Tahlil yorumları

  • İyi günler doktor bey, babamın kan kreatinin miktarı yüksek çıktığı için nefroloğa sevkedildi. Yapılan tetkikler sonucu Kreatinin: 1.52 PTH:66 Mikroalbumin/kreatinin: 37 hsCrp: 28 çıktı. Sedim normal, şeker normal, iyi kolestrol düşük, idrarda protein miktarı normal. Ultrasonda herşey normal. Babam hipertansiyon hastası ve kullandığı ilacın prospektüsünde böbrek fonksiyon bozuklukları ve idrar yolu enfeksiyonu yapabileceği söylenmiş.. Sizden ricam bu tahlil sonuçlarından herhangi bir yorum yapmak mümkün mü?? İyi çalışmalar dilerim..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Yaşını bilmiyoruz ama ılımlı düzeyde aşırı proteinürinin olmadığı bir böbrek yetmezliği olduğu açık. nedeni hakkında bir yorum yapamam. hipertansiyonun varlığı hem neden (hipertansif nefropati) hem de sonuç (böbrek hastalığı nedenli tansiyon yüksekliği) hatta böbrek hastalığından bağımsız esansiyel hipertansiyon dahi olabilir. bu konuda bu sitede ve kendi sitemde makalelerim var onları okumanızı öneririm. tansiyon ilacı olarak ne verdiler bilmiyorum ama sanıyorum prokpektüs bigisini yanlış yorumluyorsunuz. bir çok ilaç böbreklerle şu veya bu şekilde ilişkili. ama ben böbrek fonksiyon bozukluğu yapan yani nefrotoksik olan hele idrar yolu enfeksiyonu yapan bir tansiyon ilacı bilmiyorum.

    Prof Dr Ali BAŞÇI
    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
    İç Hastalıkları AD, Nefroloji BD Öğretim Üyesi
    RANDEVU için:
    Başçı Sağlık Hz
    0232 465 2111-12
    Daha fazla bilgi için www.alibasci.com

Diğer Hasta Soruları

  • Sperm değerlendirme

    Mrb hocam eşimin sperm tahlilini yorumlar mısınız? semen hacmi 5 milyon sperm konsantrasyonu 5 total sperm sayısı 25 motilite 40 +4 motilite 20 +3 motilite 10 +2 motilite 10 progresif motil sperm konsantrasyonu 1 total progresif motil sperm sayısı 5 sperm dışı hücre o,5 morfoloji sıfır...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Levend ÖZKAN

    Doç. Dr. Levend ÖZKAN

    Merhaba, birimleri doğru girip girmediğinizi kontrol edebilir misiniz? sayıların yanında milyon/ml vb birimler olmalı. alt alta yazarsanız daha rahat okunur hale gelecektir. bir de mümkünse kısa bir bilgi vermenizi rica ediyorum (yaş, evlilik süresi, önceden çocuk?, korunma süresi vb). tek bir... Cevabı gör

  • Sperm tahlili

    Hocam ben 28 eşim 33 yasinda.1 yıldır bebek istiyoruz fakat gebe kalamadim. eşimin sperm tahlil sonuçlarını yorumlar mısınız? perhiz:3 gün sayı:22 milyon/ml. volum: 5 ph: 8 1.sa motilt:%40 hareketli 2.sa motilt:%30 hareketli. morfoloji:%30normal si...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nermin KÖŞÜŞ

    Doç. Dr. Nermin KÖŞÜŞ

    Sonuç iyi görünüyor. geçmiş olsun.

  • Bebek ateş

    Bebek ateş hocam mrb kızım 1.5 yaşında ani ateşi çıktı 39 dereceydi hep calpolle düşürmeye çalıştık.2 saat düşürüyor sonra tekrar çıkıyordu ateş. kan tahlili yapıldı wbc 9.4 rbc 4.84 hgb 11.5 hct 35 mcv 73 mch 23 mchc 32 rdw 14 plt 377 mpv 9.3 pct 0.35 lym 0.7 mon0.5 neu 8.4 lym %7.8 boğazında ve k...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Yazdıklarınızda önemli bir şey yok!

