Tahlil yorumları

  • İyi günler doktor bey, babamın kan kreatinin miktarı yüksek çıktığı için nefroloğa sevkedildi. Yapılan tetkikler sonucu Kreatinin: 1.52 PTH:66 Mikroalbumin/kreatinin: 37 hsCrp: 28 çıktı. Sedim normal, şeker normal, iyi kolestrol düşük, idrarda protein miktarı normal. Ultrasonda herşey normal. Babam hipertansiyon hastası ve kullandığı ilacın prospektüsünde böbrek fonksiyon bozuklukları ve idrar yolu enfeksiyonu yapabileceği söylenmiş.. Sizden ricam bu tahlil sonuçlarından herhangi bir yorum yapmak mümkün mü?? İyi çalışmalar dilerim..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Yaşını bilmiyoruz ama ılımlı düzeyde aşırı proteinürinin olmadığı bir böbrek yetmezliği olduğu açık. nedeni hakkında bir yorum yapamam. hipertansiyonun varlığı hem neden (hipertansif nefropati) hem de sonuç (böbrek hastalığı nedenli tansiyon yüksekliği) hatta böbrek hastalığından bağımsız esansiyel hipertansiyon dahi olabilir. bu konuda bu sitede ve kendi sitemde makalelerim var onları okumanızı öneririm. tansiyon ilacı olarak ne verdiler bilmiyorum ama sanıyorum prokpektüs bigisini yanlış yorumluyorsunuz. bir çok ilaç böbreklerle şu veya bu şekilde ilişkili. ama ben böbrek fonksiyon bozukluğu yapan yani nefrotoksik olan hele idrar yolu enfeksiyonu yapan bir tansiyon ilacı bilmiyorum.

    Prof Dr Ali BAŞÇI
    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
    İç Hastalıkları AD, Nefroloji BD Öğretim Üyesi
    RANDEVU için:
    0232 465 2111-12
    Daha fazla bilgi için www.alibasci.com

Diğer Hasta Soruları

  • Karin sol tarafta sureklilik arz eden orta dereceli agri

    Merhaba hocam, bizlere zaman ayirdiginiz icin cok tesekkur ederim. 43 yasinda erkek bir hastayim. yaklasik iki haftadir karin bolgemde sol tarafta (kaburga mide birlesmesinin oldugu yerlerde) surekli bir agri hissediyorum. bunun uzerine bir gastroentrolog uzmanina gorundum. kan testleri yapti ve...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. öncelikle gastroenteroloji muayenesi ile tetkiklere başlamanız iyi olmuş. midenin endoskopik incelemesi ve yeni bir ultrasonografik tetkik, tanı konusunda yararlı olur. ağrı konusunda uzaktan bir yorum yapmam mümkün değil. bence tüm incelemeler yapıldıktan sonra... Cevabı gör

  • İdrar tahlilimde sağlık açısından sıkıntılı bir durum görünüyor mu sizce?

    Hocam merhaba.sağ testisimde bazen ağrı oluyor. idrar tahlili yaptırdım. çıkan değerler şu şekilde. genel olarak tahlil sonucum normal mi, yoksa dikkati çeken bir sıkıntı görünüyor mu? yorumlarsanız sevinirim. dansite 1.028, ph 5.5 4.4 - 7.4, glukoz normal mg/dl, protein negatif mg/dl, bilurubin ese...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Doğukan SÖKMEN

    Op. Dr. Doğukan SÖKMEN

    Öncelikle geçmiş olsun. testis hastalıklarında sadece idrar tetkikiyle yorum yapmak yanlış olur. onun için mutlaka muayene ve gerekirse usg yapılması lazım.

  • Riskli bebek tahlil sonuçları

    Merhaba 04.02.2017 tarihinde 919 gr doğdu kızım 3.5 aya yakın küvezde kaldı 15.05.2017 tarihinde taburcu olduk bugün kontrolümüz vardı kan tahlillerinde bazı sonuçlar dikkatimi çekti yorumlarsanız sevinirim... trigliserid 300 alp 666 wbc 7.54 nbu 1.83 nbu % 21.6 lym 5.1 lym % 67.6 mono 0.35...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Canan YILDIRIM

