Sonuçlar nasıl

  • Biyokimya Kan Alma Tar. : Onay Tar. :23.09.2013 14:05 Lab Kabul Tar. : 23.09.2013 10:21 23.09.2013 11:54 Glukoz 84 mg/dl 74 - 106 Kreatinin 0.82 mg/dl 0.67 - 1.17 Üre 23 mg/dl 17 - 43 Total Kolesterol 282 mg/dl 0 - 200 Trigliserid 532 mg/dl 0 - 150 HDL Kolesterol 32 mg/dl 40 - 60 VLDL Kolesterol 106 mg/dl 8 - 35 LDL Kolesterol Trig > 400 oldugundan hesaplama yapilmadi mg/dl 50 - 150 AST 28 U/L 0 - 50 ALT 42 U/L 0 - 50 GGT 84 U/L 0 - 55 Alkalen fosfataz 70 U/L 30 - 120 Total Protein 7.8 g/dl 6.6 - 8.5 Albumin 4.5 g/dl 3.5 - 5.2 Sodyum 138 mmol/L 136 - 146 Potasyum 4.66 mmol/L 3.5 - 5.1 Kalsiyum 10.20 mg/dl 8.4 - 10.5 BUN 11 mg/dl 8 - 20 ülkü hanım bu tahlilleri ben şeker ve kolestrol için yaptırdım sizce durum vaziyet nasıl açıklarmısınız şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum..

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü GÖRMEZ

    Süper maaşallah. gizli şekeriniz var

    www.immunoterapiturkiye.com

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciğer sirozu

    Merhabalar sayın yrd. doç. dr. fatih çiftçi. mart ayında babama karaciğer siroz teşhisi konulmuş ve tedavisi başlanmıştı. şuan iki ayağında aşırı derece şişme,testis ve peniste şişme ve karın bölgesinde şişlik var. kullandığı ilaç maddesi olarak ursodeoksikolik asit ve spironolakton maddeli ilaçl...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Geçmiş olsun; merhabalar: mevcut durumu kan proteini eksikliği(albümin) ve karaciğer rahatsızlığının yansıması. sirozun 2 ayda bu duruma gelmesi araştırmayı gerektirir; bu durumu en başta gastroenteroloji uzmanı ile paylaşmanız onun muayene sonucunda gerekirse ürolojiye göstermek uygun olur

  • Bel ağrısı

    Merhaba hocam. yaklaşık 5 ay önce düşmüştüm. düştükten sonra önemsemedim doktora gitmedim. kendimi bildim bileli hep belim ağrırdı. çok ayakta durduğumda yürüdüğümde gece yatağa yattığımda belimde ağrı hissederdim. düştükten sonra artınca ve sağ bacağıma vurmaya başladığında doktora gitmek zorunda k...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Özcan KAYA

    Yrd. Doç. Dr. Özcan KAYA

    Geçmiş olsun. omurga kanal defekti için şikayete yol açmadığı sürece bir girişim gerekmeyecektir.

  • Sizce hamile mi ?

    Teşekkürler, peki hocam, bu kadar belirtinin olmasının sebebi nedir ? çok korkuyoruz. bize yol gösterir misiniz ?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Akın SAVCI

    Op. Dr. Akın SAVCI

    O zaman kan testi yaptırın kesin sonuç verir

  • Akciğer grafisi

    Akciğer grafisi sonuç: her iki akciğer para kiminde infiltratif lezyon saptanmadı. sağ akciğer apikal alanda 12x12 mm boyutunda düzgün konturlu opasiter nodüler lezyon ( toraks ct ile kontrol edilmesi uygun olur). hocam bu nedir kötü birşey mı?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Sigara içmeyin 3 ay sonra kontrol ettirin

  • Gyno-lomexin erimedi

    Merhaba. ben 1,5 ay önce vajinamda kaşıntı ve peynirimsi akıntı şikayetiyle doktora gittim. muayene etmeden mantar deyip bana zolax 150mg, cannesten krem 20mg ve gyno-lomexin 600mg ovül verdi doktor. kullandım 10 gün sonra tekrar gittim. şikayetlerim geçmişti ama gyno-lomexinin akması gerekiyomuş in...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Gyno lomeksin in duruyor olduğunu nasıl anladınız? ben gyno lomeksin ile bağladığınız şişliğin başka bir sebebinin olduğunu zannediyorum. bu kadar süre erimemesi mümkün değil.

  • Varikosel hakkında

    Selam hocam sağ yumurtalıkta otururken hafif yanma gibi ağrılar hissetmekteydim. yumurtalın altında sağ tarafa doğru ele gelen damar gözlemledim. doktor normal altta olması dedi, varikosel yan taraflarda belirginleşir dedi, yumurtalık altında damar normalmidir hocam? renkli doppler yaptırdım sonuç a...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Erol BAYRAKTAR

    Op. Dr. Erol BAYRAKTAR

    Muayene olmanız gerekmektedir bahsettiğiniz variköz venler olup olmadığı değerlendirilmelidir

  • Karaciğer değerleri

    Karaciğer değerleri üst abdomen mrh inceleme: t1 aksiyal, t1 koronal, t2 koronal, t2 aksiyal, kesitlerin değerlendirilmesinde: karaciğer sağ lib segment 5 subkapsüller alanda uç bölümün de 17 mm çaplı nodüller t2 hiperintens nodüler lezyon izlenmiştir. diye mr sonucum cıktı acaba korkulacak bişey m...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Bu sonuca göre hiçbir yorum yapılamaz yeterince açıklayıci değil....

