Sonuçlar nasıl

  • Biyokimya Kan Alma Tar. : Onay Tar. :23.09.2013 14:05 Lab Kabul Tar. : 23.09.2013 10:21 23.09.2013 11:54 Glukoz 84 mg/dl 74 - 106 Kreatinin 0.82 mg/dl 0.67 - 1.17 Üre 23 mg/dl 17 - 43 Total Kolesterol 282 mg/dl 0 - 200 Trigliserid 532 mg/dl 0 - 150 HDL Kolesterol 32 mg/dl 40 - 60 VLDL Kolesterol 106 mg/dl 8 - 35 LDL Kolesterol Trig > 400 oldugundan hesaplama yapilmadi mg/dl 50 - 150 AST 28 U/L 0 - 50 ALT 42 U/L 0 - 50 GGT 84 U/L 0 - 55 Alkalen fosfataz 70 U/L 30 - 120 Total Protein 7.8 g/dl 6.6 - 8.5 Albumin 4.5 g/dl 3.5 - 5.2 Sodyum 138 mmol/L 136 - 146 Potasyum 4.66 mmol/L 3.5 - 5.1 Kalsiyum 10.20 mg/dl 8.4 - 10.5 BUN 11 mg/dl 8 - 20 ülkü hanım bu tahlilleri ben şeker ve kolestrol için yaptırdım sizce durum vaziyet nasıl açıklarmısınız şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum..

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü GÖRMEZ

    Süper maaşallah. gizli şekeriniz var

    www.immunoterapiturkiye.com

Diğer Hasta Soruları

  • Gebelik yardımcı olur musunuz

    Hocam alkol aldiktan iki gun sonra hcg testi kesin sonuc verir mi bi etkisi olur mu? sadece bira ile cevapladiginiz için teşekkürlwr

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayla ÜÇKUYU

    Doç. Dr. Ayla ÜÇKUYU

    Rahim filmi (hsg) herhangi ilaç veya alkol alımından etkilenmez.

  • Hepatit c..

    Hocam pet bu hastalik insani ölume goturuyormu su an dincim ve sadece biraz halsizlik var bunun sunu nedir ne yapmam lazim daha gencim 38 yasindayim ve 3 cocugum var hocam bana net bir sey soylayin. ...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Esin KOÇ

    Prof. Dr. Esin KOÇ

    Ben çocuk doktoruyum, soruyu yanlış uzmana soruyorsunuz. hiçbir şekilde ölümle sonlanacak diye birşey yok. ayrıca çok iyi sonuçlar alınan yeni ilaçlar da çıktı. bir uzmana başvurun lütfen

  • Papiller ca ameliyatı sonrası atom ?

    Çok teşekkür ederim hocam, benn de sizin gibi düşünüyorum. zira endokrin doktorum bu kanıya sadece çıkarılan kanserli tümörün büyük (0.7 cm) olmasından vardı. uptake sonuçlarımı görmedi bile. artık profesyonel hasta olmuş olsam da ne yazık ki benim tıbbi bilgim asla bir doktor kadar olamaz tabii...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Selamlar, iyi günler

  • Mr kalca sonucu

    Hocam annemin kalca mr sonucunda t1a ve t2a serilerinde hipointens sinyal ozelligi gosteren homojen kontrast tutulumlu bir lezyon dikkati cekmektedir yaziyor bu ne anlama geliyor kotu birsey mi acaba tesekkurler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Kaan IRGIT

    Doç. Dr. Kaan IRGIT

    Mr ı hatta gerekiyorsa tomografisini gormemiz ve bazı sorular sorup incelememiz gerekir bu sekilde yorum yapamayız...gecmıs olsun

  • Erken bosalma ve penis kücüklügü

    Mrblar doktor bey erken boşalma sıkıntım var ve ayrıca penis kalınlaştırma ameliyatı yapıyormusunuz tesekkürler....

