x

Tahlil yorumları

  • İyi günler doktor bey, babamın kan kreatinin miktarı yüksek çıktığı için nefroloğa sevkedildi. Yapılan tetkikler sonucu Kreatinin: 1.52 PTH:66 Mikroalbumin/kreatinin: 37 hsCrp: 28 çıktı. Sedim normal, şeker normal, iyi kolestrol düşük, idrarda protein miktarı normal. Ultrasonda herşey normal. Babam hipertansiyon hastası ve kullandığı ilacın prospektüsünde böbrek fonksiyon bozuklukları ve idrar yolu enfeksiyonu yapabileceği söylenmiş.. Sizden ricam bu tahlil sonuçlarından herhangi bir yorum yapmak mümkün mü?? İyi çalışmalar dilerim..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Yaşını bilmiyoruz ama ılımlı düzeyde aşırı proteinürinin olmadığı bir böbrek yetmezliği olduğu açık. nedeni hakkında bir yorum yapamam. hipertansiyonun varlığı hem neden (hipertansif nefropati) hem de sonuç (böbrek hastalığı nedenli tansiyon yüksekliği) hatta böbrek hastalığından bağımsız esansiyel hipertansiyon dahi olabilir. bu konuda bu sitede ve kendi sitemde makalelerim var onları okumanızı öneririm. tansiyon ilacı olarak ne verdiler bilmiyorum ama sanıyorum prokpektüs bigisini yanlış yorumluyorsunuz. bir çok ilaç böbreklerle şu veya bu şekilde ilişkili. ama ben böbrek fonksiyon bozukluğu yapan yani nefrotoksik olan hele idrar yolu enfeksiyonu yapan bir tansiyon ilacı bilmiyorum.

    Prof Dr Ali BAŞÇI
    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
    İç Hastalıkları AD, Nefroloji BD Öğretim Üyesi
    RANDEVU için:
    0232 465 2111-12
    Daha fazla bilgi için www.alibasci.com

Diğer Hasta Soruları

  • Tahlil sonuçları

    Hocam iyi günler.ankara tıpta öğrenciyim.sırtımda bir kaç gündür kulunç ağrısı gibi bir ağı var,kalbim çarpıyor, bazen karnımda ağrıyor ibs hastasıyım.alkol ve sigara kullanmıyorum. rutin biyokimya ve hemogram yaptırdım.sonuçlarımı yorumlar mısınız? biyokimya sonuçlarım; albümin-5.30 (normal değer 3...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Uzm. Dr. Hayri KARAARSLAN

    Biraz kreatinin değerin yüksek,bundan dolayı amilazın da yüksek,yeterli sıvı tüketmiyorsun sanırım.yeterli su tüketiminden sonra kreatinin ve amilaz değerlerine tekrar baktırtman gerekir ama tetkiklerinde gross olarak pek fazla patoloji yok.

  • Süt alerjisi

    Hocam bebeğim 3 aylık ve erkek çok aşırı kusma şikayeti ile bugün devlet hastanesine gittik yapılan gaita testinde gaitanın mikroskobik tetkikinde parazit yumurtası kistleri ve trofozoitleri görülmedi.. her sahada 2-3 lökosit görüldü.. eritrosit ve maya cinsi mantar hücresi görülmedi yazıyor bu sonu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Eger bebeğinizde süt alerjisi varsa öneriler doğru yalnız kusma başka nedenlerede bağlı olabilir.reflu bu durumda söz konusu olabilir bebeğinizi bu yönden değerlendirmek gerekir.hoşcakalın

  • İdrarda kan

    Merhaba, 8 yaşındaki kızımda sürekli idrar yolu enfeksiyonu ve idrarında kan görünüyor. mart ayında değerleri çok yüksek çıktığı için 1 hafta hastanede yattık. böbrekleri ile ilgili bütün detaylar araştırıldı. böbreğinde 3mm lik bir taş olduğu söylendi. bunun dışında birşey olmadığı söylendi. tabi t...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. F. Lale SEVER

    Prof. Dr. F. Lale SEVER

    Pınar hanım, yazmış olduğunuz son tahlil sonuçları normal, mart ayı için belirttikleriniz ise idrar yolu enfeksiyonuna uyuyor. idrar yolu enfeksiyonları tekrarlıyor ise kızınızın bir çocuk nefroloji polikliniğinden izlenmesini öneririm.