  • Idrarda protein

    Saygılar hocam daha önce defalarca soruma cevap vemiştiniz en son 24 satte 390 çıkmıştı protein yaklaşık bir seneyi geçti tahlil vermeyeli dahiliye bölümüne gittim tahlil için 24 saat biriktirdim kan sonuçları normal magnezum 1.6 çıktı ref aralık 1.8 2.6 kreatinin 069 diger sonuçlar normal...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Proteinüri günlük 1gm sınırında, yine kaygı verici bir durum yok. izlenmeli tabii klinik durum da önemli artış devam eder 2 gm'a doğru yükselirse daha önce yapılmadıysa böbrek biyopsisi yapılması uygun olabilir. iyi günler

  • Menisküs grade 1

    Hocam iyi günler, öncelikle futbol oynarken dizime darbe aldım ve mr çektirdim. mr sonucuma göre, medial menisküs arka boynuzda grade 1 yırtık izlenmiş. ön çapraz bağda difüz ödem - enflamasyon tip 1-2 inkomplet rüptür izlenmiş. doktorum 1 ay istirahat verdi , fakat dizim tam açıp tam kapatmaya çalı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa YEL

    Prof. Dr. Mustafa YEL

    Dizinizin ilk muayenesini bilmiyorum eger eklemici kanama olduysa o da hareket kisitliligina yol acar oncelikle rehabilitasyon oneririm

  • Anti hiv (kemiluminesans veya benzeri)

    Hocam makro elisa testi 42.günde %99 sonuç veriyorsa bu bencede güzel bir oranti, devlet hastanelerindeki makro elisa testleri kaçıncı jenerasyon testlerdir hocam. konuyu kapatmam icin ne zaman ve hangi test yaptirmam gerekir daha. şuan 70.gundeyim .

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Hastanenin kaçıncı jenerasyon testini kullandığını bilemem. onlara sormanız lazım. ancak genel olarak günümüzde 4. jenerasyon testleri kullanılmaktadır. kombo ya da combine denilen testler (hiv 1+2 ve p24 birlikte bakana) 4. jenerasyondur. 90. günde anti-hiv yaptırmanız uygundur.

  • Rektum ca hastası

    Sayın hocam saygılar; rektumca hastası olduğumu öğrendim. 4.5cm rektumda 3cm vajinaya yayıldığı tanısı konuldu. 5 hafta ışın ve ilaç ardından ameliyat denildi. hocam kanserin yeri çok aşağıda olduğu için ameliyat sonrası sürekli torba takmak zorunda olduğum söylendi. fikrinizi paylasirsaniz çok memn...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Sezai LEVENTOĞLU

    Prof. Dr. Sezai LEVENTOĞLU

    Distal yani çıkışa yakın makat kanserlerinde strateji önemli özlem hanım. paylaştığınız bilgiler ışığında lokal ileri evre bir kitleden bahsediyorsunuz. bu aşamada tümörün iyi haritalandırılması gerekiyor. pelvik mr'da kitlenin makat kasları ara ilişkisi belirlenmeli. bize ulaşabilirseniz tüm sonuçl... Cevabı gör

  • Menopoz sonrası kanama

    Hocam annem 61 yaşında 10 yıl önce menopoz geçirmiş, bir kanaması olmuş, çeşitl, hastanelere gittik, lokal anestezi ile rahimden parça alındı biyopsi sonucunda : endometrium küretaj: iyi diferansiye andometriod adenokarsinom (figo grade i) yazıyor. mr istendi. mr raporu üst batum : sol renal basit...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşe GÜRBÜZ

    Prof. Dr. Ayşe GÜRBÜZ

    Annenize hemen ameliyat yapılması gerekiyor

  • Ameliyat hakkında

    Hocam merhaba idrari tam bosaltamamadan dolayi doktora gitmistim mesane boynu darligi ya da uretka darligi olabilir dendi xatral kullandim pek ise yaramadi yasim 23 kapali ameliyat ile duzeltilebiliyormus ama meninin iceri akma riski varmi? bu risk ne kadardir ameliyat olmak istiyorum cunku...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Op. Dr. Abidin Egemen İŞGÖREN

    Kürşat bey merhaba. idrarı tam boşaltamamaktan kastettiğşniz idrar yaparken zorlanma ise fonksiyonel ve anatomik nedenlerin araştırılması gerekir. yani idrar yollarında yapısal, geçirilmiş enfeksiyonlara ya da düşürülmüş taşa bağlı, sonra takılması ya da travmaya bağlı darlıklar nedeniyle mi yoksa... Cevabı gör

  • Oral sex hiv bulaşımı

    Hocam peki 16.günde hiv duo ultra testi olsam hem antijen hem antikor kontrol ettirsem bu testin sonucuna güvenebilir miyim bazı yerlerde 14 gün sonrasında yaptırabileceğim bazı yerlerde 21 günü beklemem yazıyor. sizce hangisi?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih KARA

    Uzm. Dr. Fatih KARA

    14 ve 16'da da pozitiflik saptanabilir ancak en doğrusu 21-28. günler (3.-4. hafta) arasında yaptırmak. bu günlerde antijen seviyelerinin normal şartlarda maksimuma ulaşması beklenir.

  • Hıpofız lezyon

    Tesekkurler hocam ...mr sonucunda belırtılen sorun büyük veya çok problemlımı görülüyor analiziniz benım ıcın çok değerli??

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Prof. Dr. Semih KESKİL

    Efendim hak verirsiniz ki görüntüleri kendi gözümle görmeden böyle bir yorum yapamam, çünkü çekilen mr'ın kalitesi de çok önemli... belki de yetersiz bir görüntüdür...

.
x