Tahlil yorumları

  • İyi günler doktor bey, babamın kan kreatinin miktarı yüksek çıktığı için nefroloğa sevkedildi. Yapılan tetkikler sonucu Kreatinin: 1.52 PTH:66 Mikroalbumin/kreatinin: 37 hsCrp: 28 çıktı. Sedim normal, şeker normal, iyi kolestrol düşük, idrarda protein miktarı normal. Ultrasonda herşey normal. Babam hipertansiyon hastası ve kullandığı ilacın prospektüsünde böbrek fonksiyon bozuklukları ve idrar yolu enfeksiyonu yapabileceği söylenmiş.. Sizden ricam bu tahlil sonuçlarından herhangi bir yorum yapmak mümkün mü?? İyi çalışmalar dilerim..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Yaşını bilmiyoruz ama ılımlı düzeyde aşırı proteinürinin olmadığı bir böbrek yetmezliği olduğu açık. nedeni hakkında bir yorum yapamam. hipertansiyonun varlığı hem neden (hipertansif nefropati) hem de sonuç (böbrek hastalığı nedenli tansiyon yüksekliği) hatta böbrek hastalığından bağımsız esansiyel hipertansiyon dahi olabilir. bu konuda bu sitede ve kendi sitemde makalelerim var onları okumanızı öneririm. tansiyon ilacı olarak ne verdiler bilmiyorum ama sanıyorum prokpektüs bigisini yanlış yorumluyorsunuz. bir çok ilaç böbreklerle şu veya bu şekilde ilişkili. ama ben böbrek fonksiyon bozukluğu yapan yani nefrotoksik olan hele idrar yolu enfeksiyonu yapan bir tansiyon ilacı bilmiyorum.

    Prof Dr Ali BAŞÇI
    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
    İç Hastalıkları AD, Nefroloji BD Öğretim Üyesi
    RANDEVU için:
    0232 465 2111-12
    Daha fazla bilgi için www.alibasci.com

Diğer Hasta Soruları

  • ..............

    Cevabınız için çok teşekkür ederim .oğluma kaka testi yapıldı iki kez.sonucu değerlendirebilirmisiniz?bu sonuca göre alerji var denilebilir mi? 08.12.2016 da yapılan kaka testi: makroskopi:sarı,yumuşak kıvam mukus:mukussuz mikroskopi:eritrosit ve lökosit görülmedi.bakteri düzeyi normalden fazla b...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Birsen ÖZTÜRK

    Uzm. Dr. Birsen ÖZTÜRK

    Merhaba, süt alerjisini anlamak için en iyisi kanda alerji araştırması olacaktır. dışkı tahlilinde yağ ve redüktan madde pozitif saptanmış. çocuğun gelişimi, kilo alımı normal ise çok önemli olmayabilir. bahsettiğiniz tüm şikayetler ilk 3 ayda gözlenen gaz sancısına da bağlı olabilir. 3. ayını dol... Cevabı gör

  • Caresi yokmu hastalıgın

    Hocam iyi günler dilerim sitede dolaşırken baktım en güzel ve faydalı bilgileri sizin verdiğini gördüm benim de hayattan soğutan şikayetlerim var sebebini sölerseniz sevinirim düzelirmi hasar şiddeti nedir ben 19 yaşındayım okulda derste masturmasyon yapma gereği duydum ve penisime poşet taktım peni...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Kadir bey merhaba. bence şikayetleriniz birbiri ile bağlantılı değil. peniste üretra adı verilen idrar kanalı da bulunur. o bölgede oluşan travmalar idrar yaparken zorlanma, yanma, sık idrara gitme gibi şikayetlere neden olabilir, sizin tarif ettiğiniz basit ve kısa süreli bir olay, sinir hasarı ol... Cevabı gör

  • Lenf şişliği

    Merhaba hocam yaklaşık 1,5yıldır takibinde olduğum lenf nodlarımda, geçirdiğim boğaz rahatsızlığı sonucu büyüme farkettim ve hematoloji uzmanına gittim. yapılan ultrason incelemesi sonucunda çene ve koltuk altı lenflerimde önceki incelemelere göre büyüme görüldü. ultrason sonucunda sağ submandibular...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, çok sayıda doktor görmüş, farklı yorumlar olmuş. sizi muayene etmeden yapacağım yorum doğru olmayacaktır. görmem gerekir. geçmiş olsun.

