Test sonuçları

  • Doktor bey sizden rica ediyorum bana yardımcı olun ayağım alçıda doktora gidemiyorum.Sonuçları yorumlarmısınız HbsAg (Elisa) 0,29 NEGATİF Anti HBS 0,18 NEGATİF Anti Rubella IgG 63,5 POZİTİF Anti Toxoplazma IgG 0,1 NEGATİF Anti CMV IgG 128,7 POZİTİF Glukoz (AKŞ) 95 mg/dl 70 110 Kreatinin 0,70 mg/dL 0,57 1,11 ALT (SGPT) 12 U/L 0 55 AST(SGOT) 17 U/L 0 34 Lab: Hemogram Sonuçları WBC 6,52 x10^3 cells/uL 4 10 RBC 4,41 10^6/µL 4 5 HGB 11,9 gr/dL 12 16 HCT 37,6 % 35 45 MCV 85,2 fL 80 95 MCH 27,0 pg 28 32 MCHC 31,7 g/dL 32 36 RDW 14,3 % 11,5 14,5 PLT 264 x10^3 cells/uL 150 450 MPV 10,1 fL 7,4 12,4 PCT 0,267 - 0,108 0,282 PDW 16,0 fL 9 17 NEU# 3,66 10^3\µL 1,7 7 LYM# 2,26 10^3\µL 0,9 2,9 MONO# 0,44 10^3\µL 0,3 0,9 EOS# 0,12 10^3\µL 0,05 0,5 BASO# 0,04 10^3\µL 0 0,3 NEU% 56,1 % 40 70 LYM% 34,6 % 20 50 MONO% 6,8 % 4 12 EOS% 1,9 % 0,8 6 BASO% 0,6 % 0,3 1,8 Lab: Nefelometri Sonuçları CRP

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Volkan Serhat DEDE

    Merhabalar, yurtdişinda olduğum için sorunuzu ancak yanitlayabiliyorum. kan sonuçlarinizi tümü iyi çikmiş. enfeksiyon, kan sayimi, karaciğer ve böbrek tahlillerinin tümü normal. geçmiş olsun

    Arel Klinik: Ali Çetinkaya Bulvarı No: 52 K:4 D:14 Alsancak/İzmir (Alsancak Kapalıspor salonu Yanı) Tel:0232 464 0098 GSM: 532 365 3968

Diğer Hasta Soruları

  • Tüp bebek- kürtaj

    Hocam merhaba tüp bebek 5. gün embriyosu (1. kalite) ile hamile kalmıştım. 10 gün geriden geliyordu 9+1 ken kalp atışı durdu ve kürtaj oldum. kan sonuçlarım çıkmış henüz dr umla görüşmedim. test adı sonuç referans aralığı birim protrombin zamanı (pt) 15.7 11,5-15 sn pt aktivite (pt) 70 70-120 % inr...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Ekber ŞAHİN

    Op. Dr. Ali Ekber ŞAHİN

    Merhaba trombofili kanın pıhtılaşmaya yatkınlığı olarak tanımlanır ve daha çok toplar damarlardaki pıhtılaşma durumunu belirtir. kan akışkanlığının sağlıklı oranda sağlanması için pıhtılaşmayı arttırıcı ve önleyici sistemlerin bir uyum içerisinde çalışması gerekmektedir. pıhtılaşmayı arttıran mad... Cevabı gör

  • Gebelik kayıpları

    İyi günler. sizden bir konuda bilgi almak istiyorum. benim 2015 aralık ayında anensefali nedeniyle 14 haftalık gebeligim sonlandırıldı. yapılan genetik test sonucu bebegin karyotipi normal çıktı ancak bende mthfr c677t heterozigot ct ve mthfr c1298 ac heterozigot taşıyıcılığı tespit edildi. sonraki...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Düşük nedeni hakkında bir şey söylemek zor,büyük ihtimalle genetik bozukluğa bağlı olabilir iyi günler dilerim

