Lenfoma

  • merhaba.anneme lenfoma teşhisi konuldu.patoloji raporunda gri zone lenfoma yazıyor.annem 57 yaşında şeker ,kolestrolve hepatit b taşıyıcılığı var doktor karaciğerinde büyüme var ve kemoterapiye dayanamaz ölür demiş.yurt dışında annem doktoru hiç ilgilenmediği için yanımıza gelicek.bu kitlelerden bir tanesi bel kemiğini baskılıyor ve çok bel ağrısı oluyor.tedavi şansı varmıdır,kemoterapi almasa başka türlüsü varmı.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. hastanın genel durumunu bilmediğim için kemoterapiye dayanır mı dayanamaz mı bilmem olanaksız. 2. hastaya uygulanacak tedavide pek çok şey yapılabilir. örneğin bel kemiğine baskı lenfomadan kaynaklanıyorsa radyoterapi ile bu bası hızla geriletilebilir ya acil başlanacak bazı ilaçlar basıyı geriletebilir. 3. tabi şunu mutlak yazayım ki annenize ne tedavi verileceğini kararı için mutlaka annenizi görmek gerekli. tekrar geçmiş olsun.

Diğer Hasta Soruları

  • Hodgkin lenfoma

    Merhabalar doktor bey ben 21 yaşında lenfoma hodking hastasıyım tam 3 kür aldım 2 kür ardından pet çekildi ve yüzde 90 iyileşme gösterdi ve fakat 3. kürün sonunda yan etkiler oluşmaya başladı damarlarım zaten inceydi daha da inceldi ama çok canım yanıyo kan alınırken ilaç alırken ve sonrası damarla...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Venöz port ile tedavi verilmeli. damarlar kullanılmamalı. dilerseniz ek bilgi için 541-894 8411. 3. kürden sonra pet hala (+) ise tedavi değişmeli.

  • Beyınde kıtle / lezyon

    Hocam merhaba, babam gecen 15 gun once sol lobda belırlenen tumor sebebıyle ameliyat oldu ve kıtle alındı. patolojı sonucu olarak non hodkıng b tıpı diffüz buyuk b hucrelı lenfoma teshısı konuldu ve hematolojiye sevk edildi. cekılen pet ve bt sonucu: sol frontal lobda 4,5cm capta non-homojen kon...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. E. Onur KULAKSIZOĞLU

    Op. Dr. E. Onur KULAKSIZOĞLU

    Öncesi ve sonrası filmleri görüp karşılaştırma yapmadan yorum yapmak çok zor. bana kargo ile yollayabilirsiniz. ben bakıp arayayım

  • Büyüyen lenf nodu

    Hocam 4ay önce yaptırdığım her iki meme ultrasonunda 4mm ebadda lenf nodlari ve kistik duktal ektazi vardi bugün yaptırdım tekrar kist 15x5olmuş lenf nodlari ise 12x7ebadda kalın korteksli ekojen hilusu olan lenf nodu demişler anı kilo kaybı ve ağrı var ne yapmam lazım

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hakan UNCU

    Prof. Dr. Hakan UNCU

    Yaşınızı bilmiyorum. mammografi veya meme mr gerekebilir.

  • Sabit lenf bezi

    Merhabalar doktor bey benim uzun zamandır yaklaşık 9-10 ay önce fark ettiğim kasığımın sol tarafında bir beze var hareketli oval şekilde ve 9-10 aydır hiç büyümeden ağrı yapmadan orada öylece duruyor top gibi oynuyor içeride internete yazınca çok telaşlandım sizce bu nedendir yaşım 16 biraz evhamlıy...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H Mehmet Ulusal

    Op. Dr. H Mehmet Ulusal

    Önemli bir şey değildir enfeksiyona bağlı olabilir

  • Lenfoma kanseri

    Sayın hocam en büyüğü 15 cm boyutunda paraaortik, parailiak alanlarda çok sayıda konglometre yapıda lenfoma ile uyumlu orta hattan pelvise dek uzanan lap lar izlenmektedir. lenfoma açısından kesitsel yöntemler ile ileri tetkik ve labaratuvar konfirmasyonu önerilir hocam buna bakıp kesin lenfoma diye...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nusret ERDOĞAN

    Prof. Dr. Nusret ERDOĞAN

    Sayın hasan aytaç geçmiş olsun bir lenf bezi örneği çıkarılarak patolojik incelenmesi tanı için uygun olur. iyi günler dilerim.

  • Böbrek üstü bezi

    Pekı hocam usg de ve kan testimde herşey normal sadece kortizol düşüklüğü var netten bak baktım addison hastalığı diyor ama onunda bir belirtisi yok korkuyorum

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK

    Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK

    Kortizol seviyesine iyi bir laboratuvar da tekrar baktır ve endokrin uzmanına muayene ol

  • Böbrek üstü bezi

    Hocam merhaba ben dhea hormonu için böbrek ultrasyonu verdim temiz cıktı bobrek ustu bezim usgde görülmüştür demi kist olsa cıkardı yaedımcı olurmusnz

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK

    Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK

    Evet ultrasonografi. böbrek üstü bezinde yapisal bir anormallik olsa (tümör kist gibi) gösterir di. başka bir şey yapmaya gerek yok. saygılar doç dr mustafa öztürk