    Uzm. Dr. Canan YILDIRIM

    Merhaba bunların bir önem ve anlamı yok

  • Varikosel sonrası spermogram testi

    Sayın doktorum sperm testi yaptırdım. daha önce 5 ay evvel sol varikosel ameliyatı olmuştum. 3 günlük perhiz sonucu spermogram testinde miktar 4.5, reaksiyon (ph) 7.3 , viskozite normal görünüm normal sperm sayısı 90 milyon hareketli sperm oranı %50 , hızlı ileri hareketli (a) %2 , yavaş ileri harek...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Sayı iyi ama harekat sorunu var sol testisin de iyi durumda olmadığı belirtiliyor

  • Varikosel sonrası sperm testi

    Sayın doktorum sperm testi yaptırdım. daha önce 5 ay evvel sol varikosel ameliyatı olmuştum. 3 günlük perhiz sonucu spermogram testinde miktar 4.5, reaksiyon (ph) 7.3 , viskozite normal görünüm normal sperm sayısı 90 milyon hareketli sperm oranı %50 , hızlı ileri hareketli (a) %2 , yavaş ileri harek...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Hızlı hareketli spermler yeterli oranda değil. tedavi gerekebilir. bir üroloji uzmanı ile görüşün.

  • Karaciğer yağlanması

    Ben kan tahlili yaptırdım sağlık ocağında doktor karaciğer de yağlanma olduğu söylendi . mch 27.5 mchc 30.9 anti hbs 10000 hba % 87 hba2 % 2 hbf % 07 değerlerim yorumlar mısınız

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Didem AYDIN

    Uzm. Dr. Didem AYDIN

    Merhaba,ilk iki tetkik kan sayımınızla ilgili, kırmızı kan hücreleri içindeki hemoglanin konsantrasyonu ile ilgili .tüm hemogram sonucunuzla birlikte değerlendirilir..anti hbs yüksekliği hepatit b ye karşı koruyuculuğunuzu gösteriyor. koruyuculuğunuz yüksek görülüyor.diğerleri hemoglobin elektrofore... Cevabı gör

  • Sperm tahlili

    Merhaba hocam sperm tahlili yaptırdım yorumlar mısınız perhiz 4 gün volume 4 ph 8 sperm conc 41.7 m/ml totaliter motility (pr+np) %97 prog.motility (pr) %84 nonprog.motility (np) %13 immotility (ım) %3 toplam sperm 166.8 son olarak kuruger testinde morfoloji %4 ama benimki morph.normal for...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Morfoloji yükseldi ise sorun yok

  • Diyabet

    Sabah aç karına tahlil verdim hocam 21 yaşında erkeğim alkol ve sigara kullanmıyorum,ldl kolesterol 113.4 çıktı referans araligi 0-130.glukoz 99 çıktı referans araligi 70-105. kolesterol 192 çıktı referans araligi 10-200. hdl kolesterol 53,6 referans araligi 40-60 trigliserid 127 referans araligi 40...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Diyabetin tanı kriterleri en az 3 kez açlık kan sekeri 126'yı geçerse tanı koydurucudur. neden böyle bir karara vardınız anlamadım. diyabet tehlikeniz var mı? bu başka bir soru. aile öykünüz, obesite , belki erken kalp damar hastalığı var ise belki başka araştırmalarla bu konuda fikir sahibi olunabi... Cevabı gör

  • Aşırı yorgunluk ve uyku istegi

    Hocam iyi günler yaşım 24 yorgunluk ve aşırı uyku istegi ile bir dahiliye uzmanına göründüm tahlil yaptırdı sonuçlar free t4 1.30 ref-0.61-2.00 tsh-3.jenerasyon 1.70 ref-0.27-4.20 free t3 3.56 ref-1.5-4.2 ferritin-99.6 ref-10-120 vitamin b12 308 ref 200-970 sizin yorumunuzu çok merak...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Eşref ARAÇ

    Yrd. Doç. Dr. Eşref ARAÇ

    Merhaba kadir bey . sonuçlar normal . ancak aşırı yorgunluk ve uyku isteğinin birçok nedeni var. bunun en başta gelen nedenleri kalitesiz uyku , stres ve mevsim değişiklikleri yada mevsim şartları... gece horlama , ağız açık yatılmasi gibi nedenler ve düzensiz uyku durumları olabilir. geçici bir dur... Cevabı gör

