Test sonuçları

  • Doktor bey sizden rica ediyorum bana yardımcı olun ayağım alçıda doktora gidemiyorum.Sonuçları yorumlarmısınız HbsAg (Elisa) 0,29 NEGATİF Anti HBS 0,18 NEGATİF Anti Rubella IgG 63,5 POZİTİF Anti Toxoplazma IgG 0,1 NEGATİF Anti CMV IgG 128,7 POZİTİF Glukoz (AKŞ) 95 mg/dl 70 110 Kreatinin 0,70 mg/dL 0,57 1,11 ALT (SGPT) 12 U/L 0 55 AST(SGOT) 17 U/L 0 34 Lab: Hemogram Sonuçları WBC 6,52 x10^3 cells/uL 4 10 RBC 4,41 10^6/µL 4 5 HGB 11,9 gr/dL 12 16 HCT 37,6 % 35 45 MCV 85,2 fL 80 95 MCH 27,0 pg 28 32 MCHC 31,7 g/dL 32 36 RDW 14,3 % 11,5 14,5 PLT 264 x10^3 cells/uL 150 450 MPV 10,1 fL 7,4 12,4 PCT 0,267 - 0,108 0,282 PDW 16,0 fL 9 17 NEU# 3,66 10^3\µL 1,7 7 LYM# 2,26 10^3\µL 0,9 2,9 MONO# 0,44 10^3\µL 0,3 0,9 EOS# 0,12 10^3\µL 0,05 0,5 BASO# 0,04 10^3\µL 0 0,3 NEU% 56,1 % 40 70 LYM% 34,6 % 20 50 MONO% 6,8 % 4 12 EOS% 1,9 % 0,8 6 BASO% 0,6 % 0,3 1,8 Lab: Nefelometri Sonuçları CRP

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Volkan Serhat DEDE

    Op. Dr. Volkan Serhat DEDE

    Merhabalar, yurtdişinda olduğum için sorunuzu ancak yanitlayabiliyorum. kan sonuçlarinizi tümü iyi çikmiş. enfeksiyon, kan sayimi, karaciğer ve böbrek tahlillerinin tümü normal. geçmiş olsun

    Arel Klinik: Ali Çetinkaya Bulvarı No: 52 K:4 D:14 Alsancak/İzmir (Alsancak Kapalıspor salonu Yanı) Tel:0232 464 0098 GSM: 532 365 3968

Diğer Hasta Soruları

  • Şeker gebelik

    Hocam 24 haftalık şeker yükleme testinde 75 mg lık açlık 90- 1.saat 117- 2.saat 87 çıkmıştı şeker yok demişlerdi şimdi 35 haftalığım 34 haftalıkken şekerimi ölçtüm yemekten 1 saat sonra 143 çıktı sonra sağlık ocağında kan testi yaptılar açlık 90 hba1c 4.6 çıktı ama ben çok tedirgin oldum öyle fazla...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Korkmayın. bilgi sahibi olup daha sağlıklı bir bebek ve emzirme dönemi için beslenmenin kırmızı kitabı 3 ve 5 numarayı okuyun. www.dr-remedy.com.tr den sipariş edebilirsiniz.

  • Tdh değerleri

    Merhaba , troitle alakalı test sonucum:tsh 0.05 (normal değerler 0.49-4.67) serbest t3 ve sertbest t 4 sonucum normal referans aralığında anti tiroglobulin değerim:242.9 (referans aralığı:.-4.11) tiroid peroksidaz antikorları (anti -tpo):124.18 (referans aralığı:

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Haşimato hst lığı gibi duruyor bir tiroid usg si yaptırın endokrin dr na mutlaka muayene olmalısınız

  • Değerimin yükselişi iyi mi

    Hocam merhaba geçen çarşamba günü test yaptırdım değerim 88,40 çıkmıştı bugün tekrarladım ve sonucum 304,13 çıktı değerlerimin yükselişi normal mi sağlıklı bi gebelik mi hocam

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Gülbin DESTİCİ İŞGÖREN

    Op. Dr. Gülbin DESTİCİ İŞGÖREN

    Merhaba ceren hanım. bhcg değeri yolunda giden bir gebelikte genellikle 48 saattte bir yaklaşık olarak 2 katına çıkmakla beraber en az %53 artmalıdır. sizin değeriniz 2 katına çıkmamış ancak % 53ün üzerinde artış olmuş. bu durumda 48 saat sonra tekrar bhcg değerini görmek uygun olacaktır. farklı lab... Cevabı gör

  • Kan pıhtısı sonuc

    Merhaba hocam 2 düşük yaptım genetik testi yaptırdım gpiiia l33p hpa-1 heterozigot mutasyon saptanmistir diyor ne demek istiyor acaba

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Cemre hanım geçmiş olsun. çıkan neticeler önemli değil.hamile kalmadan önce rahim filmi çektirin. tiroid testlerine baktırın. eşinizin genetik sonuçları da önemli olabilir.saygılar sunarım.

