Usg

  • hocam hidrosefali 1 aylık bebeklerde transfontanel usg ile anlaşılırmı.mr gerek olurmu

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Candan HUNDEMİR

    Anlasilir. ancak emar mutlak gerekir...

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid sonuclari

    Merhabalar . hocam 21 yaşında 1.86 cm civarında 68 kilo erkeğim. 5 6 gün süren halsizliğim vardı doktora gitmeye karar verdim.benden kan testi istediler. tsh 3.99 t3:4.56 t4 1.78 cıktı beni endokrinoloji bölümüne gönderdiler. o bölümün doktoru izinde oldugu için usg cekilemedim ertesi gün hemen özel...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Akın Arif DEMİR

    Op. Dr. Akın Arif DEMİR

    İki sonuçtan birisi yanlıştır. 1 günde değişmez. öyle bile olsa tahlilleriniz iyi. guatr la ilgili olarak kötü bir durum yok. 3 ay sonra kontrol yapılmadı bence de uygundur. geçmiş olsun.

  • Silik test

    Doktor hnm bi daha kan vwrdim yine 1000 cikti yani 14 gunle 16.gun ayni artmmis bi sikintimi var acaba

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Sevinç EGE

    Yrd. Doç. Dr. Sevinç EGE

    Tets de de bir hata olabilir. siz artik usg ile kalp atislariniza batirin. hayirli olsun.

  • Böbrek ağrısı

    Hocam ben 2,5 ay önce sol up darlık ve sol alt polde 1,5 cm taş sebebi ile kapalı ameliyat oldum. up darlık giderildi ama taş alınamadı ve double jj stent takıldı. 1 ay sonra mini pnl yapıldı ve stent çekildi. mini pnl sonrası 2gün geçti veakıntı durmayınca tekrar stent taktılar. ortlama 3 hafta son...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Kontrol usg yapılması gerekir bunda dilatasyon varsa aralıklı usg ile kontollar yapılmalı şu anda ağrı kesiciler alın yapacak birşey yok

  • Kasik agrisi

    Merhabalar doktor bey ben 22 yaşındayım 7,8 yildir sürekli kasik ağrısı cekiyorm her ay mutlaka hasta oluyorum kasik ağrısıyla beraber ates ve eklem ağrılarından ölüyorum antibiyotiksiz yada ağrı kesici içmeden duramiyorum defalarca ürolojiye dahiliye ve kadın doğuma gittim ama bi türlü sonuç alama...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Tüm tetkiklerinizi görmeden birşey söyleyemem idrar kültürlerinizde üreme var mı? usg debir patoloji görülüyor mu?

  • Usg sonuclari

    Merhabalar . hocam 21 yaşında 1.86 cm civarında 68 kilo erkeğim. 5 6 gün süren halsizliğim vardı doktora gitmeye karar verdim.benden kan testi istediler. tsh 3.99 t3:4.56 t4 1.78 cıktı beni endokrinoloji bölümüne gönderdiler. o bölümün doktoru izinde oldugu için usg cekilemedim ertesi gün hemen...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

    Son sonuçlarınız iyi imiş. ilaç kullanmamak normal. ama sizi muayene eden doktor ne diyorsa onu yapın. bu şekilde yapılacak olan tedavi değişikliği sakıncalı zaten.

  • Meme biyopsi

    Merhaba hocam, teyzem meme ca ile bir memesini aldırdı. bende kontrol için senede bir genel cerraha gidiyorum.son us de papillom olduğu düşünülen (süt kanalında)bir kitle görüldü.(meme ucu akıntım yok,sadece iki memede sarı kuru deri döküntüsü gibi pullanmalar var)iğne biopsi sonucunda ise hücre de...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İ. Ömer HARMANCIOĞLU

    Prof. Dr. İ. Ömer HARMANCIOĞLU

    Bizim açımızdan teyzeniz açısından düşük risk gurubundasınız. eger usg de intraduktal papillom tesbit edildiyse bunun usg ile işaretlenerek eksize edilmesini öneririm. küçük bir ameliyattır. bunu önermemin nedeni papillomlar ileride dönüşüm yapabilen yapılardır. i.i.a.b. de de epitelial hiperplazi t... Cevabı gör

  • Tiroid usg ve hamilelik

    11.05.2016 seviye 5. 03 22.06.2016 seviye 2.76 18.11.2016 seviye 2.43 20.01.2017 seviye 5.88 01.02.2017 seviye 3.21 hocam bunlar tsh seviyeleridir.bu seviyenin sürekli değişkenlik göstermesi normal mi yoksa labaratuvar hatası mı?gebelik mümkün müdür?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    En son şubat 2017 de tsh 3.21 bu değer normal, bu durumda hamilelik olur ancak hamile kalır kalmaz tiroid hormonu vermek gerekir, dozunu mutlaka bir hekim ayarlamalı

