Tahlil yorumları

  • İyi günler doktor bey, babamın kan kreatinin miktarı yüksek çıktığı için nefroloğa sevkedildi. Yapılan tetkikler sonucu Kreatinin: 1.52 PTH:66 Mikroalbumin/kreatinin: 37 hsCrp: 28 çıktı. Sedim normal, şeker normal, iyi kolestrol düşük, idrarda protein miktarı normal. Ultrasonda herşey normal. Babam hipertansiyon hastası ve kullandığı ilacın prospektüsünde böbrek fonksiyon bozuklukları ve idrar yolu enfeksiyonu yapabileceği söylenmiş.. Sizden ricam bu tahlil sonuçlarından herhangi bir yorum yapmak mümkün mü?? İyi çalışmalar dilerim..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Yaşını bilmiyoruz ama ılımlı düzeyde aşırı proteinürinin olmadığı bir böbrek yetmezliği olduğu açık. nedeni hakkında bir yorum yapamam. hipertansiyonun varlığı hem neden (hipertansif nefropati) hem de sonuç (böbrek hastalığı nedenli tansiyon yüksekliği) hatta böbrek hastalığından bağımsız esansiyel hipertansiyon dahi olabilir. bu konuda bu sitede ve kendi sitemde makalelerim var onları okumanızı öneririm. tansiyon ilacı olarak ne verdiler bilmiyorum ama sanıyorum prokpektüs bigisini yanlış yorumluyorsunuz. bir çok ilaç böbreklerle şu veya bu şekilde ilişkili. ama ben böbrek fonksiyon bozukluğu yapan yani nefrotoksik olan hele idrar yolu enfeksiyonu yapan bir tansiyon ilacı bilmiyorum.

    Prof Dr Ali BAŞÇI
    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
    İç Hastalıkları AD, Nefroloji BD Öğretim Üyesi
    RANDEVU için:
    0232 465 2111-12
    Daha fazla bilgi için www.alibasci.com

Diğer Hasta Soruları

  • Sac dokulmesi

    Oya hanim ben 25 yasindayim ve saçlarim bi anda dökülmeye başladi ne yapabilirim lutfen yardmci olun bu durum beni çok etkiliyor sizin sayfaniza girdim yorumlarinizi okudum bende yazmak istedim

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Oya AYDIN

    Uzm. Dr. Oya AYDIN

    Sac dökülmesi nedenleri açısından kan tahlillerinizin yapılması gerekiyor öncelikle.. örneğin demir düzeyleri tiroid fonksiyonları gibi..size yakın bir hastaneye başvurursanız ilgili tetkikler istenir..saglikli günler

  • Idrarda protein

    Saygılar hocam daha önce defalarca soruma cevap vemiştiniz en son 24 satte 390 çıkmıştı protein yaklaşık bir seneyi geçti tahlil vermeyeli dahiliye bölümüne gittim tahlil için 24 saat biriktirdim kan sonuçları normal magnezum 1.6 çıktı ref aralık 1.8 2.6 kreatinin 069 diger sonuçlar normal...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Proteinüri günlük 1gm sınırında, yine kaygı verici bir durum yok. izlenmeli tabii klinik durum da önemli artış devam eder 2 gm'a doğru yükselirse daha önce yapılmadıysa böbrek biyopsisi yapılması uygun olabilir. iyi günler

  • Hormon tahlili

    Merhaba, adetin 3. günü yapılan hormon testlerimi yorumlar mısınız? teşekkürler. tsh: 3.00 prolaktin: 18.8 estradiol: 21.7 fsh: 4.2 lh: 2.9 total testesteron: 0.139 estradiol çok mu düşük? menopoz belirtisi mi? bu değerlerle hamile kalınabilir mi?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Sonuçlar iyi gözüküyor,problem yok iyi günler dilerim.

