Lenf nodu

  • merhaba hocam 27yaşındayım meme usg de her iki aksillada büyügü 22 x7 mm boyutunda agırlıklı olarak ekojen alan içeren birka. adet nüyümüş lenf nodu izlenmektedir( reaktif ) yazıyor bazen sancı oluyor önemli birşey mi varmıdır .şimdiden teşekkürler

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ekmel TEZEL

    Prof. Dr. Ekmel TEZEL

    Onemli oldugunu dusunmuyorum. reaktif lenf nodu herkeste olabilir. siz kendi kendinize meme muayenesi yapmayi ihmal etmeyin ve 3 yilda bir meme muayenesi olmak suretiyle memelerinizde ki herhangi durumu erkenden farkedebileceginixi unutmayin.

Diğer Hasta Soruları

  • Kulak ağrısı

    Ben 2-3 ay önce denge bozukluğu baş dönmesi gibi rahatsızlıklardan doktora gittim ve tüm tahliller yapıldı vertigo teşhisi konuldu. ama sağ kulak ağrımın sürekli devam etmesinden dolayı tekrar doktora gittim ve boyun ultrasonu çekildi. tiroid bezimin büyüdüğünü ve lenf nodlarının izlendiğini söyledi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Ben hasta mı önce muayene sonra da laboratıvar testlerini isterim dolayısıyla nevşehir'de oturuyorsunuz yolumuz uzak muayene olduğumuz hekiminize sorularizi yönetin geçmiş olsun

  • Reaktif lenf nodu

    Iyi aksamlar hocam adim onur 27 yasindayim. 9 ay once boynumda sislikler cikti. sagda solda cene altinda ve 9 ay icinde belki 10 defa usgye girdim 3 kez kan verdim. usg her sonucunda reaktif demekte. subat ayinda en buyugu 35 mm iken iiab yapildi ve sonucu bening bulgular reaktif sureclerle uyumludu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Cerrahi olarak lenf nodlari içinden bir tanesi ni büyük olan bir tanesini alarak patolojiye gönderilmesi gerekiyor geçmiş olsun

  • Lenf nodülü

    Hocam merhabalar ben 20 yaşında erkek bir bireyim bundan 6 ay önce bir enfeksiyon geçirdim ilacın neredeyse tamamını kullandım fakat hepsini değil tabiki hastalığım geçti fakat boynumun sağ tarafında lenf nodülü kaldı 6 ay boyunca geçmedi dayanamadım bugün kbb uzmanına gittim ultrason istedi çektir...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erol KELEŞ

    Prof. Dr. Erol KELEŞ

    Lenf nodu, enfeksiyon sonrası mutlaka kaybolacak diye birşey yok. ömür boyu boynunda kalabilir. bu normal birsey. lenfoma olsa idi 6 ay boyunca buyur ve sayısı artar idi. bu yazdiklarindan ve usg sonucuna gpre reaktif lenf nodunu olarak değerlendirilmelidir.

  • Kaybolmayan lenf

    Hocam oncelikle merhabalar benim boynumun sag tarafinda sacin basladigi yerde lenf bezesi farkettim, ultrasonla baktilar onemli bisey yok dediler 2 ay gecti hafif kuculme oldu tamamen kaybolmasimi lazim birde hocam bundan hariç benim yaklasik 6 yildir cene altinda iki boyun sağ ve solun da iki tane...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Murat DOĞAN

    Uzm. Dr. Murat DOĞAN

    Lenf nodları, bazı enfeksiyonlardan sonra kalabilir veya kendisi enfekte olabilir. usg daki görüntüsü, yeri şekli ve sertliği ile ilgili değerlendirme yapılıp karar vermek doğru olur. muayene eden doktorlar bunlara bakmışlardır. şüpheli bir durum olsa ileri tetkik isterlerdi. yine de şüpheniz varsa... Cevabı gör

  • Meme de gorulen kis

    Sorum bı meme usu roporu cilt-ciltalti doku kalinliklari normal. retromammer periarrolar alanlar doğaldir. solda iki uc adet milimetrik kist izlenmiştir. sol meme dis kesimde cilt alt yag doku içerisinde lipom ile uyumlu 28×7mm fuziform izoekoik lezyon mevcuttur . bilateral aksiller patolojik boyutt...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sedat BELLİ

    Doç. Dr. Sedat BELLİ

    Lipom iyi huylu bir lezyondur yani yağ dokusudur. endişelenecek bir şey yok. geçmiş olsun.

  • Lenfoma mıdır

    Mrb hocam. boynumun 2 yannda en büyükleri 20,22 mm olan ödemli lenf nodları saptandı ve köprücükte 5mm. sorun cıkarmı?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, beze büyümesi yapabilen durumlar sayılamayacak kadar çoktur. böyle olunca da, sizi görüp çeşitli sorular sormadan ve muayene etmeden, yani hiç bir şey bilmeden, sorun çıkar mı şeklinde bir soruya cevap verilemez. geçmiş olsun.

  • Lenf nodu icin ne önerirsiniz?

