Tahlil yorumları

  • İyi günler doktor bey, babamın kan kreatinin miktarı yüksek çıktığı için nefroloğa sevkedildi. Yapılan tetkikler sonucu Kreatinin: 1.52 PTH:66 Mikroalbumin/kreatinin: 37 hsCrp: 28 çıktı. Sedim normal, şeker normal, iyi kolestrol düşük, idrarda protein miktarı normal. Ultrasonda herşey normal. Babam hipertansiyon hastası ve kullandığı ilacın prospektüsünde böbrek fonksiyon bozuklukları ve idrar yolu enfeksiyonu yapabileceği söylenmiş.. Sizden ricam bu tahlil sonuçlarından herhangi bir yorum yapmak mümkün mü?? İyi çalışmalar dilerim..

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Yaşını bilmiyoruz ama ılımlı düzeyde aşırı proteinürinin olmadığı bir böbrek yetmezliği olduğu açık. nedeni hakkında bir yorum yapamam. hipertansiyonun varlığı hem neden (hipertansif nefropati) hem de sonuç (böbrek hastalığı nedenli tansiyon yüksekliği) hatta böbrek hastalığından bağımsız esansiyel hipertansiyon dahi olabilir. bu konuda bu sitede ve kendi sitemde makalelerim var onları okumanızı öneririm. tansiyon ilacı olarak ne verdiler bilmiyorum ama sanıyorum prokpektüs bigisini yanlış yorumluyorsunuz. bir çok ilaç böbreklerle şu veya bu şekilde ilişkili. ama ben böbrek fonksiyon bozukluğu yapan yani nefrotoksik olan hele idrar yolu enfeksiyonu yapan bir tansiyon ilacı bilmiyorum.

    Prof Dr Ali BAŞÇI
    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
    İç Hastalıkları AD, Nefroloji BD Öğretim Üyesi
    RANDEVU için:
    0232 465 2111-12
    Daha fazla bilgi için www.alibasci.com

Diğer Hasta Soruları

  • İdrar yapamada zorlaniyorum

    Merhaba doktor bey. 50 yaşındayım. bir aya yakın bir zamandır idrar yaparken hafif bir yanma hissi ve idrar yapmada zorluk yaşıyorum. üroloji servisine başvurdum ultrason istendi raporda : her iki böbrek lokalizasyon ve boyutları normaldir.bileteral renal parenkim eko ve kalınlıkları normal.biletera...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Hafif bir büyüme var ve idrar yapmada sorununuz varsa size ilaç başlanmalı.isteksizlik ve sertleşme sorunu için ise kan hormon düzeylerinize bakıp sonucuna göre tedavi başlanmalı

  • Idrar yapmada zorluk yaşıyorum

    Merhaba doktor bey. 50 yaşındayım. bir aya yakın bir zamandır idrar yaparken hafif bir yanma hissi ve idrar yapmada zorluk yaşıyorum. üroloji servisine başvurdum ultrason istendi raporda : her iki böbrek lokalizasyon ve boyutları normaldir.bileteral renal parenkim eko ve kalınlıkları normal.bile...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Prostat büyümesi başlamış, ilaç tedavisi gerekir. bir üroloji uzmanına muayene olmanızı öneririm

  • Hormonlar ve gebelik

    Hocam mrb.reglin 3.günü yapılan hormon tahlillerimi yazmak istiyorum yorumlarsanız sevinirim. fsh 11, e2:24.3, lh:8,5 , prolaktin: 23, hocam fsh ve diğer değerlerim çok mu yüksek, fsh bu değerle aşılama yapmaya uygunmu? son 5-6 aydır aşırı stresli bir süreç yaşıyorum.bu durum fsh ve diğer hormonları...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Filip TAŞHAN

    Op. Dr. Filip TAŞHAN

    Sadece testlerin bir önemi yoktur, önemi olan sizin ultrasondaki muayene bulgularınız. sizi adetin 2. veya 3. günü ultrason ile değerlendirip yumurtalık rezervinizi görerek sorularınızın cevabını ve gebelik içi tedavi planınızı yapmam gerekir

