Oğlum

  • benim 10 yaşında bir oğlum var ama çok asi çok sinirli buna bir çözüm bulamıyorum ne kadar konuşsamda odakika değişiyor ama ertesi gün yine aynı oluyor babasıyla inatlaşıyor okulda öğretmen çok şikayet ediyor ders esnasında hiç dinlediğinden şikayetçi ve devamlı müdüre veya rehber liğe yolluyor ve bu onu daha hırçın yapıyor nasıl davranacağımı şaşırdım artık bubun için lütfen yardım edin

  • Doktor Cevabı:
    Çocuk Gelişim Uzmanı Öznur SİMAV

    Merhaba aysun hanım, oğlunuz ön ergenlik döneminde ve hassa olduğu bir dönem. mutlaka bir pedagogla bağ kurmanızda yarar var. detaylı olarak nasıl davranacağınız hakkında bilgilendirileceksiniz. zamanı uzatmamanızda yarar var. sevgiler..

Diğer Hasta Soruları

  • Çene sağlığı

    Iyi gunler doktor bey.7 yaşında oğlumun alt çene sondan bir önceki dişi apse yaptı tedavi sonrası çürük çok derin olduğu için çekildi.alttan gelen diş filmde görünüyor.cekilen dişin yerine çene sağlığı için birşey yapmamız gerekirmi.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yücel YILMAZ

    Prof. Dr. Yücel YILMAZ

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun diliyorum. bh durumlarda yapışması gereken ile ilgili bilgiyi www.cocukdisbursa.com sitesinde bulabilirsiniz. yapılması gereken yer tutucudur. saygılarımla...

  • Diikkat dağinikliği

    Merhabalar .oğlum ders esnasında başka şeylerle ilgileniyormuş.ne yapmam gerekir acaba .dikkat dağınıklığıyla ilgili bi durummu acaba

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Figen KARACEYLAN ÇAKMAKÇI

    Uzm. Dr. Figen KARACEYLAN ÇAKMAKÇI

    Oğlunuzun kaç yaşında olduğu, tüm derslerde mi başka şeylerle ilgileniyor, bu sorun ne zaman başladı, öğrenme sorunu var mı, şuanda yaşamış olduğu başka bir sıkıntı var mı? ..... gibi soruları artırabiliriz. eğer bir sorun var ve bu çocuğun okul hayatını olumsuz etkiliyorsa, geç olmadan mutlaka bir... Cevabı gör

  • Alerjik astim

    Merhaba hocam benim oğlum 13 yasinda alerjik astimi var.alerjisi toza karşı.kışın flixotide kullanıyoruz yazın kesiyoruz.3 yıl dil alti asisi oldu alerji hafifledi ama astim geçmedi.tekrar dil alti asisi uygulanabilir mi.teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Prof. Dr. Ahmet AKÇAY

    Merhaba,çocuğun alerji seviyesine göre enjeksiyon aşı öneririz.

  • Noroloji rahatsızlık

    Hocam oğlum 2 yaş 7 aylık 36 aylık doğdu kas enzimyeri alt: 14.2 kreatin kinaz : 191 ast: 28.4 çıktı ciddi bir durum varmı cocuk doktoru normalin üst sınırında dedi 1 ay sonra tahlili tekrarlayalım dedi bulunduğumuz yerde cocuk noroloji uzmanı yok hemen göstermelimiyim teşekürler

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Canan YILDIRIM

    Uzm. Dr. Canan YILDIRIM

    Niçin bakıldı? tetkiklerde bir sorun yok kan zor alınınca da biraz üst sınırda çıkabilir kas enzimi yürümede gecikme , merdiven çıkmada zorlanma kas ile ilgili sorunlarda gördüğümüz şikayetler. bu şikayetler varsa çocuk nöroloji görsün yoksa gerek yok

