x

Prolaktin hormonu yuksekligi

  • Öncelikle merhabalar. 21yaşındayım bekarım. Adet düzensizliğim var. Polikistik over tanısı konuldu sol yumurtalığımda küçük küçük kistik yapılar varmış sağ yumurtalığımda ise 44mm boyunda bir kist varmış ve adetimin 3.günü hormon testi yaptırdım. sonuçlarım; Serbest T3 (FT3) 2.93 pmol/l 2,6-5,4 Serbest tiroksin (FT4) 0.93 ng/ml 0,7-1,56 TSH 4,92 ulU/ml 0,25-5,0 DHEA-SO4(Dehidroepiandrosteron sülfat) 503,6 0-407 Estradiol (E2) 52,1 pg/mL 12,5-166,0 FSH(Folikül Stimülan Hormon) 3,5 mlU/mL 3,5-12,5 LH(Luteinizan Hormon) 4,6 mlU/mL 2,4-12,6 Prolaktin 47,5 ng/mL 4,8- 23,3 Testesteron Serbest 2,09 pg/mL 0,29-3,18 Kendi doktorum prolaktini düşürmek için dostinex adlı ilacı verdi. 9 ay boyunca kullandım düzene girdi. İlacı bırakalı bir ay oluyor ve hastalığım 15 gün gecikti. Buarada kist tedavisi yapılmıyor şuan kistler büyür mü? Prolaktinin ve Dhea-so4 ün bu kadar yüksek olması neden ve ayrıca nette kısırlık yapacağı yazıyor ne kadar doğru lütfen bilgi verirmisiniz.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

    Yanlış tedavi ve yanlış tanı.. ne polikistik overiniz var ne de dostineks gerektiren bir prolaktin yüksekliğiniz... tek sorun tiroid bezinizini yavaş çalışması. prolaktini yüksek yapan da bu, adet düzensizliğini yapan da..aç karnına kanda tekrar serbest t3, t4, tsh, prolaktin ve anti tpo baktırınız. ayrıca tiroid ultrasonu yaptırarak bana bildiriniz. muhtemelen hashimoto tiroiditi çıkacak. önemli değil, çok yaygın ve tedavisi kolay..

Diğer Hasta Soruları

  • Tsh prolaktin yuksekligi

    Hashimoto hastasiyim. tsh 7 prolaktin degerim 96 cikti. sizce mr cektirmem gerekli mi. ilacimim degerini yükseltti doktor 15 gun sonra tekrar bakalim dedi. tsh in prolaktin yükselmesinde bir etkisi var mıdır? teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Buna cvp vermek için sizi muayene etmem gerekir. bu nedenle tetkikleri planlayan dr ile görüşmelisiniz

  • Prolaktin yuksekligi

    Merabalar nilgun hanim 5 ay antideprasan ilac kullandim ve birktm.en son adet tarihim 25 agustostu bir suru kan ve idrar testi yaptm negatf cikti.daha sonra hormon testi yapildi prolaktin degeri yuksek cikti.ilk once adet olmam icin doktor ilac verdi 30 ekimde adet oldm ama sadece 3gun surdu.dostine...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Doktorunuzun yakın takibini bırakmayın.

  • Prolaktin yüksekliği

    Merhaba doktor hanım, endokrinoloji doktorunun istemiş olduğu tahlillerde prolaktin 49 olarak görünüyor ancak bir de prl 15 dk negatif ng/ml (pegle çalışıldı) şeklinde bir değer var. bu makroprolaktin ölçümü için mi yapılmıştır? eğer öyleyse negatif olması ne anlama gelir?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Makroprolaktin negatif çıktıysa, bu kanda makroprolaktin değil küçük moleküllü prolaktin olduğu anlamına gelir. ne yapılacağı konusunu ise sizi değerlendiren hekimle görüşmenizi öneririm