  • Kan testi değerleri

    Merhaba kolay gelsin tahlilimi yorumlatmak istiyorum ; sadece yuksek olanları yazayım dıgerlerı normal seyrındedir eos% 5.70 referans 0.9 - 2.9 eos# 0.40 referans 0 - 0.3 bas% 5.20 referans 0 - 1 bas# 0.40 referans 0 - 0.1 hgb 18.20 referans 13.5 - 18 mch 31.70 referans 27 - 31 billurubin (total) 1....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Biluribin çok az artmış, belki anlamlı da bir artış değil, ama idrar da koyu geldiğinden eminseniz üzerinde durmak gerek. bir sarılık izlenimi veriyor ama önce bir daha yapılmalı, teknik bir şey de olabilir. yeni ameliyat olduğunuza göre en makul olasılık ilaca bağlı bir karaciğer toksisitesi. ama... Cevabı gör

  • Hormon tahlilleri

    Hocam mrb.reglin 3.günü yapılan hormon tahlillerimi yazmak istiyorum yorumlarsanız sevinirim. fsh 11, e2:24.3, lh:8,5 , prolaktin: 23, hocam fsh ve diğer değerlerim çok mu yüksek, fsh bu değerle aşılama yapmaya uygunmu? son 5-6 aydır aşırı stresli bir süreç yaşıyorum.bu durum fsh ve diğer hormonları...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Stres fsh seviyelerini etkileyebilir,zaman içinde daha düşük değerler ölçülebilir, o yüzden merak etmeyin, aşılama tedavisine de cevap verecektir, iyi günler dilerim.

  • Tahlil sonucu

    Merhaba hocam. 1 yıllık evliyim. çocuk istiyoruz. düzensiz adet görüyorum. 2- 3 ayda bir adet oluyorum. bekarken de düzensizdi. evlendikten sonra da aynı şekilde devam ediyor. hormon testi sonuclarım şu şekilde : fsh 7.19 lh 12.15 e2 34,72 prolaktin 8.39 tsh 2,97 sonuclarimi yorumlar mısınız?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Filip TAŞHAN

    Op. Dr. Filip TAŞHAN

    Merhaba, bu sonuçların tek başına bir anlamı yok. sadece iki hormonun dengesinde problem var. gebelik için sizi muayene derek değerlendirmeli, başka tetkikler gerekli ise hem size hem eşinize uygulayarak bu sorunu çözebilirim. adetlerdeki düzensizlik ve hormonlardaki dengesizlik polikistik over hast... Cevabı gör

  • Hormon tahlilleri

    Hocam mrb.reglin 3.günü yapılan hormon tahlillerimi yazmak istiyorum yorumlarsanız sevinirim. fsh 11, e2:24.3, lh:8,5 , prolaktin: 23, hocam fsh değerim çok mu yüksek, fsh bu değerle aşılama yapmaya uygunmu? son 5-6 aydır aşırı stresli bir süreç yaşıyorum.bu durum fsh ve diğer hormonlarımı etkileyeb...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Çok yüksek değil. fakat fazla zaman kaybetmeyin. birkaç aşılamada olmazsa, tüp bebek yöntemine başvurun

  • Reaktif lenf nodları

    Merhabalar. 28 yaşında erkek hastayım. eylül 2016da sol koltuk altımda ısrarcı kaşınma,sonrasında da ekim sonu gibi sertlik hissettim.aralık 2016da bir içhastalıkları uzmanına kontrole gittim. us istedi ve ''sol aksilar fossada ortası hiperekoik periferi ince hipoekoik 27x13mm ve sağ aksilar fossada...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın armağan akkuş, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. göğüs ve mide-bağırsak sistemi ile ilgili sorunların tetkikler sırasında saptandığını lenf beyi büyümeleri ile ilgilerinin olmadığını düşünmek doğru olur. 27-28 mm. uzun çapları olan lenf bezlerinizin, reaktif olarak tanımlansa da bir hemat... Cevabı gör

  • Lenf bezi şişliği

    Merhaba hocam yaklaşık 2yıldır takibinde olduğum lenf nodlarımda, geçirdiğim boğaz rahatsızlığı sonucu büyüme farkettim ve hematoloji uzmanına gittim. yapılan ultrason incelemesi sonucunda çene ve koltuk altı lenflerimde önceki incelemelere göre büyüme görüldü. ultrason sonucunda sağ submandibular b...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın halis kurnaz, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. anlattıklarınızdan gereken tetkiklerin yapıldığı anlaşılıyor. çene altındaki lenf bezleri ile ilgili kbb uzmanı gereken yorumları yapmış. bu bölgedeki lenf bezlerinin izlenmesi de kolay diye düşünüyorum. sağ koltuk altındaki için sizin... Cevabı gör

