Polikistik over?

  • Kadın Hastalıkları ve Doğum / Polikistik over Merhaba, Ultrasonda, yumurtalıklarımın polikistik olduğu görüldü. Bunun üzerine hormon testleri yapıldı. Yapılan testlere göre polikistik over sendromuna sahip miyim? Bir sorun var mı? En son 27 ekimde regl oldum (16 gün önce) (Testlerin sonucu; Tsh: 2.40 ------0,27-4,2 EN1070-LH 7.26 FOLLIKULER__( 2,4 - 12,6 )___mIU/ml| MİD-CYCLE___( 14 - 95,6 )____mIU/ml| LUTEAL___( 1,0 - 11,4 )____mIU/ml| POSTMENAPOZ_( 7,7 - 58,5 )____mIU/ml| EN1120-FSH 3.96 mIU/ml FOLLIKULER____( 3,5 - 12,5 )____mIU/ml| MİD-CYCLE____( 4,7 - 21,5 )____mIU/ml| LUTEAL___ ( 1,7 - 7,7 )____mIU/ml| POSTMENAPOZ__( 25,8 - 134,8 )____mIU/ml| EN1210-Estradiol (E2) 225.3 pgr/ml FOLLIKULER____( 12,5 - 166 )____pgr/ml| MİD-CYCLE______( 86 - 498 )____pgr/ml| LUTEAL__( 44 - 211 )____pgr/m Teşekkürler

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Pco ile uyumlu.

Diğer Hasta Soruları

  • Adet dışı kanama

    Merhaba ben 19 yaşındayım en son 13 nisanda adet oldum . nisan aynin son haftasindada 2 gün suren adet dışı kanamam oldu. bunun nedeni nedir ve adet duzenim bunun yuzundenmi bozuldu adetim 5 gun gecikti. ilac vs. bir sey kullanmadim cinsellikte yok

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Tanı konulabilmesi için ultrasonla rahim ve yumurtalıklarınızın değerlendirilmesi gerekiyor.

  • Yumurta kendiliğinden çatlarmı

    Hocam.35 gün arayla düzenli adet görüyorum. bu ay doktora gittim adetin 3.günü tahlil verdim polikistik over oldugumu öğrendim. doktorumla ilaçsız yumurta takibine basladık adetimin 13.günü yumurta boyu 12mm. adetimin 16. günü 16 mm.. doktor bana yumurtanın ve rahmin uygun oldugunu saglıklı bi sekil...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Yılmaz SEYYAH

    Op. Dr. Yılmaz SEYYAH

    Yumurta 13 mm geçince kendi kendine çatlar. eşinizde sorun var mı anlamak için uroloji uzmanına muayene olması lazım

  • Sivilcelenme ve geçmeyen yaralar

    Merhaba birkaç aydır kaşlarımda ve kirpiklerimde yüksek oranda dökülme var,vucudumda sivilcelenmeler ve bu sivilcelerin ardından yaralar oluşmaya başladı.aile hekimim stresten kaynaklı dedi fakat hala geçmiyor. yaralar şişlik ve akıntı boyutunda yüzümde ve vucudumun birkaç yerinde yanık benzeri lek...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mete Edizer

    Prof. Dr. Mete Edizer

    Stres kaynaklı olabilir tabi ki ama vücutta yaptığı tahribat o kadar kolay geçmiyor. dermatoloji polikliniğinden yardım alabilirsiniz. karaciğer fonksiyon testlerinin de yapılmasında fayda var. yaşınız itibari ile adet düzensizliği varsa polikistik over açısından da değerlendirilmeli. geçmiş olsun.

  • Pcos ile ilgili ilacım

    Merhaba. ben pcos hastasıyım. 19 yaşındayım yaklaşık 4yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum. 2yıl gynelle 2yıl yasmin kullandım. gynelle ilacını veren doktorum yasminin doğru olmadığını testesteron hormonum yüksek olduğu için bunu bastıracak elleacnelle ilacını kullanmamı istedi. 2 haftadır kullanı...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Tedavinizi düzenleyen kendi doktorunuzla görüşmenizi öneririm, sizi hiç görmeden tavsiyede bulunmam etik olmaz.

  • Adet duzensizli

    Merhaba hocam adet duzensizligim var polikistik over yumurtalama doneminda duzensizliğim var 35 ile 41 gün arasında adet oluyorum 55 gün oldu adet olmadim en son 19 martta adet oldum 17 mayıs'ta iliskiden sonra kanamam oldu küçük bir parçadavardi neden acaba yardimci olirmusunuz

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Öncelikle kan gebelik testi yaptırın, sonra da muayene olmanız da fayda var, iyi günler dilerim.

  • Sivilce sorunu

    Merhaba yaşım 33 reglimin 3.günü bu testler yapıldı yıllardır süre gelen sivilce problemim var değerlendirmenizi rica ederim.dehidroepiamdrosteron- 5.33mol/l estradiol- 42pg/ml fah-6.97 miu/ml lüteinleştiren 7.81miu progreteron 0.31 prolaktin-19.48 serbest t3- 3pg/ml serbest t4- 1.16ng/dl tsh- 4.23...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Op. Dr. Sevim TURHAN

    Tsh çok hafif yüksek gözüküyor,hormon değerlerine göre polikistik over olabilir, tedavi gerekebilir, iyi günler dilerim.

  • Şüpheli nodüller

    Merhaba hocam tiroid usg sonucumu değerlendirebilir misiniz? ameliyat falan gerekli midir? tiroid usg tetkiki; her iki tiroid lob boyutları normal sınırlarda olup sağ lop ap çapı 21x15mm,sol lob ap çapı 18x14mm ölçülmüştür.isthmus kalınlığı tabiidir.her iki tiroid lobu parankim ekojenitesiazalmış h...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Ameliyat olmanız işi kolaylaştırmaz daha zorlaştırır. tedavi olmanız mutlaka gerekir. beklemek olmaz. mikrobesin eksikliği vardır. crs yapılamsı gerekir.

