Doç. Dr. Muammer KARADENIZ Hasta Soruları 25

  • Tsh-troid stimulan hormon yüksekliği

    Merhaba doktor bey. benim prolaktin hormonum yüksek çıkmıştı. yaklaşık 1 ay önce, hipofiz mr çektirdim hipofiz bezimde mikroadenom tespit edildi. 2mm 4mm eni çapı. kadın doğum doktorum dostinex 2 şer tabletlik hapı verdi. 2 haftada bitti. bugün tekrar hormon tahlili yaptırdım. oruçluydumda bunun etk... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Merhaba tsh düzeylerinde ara ara dalgalanma olabilir bunun nedenleri arasında beslenme değişkenliği, farklı laboratuar öçlüm metodları , alınan ilaçlar, hastalık durumu gelmektedir. herhalikarda otoimmun tiroid hastalığı araştırılmalı ve tiroid ulrasonu ile değerlendirilmesi gerekir. geçmiş olsun

  • Kolestrol yüksekliği

    Sayın doktorum,41 yaşında bayanım.total kolestrolüm 339,hdl 93,ldl 210,trigliserid 176 çıktı.sonuçlar yüksek dendi.diyet ve egzersizle düşürebilirmiyim sizce?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Merhaba diyet ve egzersizle yaklaşık 20-30 mg düşürebilirsiniz risk faktörlerinize göre ilaç verilebilir geçmiş olsun

  • Tsh yüksekliği

    Sağlık evinde tahlil yaptırdım tsh 5.71 çıktı. ailede guatır var yaşım 22 bir sorun teşkil edermi? cildim çok kuru,uyku düzensizliği var,sürekli kabızlık var,kendimi sürekli olarak yorgun hissediyorum,adetim düzenli ancak gün olarak azalma oldu eskiden bir hafta suruyordu şimdi 4 gün felan sürüyor v... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Evet teşkil eder hanımefendi ilaç tedavisi baslanmali ve ek tetkikler istenmeli usg vs geçmiş olsun

  • İyot ilacı

    İyi günler doktor bey, 24 haftalık hamileyim. euthrox 100 lük kullanıyorum. daha önce preeklampsi nedeniyle erken doğum ve bebeğimiz yaşamadı. o yüzden yok denecek kadar tuzdan uzak duruyorum. jodid ilacı gün aşırı içiyorum acaba hergün mü içsem iyot takviyesi için. bir sakıncası olur mu? doktorum... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Idrar iyotu bakılıp öyle karar verilmeli, geçmiş olsun

  • Gebelik ve serbest t4

    Merhaba. 21 haftalık hamileyim. kan testi sonıçlarımda: tsh: 2.61 serbest t3: 2.38 serbest t4: 0.59 çıktı. serbest t4 değerinin düşük olması ne gibi sorunlara yol açabilir? herhangi bir problem yaratır mı?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Tsh düzeyiniz sınırda yüksek endokrinoloji hekimi ile görüşmelisiniz. geçmiş olsun

  • Büyüyen lenf nodu

    Hocam boynumda posterior servikal bölgede 2×8mm korteksi kalınlaşmış lenf nodu izlendi 2 kutu antibiyotik tedavisi ardından tekrar bakıldı 3.5×12 mm olmus buarada mch normalin üstünde d vitamini 8 b12 ise181 cikti 1.5 aylık süreçte 8 kilo kaybettim yorgunluk ve aşırı uyku hali var 3ay sonra tekrar... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Hematoloji doktoru tarafından değerlendirilmeniz gerekli olabilir, kilo kaybı altında şeker, tiroid ve böbrek üstü bezleri araştırılmalı, geçmiş olsun

  • Tiroit nodul

    Hocam oğlum 8 yaşında oğlumun ugs sonucunda tiroit sağ lobda 2.2mm çapında semisolid nodul izlenmis bizi endokrinoloji bolumune yonlendirdiler korkulacak bir şey vardır hocam cvp verseniz okadar soru yazdım buralardan cvp alamadım

