Doç. Dr. Muammer KARA Hasta Soruları 727

  • Mide ağrısı

    Endoskopik işlem istemedi gittiğim doktorlar hocam röntgen istedi onda da bol bol gaz var dedi ultrason istedi onda da yoğunluğun fazla olduğu yer olmadığı 3 marta aç ve idrara sıkışık gelmem söylendi artık 3 marta kadar bekleyeceğim eczaneden mide ağrısı için ilaç istedim famodin rennie verdi son z... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Helicobacter

    Merhabalar hocam 14 gunluk tedavi surecim bittide suanda gunde 1 kere mide koruyucu kullanıyorum. benim gaz problemim halen bitmedide acaba bu mikrop temizlenmemis midir kullandigim antibiyotiklerden yoksa boyle devam etmesi normal mi ? 2 ay mide koruyucu kullanacamda o zaman mi gecer bu gaz prob... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Karin agrisi şişlik ve derin nefes almada zorlanma

    Hocam dediginizi yapip normal poliklinik olarak ic hastaliklari bolumunu gittim kan testi ve ultrason istedi yaptirdim safra kesemde en buyugu 7mm olan tas cikti genel cerrahiye yonlendirdi genel cerrahi doktoru ameliyat dedi ama pandemi nedeni ile ameliyat yapamiyoruz dedi safra kesesindeki t... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • İlaçlar hakkında bilgi ?

    Hocam merhaba siyah dışkılama ishal mide ağrısı ile dahiliyeye gittim tahlilerde gaita kan pozitif karaciğer enzim yüksekligi alt101 ast 59 demir eksikliği 46 çıktı enfeksiyon olduğunu söyledi. doktorum metaospanmly flagy raneks çipra yazdı teşhise gastroenterit kolit enfektif olmayan yazmış doktor... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Ewde ne yapabilirim

    Hocam merhaba mide ağrısı sebebi ile doktora gitmiştim doktor ultrasonda baktı flagy çipra meteospasmly raneks yazdı kan tahlillerimde demir düşük 46 üre 11 reaktif protein 1.4 kolesterol 230 dışkıda kan pozitif alt 101 ast 59 çıktı karaciger enzim yüksek denildi bir gün öncesinde papatya çayı içmi... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Dışkı rengi hakkında

    Merhabalar. bugün tuvaletimin bir parçası çok koyu, bir parçası sarı renkteydi. 5-6 ay kadar önce kolonoskopi ve endoskopi olmuştum, herhangi birşey yoktu. iki gündür karın guruldaması ve son olarak da bu oldu. ibs hastasıyım. sizce bu durum önemli midir? teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam çok teşekürler 27 yaşındayım 90 kilo 180 cm boy alkol almıyorum ailemde annemde babamda şeker yok anne annemde şeker var di hocam 2 yıldır hazır besleniyorum biraz son 2 yıl içinde kilo aldım zaten açlık glukoz **** referans aralığı (70-100)/ hba1c degeri :5.74 referans aralığı(4.5-6... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Mide agrisi

    Hocam yeniden merhaba ..ilac kullanmıyorum 3 yildir .zaten emziriyorum..ama öncesinde kullandim tabiki..dahiliye gittim sadece kan testleri yapıldı.. famodin ve meteospasmy diye ilac verdi..famodin ac icilcek ama vakit belirtmemiş.. sizce nasil almalıyım?bu arada 10 gundur gece agrım yok ..ama gundu... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam selamlar geçen sene yapılan batın usg sinde kara ciğer yaglanmasi grade 1 'di yaklaşık bi buçuk ay önce yapılan batın usg sinde yine grade 1 idi bundan iki hafta önce yapılan batın usg sinde grade 2 yağlanma dedi şeker, kolestrol , felan yok bende göbek çevrem yağlı ama 2 yıldır kilo alımı old... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Mide ağrısı enzim yüksekliği dışkıda kan

    Merhaba göbek bölgesi ağrısi sebebiyle aile doktorunda tahlil yaptırdım tahlillerim demir 46 kolestrol 230 üre 11 reaktif protein 1,4 aspartat aminotranferaz ast 59 alt alanin amino transferaz 101 gaitada kan pozitif diğer degerler normal aile doktoru antibiyotik yazmicam dedi karaciğer enziml... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Mide ağrısı mide bulantısı geğirme

