Sonuçlar nasıl

  • Biyokimya Kan Alma Tar. : Onay Tar. :23.09.2013 14:05 Lab Kabul Tar. : 23.09.2013 10:21 23.09.2013 11:54 Glukoz 84 mg/dl 74 - 106 Kreatinin 0.82 mg/dl 0.67 - 1.17 Üre 23 mg/dl 17 - 43 Total Kolesterol 282 mg/dl 0 - 200 Trigliserid 532 mg/dl 0 - 150 HDL Kolesterol 32 mg/dl 40 - 60 VLDL Kolesterol 106 mg/dl 8 - 35 LDL Kolesterol Trig > 400 oldugundan hesaplama yapilmadi mg/dl 50 - 150 AST 28 U/L 0 - 50 ALT 42 U/L 0 - 50 GGT 84 U/L 0 - 55 Alkalen fosfataz 70 U/L 30 - 120 Total Protein 7.8 g/dl 6.6 - 8.5 Albumin 4.5 g/dl 3.5 - 5.2 Sodyum 138 mmol/L 136 - 146 Potasyum 4.66 mmol/L 3.5 - 5.1 Kalsiyum 10.20 mg/dl 8.4 - 10.5 BUN 11 mg/dl 8 - 20 ülkü hanım bu tahlilleri ben şeker ve kolestrol için yaptırdım sizce durum vaziyet nasıl açıklarmısınız şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum..

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü GÖRMEZ

    Süper maaşallah. gizli şekeriniz var

    www.immunoterapiturkiye.com

Diğer Hasta Soruları

  • Mr sonucu öğrenmek

    Doktor bey iyi günler, benim annem yaklaşık 1 senedir kalçasında aşırı ağrı olduğunu söylüyor, oturup kalkarken daha çok acı hissettiğini söyledi ki buda zaten gözle görülüyordu son zamanlarda. doktora gittiğimizde röntgen kemikte bir şey olduğu söylendi daha net anlaşılması için mr'a gönderildik, m...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Engin KESGİN

    Op. Dr. Engin KESGİN

    İyi günler oğuz bey ; mr sonucu zaten tam olarak belirleyememiş . mr da tam olarak kesin bir şey söylenemez. iyi yada kötü bir sonuçta yorum bulunulamaz.sintigrafi yapılması gerekir olarak raporlanmış. sintigrafi sonucu olmadan bir sonuç verilemez. hatta sintigrafiye rağmen sonuç alamadığımız. ve ke... Cevabı gör

  • Iyi çalışmalar kolay gelsin

    Hocam merhaba kolay gelsin. babamın beyninde bir kitle vardı her kişide bulunan bir kitleymiş büyüdüğünde göz körlüğüne neden oluyormuş. alınması gerektiğini söylediler. aldırdık ama şimdi bu sonucu çıkardılar ne demek istediler tam olarak anlayamadık tekrar tedavi edilmesi gerektiğini söylüyorlar....

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Kolloid nodüller genel olarak selim oluşumlardır ve ultrasonografik olarak takip edilebilirler. geçmiş olsun.

  • Anal manometri hakkında

    Hocam, aşağıdaki anal manometri ile ilgili yazılanlar sizce neyi ifade ediyor.görüşlerinizi öğrene bilirmiyiz. iyi günler,iyi çalışmalar dilerim. bulgular: sekiz kanallı ve su perfüzyonlu manometre sistemi kullanılarak yapılan ölçümlerde; anal sfinkter istirahat basıncı 54 mmhg, eksternal sfin...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Levent TEZCAN

    Op. Dr. Levent TEZCAN

    Dışkılama bağlantılı testlerin hasta şikayetleri ile muayene bulguları çerçevesinde değerlendirilmesi çok daha uygundur. çünkü sadece manometri bulgularıyla yapılan yorumlar kafanızı karıştırabilir...

