x

Sonuçlar nasıl

  • Biyokimya Kan Alma Tar. : Onay Tar. :23.09.2013 14:05 Lab Kabul Tar. : 23.09.2013 10:21 23.09.2013 11:54 Glukoz 84 mg/dl 74 - 106 Kreatinin 0.82 mg/dl 0.67 - 1.17 Üre 23 mg/dl 17 - 43 Total Kolesterol 282 mg/dl 0 - 200 Trigliserid 532 mg/dl 0 - 150 HDL Kolesterol 32 mg/dl 40 - 60 VLDL Kolesterol 106 mg/dl 8 - 35 LDL Kolesterol Trig > 400 oldugundan hesaplama yapilmadi mg/dl 50 - 150 AST 28 U/L 0 - 50 ALT 42 U/L 0 - 50 GGT 84 U/L 0 - 55 Alkalen fosfataz 70 U/L 30 - 120 Total Protein 7.8 g/dl 6.6 - 8.5 Albumin 4.5 g/dl 3.5 - 5.2 Sodyum 138 mmol/L 136 - 146 Potasyum 4.66 mmol/L 3.5 - 5.1 Kalsiyum 10.20 mg/dl 8.4 - 10.5 BUN 11 mg/dl 8 - 20 ülkü hanım bu tahlilleri ben şeker ve kolestrol için yaptırdım sizce durum vaziyet nasıl açıklarmısınız şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum..

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü GÖRMEZ

    Uzm. Dr. Ülkü GÖRMEZ

    Süper maaşallah. gizli şekeriniz var

    www.immunoterapiturkiye.com

Diğer Hasta Soruları

  • Duodenitgastrit ve endoskopi raporu hk

    Merhabalar hocam, gegirme, hafif bulantı ve ağızda tükürük artışı nedeniyle reflü şüphelerinden dolayı bir çok dahiliye doktoru gezdim, endoskopi olmamı önerdiler ve oldum oldum. ama midemle ilgili hiç bir şikayetim yoktu, ne olduysa prozac isimli antidepresan ilaci kullandıktan sonra oldu. 1,5 2 ay...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Op. Dr. Eyüp YELDAN

    Sevgili caner canova gastroduedenit tanısı toplumun br çok üyesinde mevcut olup çok korkulacak bir durum değildir. ..duolans ve gaviscona devam edelim. .ayrıca yemekler konusunda kizartmalardan, yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durulması uygun olacaktır. ..alkol sigara stres cay ve kafeinli ice... Cevabı gör

  • Duodenitgastrit ve endoskopi raporu hk

    Merhabalar hocam, gegirme, hafif bulantı ve ağızda tükürük artışı nedeniyle reflü şüphelerinden dolayı bir çok dahiliye doktoru gezdim, endoskopi olmamı önerdiler ve oldum oldum. ama midemle ilgili hiç bir şikayetim yoktu, ne olduysa prozac isimli antidepresan ilaci kullandıktan sonra oldu. 1,5 2 ay...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Meral ŞEN

    Prof. Dr. Meral ŞEN

    Emre bey geçmiş olsun..gastroduodenit mide ve onikiparmak bağırsağının iltihabı demektir, ilaçlar ile kısa sürede düzelir. gastroenteroloji bölümünde tedavinize devam etmenizi öneririm...

  • Endoskopi raporu ve gastroduodenit

    Hocam, gegirme, hafif bulantı ve ağızda tükürük artışı nedeniyle reflü şüphelerinden dolayı bir çok dahiliye doktoru gezdim, endoskopi olmamı önerdiler ve oldum oldum. ama midemle ilgili hiç bir şikayetim yoktu, acı da ekşi de yesem, yanma, ekşime, ağrı, yediklerin ağıza gelmesi, acı ekşi su gelmesi...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. İsmail Cem ERAY

