Tahlil sonuçları

  • merhaba hocam idrar tahlilimde dansite 1004, renk açık,berrak lokosit esteraz +, eritrosit (HB) + ph 7, lökosit 7, eritrosit 5, epitel 6 çıktı ayrıca kreatinina 0,45 ,egfr(mdrd) 164,018 çıktı yorumlarsanız sevinirim böbrekle ilgili sorun mu var karın ağrım var zaman zaman çok şiddetli olmakta

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Özkan GÜNGÖR

    Merhaba, böbreğiniz gayet iyi çalışıyor. ancak bir miktar kanama ve enfeksiyon bulgusu görülüyor. bunun için bir idrar tetkik tekrarı ve idrar kültürü vermeniz gereklidir. önemli bir sorun olduğunu düşünmnüyorum. geçmiş olsun.

Diğer Hasta Soruları

  • Sertleşme sorunu ve vorikozel

    Hocam merhaba 2012 yılında sol taraftan varikosel ameliyatı oldum aynı zamanda da sertleşme sorunu yaşıyordum ve hormonlarım çok düşüktü ameliyat sonrası bütün hormonlarım düzeldi özellikle total testosteron yükseldi ve sertleşme sorunu kalmadı ancak belli bir müddet sonra ben de varikosel tekrar nü...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Çocuğunuz olduğuna göre varikosel ameliyatı için tek neden ağrı olabilir testis kuculmesinin nedeni hormonal olabilir

  • Sol omuz agrisi

    Merhaba. yaklasik 2 haftadir sol omzumda agri var. pazartesi gunu agri kalbime vurunca doktora gittim. tahlil, ekg ve rontgen sonuclarim temiz cikti. gunde 1 adet olmak uzere leodex plus ilac verdi, 4 gun kullandim azaltmadi bile. kolumu oyntamayacak kadar agri yok, kolumu kaldirabiliyorum acisiz fa...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Özcan KAYA

    Yrd. Doç. Dr. Özcan KAYA

    Geçmiş olsun omuz eklemi kaynaklı bir problem olabilir.ortopedi uzmanına görünmelisiniz

  • Polikistik

    Merhaba polikistik over hastasiyim subat ayinda dogum kontrol hapi kullanmayi gebelik istegiyle biraktim.adetin 2.gunu yapilan hormon degerlerim su sekilde: testesteron serbest: 2.84 androstenedion:3.12 oh progesteron:1.31 insulin aclik:7.34 testesteron total:1.82 prolaktin:11.33 fsh:4.67 lh.9.72 es...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Jale DAL AĞCA

    Op. Dr. Jale DAL AĞCA

    En az 6 ay inofolic combi ile deneyin derim.stress in gebeliği engelleyici etkisinin daha yoğun olduğunu unutmayın. 6 ay sonra kadın doğum uzmanınızla tekrar görüşmenizde fayda var. tahlillerinizi ultrasonla beraber değerlendirmek daha doğru olur. geçmiş olsun

  • Halsizlik konuşurken nefes kesilmesi

    Hocam selamlar ıyi çalışmalar diliyorum. lad ostial %80 darlık proksimal %90 darlık teşhisi sonrası ameliyat tavsiye edildi. yaşım 44 ameliyat olmak istemedim. lad ostial darliga ffr uygulandi. adenozin 300 ile 0.93 adenozin olmadan 0.98 sonuc cıktı. proksimal stent uygulandı. ostial dokunulmadı....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Afksendiyos KALANGOS

    Prof. Dr. Afksendiyos KALANGOS

    Merhabalar ostial lad stepsin çok ciddi bir durumdur. stent sonrası darlığın durumuna bakmam lazım. koroner anjiyonuzu gerekli ise miyokard sintigrafisi sonrası tekrarlamaları lazım. saygılarımla prof kalangos

  • Sol omuz agrisi

    Merhaba. yaklasik 2 haftadir sol omzumda agri var. pazartesi gunu agri kalbime vurunca doktora gittim. tahlil, ekg ve rontgen sonuclarim temiz cikti. leodex ilac verdi, 4 gun kullandim azaltmadi bile. kolumu oyntamayacak kadar agri yok, kolumu kaldirabiliyorum acisiz fakat geriye dogru attigimda aci...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet ALTINMAKAS

    Prof. Dr. Mehmet ALTINMAKAS

    Omuzda zorlama ile incinme olabilir.boyun fıtığı da bu tip ağrı yapar. fizik tedavi öneririm.

  • Mol gebelik

    Mrb, 11.05.2017 de kürtaj oldum 5 günlük lekelenmenin ardından kanamam başladı, doktoruma gittim çok fazla pıhtın var dedi tahlil yaptirmadi, 11 gündür kanamam kesilmeyince ve birkaç büyük parça da düşürünce başka doktora gittim tahlil yaptırdı ve bhcg değerim 10000 çıktı, bi daha kürtaj yapmamız ge...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Tekrar kürtaj gerekli mi bunu ultrason yaparak belirlemek gerekir. ultrason normal ise beta hcg değerleri sıfırlanana kadar izlem gerekir. önemli bir durum. ihmal etmeyin.

