Patoloji sonucu

  • İyi akşamlar dr hanım; 6 haftalık gebeliğim olup bebek gelişemediği için küürtaj oldum, patolojii sonucum "nekrotik desidua,hidropik degenerasyon gösteren koryon villusları" bunun anlamı nedir?tekrar hamile kalmamda sorun olurmu?yapmam gereken bir şey varmı?beni bilgilendirirsenizz çok memnunun olurum, şimdiden teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Bu sonuç materyalin gebelik olduğunu kanıtlıyor. yeni gebelikten önce genetik tahliller tiroid hormonları pıhtılaşma faktörleri rahim filmi gibi testlerin yapılması mantıklı olur.

Diğer Hasta Soruları

  • Mesane tümörü

    Sayın doç.dr.ali nejat eğilmez hocam simdiden cevabınız için teşekkür ederim. babam 15 gün önce mesane tümörü ameliyati oldu bugun patoloji sonuçlarını aldık pazartesi günü tomografi istediler patoloji sonucunu yaziyorum bilgi verirseniz sevinirim. histokimya-immunohistokimya : ck7 pozitif - ck20...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Doç. Dr. Ali Nejat EĞİLMEZ

    Mesane kanseri, oldukça kötü bir cins. devamlı takip edilmesi gerekir. doktorunuzun takibinde kalın

  • Bel fıtığı

    Merhaba mehmet bey. ağrılarımın geçmemesi ve sol bacakta ani gelen güç kayıpları sonucu ilaçlı mr çektirdim. mr sonucum "lumbo-sakral spinal mrg incelemesinde: lomber lordoz düzlesmistir. posterior vertebral hat düzgün ve kesintisiz olarak izlenmektedir. vertebralarin korpus yükseklikleri ve sinyal...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet ZİLELİ

    Prof. Dr. Mehmet ZİLELİ

    Doğrusu buna net yanıt vermek zor. sizi ve filmlerinizi görmek isterim.

  • Kan değerleri sürekli düşen bir hasta için ne yapabilirim?

    Merhaba hocam. annem iki hafta önce endoskopi yaptırdı. aldığı ilaçlardan sonra rahatsızlandı. dört gün sonra doktora götürdüm. genel cerah ilaçlı tomografi çektirdi. bir sorun olmadığını ama annemin kan değerlerinde sorun olduğunu belirti. hematoloji doktoru iki haftaya yakındırdı ilgileniyor fakat...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Saygı ve sevgilerimle.sayın şengül çelik, annenize ve sizlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. annenizin lökosit düşüklüğü ve kansızlığı hematoloji uzmanı meslektaşımız tarafından izlendiği ve tetkikleri devam ettiği için uzaktan bir yorum yapmam doğru olmaz. yazdıklarınızdan lökosit değerlerini... Cevabı gör

  • Nazofarenks

    Syn hocam kardeşimin geniz eti ameliyatı sonrasında patoloji raporunda 1.burun kitle kayıtlı muhtelif parçalar halinde topluca 1,5cc hacminde adenoid dokular 1 bl mpy 2.adenoid kayıtlı 3 parça halinde 1cc hacminde adenoid görünümünde dokular 1 bl 6 py tanı: nazofaringeal nonkeratinize karsino...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa Vecdi ERTEKİN

    Prof. Dr. Mustafa Vecdi ERTEKİN

    Sevgili ersin, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi ileterek sözlerime başlamak istiyorum. nazofarinks kanseri ameliyatının zor bir yerde olması nedeniyle tedavisi eş zamanlı radyokemoterapi şeklindedir. bunu bütün radyasyon onkologları ve medikal onkologlar bilir. o nedenle hekimlerinize ve verilen... Cevabı gör

