Tahlil yorumları

  • İyi günler doktor bey, babamın kan kreatinin miktarı yüksek çıktığı için nefroloğa sevkedildi. Yapılan tetkikler sonucu Kreatinin: 1.52 PTH:66 Mikroalbumin/kreatinin: 37 hsCrp: 28 çıktı. Sedim normal, şeker normal, iyi kolestrol düşük, idrarda protein miktarı normal. Ultrasonda herşey normal. Babam hipertansiyon hastası ve kullandığı ilacın prospektüsünde böbrek fonksiyon bozuklukları ve idrar yolu enfeksiyonu yapabileceği söylenmiş.. Sizden ricam bu tahlil sonuçlarından herhangi bir yorum yapmak mümkün mü?? İyi çalışmalar dilerim..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Yaşını bilmiyoruz ama ılımlı düzeyde aşırı proteinürinin olmadığı bir böbrek yetmezliği olduğu açık. nedeni hakkında bir yorum yapamam. hipertansiyonun varlığı hem neden (hipertansif nefropati) hem de sonuç (böbrek hastalığı nedenli tansiyon yüksekliği) hatta böbrek hastalığından bağımsız esansiyel hipertansiyon dahi olabilir. bu konuda bu sitede ve kendi sitemde makalelerim var onları okumanızı öneririm. tansiyon ilacı olarak ne verdiler bilmiyorum ama sanıyorum prokpektüs bigisini yanlış yorumluyorsunuz. bir çok ilaç böbreklerle şu veya bu şekilde ilişkili. ama ben böbrek fonksiyon bozukluğu yapan yani nefrotoksik olan hele idrar yolu enfeksiyonu yapan bir tansiyon ilacı bilmiyorum.

    Prof Dr Ali BAŞÇI
    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
    İç Hastalıkları AD, Nefroloji BD Öğretim Üyesi
    RANDEVU için:
    0232 465 2111-12
    Daha fazla bilgi için www.alibasci.com

Diğer Hasta Soruları

  • Hematoloji sonucum

    Hocam demir eksikliği şikayetim vardı çok uzun süre surup ve hap tipinde ilaçlardan tükettim. iğne vurdurarak da b12 değerlerimi biraz yükseltebildim. hematolojiden sonunda sıra alabilip kan tahlilleri yaptırdım. değerlerim şöyle. endomisyuma dair bir değerim pozitif çıkmış. değerli yorumlarınızı be...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, hemoglobin çok düşük (8.00 g/dl) yani kansızlık var. ferritin çok düşük (ferritin 1.7 ng/ml ) yani demir eksikliği var. pek çok tedavi aldığınızı söylüyorsunuz. ya tedavi doğru olmadı ya da doğruydu, işe yaradı belki ardından nüks etti; bilemiyorum. size buradan yardımcı olabilmem mümkün d... Cevabı gör

  • İdrar testi

    Hocam merhaba, 10 ay önce 24 saatlik idrarda protein test sonucum 40 mg/gün (ref : küçüktür 150 mg/gün ) .geçen hafta yaptırdım 148mg/gün çıktı. bu tahlilleri yaptırma nedenim kan kreatinin seviyem 1.3-1.45 arası degismekte, ure :19.uric asid :7.4.diğer kan tetkiklerim normal. sorum şu : 24 saatl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Tansiyon yüksekliği veya diyabetiniz var mı? tansiyonunuz varsa tedavisi gerek nefroloji kl.olan bir hastaneye başvurun takipleriniz yapılsın

  • Kilo veremiyorum bana yardım edin

    Öncelikle teşekkür eder başarilar dilerim aşağıdaki tahlil sonuçlarıma göre neden kilo veremiyorum yorumunuzu alabilirmiyim saygılarımla glukoz (açlik) 82 mg/dl urea (bun) 10.57 mg/dl 7 kreatinin 0.74 mg/dl total kolesterol 166 mg/d ast 11 u/l alt 18 u/l alkalen fosfataz 63 u/l ürik a...

