Sonuçlar nasıl

  • Biyokimya Kan Alma Tar. : Onay Tar. :23.09.2013 14:05 Lab Kabul Tar. : 23.09.2013 10:21 23.09.2013 11:54 Glukoz 84 mg/dl 74 - 106 Kreatinin 0.82 mg/dl 0.67 - 1.17 Üre 23 mg/dl 17 - 43 Total Kolesterol 282 mg/dl 0 - 200 Trigliserid 532 mg/dl 0 - 150 HDL Kolesterol 32 mg/dl 40 - 60 VLDL Kolesterol 106 mg/dl 8 - 35 LDL Kolesterol Trig > 400 oldugundan hesaplama yapilmadi mg/dl 50 - 150 AST 28 U/L 0 - 50 ALT 42 U/L 0 - 50 GGT 84 U/L 0 - 55 Alkalen fosfataz 70 U/L 30 - 120 Total Protein 7.8 g/dl 6.6 - 8.5 Albumin 4.5 g/dl 3.5 - 5.2 Sodyum 138 mmol/L 136 - 146 Potasyum 4.66 mmol/L 3.5 - 5.1 Kalsiyum 10.20 mg/dl 8.4 - 10.5 BUN 11 mg/dl 8 - 20 ülkü hanım bu tahlilleri ben şeker ve kolestrol için yaptırdım sizce durum vaziyet nasıl açıklarmısınız şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum..

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü GÖRMEZ

    Süper maaşallah. gizli şekeriniz var

    www.immunoterapiturkiye.com

Diğer Hasta Soruları

  • Demir yüksekliği

    Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler sayın hocam. bir önceki mesajda göndermiş olduğum değerler nisan ayı değerleri idi. mart ayında farklı hastanede yapılan tahlil sonuçlarımda ise; demir: 162(30-190), uibc: 161 (110-370), ferritin:20 (13-150), hgb: 14.1 (12-16,5), hct: 43.6 (35-50), wb...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın deniz çolak, demir depo hastalığı gibi ciddi tanıları düşündürecek bir durumunuz bulunmamaktadır. ferritin değerlerinin çok yükseldiği durumlarda organlarda ( kalp-karaciğer-pankreas gibi ) demir birikiminden ve o organlara ait fonksiyon bozukluklarından söz edilebilir. sizin içiniz rahat ols... Cevabı gör

  • Lenf metastazi ve rai

    Merhaba hocam, ben 30 yaşında erkek bir hastayım. bir ay önce papiller tiroid ca şüphesiyle bilateral total tiroidektomi oldum. patoloji sonucu olarak: histolojik tip: papiller karsinom mikroskopik varyant: diffüz sklerozan varyant nekroz: (-) lenfatik inv:(+) vasküler inv:(+) perinöral inv:(+) kaps...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Sayın mehmet dündar, geçmiş olsun. acil şifalar. cerrahi müdahalenin yeterliliğini değerlendirmek için kan tetkiklerine ek olarak sintigrafi ve boyun us yapılacaktır. patoloji sonucu radyoaktif iyot tedavisinin gerekli olduğunu gösteriyor. tüm tetkikler tamamlandıktan sonra doz tespit edilir ve uygu... Cevabı gör

  • Kist tedavisi

    Hocam merhaba 4cm kist ve 4 cm myomum var kist için dkh kullandım fakat erimedi daha önce de 1 ay kullanmistim çok etkisi olmadı. şimdi dr tekrar 1 ay daha kullanmami istedi fakat yan etkileri çok kötü oluyor bende. bir de yoğun ve her yerimde yaygin fibromiyalji ve bunun sonucu depresyon var bunun...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Mümtaz YÜCE

    Uzm. Dr. Mümtaz YÜCE

    Nereden arıyorsunuz kist dkh ile erimiyorsa kist boşaltılır.dogum kontol ilaçları ile anti deprasan ilaçları kullanılmaz gelin tedavi edelim selamlar