  • Antijer ve antikor negatif

    Hocam merhabalar saygilar. bugun tekrar ayni ozel hastahaneye gittim ve ayni testi yaptirdim. ve testi yaptiklari makinanin ismini ve testi sordum. roche elecsys 2010 diye bir makinada yapiyolarmis testi ve testin ismine de elisa hiv combi test dedi. çok şukur ki yine negatif sonuc aldim. 15. gun 0...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Değerli kardeşim, hiv pozitif olan milyonlarca insan var. literatürde bu konuda zengin bir bilgi birikimi oluşmuş durumda... buna göre, 3. jenerasyon testlerde ortalama 25. günden itibaren; 4. jenerasyon testlerde ise ortalama 21. günden itibaren pozitifleşme beklenir. 90. günde 3. jenerasyon bir... Cevabı gör

  • Pıhtılaşma

    Tahlil sonuçlarım merhaba hocam.39 yaşındayım. 2 normal doğumun ardına 16 haftalılkken bebeğimin kalbi durdu ve nedeni araştırmak için genetik testlerini yaptırdım sonuçlarım. mthfr c6777t heterozigot saptanmiştir... paı-1 4g/5g heterozigot saptanmiştir... mthfr a1298c mutasyon saptanmamıştır.... f...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Prof. Dr. Mehmet Ali ERGÜN

    Bebeginize kromozom analizi yapildi mi bu testlerin sonucunda onemli bir durum yok eger normal yolla hamile kalirsaniz mutlaka ayrintili usg ve gerekirse prenatal tani yaptirin

  • Hocam başlık konusuna emin olamadım

    Böbrek üstü bezleri hocam merhaba 29 yaşında bekar bayanım yüzümde eksilmeyen sivilcelerim vardı aç karnına adet dönemi,nin 5.günü yaptırdığım kan tahlil sonucumu yorumlarsanız memnun olurum şimdiden çok teşekkür ederim estradiol: 91.32 prolaktin: 16.07 total testosteron: 0.28 dhea-s; 38.5 kortizol...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Dhea-s değeriniz olması gerekenden düşük çıkmış, bir endokrinoloji uzmanına gitmenizi ve böbreküstü beziniz için dinamik sürrenal bt veya sürrenal mr yapılmasını öneririm

  • Ne yazıcağımı bilemedim hocam

    Hocam merhaba 29 yaşında bekar bayanım yüzümde eksilmeyen sivilcelerim vardı aç karnına adet dönemi,nin 5.günü yaptırdığım kan tahlil sonucumu yorumlarsanız memnun olurum şimdiden çok teşekkür ederim estradiol: 91.32 prolaktin: 16.07 total testosteron: 0.28 dhea-s; 138.5 kortizol ;8.36 serbest t3: 2...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Sonuçlar normal, doktorunuzun değerlendirmesi uygun olur.

  • Hemogram sonucu

    Doktor bey iyi günler. ben kan tahlil sonuçlarımla ilgili sizden bilgi almak istiyorum. hemogram sonuçlarıma göre diğer değerler normal sınırlarda iken mcv:101,8 (79-101), mchc :28,3 (31-37), %baso:1,6 (0-1) gibi sınırların içinde olmayan değerler çıktı. bu sonuçlara göre ilave tetkik yada başka bir...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın kamil çelik, ilk dikkati çeken sonucunuz ortalama alyuvarlar hacminizin çok hafif yüksek ( mcv ) olması. bu durum folik asit, b12 eksikliği...gibi durumlarda oluşabilir. daha ileri yaşlarda görülebilen bazı hastalıklar daha var. yazmadığınıza göre sizde hemoglobin değeri normal olmalı. bazofi... Cevabı gör

  • Kan tahlilim

    Hocam merhaba 29 yaşında bekar bayanım yüzümde eksilmeyen sivilcelerim vardı aç karnına adet dönemi,nin 5.günü yaptırdığım kan tahlil sonucumu yorumlarsanız memnun olurum şimdiden çok teşekkür ederim estradiol: 91.32 prolaktin: 16.07 total testosteron: 0.28...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Testlerinizde anormal bir bozukluk yok. muhtemel sivilce nedeni az su içmeniz ve metabolizma bozukluğu olabilir. kan dolaşımı etkielenir.

