Sonuçlar nasıl

  • Biyokimya Kan Alma Tar. : Onay Tar. :23.09.2013 14:05 Lab Kabul Tar. : 23.09.2013 10:21 23.09.2013 11:54 Glukoz 84 mg/dl 74 - 106 Kreatinin 0.82 mg/dl 0.67 - 1.17 Üre 23 mg/dl 17 - 43 Total Kolesterol 282 mg/dl 0 - 200 Trigliserid 532 mg/dl 0 - 150 HDL Kolesterol 32 mg/dl 40 - 60 VLDL Kolesterol 106 mg/dl 8 - 35 LDL Kolesterol Trig > 400 oldugundan hesaplama yapilmadi mg/dl 50 - 150 AST 28 U/L 0 - 50 ALT 42 U/L 0 - 50 GGT 84 U/L 0 - 55 Alkalen fosfataz 70 U/L 30 - 120 Total Protein 7.8 g/dl 6.6 - 8.5 Albumin 4.5 g/dl 3.5 - 5.2 Sodyum 138 mmol/L 136 - 146 Potasyum 4.66 mmol/L 3.5 - 5.1 Kalsiyum 10.20 mg/dl 8.4 - 10.5 BUN 11 mg/dl 8 - 20 ülkü hanım bu tahlilleri ben şeker ve kolestrol için yaptırdım sizce durum vaziyet nasıl açıklarmısınız şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum..

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü GÖRMEZ

    Uzm. Dr. Ülkü GÖRMEZ

    Süper maaşallah. gizli şekeriniz var

    www.immunoterapiturkiye.com

Diğer Hasta Soruları

  • Mrg tetkik

    Mrb.karacigerde usg de cikan riskli bi bolge icin çektirdiğim ilacli emar sonucumda sunlar çıktı. karaciger boyutlari normal olup konturlari düzgündür.segment 7de perifel yerlesimli 18×25mm boyutunda t1 de izo-hipointens t2 de izo-hiperintens düzgün konturlu noduler lezyon izlenmekte olup ivkm sonr...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. E. Onur KULAKSIZOĞLU

    Op. Dr. E. Onur KULAKSIZOĞLU

    Ben beyin cerrahıyım… siz bunu genel cerrahiye sormalısınız.

  • Yardim lutfen

    Merhaba hocam size danismak istedigim bir rahatsizligim mevcut 30 yasindayim ve 5 ay once hipertansiyon cikti suana kadar yapilan tetkiklerim sonucu primer hiperaldosteron tanisi kondu ct de sag surrenalde 12x7 mm sol surrenalde 10x8mm lezyon goruldu adenom dusunuluyor sizce takipmi? ameliyatmi? gor...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Prof. Dr. Ferit TANERİ

    Lateralizasyon için venöz örnekkeme çok iyi olur.ona göre laparoskopik cerrahi ile sorun çözülür. çok geçmiş olsun. internette tüm iletişim bilgilerime ulaşabilirsiniz

  • Mr sonucum

    Bilpteral ethmoit ve maksiller sinüslerde sinonazal enflamasyon ile uyumlu mukozal kalınlaşma izlenmektedir sol maksiller sinüste 20 mm boyutunda mukozal retansiyon kisti izlenmektedir" emar sonucum bu açıklayabilir misiniz yaşım 14

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Aycan AYDOĞMUŞ

    Uzm. Dr. Aycan AYDOĞMUŞ

    Kulak burun boğaz doktoruna görünün. beyinle alakalı bir sorun yok.

  • Ast ve alt değerleri

    Seşam hocam ast değerim 68 ve alt değerim 136 çıktı. anti hbs ise 1000.00 çıktı kan testi sonuçlarımda herkes bi test yaptır diyor ama endişelenmeli miyim.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İlker PALA

    Op. Dr. İlker PALA

    Gunaydinlar...testinizi bir 10 gun sonra baska bir merkezde yeniletin....benzer sonuclar cikarsa bir gastroenterologa basvurun. gecmis olsun.... daha fazla bilgi icin www.ilkerpala.com

  • Hipoperfuzyon

    Myokard perfuzyon sintigrafisi raporu stres:anterior ve anterolateral duvarlarda hipoperfuzyon izlenmektedir.diger myokard duvarlarinda normal sınırlarda perfuzyon izlenmektedir. istirahat: stres görüntülerinde anterior ve anterolateral duvarlarinda izlenen hipoperfuzyon duzelebilme göstermek...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Öztekin OTO

    Prof. Dr. Öztekin OTO

    Görmeden söylenemez.0232 4641963 ten sekreterimden randevu alabilirsiniz.

  • Tiroid biyopsi sonucu

    Iyi akşamlar hocam. babamın (yaşı 58) biyopsi sonucu klinik bulgular: tiroid makroskopi:rapor tekrarı tanı: asellüler (nondiagnostik) yayma,sağ lob, tiroid, iiab ameliyat ya da ilaç tedavisinden hangisini önerirsiniz. endişelenmemiz gereken bir durum olmadığı söylendi. bu konuda sizin görüşünüz...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İlker PALA

    Op. Dr. İlker PALA

    Gunaydinlar....biyopside alinan doku yetersiz...ince igne biyopsisini biz terk ettik...dopler ultrason be kan tetkikleri tani icin yeterlidir...gerekli durumlarda sintigrafi istenebilir...daha fazla bilgi icin www.ilkerpala.com

  • Beyin ve sinir cerrahisi

    Hocam saygilarimi sunuyorum boyun agrilarimdan dolayi bezmialem vakifa gittim mr cekildim sonuc su cikti servikal spondiloz nedemek ne yapmam gerekiyoi asiri agri var

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. E. Onur KULAKSIZOĞLU

    Op. Dr. E. Onur KULAKSIZOĞLU

    Bol bol yüzme ve egzersiz öneririm.ciddi bir durum yok.