  • D vitamini eksikliği

    Hocam merhaba. önceki msjımda plt yüksekliğinden (522)bahsetmiştim. hematoloji druna gıttım.usg de dalak ve diğer organlar normal. karaciğer hemanjıyom gecen sene dinamik mr da hemanjiyom denmişti gecen seneye gore aynı sekilde buyumeolmamış . takipte stabil lezyon yazıyor crp 3.02 biyokimya kantah...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın fulya hanım, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. tiroid konusunda yorum yapmak istemiyorum. bu konu endokrinoloji uzmanlarını konusu. plt ( platelet-trombosit ) yüksekliği konusunda sizi muayene ve tetkik eden hematoloji uzmanı meslektaşımızın düşüncelerinden hiç söz etmemişsiniz. jak... Cevabı gör

  • Spinal tümör

    Hocam, annem 7 yıl önce t3-4 seviyesinden spinal tümör ameliyatı oldu.total olarak çıkartılan tümörün patoloji sonucu bening meningiom olarak geldi. herhangi bir sikayeti yok. kontrol amaciyla çektirdiğimiz mrg'nin bugün aldığımız raporunda bir önceki mrg ile karşılaştırmalı değerlendirme yapıld...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Efendim bu sorularınıza en yetkin cevabı, ameliyatınızı yapan cerrah verecektir. saygılar.

  • Gebe kalamama

    Hocam merhaba ben pcos hastasıyım 2 yıldır çocuğum olmuyor 22 yaşındayım bir kürtaj geçirdim hsg çekildi bir tupum açık biri kapalı denildi hormon testimin sonuçları hfsh 4.90 lh 4.66 ostradiol 17.00 tsh 1.1610 doktorum aşılama önerdi sizce asilamayla tutma ihtimali yada kendiliğinden olma ihtimali...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mert GÖL

    Doç. Dr. Mert GÖL

    Sperm tahlili nasıl

  • Gebelikte ilaç kullanımı

    Merhaba hocam. sat 21 mart. dün hcg sonucu 266 çıktı. tüp bebek tedavisiyle olan 4 yaşında bir kızım var. doktor daha önce bir kimyasal gebelik ve 6 haftalıkken zorunlu kürtaj olduğum için clexane iğne verdi. gerekli mi bu iğne? folik asit dışında bir şey kullanmama gerek var mı? tşk ederim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Gerekli değil. folik asit yeterli. iki gün sonra serum beta hcg değerinize tekrar baktırmanızı öneririm.

  • Diz kapağı

    İyi günler murat bey ilk emar sonucuma göre dizimde kaymaya bağlı sıvı birikmesi var dedi doktor dizlik tedavisi gördüm sonra tekrar diz emarı çekildi herşey normal dedi bütün yükünü ver yürü dedi ama ben tekrar diz kaymasından çok korkuyorum öyle bir tekrar kayma olsa riski olsa doktorum bana bilgi...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Murat BALOĞLU

    Op. Dr. Murat BALOĞLU

    Eğer mr sonucunuz da normal muayeneniz de normal se bir sorun olmaz

  • Holter aritmi

    Merhaba hocam, 22 yaşındayım ara ara çarpıntı şikayetiyle kardiyolojiye gittim ekg ve eko çekildi bi sorun gözükmedi sadece ekg de nabzım 103 çıktı. ritim holter takıldı holter sonucum şu şekilde; temel ritim sinüs ritmidir 117502 adet qrs kompleksi incelenmiştir. min. kalp hızı:60 max:154 ortalama...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Bu disınuç gayet iyi, kafaya takacak hiç bişey yok. ileride de bişey olmaz.

  • Gecikmiş konuşma

    Merhaba oğlum 3 buçuk yaşında. gecikmiş konuşma problemimiz var. 3 aydır kreşe gönderiyorum ve kelimelerde oldukça ilerleme var. söylediği kelimeler fazlalaştı. arkdaşlarıyla iletişimi daha iyi fakat cümle kuramıyor. daha önce psikolog ve oyun terapisti ile görüsmemiz oldu herhangi bir zeka algı p...

