Tahlil sonuçları

  • merhaba hocam idrar tahlilimde dansite 1004, renk açık,berrak lokosit esteraz +, eritrosit (HB) + ph 7, lökosit 7, eritrosit 5, epitel 6 çıktı ayrıca kreatinina 0,45 ,egfr(mdrd) 164,018 çıktı yorumlarsanız sevinirim böbrekle ilgili sorun mu var karın ağrım var zaman zaman çok şiddetli olmakta

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Özkan GÜNGÖR

    Merhaba, böbreğiniz gayet iyi çalışıyor. ancak bir miktar kanama ve enfeksiyon bulgusu görülüyor. bunun için bir idrar tetkik tekrarı ve idrar kültürü vermeniz gereklidir. önemli bir sorun olduğunu düşünmnüyorum. geçmiş olsun.

Diğer Hasta Soruları

  • Bld tahlil sonucu

    Merhaba, ben aykut 6 ay önce teşhisi konulmuş tip-1 diyabet hastasıyım. 31 yaşındayım. 3 ayda 1 kan tahlili vererek hba1c ve diğer sonuçlarımı takip ediyorum. son sonucumda bld: +" çıktı. araştırdığıma göre idrarda kan çıkması olduğunu gördüm. doğru mudur? tehlike arz etme durumu nedir?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Şerafettin SARAÇOĞLU

    Uzm. Dr. Şerafettin SARAÇOĞLU

    İdrarda kaç çıkması halinde bir üroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

  • Tahlil sonucu

    Mrb hocam.1.5 yıllık evliyim.çocuğum yok.gebelik öncesi kan pıhtılaşmasına bakıldı.(kuzenimde çıkmıştı öncesinde bende yaptırmak istedim) sonuçta: mthfr c677t heterozigot pai-1 4g -5g varyantı heterozigot mthfr a1298c heterozigot f13a1 v34l varyantı heterozigot faktör ii g20210a normal faktör v g169...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Murat GÖZÜKÜÇÜK

    Op. Dr. Murat GÖZÜKÜÇÜK

    Bu sonuçlara göre kullanmak gerekmez..

  • Hiv testi pencere dönemi

    Hocam peki bir şey sorabilir miyim son olarak. geçen gün doktora gittim ve bazı kan tahlilleri verdim yani hiv felan değil de normal kan sayımı felan. orada wbc biraz düşük çıktı 3,84 civarı çıktı doktor çok anormal bir durum yok ufak bir viral enfeksiyon geçirdiysen ya da kullandığın bir ilaç yiyec...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Lökosit sayısının alt sınıra yakın çıkmasına yol açabilecek pek çok faktör var. hiv enfeksiyonu için gerekli testleri yaptırmışsınız. hiv açısından endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok.

  • Histerosalpingografi sonuçu

    Merhaba eşimin histerosalpingografi tahlil sonuçlarında ;uterus sola deviye,uterin kavite içerisinde multipl düzensiz dolum defekti mevcuttur. kontrast maddenin sağda daha belirgin her iki tubadan distale kadar olan pasajı,distal uclardan peritoneal boşluğa yayılımı geç ve basınçlı izlenmiştir.sol t...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tufan BİLGİN

    Prof. Dr. Tufan BİLGİN

    Önemli bir şey yok denmek istenmiş

  • Ergenlikte varikosel

    Ergenlikte varikosel iyi akşamlar hocam oğlum 14 yaşında renkli doppler sonuçunda sol pampiniform ven çapı artmış olup (2 mm) valsalva ile reflü akim saptanmıştır.doktorumuz 16 yaşına kadar beklememizi önerdi.nasıl bi tedavi uygulamalıyız.şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Testislerde veya kasıkta ağrı varsa skrotaldopplerultrason testi ve tam idrar tahlili yapılması gerekir. tahlillerde varikosel tespit edilirse sperm testi yapılmalıdır. sperm testinde sperm sayı ve hareketi düşükse ameliyat gerekir, sperm sayı ve hareketi normal sınırlarda ise ameliyata gerek yoktur... Cevabı gör

  • Ilaç dozu ayarlanması

    Tiroid kan tahlil sonuçlarım tsh 0.42 referans değer 0.40---3.77 serbest t3 2.77 2.50--4.40 serbest t4 1.94 1.00--1.60 şuanda hipotiroidi tedavisi için aldığım ilaç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Muayene bulgularınıza göre doz değişikliğine karar vemek gerekir. geçmiş olsun

  • Ereksiyon problemi

    Ereksîyon sırasında penis başına ve altındaki süngersi boruya kan dolmuyor ve yumuşak kalıyor.penis başı kırışık bir şekilde kalıyor.geri kalan kısım normal sertleşiyor.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Op. Dr. Murad ÇELTİK

    Sertleşme sorununda kan tahlili gerekirse penildoppler ultrason çekilmesi gerekebilir. tedavide sonuçlara göre ağızdan alınan ilaçlar, penise şok dalga tedavisi ve enjeksiyon tedavisi uygulamalarından bir veya birkaçı uygulanabilir...ayrıntılar için asistanımı arayabilirsiniz..05368861296 asistan... Cevabı gör