  • Bebek ateş

    Hocam mrb kızım 1.5 yaşında ani ateşi çıktı 39 dereceydi hep calpolle düşürmeye çalıştık.2 saat düşürüyor sonra tekrar çıkıyordu ateş. kan tahlili yapıldı wbc 9.4 rbc 4.84 hgb 11.5 hct 35 mcv 73 mch 23 mchc 32 rdw 14 plt 377 mpv 9.3 pct 0.35 lym 0.7 mon0.5 neu 8.4 lym %7.8 boğazında ve kulağında haf...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Merhaba,her laboratuvarın referans aralıkları farklıdır.bu yüzden kan sonuçlarınızı yaptırdığınız yerdeki hekiminizin değerlendirmesi daha uygun olur.sağlıklı günler dileriz.

  • Köpeğimin mide ülseri

    Öncelikle merhaba 8 yasinda bir terrierim var 6 yildir kronik mide ulseri var veteriner hekimimizin soyledigi bu yonde.. afyonda kucuk petlere bakan iki veteriner hekim var ikiside kan tahlili ultrason la baktilar kucuk kucuk kanamalarin oldugunu soylediler.ki kopegim surekli kusuyor ve kan parcala...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ozan Ezgi BERBEROĞLU

    Uzm. Dr. Ozan Ezgi BERBEROĞLU

    Merhaba, öncelikle mide kanamalarında kusmukta kan daha çok kahve telvesi gibi görünür, taze kan görüyorsanız bu daha üst bölgelerden (yemek borusu gibi) geliyor olabilir. elbette durumun tedavisi mümkün. hekiminizin yapacak bir şey yok demesi tamamen kendi imkanlarının yetersizliğinden diye düşünü... Cevabı gör

  • Prostat ,idrar yolu iltihabı ve protein kaçağı

    Hocam merhaba, babam yaklaşık 1 ay öncesinde koroner bypass ve mitral kapak ameliyatı geçirdi. hastanede kalısinin 5. günü sondası çıkarıldı ve babam kesik kesik ,çatallı ,damla damla isemeye başladı sonrasında idrari tamamen kesildi. sonda çıkarıldıktan 1 gün sonra taburcu olduk. babamda hiç idrar...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Haluk SÖYLEMEZ

    Doç. Dr. Haluk SÖYLEMEZ

    Geçmiş olsun, enfeksiyon olduğu durumlarda protein in pozitif çıkması normaldır. endiişeye gerek yok. ancak sondadan kurtulması konusunda biraz sabırlı olmanız gerekecek. hastanın ameliyat öncesi işeme alışkanlıklarını sorgularsak bu konuda daha ayrıntılı fikir sahibi olabiliriz. eğer gelirseniz el... Cevabı gör

  • Kan tahlili sonucu

    Merhaba. geçtiğimiz ay içerisinde kan tahlili yaptırmıştım. doktorum değerlerimde bir sorun olmadığını söylemişti ama e-nabız sisteminde bakınırken bazı değerlerimin referans değerlerinden biraz farklı olduğu gözüme çarptı. bir de siz yorumlar mısınız lütfen. bu arada 24 yaşında erkeğim. bir de tahl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, wbc yani akyuvarlar üst sınıra yakın, neu değeri de biraz yüksek. yakınlarda veya şu anda bir enfeksiyon geçiriyorsanız bu değişikliği yapmış olabilir. mono değeriniz de çok minimal üst sınırda. bu da enfeksiyon ilişkili olabilir. geçmiş olsun.

  • Ultrason ve kan tahlili sonuçları

    Merhaba bacaklarımda ve kolumda morluklar oluyordu ve halsizliğim çok olduğu için hematoloji bölümüne muayene oldum kan tahlili ve ultrason sonuçlarımı bugün aldım fakat doktorum yıllık izine çıkmış sonuçları gösteremedim yorumlarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum. plt141 pdw17,6 eos1,4 fola...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Ben onkoloji uzmanıyım, folat/ristocetin ve von w'ın normal değer aralığını bildirmeyince değerlendiremedim ancak diğer bulgularınızda müdahale gerektirecek bir sorun yok, geçmiş olsun

  • Varikosel sperm testi

    Merhaba hocam. sol testisimde 3 mm lik bir damar genislemesi var ve varikosel riski sebebiyle sperm tahlili oldum. sonuclarimi yorumlar misiniz? ameliyata ihtiyacim var mi ?tesekkurler. hacim 3ml viskozite artmis likefaksiyon yok(60) normal form 4 a makrosefail 43 b makrosefali 14 boyun ano...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Burak SİVASLIOĞLU

    Op. Dr. Burak SİVASLIOĞLU

    Ameliyat durumunuzu muayene etmeden belirleyemem. bunu sizi muayene eden meslektaşım belirtecektir. sperm sayısını göremedim. sperm hareketi ve morfolojisi normal görünüyor

