük oğlum günlük 8 saat hem uyumuyor hem mama yemiyor gazı var fitil kullanmam doğrumu teşekkür edeeim

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Kusmukta sarı leke

    Hocam kolay gelsin. benim 70 günlük bir oğlum var. doğum kilosu 3200 şimdi ise 5400. doğduğundan beri süt kesiği ve bazen de süt şeklinde kusuyordu. gazlı bir bebek bacaklarını karnına çekiyor. bugün kustugunda içerisinde sari lekeler vardi. sizce önemli bir şey midir?

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • B12 vitamin

    Hocam merhaba oglum 16 aylik.b12 si 197 cikmisdi b12 vitamanini verdiler. 2.3 ay kullanildi tekrar olctuk 237 cikti. ben arastirdigima gore cocuklarda 400 olmasi gerekiyormus. .doktorum normal dedi 237 ye. fazlasi zarar dedi. sizin gorusunuz nedir acaba tesekkurler simdiden

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Kan değerleri

    Değerli hocam merhaba. oğlumuz 2 yaş 4 aylık. henüz 6 aylıkken kawasaki atlattık. zor bir süreç oldu. çok kan alınmasına bağlı olarak kan değerlerimizde o zamanlar düşmeler oldu. ancak sonrasında demir ilaçları kullandık, toparlandı. uzun bir süredir ilaçları bırakmıştık. dün itibariyle çocuk sağlı... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Tuncelıden slm

    Oglumuz yırmı bes aylık boy: doksan ıkı cm ,kılo: onbır nokta uc kılogram 3 aydır aynı kıloda emsallerıne gore grafık kıloda cok dusuk ne yapmamız lazım tuncelıdeyız bı yardımcı olabılırmısınız. neler önerırsınız.bırde demır serum: 19 cıktı doktor ferro dıye ılaca basladı cok mu dusuk demirı aralıgı... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Baş ağrısı?

    16 aylık kızım gün içinde 6-7 kez başında sağ gözünün üstü alın kısmımını tuttu. hareketlerinde, iştahında bir sıkıntı yok. neden böyle bir şey yapıyor olabilir?

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Balık yağı

    İyi günler hocam. bebeğim şu an 7 aylık.anne sütü alıyor. motor gelişimi ve bilişsel gelişimi gayet iyi görünüyor. 24 günlükken agulamaya, iki buçuk aylıkken kahkaha atmaya başlamıştı. 6.5 aylıkken emeklemeye başladı. şimdilerde tutunarak kalkmaya çalışıyor. gel gel yapıyor yaparken ge ge diye bir d... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Balgamli öksürük

    İyi günler hocam kızım 68 günlük bir haftadr yavaş daha sonra şiddetlenen balgamli öksürüğü var doktora götürdük sadece burun için üç günlük sprey verdi küçük olduğu için ilaç veremiyoruz dedi hocam morariyor ne yapmam lazım zeytinyağı tek iciriyorum bilginize muhtacım:((

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Depopenicilin

    Oğlum 4 yaşında mart ayından itibaren ayda bir bogaz enfeksiyonu geçiriyor doğuştan bademcikleri iri tüm tahlilleri yapıldı immüm testleride yapıldı hersey gayet normal değerlerde çıktı ve depo penicilin başlandı aylık 1200 lük 2 aydır yaptırıyorum ama iğneden 22-23gün sonra tekrar başlıyor doktorum... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Bebegim gelismiyo

    Merhaba hocam ben 9 hafatlik hamileyim doktora gittik 5 haaftalik gorunuyo dedi kalp atisini dinelmedik ve babak gelismiyo dedi ne yapamaliyim nedne boyle oluyo ne yapamliyim ..lutgen yardimci olun

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Rotavirüs aşısı

    8 aylık bebeğimizin böbreğinde 2.7 mm büyüklüğünde kristal olduğu için nefroloji takibinde ilaç tedavisi sürüyor. 15 günde bir idrar testi yaptırıyor. son idrar testinde protein ve keton değerlerinde eser görülmüştür var. takiplerini sürdüren nefroloji ve çocuk sağlığı doktorları önemli değil dedile... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

  • Karın ağrısı.halsizlik

    Merhaba dr bey kızım da karın ağrısı şikayeti ile acil dr başvurduk yemek ten sonra kusma oldu 2 kez tavuklu mantar yemişti 6 yasında kan tahlil sonuçlarında eos% 4.3(0-4) bas 0.06 (0.01-0.05) rbc 5.56(4-5.2) mcv 73.9(75.9-87.6) mpv 8.3(9.3-11.3) pdw 8.7(9.9-15.4) glukoz 128 (74-106) kalsiyum 10.... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    Yard. Doç. Dr. Murat Cömert

    tarihinde cevapladı.

x