  • Sperm tahlili

    Hocam.merhaba ben sperm testi verdim sonuclarim su sekildr hacim 4 morfoloji %6.7 sperm konsatrasyonu 71.2 hareketsiz sperm 38.8 yerinde hareketli sperm 9 ileri hareketli sperm 52.2 gorunum milk white likifikafson 60 ph 7.4 viskosite 4 toplam hareketli 61.2 fonksyonel sperm kons. 43.6...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Ileri hareket oranı düşük varikosel yönünden araştırma yapılsın

  • Hıv testi ve pcr

    Hocam çok teşekkür ederim fakat kız arkadaşım olduğu için ona bulaştırmış olmaktan korluyorum kendim için değil.peki hocam bazı doktorlar pcr testinin negatif sonuç verebileceğini söylüyorlar bunun nedeni nedir

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Bu kadar 4. jenerasyon teste ve pcr'a rağmen, hiv enfeksiyonunu yakalayamamak söz konusu olamaz. konuyu artık kapatın. kapatamıyorsanız, bu konuda bir psikiyatri hekiminden destek alabilirsiniz. iyi günler.

  • Testeron, lh

    Hocam bende 4 aydır cildimde yağlanma, sivilcelenme,özellikle yüzde tuylenme, saç dökülmesi ve takıntılı bir ruh hali şikayetleri başladı. genel tıbbi muayene olmak için dahiliyeye gidip kan tahlilleri yaptırdım hormon testide yaptırdım. fsh:8.10 , lh:60.54, total testesteron:89.59 çıktı bu tahlilde...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Mine TÜZEL

    Op. Dr. Mine TÜZEL

    Merhaba hormon tahlilleri adetin 3.günü yapılmalı adet siklusu ortasında lh yüksekliği normaldir ki yükselip yumurtlama olmasına neden olur*** kadın doğum hormonları döngüsel değişiklik gösterir tedavi sonrasıbadetin 3.günü hormon tahlili yaptırın gerekirse ilac değişikliği yapılır

  • Kan kanserimiyim

    Hocam kan tahlili sonuçlarımı yorumlarsanız sevınırım.bcr - abl negatif abl 62197 sonuç(is-ncn) hastanın is-ncn degeri durumu is-ncn ? 0.05 major moleküler yanıt var (mmy var) 0.05 ? is-ncn ? 0.15 grizon(3 ay sonra tekrarlanması önerilir) is-ncn ? 0.15 major moleküler yanıt yok (mmy...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ayten altuntaş, değerli hocam öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kronik myelod lösemi ( kml ) tedavisinde büyük aşamalar sağlanan hastalıkların başlarında gelmektedir. tedavisinde tirozin kinaz inhibitörleri ( tkis) kullanılmaya başlanıldıktan sonra eskiden neredeyse uygun vericisi... Cevabı gör

  • Alfa talesemi

    Mcv 77 (80,7-95,5) rbc6,2(4,4-5,7)mch24,6(28-33)mchc31,9(33-36)hgb15,2(13,6-17,2)vbc7(4,3-10,3)hct47,7(41-53)rdw13,9(11-15) ve hemoglobin eloktireze sonuçlarım__ ha 98( 94,5-98,6) ha2 2 (1,4 _3,5) hf 0(0_2) varyant 0 . hs 0 . hbc 0. hbe0. hbd 0 hocam sonuçlarım bunlar . sorum bunlarda alfa talesemi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Alfa talasemi bu tahlillerle anlaşılmaz, özel genetik çalışma lazım, nişanlınız taşıyıcı olduğuna göre erişkin hematoloji bölümüne gidip muhakkak bu çalışmayı yaptırın, riske girmeyin!

  • Nasil gececek?

    Doktor bey sebebi nedir diye size soru sormustum malesefki istanbulda yaşıyorum size ulasmam sıkıntılı.. 3 aydir siskinligim vardi demiştim size gastroenterolojinin verdigi ilaclar bitti ama geçmedi siskinlik. gecenlerde de kadin doguma gittim usgden karnima bakti ve bagirsak disinda sivi var dedi v...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Sezai LEVENTOĞLU

    Prof. Dr. Sezai LEVENTOĞLU

    Tam değerlendirmek gerekiyor. ayrıntılı anlatmanıza rağmen bizim daha kesin konuşmamız bazı hataları doğurabilir. çözemezseniz tüm tetkik sonuçlarınızla günübirlik bana ulaşın. sevgiler... prof. dr. sezai leventoğlu www.sezaileventoglu.com sezaileventoglu@hotmail.com twitter.com/dr. sezai leve... Cevabı gör

  • Anti hiv testi

    Merhabalar. 1 yili gecmis bir zamanda korunmasiz supheli bir iliskim oldu. yapmis oldugum testler 3.ay elisa anti hiv 6.ay elisa anti hiv 7.5ay elisa anti hiv 10.ay elisa anti hiv bunlar negatif. hepsi. ogrenci oldugum icin yurttan istenen saglik raporu icin kan verdim ve elisa anti hiv ke...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Hiv açısından konuyu kapatabilirsiniz.

  • Testosteron düşüklüğü

    Merhabalar. henüz 8 aylık evliyim ilişki sırasında küçülme yaşıyorum. doktora gittim testosteron tahlili yaptı. henüz 27 yaşında olmama rağmen değer 184 çıktı. doktor çok düşük dedi. susanon 250mg ampul ve cialis 5mg verdi.ilaç hergün,iğne bir defa yaptırıp 1 ay sonra tekrar gelin dedi. önereceğiniz...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Tedavinin sonucunu beklemek gerekiyor

.
x