  • Mitokondriyal sitopati

    Merhaba hocam 5 yasinda oglum var 1.5 yasindan itibaren denge kaybi cabuk yoruluyor ve vucudun tutan ataklari var istirahatle gecen hareketle artan durumu mevcut her yone nistagmus var goruntuleme ve tetkiklerinde bir sonuc alinamadi bir yil once gazi uni. mitodna tahlili verdik sonucu bu sekilde...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Bu konu çocuk nörolojisini ilgilendiren bir durumdur.lütfen sorunuzu bu bölüme sorunuz.

  • Böbrek ve mesanede hematüri

    Tekrar merhaba ali bey, ilginiz için çok teşekkür ederim. hematürü nedeniyle dün sn ibrahim bey'e genel anestezi ile sistoskopi olacaktım fakat geçen hafta yapılan kan tahlillerimde karaciğer enzim değerleri çok yüksek çıkınca (ast:202, alt:537), anestezi uzmanı ameliyatı kabul etmedi. dün yeniden y...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Her iki konu birbirinden ayrı. her şeyden önce idrarda kan var ve sizde örneğin mesane kanserinden kuşku duyuluyorsa bunun için sistoskopi yapılacaksa bence hbv tedavisinin sonucuna kadar beklenmemelidir. bu konuda karar anestezi uzmanı değil, ürolog arkadaşın değerlendirmesi önemli. eğer acil müdah... Cevabı gör

  • Als korkusu

    Hocam sa.benim bir sorunum var.1 aydır vücudumda boynumdan aşağısı heryerim seyiriyor.3-5 saniye desem yeridir. 5 farklı nöroloji doktoruna gittim.tüm kan tahlillerim yapıldı.hipertroidi çıktı bende.seyirmelerimin bundan olduğu söylendi.ben ikna olamadım ve bir prof. a giderek emg çekilmesini istedi...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hasan AKDEMİR

    Uzm. Dr. Hasan AKDEMİR

    Artık als korkusunu bir kenara bırakın, onca emg, kan tahlilleri sonucunda birşey çıkmadıysa inatla als aramayın. allah kimseyi kırmaz herkese istediğini bir şekilde verir. bol yürüyüş yapın, düzenli olarak madensuyu ve kefir için. geçmiş olsun.

  • Kemik iltihapı var mı ?

    Merhaba hocam, ben terörle mücadele görev yapıyorum. girdiğim çatışmada yaralandım keskin nişancı kurşunu sağ kalçamın üstünden girdi sol kalçamdan çıktı. ameliyatta bağırsağım ağızlaştırılarak göbeğimden dışarı çıkarıldı. sağ kalçamda 3 sol kalçamda 1 olmak üzere kırıklarım vardı. onlar çok şükür...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet DEMİRTAŞ

    Prof. Dr. Mehmet DEMİRTAŞ

    Geçmiş olsun akıntı enfeksiyon demek şu anda yakın komşulukta bulaşmaması için akıntı olan bölgeye temizlemek gerek . kemikte yerleşmiş bir enfeksiyon mr da çok belirgin olmaya bilir kan tahlili ile "crp ,sedimentasyon ve beyaz küre "sayımı ile izlenir. akıntı yerini yıkanıp temizlenmesini öneri... Cevabı gör

  • Bebeğimizin kakasında kam

    Merhaba hocam, kızımız 3 aylık, gaitası yeşil,hafif kanlı ve hafif ishal gibi olduğundan kan ve gaita testleri yapıldı,bunların dışıjda vücudunda son bir haftadır kırmızı lekeler mevcut, çıkan sonuçlar şu şekilde : mcv:85,7 ly%: 54,2 ne%: 37,8 egfr: 56,25 potasyum: 5,9 ggk: pozitif yor...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Bu tahliller yetersiz, bazılarının da herhalde yazılışı yanlış! doktorunuz çok daha fazla tahlil yapmış olsa gerek, bu yazdıklarınızla hiç bir yorum yapılamaz!