  • Hiler ekojenite

    Merhaba 4 sene once erken evre meme ca gecirdim.rutin kontrollerde muayenede boyunda dolgunluk sebebiyle ultrason cektirdim sonucu aciklarsaniz sevinirim. troid sağ lobda izo hipoekoik (kolloidal nodul?) submental alanda birkac adet reaktif lenf nodlari sol submandibular bölgede, level 2 seviyesi...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ferit AKIL

    Uzm. Dr. Ferit AKIL

    Geçmiş olsun öncelikle troid nodülü ile birlikte boyunda konfigürasyonu bozulmuş lap bulunması bizim açımızdan özellikle ciddiyealınması gereken durumlar olup öncelikle doktorunuzla görüşüp ince iğne aspirasyon biyopsisi yapmanızı öneririz patoloji sonucuna göre davranis belirlenir

  • Polip operasyon

    Merhaba fatma hanım; geçen hafta histereskopi ile polip operasyonu geçirdim patoloji sonuçları klinik bulgular;endometrial polip makroskopik bulgular; topluca 2•1,5•0, 4 cm ölçülerinde kanamalı küretaj meteryalı tanı;uterus kavum pc endometrial polip . doktorum bi süre burda değil sonuçlarımı yorum...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Fatma GENÇTÜRK ÖZER

    Op. Dr. Fatma GENÇTÜRK ÖZER

    Merhaba aslında ameliyatı yapan doktorunuzun patoloji konusunda yorum yapması daha uygundur. ama kısaca temiz çıktığını söyleyebilirim.

  • Polip operasyon

    Merhaba doktor hanım; geçen hafta histereskopi ile polip operasyonu geçirdim patoloji sonuçları klinik bulgular;endometrial polip makroskopik bulgular; topluca 2•1,5•0, 4 cm ölçülerinde kanamalı küretaj meteryalı tanı;uterus kavum pc endometrial polip . doktorum bi süre burda değil sonuçlarımı yoru...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Prof. Dr. Nilgün TURHAN

    Merhaba leyla hanım, sonuçlarınız polip ile uyumlu, sorun yok.

  • Test sonuçları

    Merhaba ben 19 yaşındayım.esansiyel ht ve reflü + özafajit hastasıyım(14 şubatta kontrol endoskopi yapılacak). karaciğerim de grade 1 yağlanma var ve tetkiklerimde alt▴85 yüksek (0-50) arasında olması gerekliymiş.ast:36 (0-50),alp:114(30-120),ggt:34 (0-55),anti hbe:negatif,hbeag:negatif,endomisyum a...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Durmuş Ali ÖZDEMİR

    Op. Dr. Durmuş Ali ÖZDEMİR

    Bence değerlerinde ciddi bir patoloji görmedim karaciğer enzimlerinden alt hafif yüksek parasetamol türü ağrı kesici kullanma ve 1 ay sonra kontrol edilebilir. alkol kullanımı varsa ilgili olabilir .test yapılan yer de önemli üniversite devlet hastanesi veya özel hastanemi. mi. bu kadar ayrın... Cevabı gör

  • Nöral terapi

    Hocam ben el ve yüzdeki aşırı terlemeden dolayı ( tamamen psikolojik olan bişeydi bana göre) neyse hocam soruma geceyim sempatik sinirlere klipsler takıldı sağ ve sol tarafa toplam 2 tane. sonra bu durumdan rahatsız oldum reflex terleme denen sey ortaya cıktı yanı vucudum aşırı sekılde terlemeye bas...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hülya AYDIN GÜNGÖR

    Prof. Dr. Hülya AYDIN GÜNGÖR

    Merhaba terlemem bozuklukları için botulinum toksin enjeksiyonu yapılıyor. sonuçları da oldukça iyi. onu deneyebilirsinizi.