  • Gebelik şüphesi

    Hocam daha önce size yazmıştım 21 şubatta ilişkim olmuştu ağrılarım nedeniyle 6 martta doktora gittim yumurta olduğunu söyledi 13 gün geçtikten sonra yumurta olmasından hamile olabilirmiyim diye sormuştum sizde sperm 48 saat yaşayacağından hamile değilsiniz demiştiniz. ilişkiden sonra 2 ay düzenli a...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Gebelik ihtimali yok merak etmeyin,tekrar test yaptırmaya gerek yok , iyi günler dilerim

  • Adet gecikmesi

    Merhaba hocam ; ben adet gecikmesi yaşadığım için yazmak istedim size . evliyim ilk ikiz bebeklerimi 7 ay önce doğum yaptım ve kaybettim . sonrasında kendimce korundum ocak ayında korunmayı bıraktım her ay düzenli adet oluyordum. bu ocak ayında 12 sinde adet gördüm sonra şubat ayında 15 ine attı ma...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Merhaba tuğba hanım, muayene ve değerlendirme gerekiyor

  • Anti hiv testi

    Merhabalar hocam, bundan 175 gün önce korunmasız bir ilişkim olmuştu bugün gidip son testimi yaptırdım sonuçlar; anti hbs 2.00 miu/ml < 10 negatif anti hcv l 0.042 index 0,9 - 0,99 negatif anti hiv l 0.229 coi 0,9 - 0,99 negatif hbs ag l 0.230 index 0,9 - 0,99 negatif bu şekilde geldi. bu rakamların...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Negatif yazması yeterli. başka test yaptırmanıza gerek yok.

  • Omfalosel sonrasi gebelik

    Merhaba sayın hocam çok zorlu bir süreç geçirdik ve 8 ay önce bir bebeğimizi omfalosel nedeniyle kaybettik.omfalosel tanısı ilk olarak16. haftada konuldu.ve bir kamu hastanesine gidip konseye girmemiz gerektiği söylendi.bebeğimizin omfalosel kesesi büyük bir boyuttaydı içinde bağırsaklar mide dalak...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Omfaloseli önlemek için herhangibir yöntem yok. gebeliğin başından itibaren deneyimli bir merkezde takip edilmeniz iyi olur.

  • Efor test sonucu

    Murat bey öncelikli olarak saygı ve selamlarımı iletirim.yaşım 36 192 cm ve 89 kg yum yakın-uzak ailemde kalp rahatsızlığı olan yok.sigara alkol kullanmıyorum.düzenli haftada 3 gün spor egzersiz yapıyorum.geçenlerde göğsümde oluşan ve gün boyu devamlı hafif derecede seyreden ağrı ile bir meslektaşın...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Efor testinin sonucu normal çıkmış.

  • Kan test sonucu

    Merhaba seval hanım doktorumuz bizden bir test istedi kan testi sonuçları göstermek için daha zaman var merak ediyorum eşim hamile.sonuçlar ise şöyle; *alt 53 iu/l < 37 99 *ast 34 iu/l< 31 50 ne anlam taşıdıklarını ögrenmek istesemde size sormak daha mantıklı olacaktır...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Yazdıklarınıza göre normal aralıkta görülüyor. doktorunuzla görüşün.

  • Laboratuvar

    Hocam ben uçkun laboratuvar da bazı testler yaptırdım sonuç negatif çıktı ama doktor un hal be hareketleri pek hoşuma gitmedi bu laboratuvar hakkında da bir bilginiz varmı dr turan uçkun hakkında varsa paylaşır sanız devinimiyim olmayan bir şeyi burda mı kaptık yoksa

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Burada bu tür yorumlar etik olmaz. ama benim izmir'de güvendiğim bir laboratuvar var. alsancak'ta yaşam laboratuvarı. orada benim yönlendirdiğimi söyleyerek testinizi tekrarlatabilirsiniz.