    Sayın hocam; öncelikle zaman ayırıp yanıt vereceğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim... yaklaşık 1-1.5 aydır ensemde saçlı kısım başlangıcında ensemi kaşirken bir şişlik fark ettim herhangi bir sağlık sorunu ve kullandığım bir ilaç yok ... randevu aldım usg yapıldı.... rapor : ense bölgesinde saç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Sezai LEVENTOĞLU

    Prof. Dr. Sezai LEVENTOĞLU

    Lenf bezi hiperplazisi, adenopati yani büyümesi sık görülen ve sorulan hastalıklar arasında yer almaktadır bilge bey. lenf bezleri vücutta mikropları ilk karşılayan organlar olduğundan bunlar savunma sırasında şişip büyümektedir. bunların sivilce sanılarak sıkılmasında ağrılı, büyük, infekte bazen d... Cevabı gör

  • 13 aylik bebeğimin beyin mr sonucu ve yürüyememesi

    İyi günler hocam. 12 aylık bebeğimin yürüyememe şüphesi ile beyin mr istenildi. me sonucuna göre; her iki servikal bölgede lenf nodları belirgin görünümde olup klinik önemi olmayabilir. orta hat oluşumları normaldir. her iki yan vetrikül atrium-trigonu ve oksipital hornu simetrik ve belirgin bulun...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Nuri Serdar BAŞ

    Yrd. Doç. Dr. Nuri Serdar BAŞ

    Öncelikle geçmiş olsun tuncay bey, bebeğinizin çekilen beyin mr tetkikinde beyin cerrahi açısından operasyon gerektirecek patoloji yok gibi duruyor. bebeğinizi gelişim nörolojisi uzmanlarına göstermeniz daha faydalı olabilir.saygılarımla

  • Tsh yüksekliği ve hemogram değerlerinde yükseklik ve düşüklükler

    Merhaba, ben 32 yaşında bir erkeğim. geçtiğimiz günlerde yapılan kan testinde; tsh: 7.9 (ref:0.27 - 4.2), vitamin b12: 610.9 (ref:145 - 569) lym#: 3.6 (ref:1.09 - 2.99) neu: 44.1 (ref:50.0 - 70.0) pdw: 19.5 (ref:9.30 - 14.30) olarak çıktı. bende iç hastalıkları bölümüne gittim. tsh yüksek çıktığı iç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Sonuçlara göre tiroid hormonu kullanmanız gerekiyor. bunun dışında önemli bir şey yok

  • Tiroid us tetkiki

    Merhabalar hocam, tiroid sağ lob 50x16x16 sol 52x16x14 mm boyutundadır. her iki lob ve isthmusa belirgin hipoekoik heterojen eko patern izlenmiştir. tiroid isthmus 2.8 mm kalınlığındadır. bilateral servikal en büyüğü 8.3 mm boyutunda lenf nodları izlenmiştir. tsh sensitif 3.38 t3 serbest 5.4...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Tiroid muayenesi ile beraber değerlendirmek gerekir ayrıca kan değerlerinizin alt ve üst sınırları lab. a göre değişir. bir endokrin veya genel cerrahi dr na başvurun

  • Lenf nodu ne önerirsiniz

    Sayın hocam; öncelikle zaman ayırıp yanıt vereceğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim... yaklaşık 1-1.5 aydır ensemde saçlı kısım başlangıcında ensemi kaşirken bir şişlik fark ettim herhangi bir sağlık sorunu ve kullandığım bir ilaç yok ... randevu aldım usg yapıldı.... rapor : ense bölgesinde saç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tarık AKÇAL

    Prof. Dr. Tarık AKÇAL

    Geçmiş olsun, bence yeni us nin yapılmasını bekleyin, bu alan çok endişe edilecek bir bölge değil, sağlık dileklerimle..

  • Lenfeadenopati

    Generalize lenf nodu büyümesi.. syagılar hocam. 12 yıldır var olan boyun aksilla ve inguinal lenf nodlarım mevcut. yapılan usg tetkikleri rektif nitelikte hiler kanlanma gösteren lenf nodları şeklinde raporlandı. ateş terleme zayıflama yok.inguinal lenf nodu iiab raporunda histiyositik hücre infil...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın mahmut türklü, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kan sayımlarında lökositoz özellikle lenfositoz yanında folliküler lenfoma gibi terminoljilerden söz etmenizden lenf bezi büyümeleri konusunu ayrıntılı olarak araştırdığınız izlenimini edindim. bazı lenfomalar çok hızlı bir klinik... Cevabı gör

  • Meme us raporu

    Merhaba hocam.. 35 yaşındayım.. 2-3 ay evvel sol meme de çok fena bir acı (ağrı değil) dokunduğumda acıyla birsüre hareketsiz kalıyordum... yüzüstü yatamıyordum.. belki göğsümü çarpmışımdır diye geçer dedim doktora göstermedim... tabi ki doktora gitmek gerekirdi ama yaptım bir hata... şuan da acı y...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Düşük ihtimal önce bir genel cerrah muayene olun sonra ya mr yaptırın veya usg eşliğinde biopsi

  • Lenf nodu ne önerirsiniz

    Merhaba dr bey ; öncelikle zaman ayırıp yanıt vereceğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim... yaklaşık 1-1.5 aydır ensemde saçlı kısım başlangıcında ensemi kaşirken bir şişlik fark ettim herhangi bir sağlık sorunu ve kullandığım bir ilaç yok ... randevu aldım usg yapıldı.... rapor : ense bölges...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İ. Ömer HARMANCIOĞLU

    Prof. Dr. İ. Ömer HARMANCIOĞLU

    Ilaçça gerek yok. kanser değilse kanserleşmez. 3 ay sonra bir usg daha yaptırın lütfen

  • Serviks cerrahi işlem

    Hocam merhabalar 29.06.2017 tarihinde rahim yumurtalık ve lenf nodları alındı. patoloji raporunda ise evremeleme evre ib1, lvs5i(+) d5i(+) vajinal cerrahi sınır (+) lenf nodu (-) paraerithm (-) çıkmıştır. değerlendirebilir misiniz hocam? şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Polat DURSUN

    Prof. Dr. Polat DURSUN

    Bu yazdıklarınız tam olarak anlaşılmıyor ama serviks kanseri nedeniyle ameliyat olmuş gibi anladım. eğer cerrahi sınır pozitif ise radyoterapi alması gerekir hastanızın. geçmiş olsun .

.
x