  • Hemorajik kist

    Hocam merhabalar. aralık 2016da sol yumurtalığımda kist tespit edildi. birkaç doktor basit kist olduğunu bir doktor da çikolata kisti olduğunu söyledi. adetliyken ca125 değerim yüksekti ilk başta 43 bir ay sonra 56 çıktı. doktor ilk tahlille çikolata kisti dedi. diğer iki doktor basit kist dedi. ade...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İsmail Fahri ÖÇER

    Prof. Dr. İsmail Fahri ÖÇER

    Kısmet hanım, regl döneminde ca-125 değerine kesinlikle bakılmaz, yüksek çıkması son derece doğaldır. ayrıca, her endometriyomada ca-125 değeri yüksek bulunmaz. endometriyozis gelişim aşamasında hemorajik kist görünümü verebilir. manyetik rezonans görüntüleme de başlangıç döneminde ayırıcı tanıda y... Cevabı gör

  • Uyuskluk titreme

    Hocam meraba benim her iki elimde de gucsuzluk ve titreme sag bacagim da titriyormus hissiyle halsizlik vardi kan tahlillerim,beyim ve boyun mr larim ilacsiz cekildi ve boyunda servikal lordoz duzlesmistir disinda hicbirsey cikmadi akabinde emg testine girdim bundan da skntim cikmadi ama son gunlerd...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet ZİLELİ

    Prof. Dr. Mehmet ZİLELİ

    Geçmiş olsun. eldeki titremenin nedenini araştırmak için bir film çekmek gerekmez. bu şikayetlerinizle ilgili bir nöroloji uzmanı ile görüşmenizi öneririm.

  • Ek gıda başlama

    Hocam oğlum 6 ayı doldurdu kan değerleri düşük çıktı. rica etsem yorumlar mısınız? neu%22,1,lym 68,6(yüksek),neu# 1,5, lym# 4,8(yüksek), hgb 11,8, hct 36,4,mcv 74,4, mch 24,2, mchc 32,5, rdw 14,4(yüksek), plt 381. tahlillerimiz izmir dokuz eylül hastanesinde yapıldı. çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Baskın KOCABAŞ

    Uzm. Dr. Baskın KOCABAŞ

    Ayına göre yapılan tahlillerin sonucu gayet normal. evlatlarımızda 2 ay-2 yaş arasında fizyolojik dediğimiz kansızlık vardır. onun için 4 aydan sonra demir takviyesi yaparız. evladınızda da kan değerleri ayına uygun normal sınırlarda.

  • Ths cok yüksek dedi

    Hocam kolay gelsin 9 günlük bi bebeğim var bugün tahlil yaptırdık ths yüksek çıktı ialaç başlmadı sizçe bi bakar yorumlarsanız şimdiden sağolun iy çalışmlar ast ( sgot) 46.6 u/l 5 40 serbest t3 3.15 pg/ml 2,2 4,43 bilirubin, direkt 0.42 mg/dl bilirubin, total 6.17...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Müjgan ALİKAŞİFOĞLU

    Prof. Dr. Müjgan ALİKAŞİFOĞLU

    Günaydın geçmiş olsun. hekiminizin bebeğinizin hangi sorunu nedeniyle bu tetkikleri istediğini bilmiyorum ama, bbu tahlilleri yaptırdığınız hekimle ya da başka bir hekimle iletişiminiz devam etmeli ve tsh açısından bebeğiniz takip edilmeli.

  • Bebeğimin tahlil sonuçları

    Hocam iyi günler benim üç aylık bebeğim var ateş balgam şikayetiyle doktora götürdüm hemogram testinde wbc:15.30 ,ly#:11.93 ,plt:477 ,pct:0.54 ,nrbc%:0.1 çıktı sonuçları yorumlar mısınız ? antibiyotik tedavisi gerekli midir?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, ben erişkin hematolojisi uzmanıyım. çocuklar benim alanım değil. bir çocuk hematoloji uzmanına danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.

  • Tonsilit ve vucudu kaplayan kasintili kizariklik

    Hocam merhabalar daha önce yazmıştım size, kan tahlilimi yaptırdım kendi doktorum da görecek ama size çok güvendiğimden önce size danışmak istedim. referans aralığı dışında çıkan değerler bunlar: alt değerim 46 (referans

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İsmail Nurhan ARTEL

    Op. Dr. İsmail Nurhan ARTEL

    Istediğim tetkikler tamamlanmamis. lütfen listeye göre bana gönderin. iyi günler.

.
x