  • Küçük hücreli dışı karsinom

    Hocam babamın patoloji sonucu: "nöroendokrin diferansiosyon gösteren az diferansiye özellikte küçük hücreli dışı karsinom" pet sonucu da "-sağ hiler bölge anterior kesime oturan yaklaşık olarak 57x46 mm boyutlarında santrali nekroze hipermetabolik kitle lezyonu izlenmiştir. -sol üst alt paratrak...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Geçmiş olsun, vertebra ve sternumdaki tutulumlar metastaz olarak düşünülürse cerrahi şansı olmaz. kt x 3 sonrası pet ile tekrar değerlendirilir cevap zayıf ise rt ilavesi düşünülebilir. hemen kt ile başlamak gerekir.

  • Yumurtalık kanseri

    Anladım lağman diye bişey yapıldı. ben doktora evresi ne diye sordum patolojiye gönderdiğimiz sonuçlar çıksın ona göre bakalım dedi evre bu over ca ameliyatında konmuyor muydu zaten aklıma çok takıldı. teşekkürler.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Nedim TOKGÖZOĞLU

    Uzm. Dr. Nedim TOKGÖZOĞLU

    Ameliyat sırasında yaylım genellikle gözle görülebilir ama kesin sonuç tabiki patoloji raporuna göre söylenebilir.

  • Düşük sebebi

    13 haziran 2016 da 11 haftalıkken bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum daha patoloji sonucunda doktorum sorun yok dedi bebek kaynaklı olduğunu söyledi sonra 9 ocak 2017 de 10 haftalıkken bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum onun patoloji sonucunu alıp size geleceğim 5 yaşında bir kızım var...

    Doktor Cevabı:
  • Regl duzensizligi

    Hocam iyi geceler 20 yasindayim ve benim adetlerim buyuk oranda 30 gunde bir duzenli olurdu fakat son uc seferdir 30-27-25. gunlerde adet olmaya basladim. yani en son adetim 25 gun sonra oldu. bir iliskim var korunmasiz birliktelik yasadik ve bu birliktelikten tam on gun sonra da kanamam oldu iste f...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Size önerim adetin 3. günü bazı hormon tetkiklerinizin yapılması ve ultrasonla rahim ve yumurtalıklarınızın değerlndirilmesidir. altta herhangi bir patoloji olup olmadığı bu şekilde anlaşılabilir. randevu için tel: 0216-3851715

  • Karaciger hemanjiyomu

    Cevabınız için çok teşekkür ederim geçen sene eşimin karaciğerinde agrı sebebiyle çekildiği mr da ;50*38 boyutlu hemanjiyom saplandı bu sene kontrol ve agrı sebebiyle çekilen mr sonucu şöyledir üst abdomen mrg incelemesi sayın meslektaşım hastanıza kontrastlı yapılan inceleme tekniği: t1a aksiyal, t...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Cem İBİŞ

    Doç. Dr. Cem İBİŞ

    Safra kesesi semikontrakte denmesi safrs kesesinin kasılması sırasında spot bir görüntüsünün alınmış olduğu ve içinin net olarak değerlendirilemediği anlamına gelir. bunun için aç karnına karın ultrasonografi incelemesi ile safra kesesi görüntülenmesi önerilebilir. safra kesesinde patoloji saptanmaz... Cevabı gör

  • Bel fitigi ve ankilozan spondilit tanisi?

    Merhaba hocam iki tane sorum olcak. belfitigi ve ankilozan spondilit tanisi supheli koyuldu. l4-5 duzeyinde bulging zemininde genis tabanli sag agirlikli hafif santral posterior ile sag posterolateral foraminal protruzyon mevcuttur her lateral reses daralmistir sag noral foreman icerisindeki ana s...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. E. Onur KULAKSIZOĞLU

    Op. Dr. E. Onur KULAKSIZOĞLU

    Selamlar, sizin as açısından romatizma hastalığı uzmanı görmeli. bizim açımızdan santral disklerde bel kaymasını unutmamak lazım. bu yüzden dinamik ve fonksiyonel bel röntgeni çekmek lazım. gelin, ne gerekirse yapalım

.