  • Hormon yuksekligi

    Doktorum soyledi yuksek oldugunu lh 50 fsh 12 e2 de 377 cikdi prolaktinim suanda 1 in altinda ilaci birakmami soyledi doktorum diger hormonlar icinde 2 ay dogum kontrol hapi verdi yazz 24+4 diye . ama bu hormonlara adetin 3. gunu bakiliyodu daha once ilk defa bu ay adetin 10. gunu bakildi ayni gun y...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Ben size prolaktin düşürücü ilacı kullanmaıza gerek duydurtan prolaktin değerinizi sormuştum. "hormon yüksek" cümlesi pek bir şey açıklamıyor. hatta hiçbir şey açıklamıyor. durumunuzu anlatmıyor. 2 ay doğum kontrol hapı kullanmanzı bir işe yaramaz. yumurtlama kapasitesinin düşme ihtimalien karşı... Cevabı gör

  • Hormon yuksekligi

    Prolaktin icin 1 at dostinex kullandm aslinda daha onceki ay klomen kullandim hormonal sorunum yokdu klomenle gelisen yumurtalar kist oldu kist olusan ay prolaktinde yukseldi sonrasinda kist kendi kaybolur die sadece prolaktin icin ilac verildi bunlar gecen aydi bu ayda prolaktin dusmus ama diger ho...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Hormonlarınızın aşırı yükseldiği sizin mi hekiminizin mi düşüncesi. prolaktin rakamı kaçtı. prolaktin düşürücü ilacı bu kadar mı kullanacaksınız?

  • Hormon yuksekligi

    Merhaba bende prolaktin yuksekligi ve folikul kisdi vardi kistm yok oldu bu ay prolaktinimde ilacla dusuruldu fakat diger hormonlarim asiri yukseldi bebek dusunuyoruz adetin 10. gunu yapilan testte e2 377 fsh 12.41 lh 50.98 cikdi bu arada 18 mm lik 2 tanede olusmus yumurtam var simdi ne yapmaliyim

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Op. Dr. Ahmet Suphi TOPRAK

    Yumurtalık iflasına gidişl açısından takip edilmelisiniz. prolaktin nasıl düşürüldü? size önerilen nedir?

  • Prolaktin yüksekliği

    Ayla hanım merhaba,4 yıldır evliyim gebe kalamadım. tüp bebek yaptırmak için hormon testi yaptırdım. adetin 4. günü prolaktin 29,45 çıkmış. değer aralığı 4,79-23,3 bu durum gebeliğe engel midir ve tedavi edilmeli midir ?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayla ÜÇKUYU

    Doç. Dr. Ayla ÜÇKUYU

    Prolaktin düzeyinin sınırda yükseklikleri kısırlık nedeni değildir. tüp bebek tedavilerinde yumurta kalitesi açısından prolaktinin normale gelmesini sağlamak yararlı olur. iyi günler dilerim

  • Prolaktin yüksekliği

    Teşekkür ederim cevabınız için. saç dökülmesi şikayetim için yapılan testlerde anti tiroglobulin değerim yüksek çıktı. dermatoloji uzmanı endokrinoloji bölümünde muayene olmam gerektiğini söyledi. sonuçları değerlendirir misiniz? tsh. 2,75 0,4 - 4,5miu/ml serbest t3. 4,92 2,8 - 7,1pmol/...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Tiroid hormonlarınız saç dökülmenizi açıklamıyor, ancak hipotiroidi gelişimi açısından yine bir endokrinoloji uzmanının takibinde olmalısınız.

  • Prolaktin yüksekliği

    Merhaba, 32 yaşındayım ve bekarım. yaklaşık 3 yıldır belli aralıklarla yaşadığım adet düzensizliğinden dolayı yapılan tahlillerde prolaktin hormonum yüksek çıkıyor. bir süre dostinex kullanıyorum, bıraktıktan birkaç ay sonra tekrar yükseliyor. değerlerim 30 ile 45 ng/ml arasında değişiyor. sanırım 1...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Prolaktin yüksekliği endokrinolojinin ilgi alanında olan bir rahatsızlıktır ve tekrar yükseklnesinin önlenmesi için yeterince uzun süre tedavinin devamının gerektiği bir durumdur. endokrinoloji uzöanına muayene olunuz. geçmiş olsun.

