Psk. Özlem Akkel

Baş Ağrıları, Bireysel Terapi, Vücut (Beden) Disformik Bozukluğu

Psk. Özlem Akkel

  İstanbul/Kadıköy doğumlu olan Özlem AKKEL ilk ve orta eğitimini İstanbul’da aldıktan sonra Dicle Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümünü başarı ile tamamladı. Lisans eğitimi süresince Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (Tegv) gibi kuruluşlarda ve özel gönüllü eğitim çalışmalarında bulunup mezun olduktan kısa süre sonra yetişkin, ergen ve çocuklarda objektif/projektif testlere dair eğitim çalışmalarına başladı. 
   Stajını İstanbul Nöropsikiyatri Hastanesinde tamamlayan Özlem Akkel, Türk Psikologlar Derneğinden zeka testleri, gelişim tarama, nöropsikolojik değerlendirme, görsel-motor algıyı ölçmeye dair çeşitli testlerin sertifikalarına hak kazandıktan sonra yine Türk Psikologlar Derneğinin açtığı Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimine devam ederek terapi metodolojisini tamamladı. Akabinde Geştalt Terapi temel eğitim grubuna katılarak, iki yılı bulan çalışmanın sonrasında practicum grubunda yer aldı. Hem kuramsal hem de pratikte Geştalt prensibini benimsemiş ve uygulamalarına yansıtmıştır. Anksiyete bozuklukları psikopatolojisi, yaygın gelişimsel bozukluklar, öfke ile başa çıkma stratejileri gibi eğitim ve workshoplara katıldı. Kariyer danışmanlığı ve işsizlik psikolojisi ile ilgili sertifika programları ve çalışmalarda bulunurken ilgili olduğu kendini tanıma ve anlama gibi bireysel psikoloji konularında çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları yayınlandı.

   Mesleki eğitimlerin yanısıra iş yaşamına özel kreş ve anaokullarına danışmanlık hizmeti sunarak ve özel eğitim merkezi ve okullarda aile danışmanlığı, davranış bozuklukları, sosyal uyum çalışmaları ve seminer programlarını yöneterek başladı. İstanbul'da çeşitli psikolojik danışmanlık merkezlerinde bireysel terapiler, çocuk ve ergen terapi hizmetleri verdi. İşkur ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortak projesi olan ''Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi''nde gönüllü psikolog olarak görev aldı. Çeşitli eğitim kurumları, danışmanlık merkezleri ve projelerde aktif olarak 2006’dan bu yana çalışmaktadır. ''Kendini tanıma'' ''Ben Olmak'' ''Özel çocukların gereksinimleri'' ''İletişim'' başlıklı konularda birçok eğitim ve seminer verdi. Son yıllarda genç yetişkinler ile çalışmaya odaklanarak benlik algısı, özgüven ve anksiyete problemleri üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

   Mesleki çalışmalarına ek olarak 2004'ten bu yana radyo ve televizyon programcılığına yönelik çalışmaları da devam etmektedir. En son Diyarbakır'ın yerel kanalı olan Can TV'de kariyer ve işsizlik temalı ''İŞ'te İnsan'' isimli canlı yayın programını hazırladı ve sundu. Çeşitli radyo kanallarında gece programları sundu.
      Kendini var etme alanlarından biri olarak edebiyatı gördü. 8 yaşından bu yana şiir yazmakta ve yayınlanmamış tiyatro oyunları bulunmaktadır. Yıllardır biriktirdiği şiirlerin bir bölümünü ''3 e 1 Kala Babam ve Ben'' başlığında Nisan 2014'te bastırmıştır. Bunun yanısıra Ekim 2014'te ''ADAM Yüzleşme'' isimli psikolojik romanı Kanes Yayınlarından çıkmıştır.
   Halen Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programına devam etmektedir. Türk Psikologlar Derneği üyesidir.
 

Psikoloji Lisansı Üzerine Aldığı Bazı Eğitim ve Sertifikalar:
Geştalt Terapi temel eğitim+practicum    
(Doç. Dr. Hanna Nita Scherler)
Bilişsel-Davranışçı Terapi Metodolojisi   
(Dr. Çağla Gülol,Dr. Ekrem Düzen,Dr.Hatice Güneş)
Wısc-r (Weschler 0-16 yaş çocuklar için zeka ölçeği) 
(Yrd.Doç.Hale Aksuna Ergenç)
Denver II (0-6 yaş gelişimsel tarama testi)                 
(Uzm.Birgül Bayoğlu)
Stanford Binet Zeka Testi                                            
(Yrd.Doç.Hale Aksuna Ergenç)
Çocuk Değerlendirme Paketi
(Agte-Ankara Gelişim Tarama Envanteri,
Peabody Resim-Kelime Tanıma Testi,
Bender-Geştalt Görsel Motor Algı Testi,
Harris Goodenought Bir İnsan Çiz Testi,
Beier Cümle Tamamlama Testi                                                
(Doç.Dr.Gülsen Erden)
İş ve Meslek Danışmanlığı Sertifika Programı           
(Prof.Dr.İbrahim Yıldırım,Prof.Dr.Tuncay Ergene,Doç.Dr.Fidan Korkut)
Anksiyete Bozuklukları Psikopatolojisi                    
(Dr.Emel Stroup,Yrd.Doç.Dr.A.Evren Tufan,Dr.Melis Gazioğlu)
Öfke İle Başa Çıkma Teorik Eğitim   (Türk Psikologlar Derneği)
Yaygın Gelişimsel Bozukluklar       (Yrd.Doç.Dr.A.Evren Tufan)
Geştalt Terapide ''Kutuplar'' eğitimi (Prof.Dr.Ceylan Daş)