  • Gynelle kullanmalımıyım

    2 yıl önce 6 ay gynelle kullanmıştım. yaşım şu an 24 şimdi yine doktora gittim ve çok az yok denecek kadar polikistik over varmış. adetlerim düzenli ama tüylenme sorunum var ve tüylenmede artış var. bütün hormon testleri yapıldı normal çıktı.gynelle kullanmayı düşünmüyodum. doktor gynelle verdi. b12...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Çağlar YAZICIOĞLU

    Op. Dr. Çağlar YAZICIOĞLU

    Durumunuzu muayene ile görmeden bu sorularınızı yanıtlamam inanın çok mümkün değil. şüphemiz var ise bi başka hekimle de görüşerek tedavinize devam sağlamanız uygun olacaktır

  • Polikistik

    Sn doktor , yıllık polikistik over kontrol muayenesine gidildi, alt batın ultrasonu (transabdominal) ile overlere bakıldı.eğer 12-13 haftalık bir gebelik olsa op. dr kadın doğumcu görür müydü?

    Doktor Cevabı:
  • Hocam merhaba

    Hocam merhabalar 20 yaşındayım ekim ayında mng tek taraflı ameliyat oldum patoloji sonucum papiller karsinom enkapsüle folliküller varyant geldi euthyrox 50 lik kullandım simdi tekrar ameliyatım isteniyor kalan nodül için yeni troid usg raporum sağ lob (13.5-14.5-38mm) sol lob (4.6-9.3-13.7mm) oper...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Patoloji raporu önemli ama genel yaklaşım birtakım kirterlere göre değişmekle birlikte tedavi plaanlamsı için total tiroidektomi yapmaktır. ben o nedenle hemen ameliyat önermem. kriterleri kesinleştirip ona göre hangi operasyona karar vereceğimi planlarım. siz ameliyat olarak kanseri yok ediyorsunzu... Cevabı gör

  • Adet düzensizliği

    Merhaba iyi günler 19 yaşındayım bekarım üç ay önce en son adet gördüm ve hala gelmedi 3 kez doktora gittim hiç bir sorun yok dediler ama aklıma çok takılıyor acaba bu gecikmelerin sebebi nedir ve göğüs uçlarimda da acı hissediyorum bi kaç gündür acil yardımlarınızı rica ediyorum

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşe GÜRBÜZ

    Prof. Dr. Ayşe GÜRBÜZ

    Adet duzensizliginin nedeni polikistik over sendromu tiroid bozuklugu prolactin yulüksekligi gibi çok çeşitli hormonal nedenler olabilir araştırılması gerekir.

  • Polikistik over

    Mrb murat bey.1.5 yıllık evliyim.bebek düşünüyoruz ancak adet düzensizliğim vardı polikistik over tanısı kondu ve progestan kullandım.sizce bu ilaçla gebelik ihtimali nedir? farklı tedaviler gerekli midir?zaman kaybetmek istemiyorum.(yaş 32) gizle

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Murat GÖZÜKÜÇÜK

    Op. Dr. Murat GÖZÜKÜÇÜK

    Bu konuda bir araştırma ve sonrası tedavi düşünülebilir..

  • Polikistik over

    Merhaba ben de polikistik over var ama adet duzensizligim yok sadece asiri kanamam var doktorum benden adetimin 3.gunun de hormon testi istedi ama o tarihte yurt disinda olacagim icin tarlusal hap kullanmaya basladim adetimin olmasina 10 gun var 3 gundur tarlusali kullaniyorum erken adet gorur muyum...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Parvana SEYIDOVA

    Op. Dr. Parvana SEYIDOVA

    İyi akşamlar zeynep hanım tarlusal tableti kesmeden kullanmaya devam ettiğiniz sürece kanamanız olmaz. ilacı bıraktıktan bir kaç gün sonra adetiniz başlar. geçmiş olsun.

  • Regl olamamak

    Merhaba. polikistik over teşhisi konuldu bana. ve adetlerim düzenli olmada bile regl olurdum. korunmasız bir ilişkimden sonra ella kullandım. sonrasında regl olamadım ve doktorum gynelle verdi 3 aylık. 1 kutum bitti, 7 gunluk aram da bitti ve ben regl olmadım. elladan beri 2 ay oldu ve regl olamıyor...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Nezih DURMAZLAR

    Op. Dr. Nezih DURMAZLAR

    Sizin tekrar jinekolojik muayene ultrason ve hormon tetkiki için doktorunuza gitmenizi öneriyorum. doğum kontrol hapı kullanımından sonra adet görmeniz gerekmektedir. eğer göremediyseniz tekrar kontrol edilmesi gerekir. geçmiş olsun sevgiler.

  • Adet düzensizliği

    Merhaba ben daha önce kisa bir evlilik yaptim 6 ay falan sürdü bekarken de adet düzensizliğim vardi fakat evlilik dönemin dede düzensizliğim devam etti 2 yil oldu başlanali fakat 3 4 ay geçilmeli adet oluyorum ve 3 gün falan sürüyor.sebebi ne olabilir ve sürekli ateş ve terleme yaşiyorum.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşe GÜRBÜZ

    Prof. Dr. Ayşe GÜRBÜZ

    Muayene ve ultrasonografi olmadan karar vermek mümkün değil polikistik over sendromu olabileceği gibi erken kocaryan yetmezlik olabilir.

.
x