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Volkan SABUR

    Op. Dr. Volkan SABUR

    Merhaba. erken boşalma tedavisi mümkün olan bir rahatsızlık. fakat penis kalınlaştırma ve büyütme operasyonları ile maalesef yüz güldürücü sonuçlar elde edilemiyor. geçmiş olsun.

  • Tiroid nodülü

    Hocam merhaba, babam doktorunun isteği üzerine tiroid us çektirdi ve sonrasında iiab yapıldı fakat sonuçlarını daha almak. rapora göre şüpheli bir durum mu var? bilgi verebilir misniz? saygılarımla. tiroid usg inceleme tiroid glandı; sağ lob 54x23x21 mm, 14,3 ml; sol lob 53x21x27 mm,16,0 ml dir.tiro...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Sayın osman bey, babanıza acil şifa dileklerimi iletiyorum. us bulgularına göre, tiroid bezi hafif büyük ve sol lop alt kısmında en büyüğü 2.5cm olan nodüllerin varlığından bahsedilmekte. habislik için tipik kriterler taşımamakla birlikte yapılan biopsinin sonucu ve diğer bulgularla takip eden hekim... Cevabı gör

  • İdrarda mukus

    Hocam merhaba, 23.02.2017///idrar tahlili sonucuna göre dansite 1.026 (normal değer 1.015-1.025), leu, nitrit, bld protein glukoz bilirubin keton negatif. urobilinojen normal. bulaniklik berrak. renk açık sarı. lökosit 1.5 ml) ... çözünme ssüresi 20 dk (referans 20)... ph 7.6 (referans 7.2) .... yuv...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Prostat iltihabı olabilir. bir üroloji uzmanına muayene olmanızı öneririm

  • Bel fıtığı

    Hocam merhaba.benim yaklaşık 1 yıldır bel fıtığı sorunum var.önceki mr da t4-t5 arası fıtık görünüyordu çok ciddi olmadığını söylediler fakat son mr da t5-s1 dede fıtık tespit edildi sürekli kalça bölgesinden sağ ayağıma şiddetli ağrı yapıyor 15 gündür fizik sonuç vermedi ne yapmalıyım.teşekkür eder...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alp ÇETİN

    Prof. Dr. Alp ÇETİN

    Mesut bey çok geçmiş olsun. fizik tedavi ile düzelme olmadıysa genellikle ağrı blokajı veya cerrahi önerilir. ancak sizin durumunuzdaki hastalarla sık karşılaşıyoruz. bazen sorun bel fıtığından ziyade kronik bel ağrısı olabiliyor. eğer sizin sorununuz da kronik bel ağrısı ise bu konuda tecrübeli bir... Cevabı gör

  • Hocam iyi geceler

    Merhabalar hocam erkek bebegim var 2 gundur araliklarla atesi yukseliyor ayni sekilde ishalde olmuş bugun kaka tahlili vede kan testi yaptirdim crp si 137 cikti damardan antibiyotik ve acil olarak serum takilmasi gerekiyor dendi baska bir hastaneye gittim sonuclarla gerek yok bunlara dendi kusmasi f...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Crp yükses bu durumda tedavi başlanması ve crp yüksekligini yapan nedeni saptanması gerekir ihmal etmeyin geçmiş olsun

  • Aids hıv testi

    Merhaba hocam. hocam bir ziyaretçinize milyonda bir ihtimalde olsa hıv antikorlarının üremesi 2 yılı bulabilir demişsiniz. bunun sebebi nedir hocam, hangi sebepten dolayı bu hasta 2 yıl boyunca antikor üretememiş? hocam mesela eğer benim bünyemde geç antikor üreten bir bünyeyse, hıv rna pcr testi di...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Vücut 2 yıl antikor üretemez değil, bazen virüsün belli bir sayıya ulaşması 2 yılı bulabilir. doğal olarak antikor üretimi de ondan sonra başlar. virüsün sayı olarak az olduğu durumlarda pcr testleri ile sonuç alınabilir. pcr virüsü saptamada en emin testtir.

