Mezenter lenfadenit

  • Merhaba hocam, 5,5 yaşında ki oğlumu karın ağrısı şikayetiyle doktora götürdük.Doktor bizden abdomen usg istedi.Abdomen usg sonucu mezenter içerisinde, sağ alt kadranda en büyüğü 10 mm boyutunda olmak üzere reaktif görünümde lenf nodları izlenmiştir(mezenter lenfadenit?Klinik korelasyon ve radyolojik takip önerilir).Diye bir sonuç çıktı.Uzmanımız endişe etmememizi söyledi sizce ne yapmalıyız?

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nizamettin KILIÇ

    Büyük olasılıkla geçirilmiş birr enfeksiyöz olay neticesinde ortaya çıkan bir durumdur. kısa zaman zarfında bu durumun gerileyabileceğini bilmek lazım. bir çocuk cerrahisi uzmanının değerlendirmesi uygun olur

Diğer Hasta Soruları

  • Mezenter lenfadenit

    Merhabalar doktor bey oğlum bir sene önce karın ağrısı şikayetiyle doktorumuza gittik ultrason çekildi sağ alt kadran mezenterik yağlı dokuda büyüğü 11 mm aksında 9-10 adet lenf nodu mevcuttur yazıyor doktorumuz geçirdiği bir enfeksiyondan kaynaklanıyodur dedi fazla endişem üzerine kan tahlili yaptı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nizamettin KILIÇ

    Prof. Dr. Nizamettin KILIÇ

    Rana hanım merhaba doktorunuzun verdiği cevap son derece yerindedir. geçirilmiş enfeksiyonlar nedeni ile karın içinde bulunan lenf bezleri şişebilir. zamanla küçülür. endişe etmeyin. iyi günler.

  • Bağırsak gazlarının fazlalığı karnın sağ tarafında ağrı yapar mı?

    Hocam merhabalar, öncelikle konu hakkında ne diyebileceğimi bilemediğim için gaz sorunlarının en temel sebebi olan ibs'yi seçtim konu olarak kusura bakmayın... hocam cumartesi gününden beri yüksek ateş, bademciklerde kızarma ve şişme, iştah kaybı, ilaç tedavisinden sonra terleme gibi rahatsızlıklar...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Serkan UYSAL

    Uzm. Dr. Serkan UYSAL

    Geçmiş olsun gecikmiş bir cevap olacak belkide ama şikayetiniz ilacın yan etkisine bağlı enterit olabileceği gibi, mezenter lenfadenit, appandisit vb karın ilişkili farklı bir sorununda habercisi olabilir. bu sebeple bekletmeden hekime muracaat etmeniz uygun olacaktır.

  • Karın ağrısı

    Merhaba 7 yaşındaki oğlum sabah 6 da karın ağrısı şikayetiyle ağlayarak uyandı.ağrısı çok ve ara ara dahada şiddetleniyordu.kusmada başlayınca doktora götürdük.yapılan tahlillerde crp 1(0-5) wbc 13(4-12) idrarda lökasit 8-10 (1-2) eritrosit ++ tüm ultrasonda herşey normal, yüzeyel ultrasonografde is...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet Murat ÇAKMAK

    Prof. Dr. Ahmet Murat ÇAKMAK

    İyi günler antibiyotik başladığına göre doktorunuz akut karın dediğimiz cerrahi gerektiren bir sorun düşünmemiş demek ki.muhtemelen lenf nodu görülmesi üzerine mezenter lenfadenit dediğimiz genelde yakın zamanda geçirilen üst solunum yolu enfeksiyonunu takiben gelişen lenf bezi büyümesine bağlı ağr... Cevabı gör

.
x