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Korkulacak bir sıkıntı yok ama çocuk endokrinoloji takibinde izlem olmalı, geçmiş olsun

  • Insulin direnci

    Iyi günler kan testimde açlık insulin 2.78 ve tokluk insulin 48.71 olarak cıktı bunun anlamı nedir.simdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    İnsülin düzeyi glikoz düzeyi ve sizin şikayetleriniz, fizik bakınızdaki durumlarla daha bütüncül anlam kazanır ama tek başına bakıldığında bu değerler normal. geçmiş olsun

  • Muayeneniz

    Hocam merhaba , annem yaklaşık 20 yıldır diabet hastası.üc aylık şekeri de 7.5. düzenli olarak tek bir doktor kontrolünde gitsin istiyoruz. bir türlü ( insulin ve glofora rağmen ) şekeri dengede olamıyor. muayene yeriniz ve varsa çalıştığınız bir hastane var mı ve muayene ücretinizi yazarsanız annem... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Drmuammerkaradeniz.com dan uşabilirsiniz, geçmiş olsun.

  • T4 düşüklüğü

    Merhaba, 27 haftalık hamileyim serbest t4 degerim düşük olması sebebiyle(0.69) dahiliye doktorum euthyrox 50 mcg verdi,sabahları ac karnına kullanıyorum ancak içtiğim gunden beri siddetli olmamakla beraber el titremesi kol ve bacak kasalarında agri ve titreme başımda da ağırlık hissi ve isal olustu... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Şikayetleriniz tiroi hormonu fazla geldiğinden veya ara öğün almadığınızdan oluşuyor olabilir endokrinoloji uzmanı ile ritibata geçmenizi öneririm. geçmiş olsun

  • Prolaktin yüksekliği

    Hocam kolay gelsin ben manisa somada yaşıyorum hocam ben addison hastasıyım bağlı olarak hashimato hipotroidi tanıdı kondu ilaç olarak lansor fludrokortizon1*1(cortineef) hidrokortizon(genkort)1*1 levatron 50 mg 1*1 kullanıyorum ürolagda kronik non bakteriyel prostatit tanısı kondu onun için piyoles... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Lh fsh ve testosteron bakılması gerekli olabilir, endokrinoloji hekimi ile iletişime geçmeniz gerekebilir. geçmiş olsun

  • Guatr ve troid mi var

    Merhabalar boynumda ufak bir sislik icin dr gittim önemli birşey olmadığını ve yinede ultrason bakalım dedi.sonucum: bez parankim ekojenitesi normaldir. sağ lob postero _medialinde 5 mm kistuk,sol lob orta bölümde 11 mm kolloidal iyi sınırlı nodul mevcuttur. ve iki parotis ve submandibuler bezleri... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Tsh ve antikorlar beraber yüksek iken tiroid hormonu verilebiliyor, kısmen de olsa nodül küçülebiliyor, nodül ve lenf bezi şüpheli gelmiş ise biopsi yapılmalı , endorinoloji hekimi ile görüşmeniz gerekebilir.

  • Graves mi gecici mi

    Muammer by merhaba. benim size bir sorum olacakti ben yaklasik 1.5 senedir hashimoto hastasıydim. 3 ay once hamile kaldim ve tsh duzeyim ilac kullanmiyor olmama ragmen 0.001 ve 0.02 araliginda gidip geldi son bikac tahlilde. ancak ft4 ve ft3 seviyelerim normal referans aralığında. ancak trak tahlili... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Bazen hashimoto olarak takip edilen hastalar zaman içinde çok çalışan graves hastalığına dönebilir, doğumda bebek topuk kanından tiroid hormonlar kontrol ediliyor, gebelik sırasında aylık takibiniz yapılması gerekli geçmiş olsun

  • Yüksek tansiyon

    Merhaba hocam son 1 aydır tansiyonum 16-17 civarı.tansiyon ilacına başladım.gündüz 20mg gece 5mg.fakat hala geceleri özellikle tansiyonum 16ya çıkıyor.gözlerim kanlanıyor.sersemletiyor beni.idrar ve kan tahlili yapıldı.birşey çıkmadı.ilaca rağmen tansiyonumun artması normalmi.tuzlu hiç yemiyorum ve... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Tansiyon yükselten ikini durumların ararştırılması gerekir, endokrinoloji veya nefroloji uzmanına başvurun. geçmiş olsun