    Yrd. Doç. Dr. İsmail Cem ERAY

    Geçmiş olsun endoskopi başarılı ve temiz stres tabiki önemli bir etken diyetisyen ile görüşüp spor yapmanız halinde çoğu durumun düzeleceğini inanıyorum tuvalet alışkanlığınızda önemli bazı hastalarda çok ıkınmakla benzer şikayetler görmekteyiz (karın içi basıncın artmasından dolayı) o da normal i... Cevabı gör

  • Hormon boşuklugu

    Merhaba hoçam adım elif 25 yaşındayım aşırı tüylenme nedeniyle endokrinoloji bölümüne baş vurdum yapılan tahliller sonucu dhea4 510 çıkmış ultrason da rahim küçüklüğü çıktı... hormonmu rahimi tetikliyor şimdiden teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Merhaba elif hanım, kadın doğum muayenesi ve değerlendirmesi gerekiyor.

  • Düşük sebebi

    Hocam merhaba,eşim 1 ay önce tüp bebekten (sorun bende) 6 haftalık hamileyken düşük yaptı . bizde eşimle kromozom testi yaptırdık. benim sonucum şöyle: 46xygh-. y kromozomunun heterokromatin bölgesinde azalma tespit edilmiştir. bu azalma polimorfizm olarak değerlendirilmektedir ve fenotipe etki etme...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Merhaba, genetik danışmanlık almanız uygun olur.

  • Ayak bilegi odemi

    Mrb hocam ben ogrenciyim de spor yaralanmasi gecirdim sag ayak bilegimi burktumda mr sonucunda sadece kemik iliginde odem cikti 18 gun oldu hocm yurumekte zorluk cekiyorum alciya alinmasi iyi olurmu kisa surede iyilestirme tedavisi varmidir suresi ne kadardir saygilar sizi seviyoruz hocam

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Selim ŞANEL

    Yrd. Doç. Dr. Selim ŞANEL

    Merhaba. kemik iliği ödeminin radyolojik iyileşmesi bir kaç ay alabilir. ancak ağrıların kısa zamanda geçmesi için alçı veya günümüzde kullanımı pratik olan aircast şişirilebilir walker botlardan kullanabilirsiniz. ödemin şiddetine göre sizi gören doktorun vereceği karara göre 3-6 hafta koltuk değne... Cevabı gör

  • Hamilemiyim

    Cvbnız için teşekkürler hocam .tavsiyeniz üzerine regli olmadığım için doktora gittim bana miyomlarım olduğunu ifade etti ve beta testi yaptırtı sonuçları bugün elimize ulaştı.sonuçlar prolaktin sev:11,27 beta hcg :

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Gebelik testiniz negatif, gebelik yok.

  • Bacak agrisi kan sonucu

    Merhaba hocam kizim 4 yasinda 8 aylikken fark ettim kahverengi lekesi suan 7 adet oldu adana balcali hastanesine goturdum doktor lekenin uzerini kalemle kasidi kizardi bana kizarmasi normal geldi ama doktor mastositos olabilir biyopsi istedi kan tahlili istedi.ve hocasina sordu bi cihazla bakti pigm...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Zafer ÇAPAR

    Uzm. Dr. Hüseyin Zafer ÇAPAR

    Uzun süreli bacak ağrısı büyümeye bağlı olmayabilir. bununla ilgili değerlendirme gerekli. biopsi sonucu ne zaman çıkacak. lekelerin resimlerini ek olarak gönderirseniz memnun olurum

  • Baş dönmesi

    Öncelikle cvp için teşekkür ederim hocam evet anjio yapıldı kasıktan girilerek ama kapalı damara müdahale yapmamış dr sonrasında tomografi yapıldı net sonuç %90 tıkalı riski çok dediği için( damar yirtilir pihti atar vs) korktuk açıkçası tekrarlanmadi sağ taraf takviye yapar dedi ve öyle kaldı ama...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Bu durumda bir kalp damar cerrahisi hocasına başvurun efendim. saygılarımla.

