Uzm. Psk. Dan. Rüya TURNA

5.0

Kaygı, Kabus Bozukluğu, İlişki Problemleri

5.0

“Belki duymak istediklerinizi degil de hic duymak istemediklerinizi duymaya ihtiyaciniz vardir...bask...” Devamı

Uzm. Psk. Dan. Rüya TURNA

Ankara Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Lisans, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Yüksek Lisans mezunudur. Yüksek lisans tezini, gençlerle babaları arasındaki iletişim becerisini geliştirmeye yönelik grup çalışması yaparak, deneysel araştırma olarak vermiştir.

IPI’dan psikodrama coterapisti diplomasını 1998'de almış, 2001' de terapist olmaya hak kazanmıştır. 2003' de IPI'ın Ankara'da açmış olduğu psikodrama terapisti yetiştirme eğitim çalışmalarında grup liderliği yapmıştır. Çocuk Psikodraması ve Sosyametri ile ilgili psikodrama çalışmalarından sertifikalarını da almıştır. On yıldır yetişkinlerle ve gençlerle psikodrama yaşantı grupları yapmaya devam etmektedir.

Psikodrama eğitimlerine aynı zamanda tez danışmanı olan Prof. Dr. Üstün Dökmen ile başlamış, Doç. Dr. Haluk Özbay, Uzm. Psk. Dan. Deniz Altınay, Uzm. Psikolog Neşe Karabekir ile devam etmiştir. Z. Moreno, G. Leutz, D. Kipper, Zigler, Marisol, K. Hudgins gibi dünya çapında isim yapmış psikodramatistlerle psikodrama gruplarına katılmıştır.

Psikodrama terapisi içinde evlilik ve aile danışması çalışmalarının yanında, eş- evlilik ve aile terapisi ile ilgili, Doç. Dr. Hürol Fışıloğlun'dan 12 ay süren 100 saatlik bir eğitim almıştır. Ayrıca Peseschkian'dan 41 saatlik eğitim almış ve 15 saatlik ödev vermiştir. Merkezinde aile terapileri yapmaya devam etmektedir.

Jeffrey Young, Ph.D’den Şema Terapisi sempozyumuna katılarak Borderline ve Narsistik Kişilik Bozukluklarında Şema terapisi Uygulamaları konulu atölye çalışmalarını tamamlamıştır.

Yeditepe Üniversitesi’nin açmış olduğu tıbbı Hipnoz kursunun üç aşamasını da tamamlamıştır. Çalışmalarında ihtiyaç duydukça hipnozdan yararlanmaktadır.

Post-travmatik stres bozuklukları ile ilgili olarak İsrailli bir grupla 32 saat, Amerikalı bir grupla (Kate Hudgins, TEP ve Colette Harrison, BSAC, TL ve Action Trauma Team Members) 24 saat çalışma yaptıktan sonra, üç ay boyunca deprem bölgelerinde yardım amaçlı uygulamalara katılmış ve daha sonra Ankara'da travma ve yas konularında danışmanlığa devam etmiştir.

10 yıl milli eğitimde görev yapmıştır. Öğretmenlere iletişim becerisi geliştirme eğitimleri, etkili öğretmen olma eğitimleri, rehber öğretmenlere, sınav kaygısıyla çalışma şekillerini geliştirme ve sınırlarımızı koruyabilme becerisini geliştirme eğitimlerini vermiştir. Gazi ve Hacettepe Üniversitesinde ders ve seminerler vermiştir.

“Ben Bana Güveniyorum", “Seni Şikayet Etmedim Anne Sadece Kendimi Anlattım”, “Ana Baba Eğitim Programları”, “Rehberlik Etkinlikleri 9, 10, 11” isimli kitapların yazarlarından birisidir.

2008 yılında DBE Institute for Behavioral Studies tarafından düzenlenen EMDR eğitimlerine katılmıştır.

Çeşitli dergilerde ve web sayfalarında yazıları çıkmaktadır. TV kanallarına uzman konuk konuşmacı olarak katılmaktadır.

Bireysel psikolojik danışma, eş-aile terapisi ve psikodrama grup çalışmalarına kendi yeri olan Algı Psikodrama ve Psikolojik Danışma Merkezi' nde devam etmektedir. Okullara, dershanelere, şirketlere sınav kaygısı, stres yönetimi, iletişim becerisi, çatışma çözme yöntemleri, hayır deme becerileri, motivasyon gibi konularda eğitim ve seminerler vermektedir.

