Progestan 100 mg

  • merhaba, 23 yaşındayım ve bekarım. 2 aydır 4. kez adet oldum. 06.12.2013 tarihinde doktora gittim. yumurtalıklarımda ve hormonlarımda bir sorun olmadığını kilo ile bağlantılı olabileceğini söyledi adet düzensizliğimin. Progestan 100 mg günde 3 defa kullanmamı söyledi. ilaç bittiğinde tekrar normal adetimi olacakmışım. ardından doğum kontrol hapını 3 ay kullanmamı söyledi. doktora çıktığımda kanama gördüğüm 3.günümdü ve hala kanamam durmadı. lekelenme şeklinde geliyor. normal mi? tekrar doktora çıkmam gerekir mi? teşekkürler

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Kontrole gitmelisiniz.

Diğer Hasta Soruları

  • Regl azlığı sebebi

    Hocam kortizol nrornal deger araligini yanlis yazmisim(2.9-17.3) benim 18.2. lh değerim de normal aralıkta değil ama?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Kortizol yüksek. böbrek üstü bezinin incelenmesi lazım. ultrasonografi ve bazı özel testlerle böbrek üstü bezlerinin değerlendirilmesi gerekir. antalyada üniversite hastanesine endokrinoloji veya jinekolojik endokrinoloji bölümlerine başvurabilirsin.

  • Missed abortus sonrası gebeyim

    Merhaba erol bey, size daha öncede yazmıştım missed abortus yaşamıştım. şuan tekrardan hamileyim 5+3 günlükken doktora gittim keseyi gördük 6mmdi boyutu o güne göre normal mi.doktor hafif çengelsinyapı var dedi ama ben o yapıyı göremediğim için bana boş gibi geldi endişeye kapıldım hep göğsüme elley...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Erol BAYRAKTAR

    Op. Dr. Erol BAYRAKTAR

    Gebelik kesenizi göremediğimden bir şey diyemiyorum, 1 hafta sonra kontrole gidiniz

  • Kadın hastalıkları

    Merhaba hocam,size bir sorum olacaktı.1 şubatta adet oldum fakat 3 gun sürdü.adet kanamam aşırı olmadı.ve koyu renkte geldi.normal adetim 5 gün sürmekte.18 şubatta yani bugun tekrar adet oldum bunun sebebi ne olabilir?daha once hic bir sekilde adet duzensizligim olmadı.ayrıca bebek dusunuyoruz

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Prof. Dr. Alparslan BAKSU

    Muayene olmanız gerekir. öncelikle altta yatan organik bir ve hormonal bir sorun olup olmadığı incelenmeli.

  • Cmv ıgm avidite yapılması gerekirmi.

    Hamileliğin 9. haftasında ıgg negatif ıgm negatif test sonucumuz var. 26. haftada ıgg 419,80 pozitif - ıgm sınır değer çıktı. 30.haftada ıgg 116,00 pozitif ıgm negatif çıktı. değerlendirmeniz nedir , hastalık kaçıncı hafta bulaşmıştır. cmv ıgm avidite yaptırmamız gerekirmi ?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İsmet HORTU

    Uzm. Dr. İsmet HORTU

    26.haftada ıgm sınır değer iken avidite baktırmanız enfeksiyonun bulaşma zamanı hakkında fikir verebilirdi, şu an için ıgm negatif olduğu için avidite baktırmanıza gerek yok.kontrollerinizde ultrasonografi ile takip uygun olacaktır.

  • Hormon testi

    Merhaba sevim hanim. 23 aralikta ella ictim 2 kere vaktinde adet oldum. 3.adetim yaklasiyor. ella kullandiktan sonra 2.adetimin bitiminden sonra acik kahve akintim oldu 3 4 suren sonrasinda 3. adetimden 10 gun onceden baslayan yine acik kahve günlük pede leke olacak sekilde surdu halende var. adetim...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Adetin 2 veya 3. günü hormon tetkikleri yapılabilir, duruma göre gerekenler yapılır, merak etmeyin, iyi günler dilerim.

  • Smear testi

    Atipik glandüler hücre ne demek yani sizin tecrübelerinize göre neden böle bi sonuç çıkmş olabilir allta yatan sebep ne olabiliyor

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Bölgeyle uyumlu olmayan bez hücreleri görülmüş bunların netleştirilmesi gerekir hücresel farklılaşmanın bir çok sebebi olabilir.