  • Hiv korkusu

    Hocam kolay gelsin hocam ben supheli iliskiden sonra 26-56-101-141-210-260-275 gunlerde anti hiv elisa testi yaptim hepsi negativ konuyu kapatiyimmi simdiden tesekkur ederim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Merhaba geçmiş olsun bu konuda size daha doğru bilgiyi enfeksiyon hastalıkları uzmanı verebilir.

  • Gebelikte tsh düşüklüğü

    Merhaba 13 haftalık hamileyim. 11.gebelik haftamda tsh 0.28,serbest t3 3.35, serbest t4 0.86 çıktı. 13.haftamda tsh 0.26 cıktı. tsh düsüklügünü ciddiye almam gerekir mi? ne yapmaliyim? tesekkürler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Gebelikte normalde tsh düşebilir, bu düşüş ilk 3 ay 0.1 e kadar, son 6 ay 0.2 e kadar olabilir. geçmiş olsun

  • Trioid hastslıgı

    Hocam kolay gelsin trioid sonuclarım yorumluyabilirmisiniz tsh 0.005 t3 6.19 t4 1.94 crp 3.02 triglobin 160 anti tpo 600 anti tg 38.90 sedimadyon 40.0.korkmam gereken bisey varmı hocam degerler yüksek cıkmıs 1 hafta sonra ultrasa girecegin tsk'ler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Tiroidit (tiroid iltihabı) geçiriyor olabilirsiniz, endokrin uzmanına muayene olmanız gerekebilir.

  • Gece terlemesi

    Günaydın hocam geceleri sadece göğüs bölgemde tshirtü ıslatcak kadar terleme , ayak tabanlarımda yanma ve karıncalanma oluyor ayrıca eklem ağrılarım oluyor , kan tahlillerimde açlık glukoz 105 üst sınır olması gerekirken 110 çıktı , nedeni şekermidir , sağlık kuruluşuna başvurmalımıyım ?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Günaydın terleme farklı hastalıkların bulgusu olabilir. kan şeker düzeyi açlık kan şekeri sınırda olması ailede diyabet varsa anlamlı olabilir. bir endokrin uzmanı ile görüşmenizi ve muayene olmanızı tavsiye ederim. obezite-aşırı kilo, menopoz, ateş basması, , ergenlik dönemi, sıcak çarpması, sıc...

  • D vitamin eksikligi

    Merhaba d vitaminim 15 ve folik asit 3,7 cıkdı. boyun sırt kollarımda sertleşmeler uyuşmalar ve agrılar var d vitamini eksikligi yapar mı ?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Geçmiş olsun öncelikle. dünya genelinde yetişkin nüfusun %20’sinden fazlasının bu vitaminin eksikliğini yaşadığı bilinmektedir. yaşlı kadınlarda, yatalak olanlarda, kapalı giyinenlerde ise bu oran %50’lere kadar çıkmaktadır. d vitamini eksikliğinde depresyon görülebilir. diğer tarafdan yaygın kemi...

  • Hipotiriodi

    Merhaba doktor bey tahlil sonuçlarım serbest t3 3.30 referans aralığı 2.02-4.43 serbest t4 0.62 ref aralığı 0.60-1.22 tsh 2.720 ref aralık 0.380-5.330 anti tg 0.1 ref aralık 0.0-5.0 anti-tpo 1.1 ref aralık 0.0-10.0.bu sonuçlara göre bende hipotiriodi varmıdür daha önce haşimato başlangıcı olabilceğ... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

      İletişim & Randevu: 0 (850) 811 65 36

    Gebelik öncesi en az 3 ay öncesinden tsh <2.5 olması doğru ama sizin tetkiklerinizde hashimoto gözükmüyor. endokrin uzmanına başvurmalısınız. geçmiş olsun

x