  • Lösemi veya lenfoma

    Hocam merhaba öncelikle iyi günler. perifik yayma sonuçlarım şu şekilde çıktı parçali 60 (45--70) lenfosit32 (20--40) monosit8(2--8) eozinofil.(nokta koymuşlar) (1--4) bazofil. (0--1) band nötrofil. (0--5) diğer . eritrositler=normokrom, normosit trombositler=yeterli açıklama=atipik hücre yok demi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın şevki can uğurlu, geçmiş olsun. lösemi ya da lenfoma gibi tanıları nereden çıkardınız ? demir tedavisine ferritin düzeyleri yeterli, düzeylere gelinceye kadar devam ediniz. tedavi süresi demirin mide-bağırsak sisteminden emilmesine bağlı olarak ve altta yatan nedenlere önemli değişikler gös... Cevabı gör

  • Lösemi veya lenfoma

    Hocam merhaba öncelikle iyi günler. geçen bahsettiğim perifik yayma sonuçlar şu şekilde çıktı parçali 60 (45--70) lenfosit32 (20--40) monosit8(2--8) eozinofil.(nokta koymuşlar) (1--4) bazofil. (0--1) band nötrofil. (0--5) diğer . eritrositler=normokrom, normosit trombositler=yeterli açık...

    Doktor Cevabı:
  • Mide bulantısı

    Sayın hocam 20 yaşında bir kızım. dün size lenf bezleriyle alakalı bir soru sormuştum. 3 gündür sabahları uyandığımda midemdekiler ağzıma geliyor midem bütün gün bulanıyor geceleri hafifliyor. iştahsızlık mevcut 4 gündür. sürekli hazımsızlık mevcut. bazen sol sırtıma da ağrılar giriyor. 3-4 gündür b...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, mide bulanısı, iştahsızlık gibi şikayetler başladığında akla ilk gelen hastalık hemen lenfoma değildir. önce mide ile ilgili durumlar akla gelir. asit fazlalığı, gastrit vb. durumlar önce ekarte edilmelii. en doğrusu iç hastalıklarının sizi muayene etmesi. geçmiş olsun.

  • Kansermiyim

    Hocam iyi günler kolay gelsin. 20 yaşında erkeğim. wbc (10.91) ref değeri 3.98-10.2 hct (43.1) ref değeri 43.5-53.7 neu (5.66) ref değeri 1.78-5.38 lym (4.17) ref değeri 1.32-3.57 mpv (11) ref değeri 6.8-10.8 7 aya yakındır boğazımda iki tarafta lenf şişliği mevcut kbb uzmanı reaktif olup böyle geli...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR

    Hematolojik kanserler için lütfen bir hematoloji uzmanı ile görüşün, iyi günler.

  • Kemik iliği reekonversiyonu

    Merhaba doktor bey. 47 yaşında bir kadınım. diz ve ayaktaki ağrım için fizik tedavi doktoruna gittim. dahiliye doktoruna da görünmem gerekir mi ileri bir tetkik için. bu yüzden yazıyorum. dizim için çekilen mr sonucum: "diz eklem mesafesi ve suprapateller bursada hafif sıvı artışı izlenmektedir. tib...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK

    Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK

    Bu tabir kemik iliği in normal aktivitesine bağlı olarak sarf edilmiş bir durumdur. kemik iliğinden her gün 500 milyar hücre üretilerek kana geçer. bu da kemikte yoğun bir üretim olduğunu gösterir. bu tabir buna işaret etmiş normal bir durum yani. saygılar

  • Lenfoma şüphesi

    Sayın doktor 20 yaşında bir kızım. 3 ay önce koltukaltı ağrısı sebebiyle hematoloji uzmanına gittim. ultrasonda en büyük lenf bezim reaktif 16mm çıktı. elle muayenede hematoloğun eline gelen bir şey olmadı. kesinlikle ele gelmiyordu. antibiyotik kullanımı sonrasi 11mm ye geriledi. ancak koltukaltı a...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, bu bilgiler şu an için kanser düşüncesi yaratmadı. muayenede kaybolmuş zaten. izlemek yeterli. geçmiş olsun.

  • Kanser miyim?

    Hocam iyi günler kolay gelsin. 20 yaşında erkeğim. wbc (10.91) ref değeri 3.98-10.2 hct (43.1) ref değeri 43.5-53.7 neu (5.66) ref değeri 1.78-5.38 lym (4.17) ref değeri 1.32-3.57 mpv (11) ref değeri 6.8-10.8 7 aya yakındır boğazımda iki tarafta lenf şişliği mevcut kbb uzmanı reaktif olup böy...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sizin durumunuz hakkında uzaktan tahmin yürütemem. durum hakkında sizi muayene eden kişiler yorum yapmalı. bezeler küçüldüğüne göre takibe devam edin. şu an aşırı kaygı sanırım gerekmez. geçmiş olsun.

  • Lenfoma bilgisi

    3 farklı ultrason doktoru görmüştü ucude bişey yok demişti tehlikeli. ama 2 sene olacak sag boynundaki hala elime geliyor bazen bakıyorum fındık gibi sisligi hissedince acaba diyorum hocam birde bu soru daha sorucam bazen birden sırtıma agri giriyor ve devamında göğsüme doğru yayılıyor. gogus dokt...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın onur tıkbıyık, tekrar geçmiş olsun. miyalji değil de yemek borusu- mide ilgili sorun konusunda bu kez sanırım tahmininiz doğru. gastroentoroloji uzmanı muayenesi ve yemek borusu ile midenin endoskopik tetkikini öneririm. bunu ihmal etmeyiniz. mide fıtığı, reflü, gastrit vb. bu inceleme sonu... Cevabı gör

.
x