  • Idrarda protein

    Saygılar hocam daha önce defalarca soruma cevap vemiştiniz en son 24 satte 390 çıkmıştı protein yaklaşık bir seneyi geçti tahlil vermeyeli dahiliye bölümüne gittim tahlil için 24 saat biriktirdim kan sonuçları normal magnezum 1.6 çıktı ref aralık 1.8 2.6 kreatinin 069 diger sonuçlar normal...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Proteinüri günlük 1gm sınırında, yine kaygı verici bir durum yok. izlenmeli tabii klinik durum da önemli artış devam eder 2 gm'a doğru yükselirse daha önce yapılmadıysa böbrek biyopsisi yapılması uygun olabilir. iyi günler

  • Ayakta karıncalanma ve uyuşma

    Merhaba doktor bey babamın mr sonucunu açıklayabilir misiniz? -yürümeye başlayıp 150-200 metre yürüdükten sonra önce sol ayak sonrada sağ ayakta başlayan karıncalanma-uyuşma. -700-800 metre yürüdükten sonra geçen ve tekrar etmeyen karıncalanma-uyuşma nedeni ile çekilen mr sonucu. lomber mr in...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Efendim, bence sadece mr sonucunu okuyarak size görüş belirten insanlardan bucak bucak kaçın... sonuçta insan sağlığı söz konusu ise, özellikle de kanlı işlemler söz konusu olacaksa; hastaya esaslı bir zaman ayırıp detaylı şekilde muayene etmeden, sadece mr raporu okuyup veya fimlere üstünkörü şöyle... Cevabı gör

  • Sperm bozukluğu

    Hocam merhaba. benim sorunum 1.5 ay önce başladı. ilk olarak idrardan sonra sperme benzeyen bir akıntım oldu ve çok tedirgin oldum. 5 gün sonra yeniden aynısı oldu. bir doktora göründüm. idrar tahlili yaptı fakat sonuçtan bir şey çıkmadı. mastürbasyondan sonra çıkan spermimde değişiklik oluyor. bir...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Zafer YILDIRIM

    Op. Dr. Zafer YILDIRIM

    Cinsel yolla bulaşan gonokok, non_gonokok enfeksiyon olabilir. iyi bir hikaye(öykü) yani sorarak sorgulama gerekir.

  • Sol testis ağrısı

    Merhaba hocam, eşim 46 gün önce sol kasığımından açık yöntemle ingual herni ameliyatı oldu. ameliyattan sonra sol testisinde her hangi bir şişlik, kızarıklık ve morluk oluşmamasına rağmen şiddetli bir ağrı ve normalden biraz daha fazla sarkma oluştu. kontrole gittiğinde yapılan kan ve idrar tahlill...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Şikayetleri azaldığını göre tedavi iyi gelmiş demektir

  • Test sonucu

    Selam hocam, bende 6,5 cm yumurtalık kisti (basit kist)oluştu adette küçülebileceğini ihtimali ile takipte.bu arada kan tahlili yapilldı-henüz dr a gitmedim cea ca 125 ca19- vs kanser taraması yapıldı bu değerler normal. wbc -plt normal. eo sonuç 1060 değerleri 0,03-0,44. mon sonuç 4977 n...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Merhaba ben romatolojik hastalıklar uzmanıyım. bu benim konum değil. bir kadın doğum uzmanı ile görüşmenizi öneririm.

  • Protez ameliyatı sonrası sıvı toplanmasi

    Merhaba hocam 27.02.17 tarihinde 58 yasinda annemi sol ve sag bacaktn diz protezi ameliyatı yaptirdik ameliyattan hemen sonrasi sol bacaginda ameliyat bolgesine yakin bolgede agrilari basladi 3 ay olmasina ragmen hala gecmedi ve küçük bir arastirma sonunda hastanin ameliyat bolgesinde sivi toplandi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alper GÖKÇE

    Prof. Dr. Alper GÖKÇE

    Enfeksiyon saptanmış virulansı ve kliniği de önemli hastanızı görmek gerek

  • Bebekte kan sayımı

    Hocam merhabalar, 1 yaşında kızım kan sayımında lökosit değeri 21.52 plt değeri ise 614 , lenfosit ise 72.3 nötrofil 20.4 çıktı doktor bey 1 hafta sonra tekrar tahlil yapalım dedi enfeksiyon olarak görünüyor dedi ama kızımda herhangi hastalık yok . sadece diş çıkarıyor ve suratında mantar çıktı acab...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın arife heriş, size ve kızınıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kızınızın yaşını dikkate alırsak sonuçları çocuk hematoloji uzmanlarının değerlendirmesi çok uygun olur. saygı ve sevgilerimle.

  • Hiv testleri

    Mrb hocam şüpheli ilişkiden 25 gün sonra eliza 38 gün sonra combo 45 de pcr 55 vidas 63 elfa negatif combo testlerin 21 ile 28 günleri arası olması gerekir diye uzmanların yazıları var acaba benim bu olduğum testlerin bir anlamı yokmu belirtilerin çoğunuda ikinci haftadan itibaren yaşıyorum cevaplar...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Mevcut tahlillere göre hiv açısından bir sorun görünmüyor. genel tavsiye; aldığınız negatif sonucun 3. ayda teyit edilmesi yönünde...

  • Fmf ferritini yüksektir mi?

    İyi günler hocam. ben fmf hastasıyım bir ay önce tahlil yaptırdım ferritinim 1000den aşağı düşmüyor aksine gun gun yükseliyor. ultrasonda( karaciger uzun aksi yaklaşık 155 mm olup sağ renal alt polü yaklasik 25 mm asmistir portal ven çapı 11mm olup normalin üst sınırındadır) yazıyor. karacigerden...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Prof. Dr. İzzet FRESKO

    Ferritin yüksekliği sedimantasyon ve crp yüksekliği gibi yorumlanmalı bu durumda ve iltihap belirtisi olarak değerlendirilmeli. fmf iniz kontrol altında mı? ilacınızı düzenli kullanıyormusunuz?iyi kontrol edilmemiş bir fmf de bu ferritin değerine neden olabilir.

.
x