  • Troid bezi hastası

    Doktor bey çok sağolun başka doktor dedi biyobsiyi tekrar yapalım siz ne önerirsiniz ameliyatmı yapalım

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Mehmet bey, sadece biyopsi sonucuna bakarsak ameliyat gerekir dedim, ama sizi muayene etmek, bazı bilgileri, ailenizi geçmişinizi öğrenmek, kan tetkiklerinizi, tiroid ultrason sonuçlarınızı varsa sintigrafi sonucunuzu görmek ve sonra karar vermek gerekir. buradan şunu yapın demek sadece o sonuca bak... Cevabı gör

  • Tiroid nodül

    Merhaba hocam. bugün kan tahlili sonuçlarını aldım. wbc-11.52, plt-409, tsh-1.06, serbest t3-3.57, serbest t4-1.66, ca-125 - 45 u/ml, anti-tg - 173.2 iu/ml. (ca-15-3, ca-19.9, anti-tpo - hepsi normal.) açıklama yaparsınız çok sevinirim.

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Tiroglobuline karşı antikor mevcut. bağışıklık sistemi bozuk

  • Burun ameliyatı

    Merhaba hocam benim kronik faranjit olup 2 gün içinde 2 kutu antibiyotik tedavisi 10 tane sefazol iğne ve 2 serum yememe ragmen hala iyileşmesine bu tomografi yi istedi kbb sonuç olarak burun ameliyatı dedi sizinde sonuçları değerlendirmenizi rica ediyorum. teşekkür ederim sonuç... sağ frontal si...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hikmet TOY

    Uzm. Dr. Hikmet TOY

    Maalesef sadece tetkik sonuçları ile değerlendirmek yetersiz. şayet burundan nefes almada sıkıntı yoksa ameliyat çok gerekli değil sanki. daha faydalı bilgi ancak muayene ile verilebilir. geçmiş olsun

  • Ella,siskinlik

    Ilgi ve alakanizdan dolayı cok tesekkur ediyorm hocam. adeti bittikten 4 sonra once ozelde kadin doguma gittim gaz ve siskinlik sikayetkerim icin. sag yumurtaligimda 4 cmlik bi kist oldugunu soylemisti. tekrar 3 gun sonra da devlete gittim baktirdim iki yumurtaligimda da kist olmadigini rahmimin tem...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Kistler kısa sürede oluşup çatlayabilir, o yüzden en son kontrolde kist gözükmediğine göre kist yoktur, idrar testi sonuç verir, merak etmeyin, ilaç içtikten sonra 1 ay geçtiğine göre gaz şikayeti ilaca bağlı değildir, iyi günler dilerim.

  • Hocam mr sonucum bu ne yapılabilir bu durumda?

    Patellada grade 2 kondro malazi patella mevcuttur suprapateller bursada sıvı artışı mevcuttur. medial menisküs posterior hornda grade 2 meniskal dejenerasyon izlenmektedir. acl'de hafif sinyal artışı mevcuttur. popliteal fossa medialde baker kisti izlenmistir. diz eklemini oluşturan kemik yap...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Engin KESGİN

    Op. Dr. Engin KESGİN

    Dizde ağrının özeliği önem arz eder. hastanın yaşı ve nasıl meydana geldiği önemlidir. mr sonucundan ziyade mr görüntülerini de değerlendirmek gerekir. sonuca göre konuşmak gerekirse; fizik tedavinin uygulamalarını ve size gösterilen hareketleri yapınız. şimdilik fizik tedavi yeterli görünüyor.

  • Segirmeler

    Hocam merhaba sizle 4 ay öncesinde konusmustuk benim segirmelerim agustos ayinda başlamıştı 13 ekimde emg oldum ve sonuclarimin normal olduğunu söylemiştim agustos ayindan bu yana herhangi bi gucsuzluk farketmedim kendimde ve segirmelerim artmadi ama hala devam ediyor 5 saniye sürüp kesiliyolar vücu...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hasan AKDEMİR

    Uzm. Dr. Hasan AKDEMİR

    Ağustos ayından beri als olsaydınız zaten semptomlar iyice artıp bir yerlde size als tanısı çoktan konmuş olurdu. artık normal yaşamınıza geri dönün. geçmiş olsun.

  • Erektil disfonksiyon eğrilik

    (yaş 21) hocam sertleşme sorunu için kan testi yapmışlardı zaten sonuç normal çıktı, doktor cialis 5mg yazdı, şuan o hap bitti ama eskisi kadar max. sertlik sağlayamıyorum . sorunun psikolojik olup olmadığını başka nasıl anlayabiliriz .penil plikasyon dikişlerinin gevşemesi veya atması ile sertleşme...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Tolga AKMAN

    Doç. Dr. Tolga AKMAN

    Evet, penise dişardan yapilan enjeksiyon ile sorunun psikolojik olup olmadiğini ve eğrilik derecesini anlayabiliriz.

  • Cocugumuz olucak mi

    Merhaba benim esimin sperminde calisan hucre yok 1.5 yillik 3 evliyim cocugumuz olmadi aktarciya gittik tavsiyelerle eski doktormus emekli onceden bosaldimi seffaf geliyodu spermi simdi ise bembeyaz acaba etkisini gosteriyor mu

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Yeşim hanım merhaba. semen analiz sonucunu paylaşmadığınız için net bir değerlendirme yapamam. ancak azoospermi adı verilen semende hiç sperm hücresi bulunmaması durumunda bile mikro-tese adı verilen cerrahi bir yöntem ile hastaların yaklaşık%30'unda testis içinden canlı sperm hücresi bulunması ve... Cevabı gör

.