  • İdrarda kan görülmesi

    Merhaba, 8 yaşındaki kızımda sürekli idrar yolu enfeksiyonu ve idrarında kan görünüyor. mart ayında değerleri çok yüksek çıktığı için 1 hafta hastanede yattık. böbrekleri ile ilgili bütün detaylar araştırıldı. böbreğinde 3mm lik bir taş olduğu söylendi. bunun dışında birşey olmadığı söylendi. tabi t...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. F. Lale SEVER

    Prof. Dr. F. Lale SEVER

    Sorunuzu cevaplamıştım.

  • Yumurtlama sorunu

    Doktor hanim merhabalar 11 aylık evliyim çocuk istiyoruz doktora gittim ve progesteron tahlili istedi.adetimin 21. günü tahlil yaptırdım. yaşım 25. progesteron 4,8 referans aralığı 0.1-0.3 bu sekilde yazıyor sonucumda. yumurtlama oluyor mu demek bu. doktorum olduğunu söyledi ama yorumlara...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ayşe DARAMA

    Op. Dr. Ayşe DARAMA

    Merhaba progesteron adetin belirli dönemlerinde farklılıklar gösterir sadece progesteron bakarak sonuca ulaşamayız eşinizdende test yapmalı

  • Tiriodit lenf nodu

    Sayın altaca, 2 senedir boynumun sol yanında bulunan hareketli ve yumuşak lenf nodunu takip ettiriyorum ilk fark ettiğimde 7mm idi daha sonra 2 kere daha usg çektirdim 27.09.16 tarihli rapor şu şekilde tiroid gland lobları normalden minimal büyüktür heterojen görünümdedir pseudokistik oluşumlar mev...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Gülüm ALTACA

    Prof. Dr. Gülüm ALTACA

    Sürekli internete bakıp kendinizde bir şeyler arasanız psikolojik durumunuz bozulur. bahsettiğiniz şeyler önemli bulgular değil, korkacak bir şey yok. herkesin boynunda ufak tefek tefek lenf nodları olabilr, basit bir boğaz iltihabında da lenf bezleri şişer ve hiç bir zaman eski haline dönmez. eğer... Cevabı gör

  • Kontrastlı üst batın mr

    Merhaba, 4 ay önce lenf kanseri şüphesiyle ameliyat geçirdim. kemik iliği sonuçları temiz ve patoloji sonucu da lenf değil aksesuar dalak olarak nitelendi. yeni çektirdiğim mr sonucu ise aşağıdaki gibidir; sağ sürrenal lojda birbirine yakın komşuluk gösteren büyüğü 53x31 mm boyutta olmak üz...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Yaşar Bahattin KAPTANOĞLU

    Uzm. Dr. Yaşar Bahattin KAPTANOĞLU

    Mr da sağ böbrek üstü bölgesinde,karaciğerin arkasında ve sağ böbrek yanındaki kitle lezyonlarının lenfadenopati olması kuvvetli olasılık.fakat sadece mr ile bu büyük lenf bezlerinin hangi hastalık sonucunda meydana geldiğini kesin olarak söylemek mümkün değil.kan tahlilleri,kontrastlı karın tomogra... Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Merhaba hocam oğlum 2.5 yaşında 6 gündür ateşli antibiyotik kullandik ama iyi gelmedi ve kan tahlili yapıldı değerleri wbc 3.1 lym 0.7 ly % 22.6 gr %71.0 prc 3.5 hgb 9.3 hct 27.4 mpv 6.6 pdwc 7.2 çör 23.2 bunlar düşük olanlar ayni zamanda boynunda tutulma var gibi boynunu gösterip ağlıyor bu değerle...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Sadece sizin düşük dediginiz degerleri yorumlamak ciddi hatalara yol açar oglunuzda kansızlık var ve lökosit sayısı düşük geçmiş olsun

  • Kafa içinde gürültü

    Merhaba annemin 2 aydır kafasında gürültü var iş makinası çalışıyormuş gibi....bu ses olduğu zaman halsiz düşüyor ve yataktan kalkamıyor.nörolojiye gittik emar ultrason ve kan tahlili yapıldı bir şey çıkmadı.kardiyolojiye gittik birşey çıkmadı.psikiyatri ve kbb bölümüne yönlendirdiler.psikiyatri il...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Kulak burun boğaz doktoruna gidilir