  • Tahlil sonucları

    Serdar hocam iyi akşamlar nasılsınız hocam ıyısınız inşallah hocam yenıden haberleşim demıştınız bende eşimin yenı kontrol amaçlı cekılen pet sonucunu aldım . o degerli fikirlerinizle bır degerlendirirsenız cok sevınırız.hocam sonuclar söyle ..toraks bölgesi .. akcigerde parankim alanlarında .. sa...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Doktorunuzla aynı kanaatteyim, hastalıkta lerleme olmadığı sürece bu tedaviye devam etmeniz uygun olur, geçmiş olsun

  • Kan tahlili sonuçları

    Hocam merhabalar, ben 29 yaşındayım ismim hakan, çalıştığım iş yerinde genel bi kan tahlili yapıldı sonuçlar aşağıdaki gibi. geçen yıl ve bu yıl yapılan kan tahlili sonuçlarında rbc nin hep yüksek olduğunu görüyorum, bu da benim kafamı çok kurcaladı çünkü altında çok ciddi sebepler yatmasından e...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın hakan alp, geçmiş olsun. alyuvarların ( eritrositlerin ) hacimlerindeki azalmalar, eritrositlere artış şeklinde yansımaktadır. bunun aksi de geçerlidir. yani alyuvar hacimlerindeki artışlar eritrosit sayısının azalması şeklinde sonuçlara neden olurlar. tam kan sayımlarında ( hemogram ) mcv (... Cevabı gör

  • Boyun bölgesinde ele gelen şişlik

    Merhabalar 22 yaşında oğlumun eline gelen şişlik üzerine çektiğimiz boyun usg de, "her iki jugulodigastrik bölgede büyüğü sağda 29x11mm, solda 24x9 mm boyutlarında birkaç adet, heriki anterior ve posterior servikal zincirde kısa çapı maks. 6 mm'ye ulaşan bening sonografik karakterde lenf nodları i...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İ. Ömer HARMANCIOĞLU

    Prof. Dr. İ. Ömer HARMANCIOĞLU

    Lenfoma cinsi bir patoloji olduğunu tahmin etmiyorum. kötü huylu lenf bezleri görüntüsünde değil. 3 ay sonra tekrar boyun usg si yapılmasını öneririm. eğer kan tahlili sonuçlarında bir patoloji yok ise. tekrarlanacak usg de tarif edilen lenf bezlerinde büyüme görülürse boyun lenfleinden biyopsi yap... Cevabı gör

  • Sayın hocam acil

    Sayın hocam oğlum 44 aylık. 6 ay önce vücudunda lekeler çıkmaya başladı ilk kasık bölgesinde koltuk altı sırtı gövdesi ve boynu şeklinde koyu kahve gri mor gibi. cilt dr gittik biyopsi yapılacak tanı konulamadı. oğlumun boyu 100 cm 15 . kan tahlilleri yapıldı ve periferik yayma yapıldı. tam kan say...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Çocuğunuzu muayene etmeden yorum yapmak yanliş olur, en doğrusu size en yakin üniversite çocuk hematoloji bilim dalina randevu alarak çocuğunuzu götürün!

  • Ankilozan spondilit

    Merhaba hocam, 2011 yılında kalçamda başlayan ağrı sebebiyle muayene oldum. yapılan mr, röntgen ve kan tahlilleri (hlab27) sonucunda ankilozan spondilit olduğu tanısı koyuldu.yaklaşık 2 sene civarı dönem dönem kalçalarımda olan ağrılar tekrar etti. bir kalçadan diğerine geçiyordu. yaklaşık 4 senedir...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Merhaba sadece bu linkler ile sağlıklı bir yorum yapmam mümkün değil. ancak ritm bzoukluğu nadiren de olsa ankilozan spondilite eşlik edebilir. size tanıyı koyan romatologla bu konuları tartışın. ankilozan spondilit tedavisi düzenlensin. gerekli kardioloji konsültasyonu yapılsın.

  • Tiroit yavaşlığı

    Sayın hocam 5,5 yaşında bir oğlum var. tahlil sonucu tsh 8,096 çıktı. yorumunuzu alabilirmiyim rica etsem. teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet KESKİN

    Prof. Dr. Mehmet KESKİN

    Tiroidde zorlanma var. nedene ve tedaviye yönelik detaylı inceleme yapmak gerekiyor. bize başvurabilirsiniz.

.