  • Bel fıtığı amelıyat sonrası ağrılar

    Merhabalar. annem 76 yaşında.bel fıtığı ameliyetından sonra bacak ağrısı halen devam ediyor. ameliyattan iki hafta sonra çekilen mrg incelemesinde. intervertebal disklerde yükseklik ve hidrasyon kayıpları mevcuttur.vertebra korpus köşelerinde osteofitik sivrileşmeler izlenmektedir. l3 l4 düzeyinde s...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Tuncay KANER

    Doç. Dr. Tuncay KANER

    Mri raporunda yeni bir bel fıtığı oluşumu yazmıyor, ameliyat sonrası tedavi süreci ile ilgili annenizin ameliyatınızı yapan doktorunuzla görüşmelisiniz.

  • Trafik kazası sonucu belde kırık

    Hocam 30/11/2016 kaza sonucu l1 kemiğinde çökme var dediler bel korse si tedavisi uygulanıyor 05/02/2017 çekilen tomografi sonucunda yüzde20 çökme var dediler korse tedavisi ne devam ediyorum eğer çökme devam ederse çimento yaparız dedi dr ama şuan oturunca kuyruk sokumu ve yukarı ya doğru ağrı yapi...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Engin KESGİN

    Op. Dr. Engin KESGİN

    Geçmiş olsun ekrem bey, çökme artarsa veya kamburluk artarsa doktorunuzun dediği gibi cerrahi gerektirebilir. lomber vertebra (s32) kırığı tanısı mevcut. tekrar değerlendirmek gerekebilir. ağrının kaynağı başak bir bölgeden olabilir. fizik tedavi polk rehabilitasyon için başvurunuz..

  • Tiroid usg ve hamilelik

    Tiroid usg tiroid glandi sağ lobu 15x13x44 mm boyutlarında,sol lobu 14x10x45 mm boyutlarındadır. istmus kalınlığı 5 mm dir. parankimi heterojen düşük ekoludur. yer yer ekojenik fibröz septalar içermektedir.( triodit?) hocam bu sonuçlarda herhangi bir sorun var mıdır?gebelik oluşumuna engel midir?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Tiroid bezinin önemli hastalıklarından bir tanesi de tiroiditlerdir, tanı ultrasonografide dokunun heterojen olması ve kan tetkikleri ile konulurur. tiroiditlerin en önemli sonucu tiroid bezinin hormon üretimini etkileyerek, az ya da çok hormon üretimine sebep olmalarıdır. hastanızın tiroid hormonla... Cevabı gör

  • Mr sonucunu değerlendirmisiniz?

    Merhaba eşime kulak burun boğaz dr burun kemiğinde problem olduğunu kaliteli nefes alamadığını söyledi.sinüsleri dolu.sinüzit için ilaçlar yazdı.ayrıca panik atak teşhisiyle 10 gündür antideprasan tedavisi görüyor.antidepresan ilaçtan sonra sürekli tiz kulak çınlaması var.başını zaman zaman ağır his...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet ZİLELİ

    Prof. Dr. Mehmet ZİLELİ

    Filmlerinde ciddi birşey olmadığı söylenmiş. yakınmaları depresyona bağlı olabilir.

  • Graves oftalmopati selenyum ilişkisi

    Hocam merhaba, 23 yaşındayım 2014 yazında hipertiroidi (graves) teşhisi konuldu ilaç tedavisiyle sonuç alınamayınca şubat 2016'da tiroidlerimin tamamı alındı. bu süre içerisinde gözlerimde sadece kapak açılması ve tek gözümde çok az bir ileri gitme varken cerrahi müdahaleden 6 ay sonra (ağustos 2016...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Prof. Dr. Kamil KUMANLIOĞLU

    Sayın ayşenur bulut, acil şifa dileklerimi iletiyorum. oftalmopati tedavisi bir ekip işi. sigara kesin kullanmamanız gerekli. selenyum tedavisi, özellikle kan selenyum düzeyi düşük kişilerde daha başarılı oluyor. ayrıca trab (tsh reseptör antikoru) düzeyine de bakmak takip için önemli. tiroid hormon... Cevabı gör

.