  • Meme kanseri

    Hocam sadece bu sonuçlarla annem bu hafta içi ameliyat edilcek yapılması gereken başka tetkiklermi vardı çok endişeliyim çevremde pet yapıldı mı diye soranlar oluyo ama yapılmadı yanlış giden mi durum mu var cevaplarsanız çok sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Prof. Dr. Serdar TURHAL

    Pet her hastada şart değil, annenizde de ihtiyaç yok gibi görünüyor, geçmiş olsun

  • Bagırsak ameliyatı

    Kolaygelsin hocam kızım ülser aktif kolit hastası oldu medikal tedaviye cevap vermedi total koloktomi ameliyatı oldu iliyostomi torbasıyla yaşıyor ikinci kapalı ameliyatı olmadı 1 yıl oldu kolonoksobi yappıldı biyoksobi alındı patalojik sonucu poşitte kronik iflamator süreç devam ediyor gö...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Önemli bir hastalık. ülseratif kolitin tdv de bunlar olabiliyor. acele etmeyin. kızınızın tdv ni devam edin dr önerilerine uyun. ameliyatı nerede oldunuz? kızınızı bu arada psikiyatri dr na gösterip destek tdv almanız gerekir.

  • Tüm batın sonucu

    Hocam uzun oldu ama idare edin beni. yapan doktor ve dün tanıdık doktora sordum ciğer yaglanman var başka bişey yok zayıfla dedi. siroz olmaz öyle dedi. hocam siroz ihtimali yok değil mi ? hemogram - biyokimya - tüm batın bu ücü hakkında bilgi verirmisiniz. kaşıntılar arada sürüyor alerjik demişti...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın onur tıkbıyık, ultrasonografinizde ilk dikkati çeken karaciğerdeki 3. derece yağlanma ( hepatosteatoz ) . karaciğerde büyüme ve dalak boyutlarının sınırda olması da vurgulanmış. şu anda siroz ve kaşıntı ilişkisi kurmanız da gereksiz. karaciğer yağlanmasının altında yatan nedenlerin başında a... Cevabı gör

  • Ilaç dozu ayarlanması

    Tiroid kan tahlil sonuçlarım tsh 0.42 referans değer 0.40---3.77 serbest t3 2.77 2.50--4.40 serbest t4 1.94 1.00--1.60 şuanda hipotiroidi tedavisi için aldığım ilaç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Muayene bulgularınıza göre doz değişikliğine karar vemek gerekir. geçmiş olsun

  • Vajinal yara

    Merhaba kemal bey yaklaşık 1 sene önce yara dondurma işlemi uygulamistik şu an bulunduğum şehirde doktora gittim ve yara kapanmamış yakılması lazım dedi ama evli değilim zaten çocuk yapmadan yakamayız dedi cinsel ilişki sırasında kanama ve sonrasında 1 gün boyunca çok şiddetli ağrım oluyor çocuk yap...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Degerli okurm önce hpv taraması ve pap smear taraması gerekiyor sonuca göre tedavi için ya laser yada kriyoterapi işlemi yaspılmasını öneriyorum

  • Sperm tahlili

    Hocam.merhaba ben sperm testi verdim sonuclarim su sekildr hacim 4 morfoloji %6.7 sperm konsatrasyonu 71.2 hareketsiz sperm 38.8 yerinde hareketli sperm 9 ileri hareketli sperm 52.2 gorunum milk white likifikafson 60 ph 7.4 viskosite 4 toplam hareketli 61.2 fonksyonel sperm kons. 43.6...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Ileri hareket oranı düşük varikosel yönünden araştırma yapılsın

  • Akciğer tomografi

    İyi günler hocam.babamin akciğer tomografi sonucunu degerlendirirseniz sevinirim.bu arada küçük yaşta zatürre geçirmiştir.... toraks bt(kontrastli) mediastinal ve hiler kitle lezyonu ya da patolojik boyutlarda lenf bezi saptanmamıştır. kalp ve mediastinal büyük damar yapıları normaldir. trakea...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Geçmiş olsun, toraks bt cd sini gönderirseniz daha uygun bir yorum yapma şansım olur. önemli birşey olduğunu düşünmüyorum fakat kaviter nodülün bt kesitini görmem daha uygun olur.