  • Hiv ve hepatitler

    Teşekkür ederim cevabınız için. hocam peki hiv konusunu kapatayımmı şüpheli ilişkiden en son 120.günde test oldum negatif sonuç aldım.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Yanıtım zaten hiv konusunu kapatmanız gerektiğini söylüyordu.

  • Hamile degilimdir demi

    Merhaba nilgun hanim isim icin ozur dilerim, adet bitiminden 3 gun sonra ele bulasmis olma ihtimali olan zevk suyu vajinaya girmeden sadece giris kismiyla oynamayla hamile birakirmi. ve o iliskiden 22 gun sonra bir hastanede kanda beta hcg 0.1 cikti. bu testten 2 gun gun sonra adet gordum yani ilisk...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Gebelik ihtimali yoktur merak etmeyin

  • Vidas hiv duo ultra 4 nesil

    Peki hocam tesekkurler vidas duo ultra testinin sonucunun bir anlamı yokmudur hocam ? birde olay söyle oldu hocam duş esnasında koruma olmadan cinsel organım kadının cinsel organın üstündeydi birleşme olmadı ama üstünde ole durdu ! cinsel sıvısı penisime gelmişttir diye 15 gün vidas ultra test...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Bu sonuç yeterlidir. bu konuyu kapatın

  • Akut miyokardit

    Merhaba, ben 1.5 sene önce göğüs ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdum. yapılan tetkiklerde kandaki kalp ile ilgili olan bir enzimin yüksek çıkması sonucu 2 gün hastanede takip altına alındım. 2 günün sonunda tetkiklerd ve anjiyoda herhangi bir problem çıkmaması sonucu miyokardit tanısı konular...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. M. Savaş İLBASMIŞ

    Uzm. Dr. M. Savaş İLBASMIŞ

    Durumunuz mevcut sivil havacılık mevzuatı olan jar fcl 3.150 ye göre; “perikard, miyokard ve endokardiyumda herhangi bir anormalliği olan başvuru sahipleri uçuşa uygun değil olarak değerlendirilir. tam bir iyileşme ve tatmin edici kardiyolojik değerlendirme sonrasında başvuru sahibi ams (shgm) taraf... Cevabı gör

  • Hiv testi pencere dönemi

    Hocam peki bir şey sorabilir miyim son olarak. geçen gün doktora gittim ve bazı kan tahlilleri verdim yani hiv felan değil de normal kan sayımı felan. orada wbc biraz düşük çıktı 3,84 civarı çıktı doktor çok anormal bir durum yok ufak bir viral enfeksiyon geçirdiysen ya da kullandığın bir ilaç yiyec...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Lökosit sayısının alt sınıra yakın çıkmasına yol açabilecek pek çok faktör var. hiv enfeksiyonu için gerekli testleri yaptırmışsınız. hiv açısından endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok.

  • Portal ven trombozu & genetik testler

    Merhaba, ben 29 yasında portal ven trombozu tanısı konulan hastayım.şu anda kan sulandırıcı ilaçlar ile tedavim yeni başlamakta,ancak sorum şu ki benden bazı genetik testler istenildi ve bu genetik testi sonucunda ana testi pozitif(benekli), lupus antikoagülan poztif,la1 =68 , la2 =53 la1/la2 oranı...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Tolga Enver YÜCETÜRK

    Uzm. Dr. Tolga Enver YÜCETÜRK

    Günaydın alina hanım, portal ven tombozu oldukça ciddi bir pıhtılaşma sorunu. size yapılan testlerin de sonucuna göre sanki romatizmal nedenli bir pıhtılaşma sorunu var gibi görünüyor. bu açıdan sadece pıhtılaşmayı engelleyen ilaçların yeterli bulunmayacağını ve asıl nedene de yönelik tedavilerin... Cevabı gör

.
x