Dr. Öğr. Üyesi Rahman KÖSEOĞLU Hasta Soruları 14

  • Bayılacak gibi olma

    Doktor bry yaşım 16, kızım.yataktan ya da koltuktan ayağa kalktığımda beynim acıyor gibi oluyor gözüm kararıyor başım dönüyor göğsüm sıkışıyor nefes alamıyorum sanki.tek bir kez de bayılacak gibi olmuştum.çoğunlukla oluyordu arada olmuyor. kabızlık çekiyorum ve popom arada kanıyor.çok düzenli olmasa... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Gfr hocam acil

    Hocam annem 42 yaşında.100 kg.gf.gfr değeri ilk tahillde 67 sonra 72 çıktı.kreatinin maksimum1.07 oldu ama son tahlilde 0.98 (1.10 üst sınır).en son başka bir hastanede yapıldı test ve cinsiyeti erkek seçilmiş yanlışlıkla sonuç 0.91 kreatin.anneannemi böbrek kanserinden kaybettik.annemin de tansiyon... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Kan tahlili

    Hocam tıp öğrencisiyim annem 42 yaşında.halsizliği vardı ve haşimato tiroiditi rutin kontrolü sırasında tahlil yapıldı gfr 65 plcc değeri 99 yüksek (30-90) plcr 33(11-45)ve plt(301) değeri normal rdw cv 14 yüksek (12-13) fakat rdw sd normal 41 (39-45) hgb 12.8 mcv 80.8 mch 26.7 mchc 33(32-36) ferrit... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Şeker hastası

    Hocam merhaba. hastamızın şekerini takip edip bana 1 hafta sonra iletirsiniz demiştiniz. ama şeker ölçümlerini yazıp size attım fakat sayılar gözükmüyor. rica etsem mail adresiniz filan varsa oraya yollasak olur mu? burdan yazınca hepsi çıkmıyor.

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Şeker hastası

    Hocam merhaba,nasılsınız? açlık ve tokluk şekerini dediğiniz gibi takip ettik. çarşamba: sabah(açlık:135,****)-akşam(açlık:113,****)-perş****(açlık:128,****)-akşam(açlık:104,****),****(açlık:141,****)-akşam(açlık:106,****),****(açlık:127,tok... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Dışkıda incelme

    Merhaba. herzaman olmamakla birlikde dışkıda incelme oluyor. işaret parmağm kalınlığında bazen daha ince. kanama yok. sancı yok istemsiz kilo verme yok. halsizlik yok. 30 yaşındayım 100 kilo civarındayım. 185 boyum. bu durum 2 3 aynönce başladı. ozaman aşırı stresten tuvalet düzenim bozulmuştu. şimd... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Şeker hastalığı

    Rahman bey bir ay önce şeker için kontrole gelmiştim. gizli şeer yüksekti. kontrol için gelmem gerekiyordu ne yapmam gerekiyor

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Şeker hastası

    Hocam, biz sadece yemek yemeden önce sabah ve akşam şekerini ölçüyorduk. bundan sonra hem açlık, hem tokluk şekerini her gün mü takibini yapalım? ayrıca teşekkür ederim ve sizlere kolay gelsin. kendinize iyi bakın hocam.

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolestetolyuksekligi saygilar son tahlilde hdl40ldl140trig237tkol230 ldlyi trig dusuremiyorum hafyada3yumurta hetgun7,zeytin her sabah dogal hindistan cevizinden bir tatli kasigi iciyorum unutkanliga iyi geliyor bu doz zarari varmi oneriniz yokmu nasil beslenebilirim sersemlik unutkanlik yaptigi ici... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Doktorların kralı adamın hası

    Merhaba hocam şuan da hangi hastanede görev yapıyorsunuz sizinle iletişime geçmek istiyorum doktorların kralısınız cep numaram 0537506****

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Şeker hastası

    Merhaba hocam 65 yaş üstü hastamız var. 1 ay önce size muayene olmuştu. dicetel 50mg , dıamıcron mr 60mg ve janumet 50/1000 mg ilaçları verdiniz ve şeker ölçümünü yapıp not alınması gerektiğini söylediniz. 1 ay sonra kontrole istediniz fakat hastanelere virüs salgınından dolayı gidemiyoruz. ayrıca r... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Kilo kaybı

    Merhaba bütün değerlerim normal kilo alamıyorum 1 yıldır. kilo kaybım oluyor ayda 3 kg gibi. iştahım olmadığı için yemek yiyemiyorum. diyetisyenin verdiği diyet listesine de bu yüzden uyamıyorum. çünkü yemek yiyemiyorum zorlayamıyorum da kendimi. psikolojimi de etkiliyor bu durum. 167 boyunda 46 k... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Boyunda ve kasıkta agrısiz şişlik

    İy günler hocam, benim boynumda ağrısız şişlikler var, sol servikal zincirde büyüğü üst servikal alanda 25x8mm boyutlarında lap-lenf nodları izlenmiştir. sağ servikal alanda büyüğü üst servikal alanda 16x5mm boyutlarında lap-lenf nodları izlenmiştir. bu boyun ultrasyon sonucu sonra fark ettim ki kas... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Mide ağrısı

    Merhabalar benim uzun süredir mide ağrım var yemekten sonra direk midem ağrıyor sırtıma vuran bir ağrı agzıma arada gaz cıkarmamla bogazımdan acılık oluyor ağrıyla birlikte normalde böyle birşey yok. cenin pozisyonunu alarak midemi ovarak ve sırtıma sıcak birşeyler koyarak ağrıları geçirebiliyorum a... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Trombosit kademeli düşüş

    Hocam çok teşekkur ederim o zaman benim bu konunun üzerine mutlaka düşmem gerekiyor altında bir hastalık olabilir iyi akşamlar

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Trombosit kademeli düşüş

    Hocam bilgi ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim peki 15,2 cm dalak ölçüsü çokmu fazladır limiti nedir? birde bu yapılsal olabilir mi? cevaplarsanız çok memnun olurum iyi günler

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Trombosit kademeli düşüş

    Hocam öncelikle merhabalar daha önce yine yazmıştım sizi kademeli olarak trombosit düsüklüğü vardı periferik yayma istememiz gerekir demiştiniz sonuçları kısaca aksettim yorumlarsanız sevinirim rutin kan tahlillerimde plt düşüklüğü,sebebi ile babamında mds(lösemiden) kaybetmiş olmamızdan ötürü hemat... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Nodüler kalınlaşma

    Merhaba hocam ben kah hastasıyım mr sonucum da her iki sürreal bezde nodüler kalınlaşma var deniliyor. bir önce ki sonucum da bilateral diffüz kalınlaşma var diyordu. bu son sonucun tümör olma riski var mıdır

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Trombosit kademeli düşüş

    Hocam malesef 1.88 boyunda ve 120 kilo ağırlığındayim bel ve göbek bölgemde çok fazla yaglanma var yasim 32 sizce bu trombosit oranı için bir hemotoloji ile gorusmelimiyim erken tehsis acisindan babamın yakalandığı (mds) lösemi hastaliği genetik olabilir mi ? saygı ve selamlar

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Trombosit kademeli düşüş

    Mrb,hocam geçen hafta uroloji dr na bosvurdum karaciğer yağlanması ve dalak büyümesi olduğunu söyledi tahliller genel anlamda iyi dedi ben ilgilenmedigini düşünerek tahliller baktığımda hgb 17 trombosit ise 100.60 ciktı normal sınırı 150 ve 1 ay önce 125 2 ay önce 136 ve şimdi 100 kademeli düşüşun b... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    Dr. Öğr. Üyesi Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

x