ALGI PSİKODRAMA VE PSİKOLOJİK DANIŞMA MERKEZİ
Hoşdere Caddesi 220/2 Yukarı Ayrancı Çankaya/Ankara
Hizmetler
Bireysel Terapi Cinsel terapi Devamı

Hakkında

Ankara Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Lisans, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Yüksek Lisans mezunudur. Yüksek lisans tezini, gençlerle babaları arasındaki iletişim becerisini geliştirmeye yönelik grup çalışması yaparak, deneysel araştırma olarak vermiştir. Devamı

Diploma Aldığı Kurum

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Görüşler

Görüşlerinizi önemsiyoruz!
Görüşlerinizi önemsiyoruz!

Uzmanlar ile ilgili görüşlerinizi belirtmeden önce moderasyon sürecimiz hakkında daha fazlasını öğrenin.

5.0

Zamanlama

5.0

İlgi

5.0

Ortam

5.0
Can*** Ö***
Zamanlama
İlgi
Ortam
26.02.2019

Belki duymak istediklerinizi degil de hic duymak istemediklerinizi duymaya ihtiyaciniz vardir...baskalarini degil de kendinizi anlamaya...Bazen geçmişe bazen geleceğe yolculuk yapmak büyütür insanı. Rüya iste tam da burda bir köprü olur hayatınıza, bağ kurar çocuk sizle yetişkin sizin aranizda... Hayata karşı Algımı değistirdigin için, kendime karşı dürüst olabilmeyi öğrettiğin için ve her şeyden önemlisi kimsenin mükemmel olamayacağını gösterdiğin için seni çok seviyorum??Buradan hem sana hem psikodrama grubuma sonsuz teşekkürler ?? Sen hep var ol e mi... Canan Önder Görüşü Şikayet Et

şy
şul*** Y***
Zamanlama
İlgi
Ortam
28.02.2019

Bazı insanların bu hayata özellikle yapmaya geldikleri şeyler olduklarına inanırım. Ancak herkes yapmaya geldiği şeyi yapmaya nail olamayabilir elbette. Rüya; içindeki fark yaratan dokunuşun içten içe hep mi farkındaydı bilmiyorum ama kendisinin bu dünyaya psikoterapist olmak için gelmiş olduğunu düşünüyorum adeta. Daha ilk karşılamadaki insanı rahatlatan ses tonu, içinizi ısıtan gülümsemesi bir de üstüne sahip olduğu yeteneği ve donanımı ile farkını hemen hissettirir. Çünkü Rüya, herhangi bir tekniğin uygulanmasından ya da özel bir teoriye bağlılıktan ziyade genel bir duyarlılık hali içerisinde, yaratıcılığını kullanarak danışanının ihtiyaçlarını olduğu kadar kendi bireysel tarzını ortaya koymaktadır. Her danışanın bir şekilde kendisine uygun terapisti seçtiğine inanırım; Rüya da, o beyaz odada sizi en iyi tanıyan kişi olduğundan, sizin için en uygun yöntemi anlık ve yaratıcı yolları kendi öz disiplini ile harmanlayarak kullanma yüreğine sahiptir. O odaya getirdiğiniz her ne ise an’da kalarak dinler, problemi yeniden çerçeveler ve gerekirse onu getirmenize sebep kök inanışlara ve varsayımlarınıza meydan okuyarak o an’daki umutsuzluğunuza karşı umudu karşılamanıza yardımcı olur. Çünkü sizi tedavi etmekten, iyileştirmekten ya da değiştirmekten daha önemlisini yaparak içsel ve kişisel gelişiminiz için kullanabileceğiniz ilişkiyi kendinizle kurabilmenizi sağlar. Tam da bu yüzden fark yaratan bir terapisttir Rüya. Bir süredir kendisinin rehberliğinde kendi hikayemde adım atmaya devam ediyorum. Şunları söyleyebilirim ki tüm hislerimi, davranışlarımı, sırlarımı, günahımı sevabımı, eksikliklerimi, fazlalıklarımı, kırığımı, çıkığımı, bozukluklarımı, yeterliliklerimi, üstün ve aşağı yanlarımı ne varsa bilen biri var hayatımda.. Seviyor, saygı duyuyor, büyük farklar yaratabilecek en küçük şeyi bile önemsiyor, öğrenme azmimi, cesaretimi, yaratıcılığımı destekliyor, beni her halimle kabul ediyor. Bunları yaparken de mesleğine duyduğu tutkuyu, gösterdiği derin merhamet ve şefkati, kurduğumuz bağdaki güveni ve en önemlisi onunla birlikte kendi yolumda yürürken attığım her adımda beni ne kadar takdir ettiğini ve bunun beni ne kadar güçlendirdiğini görüyorum. Alanında kendini yetiştirmiş, kendini sürekli yenileyen ve bir çok konuda uzmanlaşmış olan Rüya, işini severek yaptığından, insana, insanı insanca gösterdiğinden sebep danışanlarına kendi gerçekliklerinin de Zahir'i oluyor. Rüya’nın şahsı ve danışanı ile arasındaki sözle tarif edilemez duygusal kimyası “usta bir terapist olmak” ile “fark yaratan bir terapist olmak” arasındaki farkı gösteren en somut delildir. Rüya hayatınıza dokundukça, "iyi ki" leriniz çoğalarak arttıkça fark yaratanın ne olduğunu anlayabilirsiniz." Seninle birlikte adım atmak, senin rehberliğinde büyümek, senin ilmine sığınmak çok değerli. her şey için teşekkür ediyorum. VARlığın, desteğin gücüme güç katıyor. İyi ki hayatıma, içimdeki çocuğa dokunuyorsun Rüya.. Görüşü Şikayet Et