  • Troid usg rapor

    Merhaba, çekilen troid usg raporumu değerlendirmenizi rica ederim.... sol tiroid lobunda en büyüğü orta kesimde 3*2 mm boyutunda birkaç adet hipoekoik nodüller mevcuttur.sağ tiroid lobunda bazıları kistik komponenti içeren en büyüğü orta posteiror kesimde 12*9 mm boyutunda birkaç adet hipoekoik h...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    En büyük nodule iğne biopsisi öneririm

  • Regl azlığı sebebi

    İyi günler hocam. 19 yasındayım. son iki aydır adet kanamam sadece lekelenme şeklinde gelip bitiyor. fakat ertesi gün hormon testi yaptırdım. haşimatom var. tsh fsh ve prolaktin normal aralıklarda. usg yapıldı bir şey cıkmadı. saç dökülmesi sebebyle başka hormonlara da bakıldı. lh 1.68 (1.8-11.78) k...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Hormon değerlerin normal. ultrasonodav da problem yoksa sadece takip etmek yeterli.

  • Yasmin ve ağrı

    Merhaba doktor bey. ben ikinci kutu yasmine başladım. hipertansiyon problemim vardı ama azaldı. yalnız benim diz kapağımda bir ağrı oluştu. diz kapağımdan biraz aşağı doğru bacağımı kıvırınca üstüne basınca ağrıyı hissediyorum fakat kilo problemim yüzünden bacağımda oluşan şişliklerden başka şişlik...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Suat HAZER

    Op. Dr. Suat HAZER

    Venöz damarlarla ilgili problem olabilir,dopler usg bakılabilir..

  • Spermiogram

    Iyi günler, 6 ay önce eşimin sağ testisinden kitle alınmıştı. sperm değerleri çok düşük direk tüp bebek olması gerekli demişlerdi. operasyondan 3 ay sonra doğal yolla hamile kaldım fakat 9 haftalıkken bebeğin kalbi durdu. kürtaj oldum eşimin yeni tahlil sonuçlarını değerlendirebilir misiniz? volum 2...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Sayı,hareket ve normal oranı düşük bence normal usg değil skrotal doppler yaptırsın varikoseli olabilir varikoseli yoksa sizin de yaşınız 30 civarında tüp bebek yaptırın varikoseli varsa mikrocerrahi ile ameliyat olsun

  • Sperm hareketliliği

    Merhaba hocam bende sperm harekitinde düşüklük var birde sperm azliğı birde bende testestoron düşüklüğü çıktı hocam e vitamini birde testestoron yükseltmek için ilaç önerirmisiniz buýüzden çocuğum olnuyo

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Size skrotal doppler usg yapıldı mı?tüm testleri göstereceğiniz bir uzman bulun ve onun kontroluna giri bu şekilde bir tedavi yanlış olur

  • Gebelikkkk

    Merhaba doktor hanım 19 haftalık gebeyim çikolata yediğim zaman karnimdan sesler geliyor farklı ses gibi bu bebegin hareketlerimidir ? bir sorum daha olacak bu cumartesi renkli ultrason 4 boyutlu yaptırmayı önerdi doktorum bu gereklimidir bebeğe zararı olurmu? 3lu ve 2li testlerim temiz cikti.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Anomali taraması için ayrıntılı usg gerekir, bebeğe zararı olmaz, merak etmeyin, bebeğin hareketlerini hissediyorsunuzdur, ses barsak gazı olabilir, iyi günler dilerim.

  • Tiroid nodülü

    Hocam merhaba, babam doktorunun isteği üzerine tiroid us çektirdi ve sonrasında iiab yapıldı fakat sonuçlarını daha almak. rapora göre şüpheli bir durum mu var? bilgi verebilir misniz? saygılarımla. tiroid usg inceleme tiroid glandı; sağ lob 54x23x21 mm, 14,3 ml; sol lob 53x21x27 mm,16,0 ml dir.tiro...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Sayın osman bey, babanıza acil şifa dileklerimi iletiyorum. us bulgularına göre, tiroid bezi hafif büyük ve sol lop alt kısmında en büyüğü 2.5cm olan nodüllerin varlığından bahsedilmekte. habislik için tipik kriterler taşımamakla birlikte yapılan biopsinin sonucu ve diğer bulgularla takip eden hekim... Cevabı gör

  • Tiroid usg ve hamilelik

    Tiroid usg tiroid glandi sağ lobu 15x13x44 mm boyutlarında,sol lobu 14x10x45 mm boyutlarındadır. istmus kalınlığı 5 mm dir. parankimi heterojen düşük ekoludur. yer yer ekojenik fibröz septalar içermektedir.( triodit?) hocam bu sonuçlarda herhangi bir sorun var mıdır?gebelik oluşumuna engel midir?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Tiroid bezinin önemli hastalıklarından bir tanesi de tiroiditlerdir, tanı ultrasonografide dokunun heterojen olması ve kan tetkikleri ile konulurur. tiroiditlerin en önemli sonucu tiroid bezinin hormon üretimini etkileyerek, az ya da çok hormon üretimine sebep olmalarıdır. hastanızın tiroid hormonla... Cevabı gör

.