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Banu ARISOYLU

    Dyt. Banu ARISOYLU

    Merhaba hacer hanım. kan tahlili sonuçlarınız referans değerler aralığında. kilo almanızla sonuçlanacak herhangi bir tahlil değeriniz yok paylaşımınıza göre. ancak beslenme şeklinizin, fiziksel aktivite durumunuzun değerlendirilip kilo vermenizi engelleyecek alışkanlıklarınızın tesbiti ve doğru besl... Cevabı gör

  • Crp ve aso yuksekligi

    Merhaba hocam crp 14.8 çıktı (0-5) aso 235 çıktı bende 2 haftadır boğaz enfeksiyonu geçirdim bacaklarım daki ağrı geçmediği için kan testi istedim bu ikisi yüksek çıktı. değerli yorumunuzu bekliyorum saygilar

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Eğer bacaklarınızdaki ağrılar sonradan ortaya çıktı ise (boğaz enfeksiyonu geçirdikten belli bir süre sonra -en az 1 hafta-), bahsettiğiniz durumun bir romatizmal ateş olup olmadığını anlamak için, ilave incelemelerin yapılması gerekir. iç hastalıkları-romatoloji uzmanına başvurmanızı tavsiye ederim... Cevabı gör

  • Kronik bobrek yet

    Hocam sorum söyle son tahlillerime göre egrf hızı 32her 2 ayda bir 2ml düşüyor30a kreatinin klinesi 47den 52 yükseldi kan kreatinim de 2.4 den 2.5 e yükseldi.sorum şu egrf hızı ile kreatimin klinesi arasındaki değer biri egrf düşerken kreatinin klinesi yükseliyor sizce bu iyi bir gelişmedir kreatin...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Egfr (hesaplanmış, ''estimated'' glomerular filtrasyon değeri) kan kreatinin düzeyi ve hasta yaşı cinsiyeti ırkı ile ilişkili bir formülle hesaplanış böbrek fonksiyon testidir. kreatinin yükselirken egfr düşer, yani fonksiyon bozuluyor demektir. ileri böbrek yetmezliği ve hafif böbrek yetmezliği dur... Cevabı gör

  • Tahlil sonucları

    Serdar hocam iyi akşamlar ismail sivas devletten hastanesi hocam nasılsınız ıyısınız ınşallah yıne size rahatsız ediyorum ama kusura bakmayın hocam burdaki dokturumuz 6 kur xekada 500 tedavsiniden sonra bize yıne pet ıstedi cekılaen petin sonucu cıktı bu sonuca göre burdaki dokturumuz xeladayı kest...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Doktorunuzun önerdiği yaklaşımla hemfikirim, 2-3 aylık bir uygulama sonrası cevap tekrar değerlendirilebilir, damardan olması hapa göre daha iyi olacak diye bir şart yok ancak umarım hastanıza daha iyi gelir, geçmiş olsun

  • Kistik kitle

    Kan değerlerim afp 3.5 a.s 0 ü.s 7 beta hcg 0.674 a.s 0 ü.s 2.6 leg 234.1 a.s 0 ü.s 247 spermogram değerlerim sayı 30 milyon n.değer 20 milyon hızlı harek. %30 yavaş harek. %30 harek. yüzdesi (30 dk) %80 normal spermatozoa %80 progresif %20 idrar tahlilim dansite 1020 a.s 1000 ü...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Markerlar normal gözüküyor tümoral bir oluşuma benzemiyor usg takibi yapılsın sizi çok rahatsız ediyorsa ameliyatta frozen gönderilerek müdahale edilebilir

  • Anemi gyno ferro sanol

    Merhaba düzensiz beslenme sonucu kansızlık olustu1bucuk ay ferro sanol kullandım 5 ay daha devam edeceğim 23yasındayım kontrol icin tahlil yaptırdım alt : 20 (0-41) ast : 17 (0-40) demir : 66 (33-160) d. bağlama : 347 (228-428) doymamış demir bağlama : 281 (125 -390) gfr : 121.28 ml/dk/1.73 bun: 19...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Hastayı muayene etmeden ve hikayesini almadan tetkik yorumlayamıyorum, üzgünüm. geçmiş olsun.

  • Testıs agrısı

    Oncelıle merhaba hocam 7-8 ay once testıslerıme alttan sert darbe aldım ve testıslerım morardı aradan 2-3 ay gectkkten sonra soltestısım kasıntı ve agrı olmaya basladı doktora gıttıgımde gerıye dogru kanlanma ve epıdım kıstı cıktı testıslerıme ıgne batırılıyormus gıbı oluyor ve agrıyor sol bacagıma...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Yılmaz SALATAN

    Op. Dr. Yılmaz SALATAN

    Geçmiş olsun öncelikle, travmaya bağlı testis kanseri olma ihtimali çok düşük, ancak varikosel ve hidrosel hastalıkları bu tip olaylardan sonra daha sık görülür. söylediğiniz ihtimali ekarte etmek için, skrotal ultrasonografi( tercihen doppler) ve kan tahlilleri ( ldh,beta hcg ve alfa feto protein)... Cevabı gör