  • Prolaktin yüksekliği

    Merhaba doktor bey benim 21 yaşındaki kızımda yıllardır polikistik over var geçen yıl hormonları normaldi bu yıl tekrar kontrol ettirdim her şey normal fakat adet gecikmesi vardı tahlilleri doktora gittikten on beş gün sonra tekrarladım prolaktin 56 çıktı on beş gün önceki tahlilde 9 du fakat tahlil...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Kızınızı bir endokrinoloji uzmanının görmesinde yarar var. bu hastalık daha çok insülin direnciyle ilişkili bir durumdur. mutlaka yapılacak şey vardır. merak etmeyin. iyi günler

  • Amh ve prolaktin yüksekliği

    Hocam merhaba, 36 yaşında bekar bayanim. adetlerim son derece düzenli, 9,5 yasimda adet gormeye başladım. annem de ilk ve tek doğumunu 43 yaşında yapti ve 55 yaşında menepoza girdi. prolaktin degerim hipofiz bezimdeki çok küçük boyutlardaki mikroadenom nedeniyle sürekli olarak 30-40 aralığında çıkı...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Tevfik Uğur SİPAHİ

    Op. Dr. Tevfik Uğur SİPAHİ

    Hormon testleri menapoza gidiş gibi prl değeri yüksek düşürmek gerek kızlık zarı yumurta toplamaya engeldir ilaç ile adet düzenlemesi gerekiyor

  • Prolaktin yüksekliğim beyin tümörüne yol açabilirmi

    İyi günler 17 yaşındayım bundan 1 yıl öncesine kadar baş dönmelerim denge bozukluklarım baş ağrılarım vardı. son 5 ay içerisinde saç dökülmelerim başladı. baş dönmelerin çok arttı 1 aydır concerta kullanmaya başladım ilk başa buna bağladım düşmelerimi baş dönmelerimi doktora gittim test yapıldı prol...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Kanda prolaktin hormonunun yüksek olması içinde hipofiz tümörünün de bulunduğu birçok nedene bağlı olabilir. ayırıcı tanı için mutlaka bir endokrinoloji uzmanına baş vurun. yaşınız itibariyle bir erişkin endokrinoloji uzmanıyla da görüşebilirsiniz. geçmiş olsun.

  • Prolaktin hormonu yüksekliği

    Hocam ilacın yan etkilerini cok agır yaşadığım için bırakmak zorunda kaldım hormon değerlerim 50 den 103 e tekrar çıktı emar çektireceğim haftaya fakat hipofiz bezi tümörü çıkmasından cok endişeleniyorum ve korkuyorum ilaçmı etkilemiştir düşüp yükselmesini sizin fikriniz nedir hocam cevabınız için...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Crs inceleme konusuna göre bir şeyler söyleyebilirim. mikrobesin tamamlama gerekebilir.

  • Prolaktin yuksekligi

    Merhaba. benim adet gecikmem oluyor ve doktora gittim prolaktinimim 31,4 cikti 1 yillik evliyim cocugumuz olsun istiyoruz ama adet duzensizligim ve hormon duzensizligim var. ne yapmaliyom yardimci olurmusunuz. :( teşekkürederim

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Neslihan GÜRBÜZ

    Uzm. Dr. Neslihan GÜRBÜZ

    Prl yüksekliği ve adet kanamasını düzensiz olması yumurtlama bozukluğu yaratabilir. prl yüksekliği nedeni araştırılmalı ve öncelilkle tedavi edilmelidir

  • Prolaktin hormonu

    Hocam merhaba yaklasik 1 senedir prolaktin yuksekliginden gebe kalamiyorum. bazen 48 bazen 32 ,21,vs cikiyor her ay takip ediyoruz. yuksek ciktiginda doktor dostinex veriyor. ama kac ay oldu surekli degisken durumda. dustugu zaman da gebe kalamadim hic. sizce dostinexin yaninda hamile kalmak icin ex...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Mürüvvet SARIYAR

    Uzm. Dr. Mürüvvet SARIYAR

    Prolaktin hormonu yumurtlamayı azaltır veya hiç olmaz. düştüğü dönemlerde yumurta takibi yapılabilir .normale geldikten sonra tekrar yükselmemesi için ilacı belli aralıklarla kullanmanız gerekir. bu ilacı kullanırken gebeliği önermiyoruz tekrar yükselmeyi önlemek için ben parlodel isimli ilacı het... Cevabı gör

.