Psk. Özlem Akkel
Kadıköy/İstanbul

Hakkında

  İstanbul/Kadıköy doğumlu olan Özlem AKKEL ilk ve orta eğitimini İstanbul’da aldıktan sonra Dicle Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümünü başarı ile tamamladı. Lisans eğitimi süresince Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (Tegv) gibi kuruluşlarda ve özel gönüllü eğitim çalışmalarında bulunup mezun olduktan kısa süre sonra yetişkin, ergen ve çocuklarda objektif/projektif testlere dair eğitim çalışmalarına başladı. 
   Stajını İstanbul Nöropsikiyatri Hastanesinde tamamlayan Özlem Akkel, Türk Psikologlar Derneğinden zeka testleri, gelişim tarama, nöropsikolojik değerlendirme, görsel-motor algıyı ölçmeye dair çeşitli testlerin sertifikalarına hak kazandıktan sonra yine Türk Psikologlar Derneğinin açtığı Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimine devam ederek terapi metodolojisini tamamladı. Akabinde Geştalt Terapi temel eğitim grubuna katılarak, iki yılı bulan çalışmanın sonrasında practicum grubunda yer aldı. Hem kuramsal hem de pratikte Geştalt prensibini benimsemiş ve uygulamalarına yansıtmıştır. Anksiyete bozuklukları psikopatolojisi, yaygın gelişimsel bozukluklar, öfke ile başa çıkma stratejileri gibi eğitim ve workshoplara katıldı. Kariyer danışmanlığı ve işsizlik psikolojisi ile ilgili sertifika programları ve çalışmalarda bulunurken ilgili olduğu kendini tanıma ve anlama gibi bireysel psikoloji konularında çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları yayınlandı. Devamı

Diploma Aldığı Kurum

DİCLE ÜNİVERSİTESİ

Görüşler

Bu uzman ile ilgili herhangi bir <br /> değerlendirme yapılmamış.
Bu uzman ile ilgili herhangi bir
değerlendirme yapılmamış.

Bu uzmanı tanıyor ya da hastalığınla ilgili ziyaret ettiysen görüşünü veya şikayetini yaz.

Görüş Ekle
Görüşlerinizi önemsiyoruz!
Görüşlerinizi önemsiyoruz!

Uzmanlar ile ilgili görüşlerinizi belirtmeden önce moderasyon sürecimiz hakkında daha fazlasını öğrenin.

Sık Sorulan Sorular

Psk. Özlem Akkel ile nasıl iletişime geçerim?

Psk. Özlem Akkel için online veya telefonla randevu alabilirsin.

Psk. Özlem Akkel nerede çalışıyor, iletişim bilgileri nedir?

Psk. Özlem Akkel Mentis Psikoloji Merkezi bünyesinde çalışıyor. İletişim bilgileri için profilini ziyaret et.

Psk. Özlem Akkel hangi uzmanlık alanında hizmet veriyor?

Psk. Özlem Akkel Psikoloji uzmanıdır. Baş Ağrıları, Bireysel Terapi, Vücut (Beden) Disformik Bozukluğu alanlarında hizmet veriyor ve hastalıkların uzmanlık alanında hizmet veriyor.

Son 30 günde profil görüntülenmesi

Ücretsiz Randevu Oluştur

Doktorsitesi.com üzerinden randevu oluşturmak ücretsiz.

Kapat
Takvim Bulunamadı.

Bu uzmandan online randevu alabileceğin bir takvimi bulunmuyor.

Randevu Takvimi Talep Et

Talep Et

Kapat
Vazgeç
Form gönderilirken hata oluştu. Tekrar dene.
Başarılı Formunuz başarıyla gönderildi.
Bu uzman henüz Doktorsitesi.com üzerinden online randevu kabul etmiyor.

E-posta adresini bırak ve uzman randevu kabul etmeye başlayınca sizi bilgilendireceğiz.

Kişisel verileriniz, aydınlatma metni kapsamında işlenmektedir.
Facebook Twitter Instagram Youtube