  • Test yorumlaması

    Hacam merhabalar ilişkimden 519 gün sonra yaptıgım testler anti hbs 155 anti hcv 0.19 anti hıv 0.38 hbsag 0.56 negatif geldi vdrl negatif idrar tahlili ve kültürü temiz çok şükür anti hbs önceden 0.55 gelmişti şimdi yükselmiş anti hıv degerleride hafif yükselmiş yorumlarsanız sevinirim dilimide cild...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Hiv açısından konuyu tamamen kapatabilirsiniz. diğer testlerinizde normal. antihbs 10 'dan yüksek olduğu için (155 yazmışsınız) hepatit b için aşıya gerek yok.

  • Crp sedim ft4 yüksekliği

    Iyi günler hocam.kızım 3 yasında(34 hftlık yaş akciğer tanısı ile doğdu) 2 aydır kreşe gidiyor ve başladığından bu tarafa sureklı oksuruk şikayetiyle acile başvurduk ama ateşi hiç olmamıştı.genel de viral oldugunu söylediler antibiyotik kullanmadan gecti. 15 gün önce ateşi cıkınca acile götürdük bu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet KESKİN

    Prof. Dr. Mehmet KESKİN

    Tiroid sorunu görünmüyor.

  • Tiroid kolloid kist

    Merhabalar. dahiliyede muayene olurken tsh dusuk cikinca endokrinolojiye gitmem soylendi. muayene oldum. sonuclar asagida. bir yil sonra muayeneye kontrole gitmem gerektigi soylendi. zamani da geldi fakat ben kagitlar elimde internette dolasinca kafama takilan sorunlar oldu ve korktum. doktorumu deg...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa Sait GÖNEN

    Prof. Dr. Mustafa Sait GÖNEN

    Merhabalar emine hanım mevcut tahlillerde endişeye sevkedecek bir sorun görünmüyor doğrusu. kadınlarda sizdeki nodullerin boyutunda nodül görülme sıklığı %20-70 aralığında. sizin için yıllık usg ve tsh kontrolu yeterli olur diye düşünüyorum. selamlar

  • Tahlil sonuçları yorumlama

    Slm, 20 aylık kızımın tahlil sonuçlarını yorumlar mısınız? kreatinin:0.39 0.5- 1.3 fe:13 25- 156 mpv:5.19 6.2- 10.4 nötrofil%:84.2 37.8- 80 nötrofil:7.77 2- 6.9 lenfosit%5.21 46- 76 tsh:0.41 0.5- 10 b12:916...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Aytül TEMUROĞLU İLBAY

    Uzm. Dr. Aytül TEMUROĞLU İLBAY

    Merhaba zeytin hanım. sadece sonuç yorumlamak çok doğru olmasa da genel olarak normal gözüküyor. ama tabi hastayla beraber değerlendirmek daha doğru olur. geçmiş olsun iyi günler.

  • Ara kanama

    Bülent bey, ben 50 yaşındayım,mart ayından beri adet dönemim bittikten 1 hafta sonra ara kanamam geliyor,2 kez doktora gittim,ilkinde smear negatif çıktı,ultrason da endometrium kalınlığı 7 mm.sağ overde 12x16 mm boyutlu dominant folikül izlenmiştir.sol overde 16x22 mm.boyutlu düzensiz kalın duvarl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Bülent GÜLEKLİ

    Prof. Dr. Bülent GÜLEKLİ

    Sizi muayene etmeden tahlillere bakmanın hiç bir anlamı yok

  • Idrar testi

    Hocam iyi akşamlar tahlil sonuçlarımı yorumlar mısınız? 24h(kreatinin ): 880.74 24h(kreatinin cihaz ): 48.93 24h ( mikrototalprotein): 250.2 24h ( mikroalbumin): 101.48

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Bu bildirdiklerinize bir anlam veremedim. anladığım kadarıyla 24 saatlik idrar toplanmış, mikroalbumin miktarı ile kreatinin miktarı bakılmış. hangisi günlük total miktar hangisi ise konsantrasyon pek belli değil. 250mg günlük mikroalbumin miktarı ise yüksek bir değer. anlamı sizden bu tetkikleri i... Cevabı gör

.