  • Kan sayımı ve doğum lekesi

    Doktor hanım öncelikle selamlar 3 yaş 4 aylık oğlum doğduğundan beri tüm tahlillerinde aşırı miktarda yüksek yada alçak olmasada dikkat ediyorum mcv mch rdw değeri hep düşük plt ve mono yüksek en sonki tahlildede ldh ve k değeri yüksekti daha yazmadığım bazı değerler daha var ama bunlar standart bö...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Lekeleri çocuk doktorunuza gösterin, laboratuvar değerleri de çocuğun yapıldığı andaki durumuna bağlı olarak ufak değişiklikler gösterir, bunları da ancak gören doktor yorumlar, internet doktorluğu olmaz!

  • Kan kanserimiyim

    Doktor bey bu tahlıl sonuçlarıma gore ben kml hastasımıyım

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ayten altuntaş, değerli hocam bcr/abl testi pratikte sıklıkla kml ( kronik myeloid lösemi - ph pozitif ) ve akut lenfoblastik lösemi ( all - ph pozitif ) hastalıklarının tanı ve tedavilerini izlerken istenmektedir. lökosit değerlerinin normalin üzerinde olduğu durumlarda da tanı ve ayırıcı ta... Cevabı gör

  • Kan kanserimiyim

    Hocam kan tahlili sonuçlarımı yorumlarsanız sevınırım.bcr - abl negatif abl 62197 sonuç(is-ncn) hastanın is-ncn degeri durumu is-ncn ? 0.05 major moleküler yanıt var (mmy var) 0.05 ? is-ncn ? 0.15 grizon(3 ay sonra tekrarlanması önerilir) is-ncn ? 0.15 major moleküler yanıt yok (mmy...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ayten altuntaş, değerli hocam öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kronik myelod lösemi ( kml ) tedavisinde büyük aşamalar sağlanan hastalıkların başlarında gelmektedir. tedavisinde tirozin kinaz inhibitörleri ( tkis) kullanılmaya başlanıldıktan sonra eskiden neredeyse uygun vericisi... Cevabı gör

  • Rubella testleri

    30.10.2016 tahlilleri rubella igm 0,40 ref: 0 - 1,2 rubella igg 0,2 ref: 0 - 4,9 10.03.2017 tahlilleri (4 hafta 2 günlük hamile) rubella igm 0,28 ref: 0 - 1 rubella igg 7,66 ref: 0 - 1 18.03.2017 tahlil rubella igg avidite (negaitif) yüksek veya düşük avidite yazmıyor sadece sonuç nega...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Önder ŞEREF

    Op. Dr. Önder ŞEREF

    Bizim için önemli olan igm sonucu o da negatif olduğu için sorun yok demekki...fakat igg bir pozitif bir negatif çıkmasi laboratuar yanĺışlığı olabilir. genel olarak gebeliğe sorun olabilecek bir durum yok. geçmiş olsun

  • Tahlil sonucları

    Merhabalar serdar hocam ismail nasılsınız iyisiniz inşallah hocam ,eşimin 5 kur xelada 500 tablet 4*4 tedavisi bugun bitti verdigimiz kan tahlilleri yine şöyle o degerlı fıkırlerınızle bır yorumlarsanız sevinirim .hocam gecen aykı rbc 3,5 iken bu ayki 3.6 gecen aykı hgb 9.7 iken buayki 10.8 gecen a...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Sonuçlar olumlu, umarım film tetkiklerinde de doğrulanır, iyilikler diliyorum

  • Ca125 değeri

    İyi günler hocam 25 yaşında bekar bir bayanım. herhangi bir cinsel deneyimim olmadı. bir yıl kadar önce çikolata kistim olduğunu öğrendim adet sancısı şikayeti ile gittiğimde doktora. ca-125 değerim düşük yani normal çıkmıştı. yaklaşık 6 ay visanne kullandım ve gittiğimde kistimin kaybolduğu söylend...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Endometrioz kisti ilaçla kaybolmaz. adetinizin az gelmesi hakkında hiç kürtaj oldunuz mu diyeceğim. bazı akıntılar için cinsel eşinizin de ilaç kullanması gerekebilir. cinsel yaşamınız yoksa da en azından dıştan vajinal muayene gerekir. tahlilleriniz için size nasıl bir yorum yapıldı ?

.
x