  • Dış gebelik

    Merhaba hocam ben 2 ocak ve 9 ocak da da metotreksat iğne yapıldı 50mm dış gebelik için ve sifirlandi hemen ocak sonun da ve şubat ayin da yani bu ay da adet gördüm bebek düşünüyorum korunmasam bir sorun olur mu acaba ?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Degrli okurm beta hcg normal sınırlar indi ultrassonda tüpler normal ise gebeligi artık dneyebilirisniz saygıalırmla

  • Gebelik dönemi

    Merhablar hocam 2 bebeğimi düsükle kaybettim genetik pıhtlsma testi yapıldı bişi cıkmadı smdi tekrar hamilym kan degerlrm 115, iki gün snra 261, iki gün snra 761 cktı yani nerdyse 3 katı yükselyr agrı sızı hic bir sey yok sizce bu sekilde yükselmesi normalmidir bilgi verirseniz sevnrm tesekkür ederi...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Normal artış gözüküyor, merak etmeyin, iyi günler dilerim.

  • Gebelik testi

    Merhaba. sat 2 aralik 9 aralkta bi iliskim olsu 29 aralik 31 ocak adet gordum. en son dün 24 subatta kann verdim sonuc 0.1 fakat karnimda surekli bi segirme alt bolgemde bebegin ilk aylardaki hareketleri gibi hareketler hissediyorum. cokhuzursuz oluyorum. nicin boyle olur.

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Kesinlikle gebelik yok, merak etmeyin, iyi günler dilerim.

  • Adat duzensızlığı

    Ben 3 aydır aknetrent kullanıyorum .suan 30 mg kullanmaktayım. ama bu ay regl oldum her zamankı gını degıl kahverengı ıdı 7 8 gun surdu bır hafta sonra tekrar oldum ama bu sefer normal regl fazla yogun degıl fakat 6 gun gectı hala kesılmedı acaba ılactan mı ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali ERGÜN

    Prof. Dr. Ali ERGÜN

    Bir doktora gidin lütfen.

  • Sevgilim hamile olabilir mi?

    Hocam merhaba sevgilimle sürtünme yolu ile ilişkiye girdik ikimizin üzerinde de eşofmanlarımız vardı sevgilimin üzerine boşaldım esofmanında ıslaklık vardı hemen kalkıp üzerini değiştirdi kendini temizledi reglsi 8gün gecikince test yaptık negatif çıktı hala hamile olma olasılığı var mı?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Bu şekilde hamile kalması imkansız,merak etmeyin.saygılar sunarım.

  • Hormon sonuçları

    Hocam yaş 46 bir kaç ay aralarla yaptırdığım kan sonuçlarım aralık 2016 ayında yapıldı fsh:10:59/3,5-12,5 / e2:60,77/12,4-233 / lh:6.48/2.4-12,6 ocak ayında yapıldı 2017 fsh:4,34/3,5-12,5 / e2:120,20/12,4-233/ lh:3,67/2,4-12,6 şubat ayında yapıldı fsh:7,19/3,5-12,5 / e2:74,43/12,...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Suat KARATAŞ

    Op. Dr. Suat KARATAŞ

    Merhaba, menopoz henüz yok, muayene edip ona göre bilgilendirmem doğru olur..

  • Kasik agrisi

    Merhabalar doktor bey ben 22 yaşındayım 7,8 yildir sürekli kasik ağrısı cekiyorm her ay mutlaka hasta oluyorum kasik ağrısıyla beraber ates ve eklem ağrılarından ölüyorum antibiyotiksiz yada ağrı kesici içmeden duramiyorum defalarca ürolojiye dahiliye ve kadın doğuma gittim ama bi türlü sonuç alama...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Prof. Dr. Mehmet Şevki SERT

    Tüm tetkiklerinizi görmeden birşey söyleyemem idrar kültürlerinizde üreme var mı? usg debir patoloji görülüyor mu?

  • Hamileyken yasmin kullanmak

    Merhaba, sat:4 ocak ve 28 ocak ile 11 şubat arası gebelik testi yapmadan adeti ötelemek için oks(yasmin) kullandım. şu an 7 haftalik gebelik mevcut. bebegimin etkilenme durumu nedir neler olabilir? ne olursa olsun doğumu yapmak istiyorum ama aklima takiliyor lütfen yardimci olun :(

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Degrli oklurm bu ilacın gebelik toksisite oranı x oldukça riskli ilaç pek çok konjenital sakatılk yapabiliyor ancak kesin degil risk artmış oluyor kesin dogurmak istiyorsanzı 11. haftada tarama ultrasonu yapılısn

  • Aciilllllll

    Hocam merhaba ben 20 yaşındayım adet dönemim hep düzenli olur ve sürekli kontrol yaptiririm bekarım genelde en fazla beş gün geceedi bu arada dört aydır az dozda akne trent kullanıyorum ama hiç düzensizlik vermedi bu ay ise doktorum dozunu düşürdü birde bir aylık şehir dışı tatilim oldu bu süreçte o...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Adet düzensizliği kist yada hormon dengesizliği nedeniyle olabilir, kontrol edilsin, mirena sonrası kanama ilk başlarda az olabilir, merak etmeyin, iyi günler dilerim.



.