  • Spermiogram test sonuçları

    Hocam merhaba benim sperm sayım 3,3 cc'de toplam 320 milyon fakat ileri hareketlilik % 5 ve morfoloji % 2 çıktı bunun için proxeed plus kullanmak istiyorum önerirmisiniz morfoloji ve hareketliliğe iyi gelir mi çocugum olması için?? teşekkürler.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Emrah bey merhaba. bahsettiğiniz tedaviler ve benzerleri sperm sayı, hareket, ve morfoloji bozukluklarında kullanılmak üzere üretilmiş tedaviler. ancak tedaviye başlamadan önce varikosel olup olmadığından emin olunmasını öneririm. doktor önerisi olmadan bu tür ilaçları kullanmanızı önermem. geçmiş... Cevabı gör

  • Oral sex hiv bulaşı

    Csngiz hocam nasilsinz sizi inanin yoruyorum biliyorum ama bende birturlu gecmiyor vucud agrilarim bogaz enfeksiyonlarim bas agrim ve asiri geniz akintim 3 gun once gece ates terlemeyle kalktim ertesi gun yani 24. hafta icinde 166.gunde testleri tekrarlttim hocam unutuyrum hep boyle okuyo aklima gel...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Klinik şikayetleriniz :vücut ağrısı .genizde akıntı,boğaz enfeksionu,halsizlik,hiv korkusu. boğaz sürüntüsü kültürü ve antibiogramı.sinus usg si,t4-tsh vitamin b12,vitamin d ,hemogram testleri sonuçları ile yardımcı olabilirim.hiv ile sorununuz yok.testleriniz yeterli onu unutun.

  • Kan tahlili

    Merhaba hocam. 23 aylik oğlumun test sonuçlarini değerlendirir misiniz lütfen mono 0.88 hgb 10.6 hct 33.4 mcv 71.4 mch 22.7 rdw 18.5 mpw 6.9 pct 0.11

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Yazdıklarınız eksik ama hafif kansızlık olabilir, yine de bu kadar az veri ile yorum yapmak biraz komik oluyor!!!

  • Lipotoksisite hakkında

    Merhaba.24 yaşında erkeğim.yanlış beslenme(bir dönem yüksek doymuş yağ başka bir dönem de yüksek karbonhidrat yüksek şeker yüksek ile) sonucunda vücudumda lipotoksisite gibi bir durum oluştuğunu düşünüyorum.bunun için 1-2 ay kadar önce dahileye uzmanına gittim fakat çıkan sonuçlarda hiç bir sorunum...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Sizin durumunuzda önerdiğim en önemli test crs dir. www.dr-remedy.com adresinde bilgi bulabilirsiniz.

  • Test sonucu

    Hocam 68.günde anti hiv diye bir test yapıldı sonuç negatif çıktı ne düzeyde guvenelebilir testte sadece anti hiv yazıyor.p24 yaptirsam daha verimli olurmu?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    3. ayın sonunda bir test daha yaptırın. negatif ise bu konuyu unutun

  • Gebelik testi.

    Merhaba. 2 aralikta adet gordum sadece 9 aralikta bir iliskim oldu. uzerinden 43 gun gecti hcg test yaptirdim sonuc 0.1 ama hala adet gormedim. gebelik ihtimali var midir

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Gebelik ihtimali yok merak etmeyin iyi akşamlar dilerim

  • Acil hocam

    Selam hocam. şüpheli ilişkim oldu. en son 160.gün tüm testlerim negatif geldi. hiv konusunu tamamen kapattım. en ufak bir soru işareti yok kafamda. ama kafamdan bir türlü atamadığım sorular var.1) hocam sabah uyanınca sürekli terli oluyorum. bunun nasıl bir açıklaması olabilir? 2) hocam lenf bezim h...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Test sonuçlarınıza göre bu yakınmalarınızın hiv e bağlı olması mümkün değil. bir dahiliye uzmanına başvurarak gerekli muayene ve tetkikleri yaptırın.

  • Varikoselim var mı ?

    Hocam benim yaşım 16, 6 gün önce mastürbasyon yaparken biraz penisimi asıldım ve sol testisin orada hafif yanmalar oldu ağrı gibi değildi bırakınca geçiyordu.ayrıca o gün yatarak mastürbasyon yapmıştım ve bi değişik kasılma olmuştu sanki aynı gece bi ağrı uyandırdı beni ve 6 gündür çekiyorum bu ağrı...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Testislerde veya kasıkta ağrı varsa skrotal doppler ultrason testi ve tam idrar tahlili yapılması gerekir. tahlillerde varikosel tespit edilirse sperm testi yapılmalıdır. sperm testinde sperm sayı ve hareketi düşükse ameliyat gerekir, sperm sayı ve hareketi normal sınırlarda ise ameliyata gerek yokt... Cevabı gör

  • Oral yoldan hiv bulaşı

    Sevinc hocam artik kafayi gercekten siyirma noktasindayim hocam yine bi geniz akintisi eklem agrilarim atesim basladi hemen yine hiv aklima girdi ve hemen bir test daha yaptirdim 24.haftada 166.gunde yani hocam negatif sonuc hocam ama halsizlik bas agrisi geniz akintisi sinuzit akinti gibi ama gecme...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Evet kesin yok diyebiliriz.

  • Ovulasyon...

    İyi aksamlar doktor hanim.adetimin 10 günü ovulasyon testi yaptım 2.çizgi silik çıktı.11.günü 2.çizgi biraz daha koyuplasti ama tam kırmızı olmadı.13. günü yumurta akı kıvamında akın tim oldu o gün test yaptım fakat 2. çizgi hic çıkmadı.sonra si hep öyle oldu.benim sorum yumurtlama olmasaydı o kıv...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hacer İPEK

    Uzm. Dr. Hacer İPEK

    Sadece akıntıya bakarak yumurtlamayla ilgili yorum yapmak doğru değildir, kullandığınız hap bu durumu etkilemez.

  • Bel soğukluğu(gonore) nasıl tespit edilir

    Hocam iyi akşamlar idrar testi ve idrar kültürü temiz çıktı bu sonuçlarla bel soğukluğu ( gonore) rahatsızlığımın olma ihtimali varmıdır ?yani gonore bu testlerle tespit edilir mi? ikinci olarak 1 haftalık antibiyotik tedavimde(günde 2 kere) 1 dozun iki saat geç alınması tedaviyi etkiler mi ? t...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Gonore teşhisi muayene yanısıra akıntıdan alınacak yayma ve kültürle konur

.