  • Prostat iltihabı

    Merhaba hocam benim sorunum 2017 subat ayında kanlı idrar olarak başladı ben kum dokuyorum diye pek aldırış etmedim nisan ayında doktora gittim tahliller yapıldı bt yapıldı yani ilaçlı tomografi yapıldı sıkıntı çıkmadı meni tahlili yapıldı bu tahlilde prostatta iltihap olduğu söylendi ve antibiyotik...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Uğur bey merhaba. öncelikle geçmiş olsun. prostat iltihabı idrarda kanamaya neden olabilir. genelde de psa adı verilen ve prostata özgü bir kan testinde yükseklik tespit edilir. ancak idrarda kanamanın pek çok nedeni var. hepsinin, özellikle mesane içinde kitle olup olmadığının detaylı bir şekilde... Cevabı gör

  • Nefes darlığı ve göğüste ağrı

    Merhabalar 16 yaşındayım yaklaşık 1.5 aydan beri bir üstümde bir hastalık hali boğaz kuruması ve ağrılar vardı günün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiriyorum ve 1.5 ay önce sağ göğsümdeki bir ağrı nedeniyle doktora gittim küçükken geçirmiş olduğum bir zatürre hastalığı olduğu için çok korkmu...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Fuat EREL

    Doç. Dr. Fuat EREL

    İyi günler yazdiklarinizla yorum yapmak zor yakinmalarinizin artmasi durumunda bir göğüs hastaliklari ya da çocuk göğüs hast. (18 yaşindan küçük olduğunuz için) uzmanina başvursaniz iyi olur

  • Gebelikte düşük riski

    Merhaba 38 yaşındayım adetimde gecikme olduğu için gebelik testi yaptırdım. 07.06.2017 338.14 10.06.2017 979 11.06.2017 akşamı 1kez kanamam geldi tekrar düşük var mı diye tahlil yapıldı sonucum. 1550.7 çıktı 14.06.2017 de ultrasonda kese gözüktü ama dr.um bakalım kese büyüyecek mi dedi sonra tekrar...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Melih Atahan GÜVEN

    Prof. Dr. Melih Atahan GÜVEN

    Neden bu kadar hcg baktırdınız anlamış değilim değişen birsey olmayacak gebelik devam edecekse eder. sabır...

  • Sivilce ve izleri

    Hocam iyi günler.ben size yüzümdeki sivilceler hakkında danışıcaktım.hocam ben bu derdi 7 yıldır çekiyorum ve çekmekteyim de hastanelere gittim krem tedavisi olucaksın dediler oldum ama yarıda bıraktım. tekrar gittim ilaç tedavisi olucaksın dediler aldım ilaçları ve ne yazık ki hocam benim bünyem ka...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Aida BERENJIAN

    Uzm. Dr. Aida BERENJIAN

    Merhabalar veysel bey,aslında sizin beyninizde bu kadar büyüttüğünüz ve psikolojinizi bozan bütün problemlerinizin çaresi var,benim size tavsiyem en kısa zamanda bir dermatoloji uzmanına başvurup gerekli olan tüm tahlillerinizin yapılması ve detaylı araştırılması,sonrasında hem yüzünüz hem saçınız i... Cevabı gör

  • Kan tahlili ve sürekli kasılma

    Merhaba hocam, yardımcı olursanız çok sevinirim 23 yaşindayim ve cinsiyetin erkek, yaklaşık dört aydır yasanan depresyon seklinde rahatsızlık ve bacakların diz altindaki kaslarda aşırı kasılma, şiddetli yanma ve güçsüzlük var.kan tahlilim aşağıdaki gibi olmaktadir. b12 vitamini yanında demir takviy...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    B12 çok düşük . kesinlikle takviye almalısiniz . tetkikerinizi yaptıran doktorunuza başvurursaniz mutlaka yazacaktir. gecmiş olsun...

  • Bel fıtığı

    Merhaba hocam, *l3-l4 düzeyinde diffuz taşma izlenmiş olup dural kese anteriordan düzleşmiştir. ek olarak sol foraminal protrüzyona sekonder nöral foramen inferiordan daralmıştır. *l4-l5 düzeyinde fokal santral prtüzyona sekonder dural kese anteriordan bası altındadır. elik eden annüler yırtık i...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Efendim, bence sadece mr sonucunu okuyarak size görüş belirten insanlardan bucak bucak kaçın... sonuçta insan sağlığı söz konusu ise, özellikle de kanlı işlemler söz konusu olacaksa; hastaya esaslı bir zaman ayırıp detaylı şekilde muayene etmeden, sadece mr raporu okuyup veya fimlere üstünkörü şöyle... Cevabı gör

.
x