  • Lenf nodu buyumesi

    Iyi akşamlar hocam kan tahlilini yorumlarmışsınız wbc..8.66 ref.4.0 10.2 rbc..4.17 ref.3.8 5.8 hgb..12.5 ref.12 16.2 hct.. 36.7 ref. 36 47.9 mcv..87.8 ref.. 80 97 mch..29.9 ref.27 32 mchc.. 34 ref..30 36 rdwsw 14.6 ref..11.6 17.2 plt.. 242 ref.. 142 424 baso %0.7 ref 0 2.1 neut.. 5.53 ref.. 2 7 lym...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın meyra çetin, crp ve sedimantasyon değerlerinde çok hafif bir yükseklik var. en doğrusu yaklaşık 2-3 hafta sonra tam kan, sedimantasyon ve crp testlerinizi tekrar yaptırmanız. büyük olasılıkla değerlerin normale döndüğünü görürsünüz. yine de yüksek değerler çıkarsa daha ayrıntılı incelemeler y... Cevabı gör

  • Atriyal ek atım

    İyi günler sinan bey. size başımdan geçen bir olayı anlatmak ve yorumunuzu almak isterim. daha önceki yazışmalarımızda dört yıldır aralıklı atriyal ek atımlarım olduğunu, ekg, holter, efor testi, eko ve sonunda bir af sonrası anjiyo yapıldığını ve önemli bir bulgu olmadığını anlatmış ve sizin değerl...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sinan Coşkun TURAN

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun TURAN

    Sorun sadece ek atimlar ise amiodaron baslamsk icin pil takmak ilginc geldi. kagit uzerinde makul bir oneri ama pratikte insanin sunu sorasi geliyor; erken atimlara sebep olabilecek stres, uyku bozuklugu, mide-gaz vs olasiliklarla yeterince ilgilenildi ve geregi yapildi mi? belki sadece donemsel olu... Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhaba, kan tahlili sonucumu yorumlar mısınız? şimdiden teşekkür ederim. ferritin : 7 - (20/200 normal değer) mch : 26,9 - (27,20/33,50 normal değer) rdw : 15,9 -(11,80/13,40 normal değer) diğer tüm değerler normaldir.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın gülşah selvi, ferritin düşüklüğü ve rdw yüksekliği dikkate alındığında sonuçlar demir eksikliğini düşündürmektedir. hemoglobin düşüklüğü de bu kan tablosuna eklenirse o zaman demir eksikliği anemisi ( dea - demir eksikliğine bağlı kansızlık ) tanısından söz ediyoruz. hemoglobinin normal değer... Cevabı gör

  • Gebe kalamama

    Hocam ben hormon tahlili yaptırdım yorumlar mısınız fsh 8.28 lh 6.64 dhea-s 171.81 prolaktin 22.55 çok teşekkürler iyi gunler

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Sonuçlar iyi gözüküyor adet düzensizliği yoksa sıkıntı yok iyi akşamlar dilerim

  • Kan tahlili

    Merhaba, kan tahlili sonucumu yorumlar mısınız? şimdiden teşekkür ederim. ferritin : 7 - (20/200 normal değer) mch : 26,9 - (27,20/33,50 normal değer) rdw : 15,9 -(11,80/13,40 normal değer) diğer tüm değerler normaldir.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ferritin düşük olması vücudunuzda demirin azaldığı anlamına gelir. ağızdan demir tedavisi verilmelidir. geçmiş olsun.

  • Memede kitle

    Memede kitle büyümesi hocam mrb. yeğenimin ultrason raporunu göndermek istiyorum, daha önce annesinin yani ablamın tahlilleri ile ilgili yazmıştım. ablamın 3 yıl önce memede kitle vardı 1.evre meme kanseriydi. meme alındı şuan 3 ayda bir onkolog tarafından gözleniyor. kemoterapiye gerek duymadılar....

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Alper ÖZTÜRK

    Yrd. Doç. Dr. Alper ÖZTÜRK

    Merhaba ailede kanser öyküsü olduğu için eline gelen kitlenin çıkarılmasını öneririm. geçmiş olsun .

  • Memede kitle

    Hocam mrb. yeğenimin ultrason raporunu göndermek istiyorum, daha önce annesinin yani ablamın tahlilleri ile ilgili yazmıştım. ablamın 3 yıl önce memede kitle vardı 1.evre meme kanseriydi. meme alındı şuan 3 ayda bir onkolog tarafından gözleniyor. kemoterapiye gerek duymadılar. şimdi de kızının ultra...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ersin ÖZTÜRK

    Doç. Dr. Ersin ÖZTÜRK

    Bulgular kötü olmayan iyi huylu bir lezyona işaret etse de aile öyküsü nedeniyle mutlaka biyopsi yaptırmak lazım. geçmiş olsun.

.