  • Noroloji rahatsızlık

    Hocam oğlum 2 yaş 7 aylık kas enzimyeri alt: 14.2 kreatin kinaz : 191 ast: 28.4 çıktı ciddi bir durum varmı bulunduğumuz yerde cocuk noroloji uzmanı yok hemen göstermelimiyim teşekürler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yahya Kemal Yavuz GÜRER

    Prof. Dr. Yahya Kemal Yavuz GÜRER

    İyi akşamlar. bu sonuçlarla niye kas hastalığı ile ilişkilendirildiniz anlamadım. normal değerlerde. ancak hastanızın klinik bulgularını bilmediğim için başka bir şey söyleyemem. sağlıcakla kalın

  • Test sonuçlarım

    Hocam merhaba yaşım 36 10 yaşında oğlum var ve sorunsuz hamile kaldım ve doğum sorunsuz oldu. tekrar gebelik düşünüyorum ama 1 düşük yaptım ve şimdi 2 yıldır gebe kalmıyorum hormon testlerim yapıldı sizden ricam testleri yorumlamanız tsh:1,44 e2:

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Nesrin KALELİOĞLU

    Op. Dr. Nesrin KALELİOĞLU

    E 2 hormonunuz çok düşük, fsh da biraz yüksek, mutlaka bir kısırlık ile ilgili kadın-doğum uzmanına başvurun...

  • Oğlum uykusunda agliyor

    Hocam merhaba 3 aylık oğlum var gelisimi cok iyi fakat sürekli uykusunda iç çekerek ağlıyor emzigini veriyorum emzigi aliyor gogsumude emiyor fakat iclenip aglamaya devam ediyor ruya gorup etkisibdemi kaliyor anlamadık baska bir problemi yok nörolojik olarak bi problemi olabilirmi cevap verirseniz ç...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Canan YILDIRIM

    Uzm. Dr. Canan YILDIRIM

    Nörolojik bir problem düşündürmüyor

  • Gebelik hakkında

    Merhaba doktor hanım benim 6 yaşında bir oğlum var ve 2.yi istiyoruz bir buçuk yıldır ama olmadı henüz.bende çift rahim var ama ilk gebeliğime engel oluşturmadı bu olay sadece ilk aylarda hafif kanamalarım oldu sonrası rahattı yani aşırı ağrılarım olmadı.internetten okuduğum kadarıyla ameliyat falan...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Doğru yorum yapabilmem için çift rahim durumunuzun gebeliğe engel olup olmadığını yaptırmış olduğunuz ultrason, hsg vs varsa incelemem ve kendim değerlendirmem gerekiyor. genel olarak erken doğuma yol açan bir durumdur. randevu için tel: 0216-3851715

  • Bobrek buyumesi

    Selamun aleyküm hocam 6 günlük erkek çocuk babasıyım oğlumun bibreklerinde 8-9 mm büyüme var dendi sondaj takıldı çocuğa tahliller yapılıyor ameliyat olur mu riski nedir acaba

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nizamettin KILIÇ

    Prof. Dr. Nizamettin KILIÇ

    Ömer bey merhaba öncelikle geçmiş olsun. incelemeye değer bir durum söz konusu olduğu için bazı tetkikler planlanmış. her böbrek büyümesi ameliyat gerektirmez. elinizdeki tetkikler ile birlikte çocuğunuzu görmemde yarar olabilir. 02242493800 dan randevu alabilirsiniz.