    Hocam size kasım ayında yazmıştım şikayetlerimi şubat ayında tekrarladı sabah kalktığımda mide bulantısı yemek yediğim zaman geçiyor gece yatmaya yakın mide guruldamaları ve mide batması şeklinde mide ağrım var mide guruldamalarım daha çok sırt üstü uzandığım zaman daha da artıyor mide batmalarımda... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Mide gurultusu

    Hocam merhaba meteospamyl isimli ilacı kullandım 2 gün önce bitti. ilacı bitince şikayetlerim tekrar başladı bu ilacı kullanmaya devam etmemin bir zararı olur mu? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Karında gezen ağrı

    Hocam merhaba 23 yaşında kadınım ben karın bölgemde bazen sağ alt kadranda bazen üst kadranda bazen sol kadranda bazen kaburgalarım olan yerde sürekli değişik yerlerde ağrılarım oluyor akciğer filmimde temiz sadece midemde gastrit var ağrı giriyor 10 sn sonrasında ağrı geçiyor nedenini bi türlü anlı... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Crohn mu??

    Tekrardan merhaba doktor bey,sizin cevabınız üzerinden yemek düzenimi bı tık katilastirinca dün sabah hafif bir kabızlık durumum oldu ve dolayısıyla mevcut catlagim tekrar yeniledi ve baya canım yandı.benim 1.5 yıldır da sağ alt karın bölgemde noktasal bir ağrı oluyordu fakat şu son 2-3 gündür arttı... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Çok korkuyorum hocam yorumlar mısınız lütfen

    Hocam merhaba bugün aile doktoruna gittim tahlil yaptırdım sonuçlarım şu şekilde aspartat aminotranferaz ast serum plazma 59 demir 46 üre serum plazma 11 mgl alanın aminotranferaz alg serum 101 c reaktif protein 1.4 kolesterol 230 glukoz 136 gaitada gizli kan aranması pozitif değer normal diğer dege... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Kabizlik hakkinda

    Sayin degerli hicam ben emekli hemsire sizi tekrar rahatsiz ediyirum hicam dertimi anlatmustim 3ay oldu kabizlik var ikiniyirum cikmiyor bazen cok az cikiyor hicam 2018 ve 8.8.2020 yilinda kolonskopi yapilmistim bisr cikmadi hicam kabizlik icin diktora gidecem tekrar kolonskopi yaptirayinmi sizin b... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • İshal durumu hakkında

    Hocam merhaba ishal şikayetim war bunun öncesinde bir defa kabızlık yaşadım ve anüs çıkışında kanama oldu o geçti şimdide ishal başladı yemeklerden sonra göbek bölgesi ağrıyor yemek yedikten 5 10 dakika sonra ishal olarak tuvalete gidiyorum tuvaletten geliyorum tekrar gidiyorum üşüme ve titreme hiss... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • İshal hakkında

    Hocam merhaba ishal şikayetim var midem gurulduyor ve agriyor midem rahatsızdı zaten hocam şöyle ki bişey yediğim zaman hemen göbek bölgesi ağrımaya başlıyor bununla birlikte üşüme hissi de var tuvalete gitme gereksinimi duyuyorum tuvaletten sonra rahatlıyorum tekrar bişey yiyorum aynı şekilde ağrı... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Kabizlik hakkinda

    Sayin muamner hocam daha oncede yazmustim size hicam ben kabuzlik cekiyirum 3 ay oldu cok ikiniyirum yapamiyirum bazen az bise yapabiliyorum hicam 2018 ve 8.8.2020tarihdede kolonskopi oldum yanliz internal hemoroid cikti hicam ben tekrar kolonskopi yaptirayinmi beni korkutoyor kolon kanseri olabilir... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

  • Gaz sorunu

    Tamam hocam teşekkür ederim.ben birsey daha sormak istiyorum.anlattigim sikayetlerim önceden arada bir oluyordu 2 aydir devamli bir hal aldı acaba kötü birsey olupta büyüme yapabilir mi yoksa ibs rahatsizligi da boyle zaman gectikce surekli bir hal alan rahatsızlık mı.benim 4 aylık bebeğim var emzir... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

x