  • Gebelik hakkında

    Hocam merhaba.ben 24 kasımda adet görmem gerekirken bugün de dahil tam 9 gün gecikme oldu.idrar testlerim de negatif çıkması üzerine bende kan testi yaptırdım pozitic çıktı.hamileyim diye düşünüp sevinirken doktora gittim gebelik kesesi görülmedi diye beta testi yapıldı ama sonuçta hamile değilsin...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    İlk ve son beta hcg değerleriniz nedir

  • Mide bulantısı iştahsızlık

    İyi günler ayşe hanım.annem 70 yaşında yaklaşık bir aydır iştahsızlık ve mide bulantısı var annem iki sene önce aynı şikayetlerle acillik olmuştu yapılan tahliller sonucunda tuz düşmesi çıkmıştı hastanede yatıp tedavi görmüştü şimdi yine bu belirtilerle iki defa ayrı dahiliye uzmanına muayene oldu y...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Bu durum uygunsuz adh sendromunda görülebilir, ancak net olarak söylemek için böbreküstü bezi ve tiroid durumunu değerlendirmek gerekir. size tabdiyem annenizi bir endokrinoloji uzmanına da göstermeniz. geçmiş olsun.

  • Karacigerde nodul

    Hocam annemin karacigerindesag ve sol lobda en buyugu 7de 9 bucukbucuk cmcapli hioeoloik noduller göründü burdaki doktorlar bişey demedi ne yapmamız gerekiyor saygilarimla

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Oğuzhan YILMAZ

    Uzm. Dr. Oğuzhan YILMAZ

    Merhabalar dürdane hanım. tek başına bu tanımlamanın hiçbir net karşılığı yok. 7 ve 9.5 cm çok büyük lezyonlar. karaciğerde en sık bu boyutlarda görülen yapılar kedi-köpekten geçen kist hidatik dediğimiz kistler ama onlar da nodüler değil kistik görünürler. raporda sadece bu şekilde ifade edilmeleri... Cevabı gör

  • Hipofiz adenom için supresyon ve igf-1 testi

    Merhaba hocam, turner sendromu ve hashimoto hastasıyım. düzenli microgynon kullanıyorum hormonlar için. geçen sene beyinde mikroadenom vardı. 6 ay sonra çekilen 2. mr'da küçülmüştü ve supresyon testinde supres olmuştu. bu sene endokrin doktoru supresyon testi sonucunu etkileyebileceğini düşünerek...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. E. Onur KULAKSIZOĞLU

    Op. Dr. E. Onur KULAKSIZOĞLU

    Bunu endokrin uzmanına sormalısınız

  • Varikosel ameliyatı sonrası tüp bebek mi

    Hocam ben 6 ay önce varikosel ameliyatı oldum, şuanda da sonuçlarım hiç iyi değil.. doktor azosperm olduğumu, tüp bebek olması gerektiğini söyledi çok moralim bozuldu.. hocam müsaitseniz ameliyat sonrası test sonucumu gönderdim de siz bakabilirmisiniz size zahmet çok sevinirim .. ne yapmam g...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Mehmet SARIER

    Yrd. Doç. Dr. Mehmet SARIER

    Yüzyüze görüşelim

  • Varikosel ameliyat sonrası tüp bebek mi

    Hocam geçen günde soru sormuştum sağolun ilgilenmiştiniz ama ben 6 ay önce varikosel ameliyatı oldum, şuanda da sonuçlarım hiç iyi değil.. doktor azosperm olduğumu, tüp bebek olması gerektiğini söyledi çok moralim bozuldu.. hocam müsaitseniz ameliyat sonrası test sonucumu gönderdim de siz baka...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Op. Dr. Tuğrul TÜRKER

    Sperm testinize göre sayı 13 milyon çıkmış. ancak hareket hiç yok görülmüş. testi uygun verememiş olabilirsiniz. sayı iyi iken hareketin 0 olması ihtimali düşüktür. bence yeni bir sperm tetkiki yaptırmalı ve 2 sperm testi ile karar verilmesi daha uygun olur. saygılarımla

.