  • Gebelik hakkında

    Merhaba doktor bey benim 6 yaşında bir oğlum var ve 2.yi istiyoruz bir buçuk yıldır ama olmadı henüz.bende çift rahim var ama ilk gebeliğime engel oluşturmadı bu olay sadece ilk aylarda hafif kanamalarım oldu sonrası rahattı yani aşırı ağrılarım olmadı.internetten okuduğum kadarıyla ameliyat falan d...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Ekber ŞAHİN

    Op. Dr. Ali Ekber ŞAHİN

    Merhaba 1 doğum yapmışsınız sorun başka sebep kaynaklı olabilir muayene olmanızda fayda var selamlar

  • 3,5 yaşındaki oğlumda kekeleme

    Iyi günler 3,5 yaşındaki oğlum düzgün konuşurken kekelemeye başladı. ilk heceleri uzatıyor. 2-3 gün sürdü sonra 1 hafta hiç kekelemedi. sonra yine başladı şimdi 1 haftadır. çok kekeliyor heyecanlanınca artıyor bazen cümleye başlayacak baba baba baba 20 kere filan söyleyerek zor başlıyo zorlanıyor...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Psk. Ayça YILDIRIM

    Uzm. Psk. Ayça YILDIRIM

    Merhaba, öncelikle çocuk doktoruna görünmeli, sonrasında ise gerekli görülürse çocuk - ergen psikiyatristine gidebilirsiniz.

  • Aort ve gebelik

    Asendan aort anevrizma ameliyat oldum aort kökü 38 ameliyattada aynıydı beloc ve kan kullanditici kullanıyorum hamile kalabilir miyim,bu arada ablamada doğum sonrası 21 yaşındayken aort direksiyonundan vefat etti ,çok mutsuzum oğlum kardeş sayıklıyor bense çok korkuyorum bu arada 30 yaşındayım 66 k...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ufuk ALPAGUT

    Prof. Dr. Ufuk ALPAGUT

    Sn belkıs hn öncelikle geçmiş olsun. büyük bir ameliyat geçirmişsiniz. gebelikte olan fizyolojik değişiklikler arteryel damar duvarındaki patolojik değişikliklerin gelişimini tetikleyebilmektedir. aynı zamanda gebelikte artan kan hacmiyle beraber kalp debisinde ve hızındaki artış arter duvarındaki... Cevabı gör

  • Dilde morluk

    Hocam merhaba ben 28 yaşındayım 2tane oğlum var bende etimed hastanesine yakınım benim dilimde dudağımda morluk var nereye görünmem lazım kanlarım da normal bide ağız cevremde sarılık olmaya başladı hangi bölüme gitmeliyim lütfen yardımcı olun

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. M. Fatih YILMAZ

    Op. Dr. M. Fatih YILMAZ

    Merhabalar dilde ve dudakta morluk nadir de olsa kalp kapak hatalıklarında görülen bir durum. öncelikli olarak kardiyoloji bölümüne görünmenizi tavsiye ederim. geçmiş olsun dileklerimle.

  • Tiroksin hormonu ve grip

    Merhaba doktor hanım oğlum 3.5 yaşında genel kontrol için kan testi yaptırdık tiroksin hariç hepsi nırmal çıktı . tiroksin hormonu normal alt sınur 1.07 iken oğlumun 0.88 çıktı. tsh normal. geçen ay çok ağır grip ardından bronşit geçirdi. bundan dolayı düşük çıkmış olabilirmi.düşğk çıkmasının başka...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Tiroksin hormonu ve enfeksiyon arasında direk bir ilişki saptanmamış.geçirilen agır enfeksiyonlar sizin bahsettiginiz tablolar hariç geçici olarak etkileyebilir.takip edilmesi gereken bir tablo kontrol testlerini alınız hoşcakalın

  • Troksin hormonu

    Merhaba doktor bey .oğlum 3.5 yaşında genel kontrol için kan testi yaptırdık tiroksin hariç hepsi nırmal çıktı . tiroksin hormonu normal alt sınur 1.07 iken oğlumun 0.88 çıktı. tsh normal. geçen ay çok ağır grip ardından bronşit geçirdi. bundan dolayı düşük çıkmış olabilirmi. çok endişeliyim. teşekk...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın demet yıldız, tiroksin çok düşük değil, testin tekrar edilmesi uygundur. endişelenecek bir sorun yok. iyi günler

.