  • Heyecan faktörü ve medikal çözümleri

    Öncelikle merhaba hocam, bugün girdiğim direksiyon sınavım hezimet ile bitti maalesef. aşırı yaptığım heyecan yüzünden sınavımı ne yazık ki kaybettim. bunun başlıca unsurunun 'heyecan' faktörü olduğuna değinmeden geçmeyeceğim. sizden bir ricam olacak, acaba bu heyecan faktörü için, bir seferlik sın...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hamdullah AYDIN

    Prof. Dr. Hamdullah AYDIN

    Dideral yerine, visken 5 mg alabilirsiniz ama doktorunuzla konuşmanız daha iyi olur...

  • Kafa carpmasi

    Hocam merhabalar. 8 saat once kafamin arkasini ani fren sonucunda arabanin koltuk basligina vurdum. acimadi o an morarmadi sismedi. gunume devam etttim. simdi bir saattir kafamin sol sakak ve alin kisminda bir agrim var..migren hastasi oldugumdan bu agri ayni ona benziyor ama ben anksiyete hastasi o...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hasan AKDEMİR

    Uzm. Dr. Hasan AKDEMİR

    Bir kere beyin mr çekilir ondan sonra da bu konuyu kafanıza takmazsınız. geçmiş olsun.

  • Nefes testi

    Hocam nefes darlığı ile ilgili gittim dr bana nefes testi yaptı sonuçları yorumlarmısınız ? fvc beklenen 4.81 pre 4.28 %89 fev1 beklenen 3.98 pre 3.71 %93 fev1/fvc beklenen 80.4 pre 86.7 %108 fev6 beklenen 4.81 pre 4.28 %89 fev1/fev6 beklenen 82.7 pre 86.7 %105 pef beklenen 9.32...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Recep DODURGALI

    Uzm. Dr. Recep DODURGALI

    Solunum fonksiyon testleri normal sınırlar içindedir.astım tanısı koyabilmek için yalnız solunum fonksiyon test sonuçları yeterli değildir.selamlar.

  • Baş ağrısı

    Hocam merhaba annemin baş ağrısı ve kulak uğultusu şikayeti sonucu çekilen kranial mr sonucu beyin sapı oluşumları normaldir.4.ventrikül orta hatta ben normal genişliktedir.bazı sisternalar açıktır.serebellar parankim alanları normal görünümdedir.periventriküler supraventriküler beyaz cevherde milim...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hasan AKDEMİR

    Uzm. Dr. Hasan AKDEMİR

    Beyinde yaygın küçülme ve bir kaç gliotik odak ( normal beyin dokusunun yerini destek hücrelerinin yamadığı durum ) var. panik edilecek bir durum değil. geçmiş olsun.

  • Kas kaybı ve yorgunluk

    Mrb dr bey ben 5 sene önce bir saldırı travması sonucunda sidetli panikatak anksiyete nöbetleri ve bunlarla beraber yoğun stres sonrasi vücudumda kasilmalar ve titremeler olmaya başladı bunlarla beraber kolumu kaldiracak adım atamayacak kadar halsizlik ve yorgunluk olustu ve 1sene sonra özellikle ba...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Faruk İBRAHİMOĞLU

    Yrd. Doç. Dr. Faruk İBRAHİMOĞLU

    Çok geçmiş olsun. kasların en iyi ilacı yüzmek ve karbonhidrattan uzak beslenmektir. su içerisinde ağırlığınız %10'a düşer. dolayısıyla kaslar yorulmadan çalışır ve kuvvetlenir. karbonhidrattan uzaklaşmakta kasları kuvvetlendirir. ayrıca size genel ve kaslara ozon tedavisi öneririm. sağlıklı günler... Cevabı gör

.
x