  • Beyin sol taraf agırlık ve uyusma

    Hocam iyi gunler benim sol kısmında agırlık var normal istirat halinde his veriyor calısma esnasında zorladıgım zaman sol gozümde perdeleme oluyor goz kararması ile baygılık gecriyoru 1den fazla kişi ile oturmuyorum konusmalar cogaldıkca toplyamıyorum doktor tahlili 1ci mr sonuc ... her iki...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa ERTAŞ

    Prof. Dr. Mustafa ERTAŞ

    Mr'arda sorun yok aslında. baygınlık için nöroloji uzmanı görmeli

  • Böbrek üstü bezleri

    Hocam merhaba 29 yaşında bekar bayanım yüzümde eksilmeyen sivilcelerim vardı aç karnına adet dönemi,nin 5.günü yaptırdığım kan tahlil sonucumu yorumlarsanız memnun olurum şimdiden çok teşekkür ederim estradiol: 91.32 prolaktin: 16.07 total testosteron: 0.28 dhea-s; 38.5 kortizol ;8.36 serbest t3: 2....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Fatih TUNCA

    Prof. Dr. Fatih TUNCA

    Geömiş olsun sizin bir iç hastalıkları endokrinoloji uzmanı ile görüşmeniz lazım saygılar

  • Gebelik riski acil

    Merhaba, yorumlariniza cok guveniyorum. ve cok korkuyorum lutfen beni rahatlatin. nişanlımla onda sadexe boxer, bende külot ve ince külotlu çorap varken sürtünme yaşadık. ondan zevk suyu geldi sadece. ben boxerinin ustunden dokundum oraya. ilk sorum elime sperm geçer mi ince boxerdan? ya da kıyafetl...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hacer İPEK

    Uzm. Dr. Hacer İPEK

    Bu şekilde gebe kalmanız oldukça zordur.şikayetleriniz idrar yolu enfeksiyonuna bağlı olabilir, idrar tahlili yaptırırsanız enfeksiyon varsa antibiyotik kullanmanız gerekebilir.

  • Boyun bölgemde yer alan lenf nodu hakkında

    İyi günler vasıf bey; öncelikli olarak sizlere değerli yardımlarınızdan ötürü teşekkür etmek isterim. 3 ay kadar önce 3 hafta kadar süren diş rahatsılığım ile beraber boyun bölgemde fark ettiğim lenf nodu ile alakalı olarak kulak burun boğaz ile alakalı bir doktora başvurdum el ile muayenede...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın serhan sağocak, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. sonuçlarınızı son derece güzel ve ayrıntılı bir şekilde yazmışsınız. başlangıçta söz ettiğiniz 1 cm boyutlarındaki lenf bezi ve diş yakınmalarınız konusunda sizi muayene eden ve izleyen k.b.b. uzmanı meslektaşımızın görüşlerine ben... Cevabı gör

  • Mr vertebra lomber

    Merhaba hocam annemin mr sonuçlarını yorumlarsanız sevinirim lomber disklerde dejenerasyon sinyal kaybı izlenmektedir l3-4 diskinde bilateral nöral foramenleri daraltan diffüz bulging izlenmektedir l4-5 diskinde bilateral nöral foramenleri daraltan diffüz bulging end platorlarda hafif düzensizl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Efendim, bence sadece mr sonucunu okuyarak size görüş belirten insanlardan bucak bucak kaçın... sonuçta insan sağlığı söz konusu ise, özellikle de kanlı işlemler söz konusu olacaksa; hastaya esaslı bir zaman ayırıp detaylı şekilde muayene etmeden, sadece mr raporu okuyup veya fimlere üstünkörü şöyle... Cevabı gör

  • Sol elimdeki uyuşukluk hakkında

    Merhaba hocam; son 1 yıldır sol bileğmde dönem dönem uyuşmalar söz konusu idi 20 gündür uyuşukluklar fazlalaştı.5 sene önce de sağ bileğimden sinir sıkımasından olmuşştum. bel fitiğindan da 4 ay önce ameliyat oldum.50 yaşındayım.heriki dirseğimde de bazı noktaları var çok fazla ağrılarım oluyor....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alper GÖKÇE

    Prof. Dr. Alper GÖKÇE

    Önce ortopedi uzmanına mauyene olmalısınız? yorumlanmayan tahlilin değeri sadece rakkamdır.

.
x