    Doktor Cevabı:
    Dil Konusma Bozuklukları Terapisti Deniz KALAY

    Dil Konusma Bozuklukları Terapisti Deniz KALAY

    Merhaba. güzel bir araştırma yapmışsınız. bir dil ve konuşma terapistinden yardım almanızı öneririm. terapiye başlamadan önce dil becerilerini değerlendirdiğimiz testler yardımıyla çocuğun dil performansını belirleriz. belirlediğimiz perfomansa göre eksiklerini belirler ve o doğrultuda terapi planı... Cevabı gör

  • Akneeeeeetrent

    Hocam merhaba adet gecikmesi için doktora gittim bir hafta önce kist çıkmadı dün gittim başka doktor pco dedi akne trent kullanıyorum test sonucum dheas 532 serbest t4 0.96 tsh1. 185 proklatin 10.32 fsh6. 44 lh26. 23 estrafiol, 84 total testern,1.8 çıktı adetin ikinci günü verdim bunu endokroliji no...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Testleriniz polikistik overi işaret ediyor. düzenli bir tedavi almanız gerekiyor. bir kadın doğum uzmanına başvurun

  • Derin ven trombozu

    İyi günler hocam kızım 23 yaşında 1 sene önce dvt geçirmişti. bir yıldır varis çorabı ve kan sulandırıcı kullanıyor. 1. yıl dopler sonucunu yorumlarsanız sevinirim. 6-12 mz lik linear probla yapılan incelemede common femoral v.(cfv ) de bif a dek ve superficial v.(sfv ) de kompresyona ve augmen...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Sinan ARSAN

    Prof. Dr. Sinan ARSAN

    Henüz yetmezlik yok, damar kendini onarmaya çalışıyor. henüz tam olarak pıhtıyı temizleyememiş, ama iyi yolda. tedaviye devam.

  • Testesteron

    Bende testeron düşüklüğü vardı,testesterno iğnesi yaptırdım iğneyi yaptırdıktan 10 dakika sonra kalbimde hızlı atma çarpıntı ve huzursuzluk olmaya başladı bu belirtiler geçiyor bir süre sonra tekrar başlıyor ama bi öncekinden şiddeti daha az oluyor testesteron kana karıştığı içinmidir tehlikeli bir...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Lütfü TAHMAZ

    Prof. Dr. Mehmet Lütfü TAHMAZ

    İğneye bağlı olduğunu düşünmüyorum. okadar çabuk ve hızlı etki etmesi zor. ayrıca kardiovasküler sisteme bu kadar kısa zamanda etki etmesi ancak içeriğindeki diğer maddelerin sonucu küçük bir olasılıkla olabilir geçmiş olsun

  • Hastanin durmu ile ilgili soru sormak

    Hocam hayırlı günler.benım bır yakınım sılahlı yaralanma sonucu yoğun bakımda yatmakta.ordaki doktorlar hastanın fişini çekelim demişler.hasta 1 2hafta sonra vucuta şişme yapıyormuş sonra bu şişme geçmiş,hastanın gözünden yaş akıyormuş.bu durum normalmıdır,hemen umudu kesmek doğrumudur.(av tüfeği ya...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nihat EGEMEN

    Prof. Dr. Nihat EGEMEN

    Hastanın doktorları ne diyorsa ona göre davranin. ben görmeden bilemem

  • Çene tümörü

    Merhabalar hocam 17 yaşında kızımın çenesinde iyi huylu tümör var ameliyat olması gerekiyor dedi doktorlar fakat tekrarlayabilir dedi doktor bu hastalığı kesin kurtulması için başka bir yöntem varmı ltf aydınlatsanız bu konuda saygılar

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ethem GÜNEREN

    Prof. Dr. Ethem GÜNEREN

    Günaydın hanımefendi sorunuz yada sorununuz için cevabım elbette evet ama pazartesi çarşamba cuma günleri öğleden sonra bezmialem vakıf üniv hastanesinde poliklinik yapıyorum filmlerinizle gelmeniz gerekir ve varsa biyopsi sonucunuzu mutlaka getirin lütfen prof dr ethem güneren el cerrahisi uzmanı... Cevabı gör

.
x