MK
M. K***
Zamanlama
İlgi
Ortam
09.10.2018

Hayatım Rüya dan önce Rüya dan sonra olarak ikiye ayrılıyor. Sanki yıllarca bir kuyunun içinde yaşamışım Rüya da benı o kuyudan elimi tutup çıkarmıs gibi.. kendim için yaptıgım en iyi sey Rüya dan terapi almaktır. üstelik hep bir telefon kadar yakınımda oldu. Kendimi sevmek buyutmek kendimi kabul etmek hayata umutla bakmak terapiden aldıklarımdan sadece bazıları üstelik yolculugum hala umutla güçlenerek devam ediyor. Görüşü Şikayet Et

Sık Sorulan Sorular

Uzm. Psk. Dan. Rüya TURNA ile nasıl iletişime geçerim?

Uzm. Psk. Dan. Rüya TURNA için online veya telefonla randevu alabilirsin.

Uzm. Psk. Dan. Rüya TURNA nerede çalışıyor, iletişim bilgileri nedir?

Uzm. Psk. Dan. Rüya TURNA ALGI PSİKODRAMA VE PSİKOLOJİK DANIŞMA MERKEZİ bünyesinde çalışıyor. İletişim bilgileri için profilini ziyaret et.

Uzm. Psk. Dan. Rüya TURNA hangi uzmanlık alanında hizmet veriyor?

Uzm. Psk. Dan. Rüya TURNA Psikolojik Danışman uzmanıdır. Kaygı, Kabus Bozukluğu, İlişki Problemleri alanlarında hizmet veriyor ve Bireysel Terapi, Cinsel terapi, hastalıkların uzmanlık alanında hizmet veriyor.

Son 30 günde profil görüntülenmesi

Ücretsiz Randevu Oluştur

Doktorsitesi.com üzerinden randevu oluşturmak ücretsiz.

Kapat
Takvim Bulunamadı.

Bu uzmandan online randevu alabileceğin bir takvimi bulunmuyor.

Randevu Takvimi Talep Et
Yakın Çevredeki Hizmetler

Bireysel Terapi

Cinsel terapi

Talep Et

Kapat
Vazgeç
Form gönderilirken hata oluştu. Tekrar dene.
Başarılı Formunuz başarıyla gönderildi.
Bu uzman henüz Doktorsitesi.com üzerinden online randevu kabul etmiyor.

E-posta adresini bırak ve uzman randevu kabul etmeye başlayınca sizi bilgilendireceğiz.

Kişisel verileriniz, aydınlatma metni kapsamında işlenmektedir.
Facebook Twitter Instagram Youtube