Lenf nodu

  • Hocam merhaba. Yaklaşık 2 hafta önce boynunda dikkatimizi çeken şişlik üzerine yaptırdığımız ultrason sonuçları Boyun USG tetkikinde; Her iki tarafta parotis gland boyutları tabiidir. Parotis glandlarında eko yapısı homojen karakterde olup yer işgal eden kitlesel lezyon, kalkül veya duktal ektazi saptanmamıştır. Submandibular glandlar normal boyut ve eko yapısındadırlar. Her iki tiroid lobu boyutları tabiidir. parankimi heterojen eko yapısında olup net demarke kistik ya da solid noduler lezyon saptanmadı. Sol supraklaviküler bölgede 6.7x4.4 mm boyutunda ovoid formda kortikal kalınlığı minimal artmış ekojen hilusu seçilebilen milimetrik lenf nodu izlendi. Ana vasküler yapılar doğaldır. Şeklinde. Sizin düşünceniz ne yöndrdir

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Bülent MENTEŞ

    Bu tetkik sonucuna göre önemli bir sorun gündeme gelmiyor ferhat bey. yine de soldaki lenf nodunun izlenip gerekirse akciğer ve mide açısından ileri tetkik gerekebilir. sevgiler, bm

Diğer Hasta Soruları

  • Lenf nodu icin ne önerirsiniz?

    Sayın hocam; öncelikle zaman ayırıp yanıt vereceğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim... yaklaşık 1-1.5 aydır ensemde saçlı kısım başlangıcında ensemi kaşirken bir şişlik fark ettim herhangi bir sağlık sorunu ve kullandığım bir ilaç yok ... randevu aldım usg yapıldı.... rapor : ense bölgesinde saç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Sezai LEVENTOĞLU

    Prof. Dr. Sezai LEVENTOĞLU

    Lenf bezi hiperplazisi, adenopati yani büyümesi sık görülen ve sorulan hastalıklar arasında yer almaktadır bilge bey. lenf bezleri vücutta mikropları ilk karşılayan organlar olduğundan bunlar savunma sırasında şişip büyümektedir. bunların sivilce sanılarak sıkılmasında ağrılı, büyük, infekte bazen d... Cevabı gör

  • 13 aylik bebeğimin beyin mr sonucu ve yürüyememesi

    İyi günler hocam. 12 aylık bebeğimin yürüyememe şüphesi ile beyin mr istenildi. me sonucuna göre; her iki servikal bölgede lenf nodları belirgin görünümde olup klinik önemi olmayabilir. orta hat oluşumları normaldir. her iki yan vetrikül atrium-trigonu ve oksipital hornu simetrik ve belirgin bulun...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Nuri Serdar BAŞ

    Yrd. Doç. Dr. Nuri Serdar BAŞ

    Öncelikle geçmiş olsun tuncay bey, bebeğinizin çekilen beyin mr tetkikinde beyin cerrahi açısından operasyon gerektirecek patoloji yok gibi duruyor. bebeğinizi gelişim nörolojisi uzmanlarına göstermeniz daha faydalı olabilir.saygılarımla

  • Tsh yüksekliği ve hemogram değerlerinde yükseklik ve düşüklükler

    Merhaba, ben 32 yaşında bir erkeğim. geçtiğimiz günlerde yapılan kan testinde; tsh: 7.9 (ref:0.27 - 4.2), vitamin b12: 610.9 (ref:145 - 569) lym#: 3.6 (ref:1.09 - 2.99) neu: 44.1 (ref:50.0 - 70.0) pdw: 19.5 (ref:9.30 - 14.30) olarak çıktı. bende iç hastalıkları bölümüne gittim. tsh yüksek çıktığı iç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Prof. Dr. Tuğbay TUĞ

    Sonuçlara göre tiroid hormonu kullanmanız gerekiyor. bunun dışında önemli bir şey yok

  • Tiroid us tetkiki

    Merhabalar hocam, tiroid sağ lob 50x16x16 sol 52x16x14 mm boyutundadır. her iki lob ve isthmusa belirgin hipoekoik heterojen eko patern izlenmiştir. tiroid isthmus 2.8 mm kalınlığındadır. bilateral servikal en büyüğü 8.3 mm boyutunda lenf nodları izlenmiştir. tsh sensitif 3.38 t3 serbest 5.4...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Tiroid muayenesi ile beraber değerlendirmek gerekir ayrıca kan değerlerinizin alt ve üst sınırları lab. a göre değişir. bir endokrin veya genel cerrahi dr na başvurun

  • Lenf nodu ne önerirsiniz

    Sayın hocam; öncelikle zaman ayırıp yanıt vereceğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim... yaklaşık 1-1.5 aydır ensemde saçlı kısım başlangıcında ensemi kaşirken bir şişlik fark ettim herhangi bir sağlık sorunu ve kullandığım bir ilaç yok ... randevu aldım usg yapıldı.... rapor : ense bölgesinde saç...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tarık AKÇAL

    Prof. Dr. Tarık AKÇAL

    Geçmiş olsun, bence yeni us nin yapılmasını bekleyin, bu alan çok endişe edilecek bir bölge değil, sağlık dileklerimle..

  • Lenfeadenopati

    Generalize lenf nodu büyümesi.. syagılar hocam. 12 yıldır var olan boyun aksilla ve inguinal lenf nodlarım mevcut. yapılan usg tetkikleri rektif nitelikte hiler kanlanma gösteren lenf nodları şeklinde raporlandı. ateş terleme zayıflama yok.inguinal lenf nodu iiab raporunda histiyositik hücre infil...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın mahmut türklü, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kan sayımlarında lökositoz özellikle lenfositoz yanında folliküler lenfoma gibi terminoljilerden söz etmenizden lenf bezi büyümeleri konusunu ayrıntılı olarak araştırdığınız izlenimini edindim. bazı lenfomalar çok hızlı bir klinik... Cevabı gör

  • Meme us raporu

    Merhaba hocam.. 35 yaşındayım.. 2-3 ay evvel sol meme de çok fena bir acı (ağrı değil) dokunduğumda acıyla birsüre hareketsiz kalıyordum... yüzüstü yatamıyordum.. belki göğsümü çarpmışımdır diye geçer dedim doktora göstermedim... tabi ki doktora gitmek gerekirdi ama yaptım bir hata... şuan da acı y...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat AKIN

    Doç. Dr. Murat AKIN

    Düşük ihtimal önce bir genel cerrah muayene olun sonra ya mr yaptırın veya usg eşliğinde biopsi

  • Serviks cerrahi işlem

    Hocam merhabalar 29.06.2017 tarihinde rahim yumurtalık ve lenf nodları alındı. patoloji raporunda ise evremeleme evre ib1, lvs5i(+) d5i(+) vajinal cerrahi sınır (+) lenf nodu (-) paraerithm (-) çıkmıştır. değerlendirebilir misiniz hocam? şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Polat DURSUN

    Prof. Dr. Polat DURSUN

    Bu yazdıklarınız tam olarak anlaşılmıyor ama serviks kanseri nedeniyle ameliyat olmuş gibi anladım. eğer cerrahi sınır pozitif ise radyoterapi alması gerekir hastanızın. geçmiş olsun .

  • Kasıkta beze

    Iyi günler hocam.2 gündür sol kasığımda (iç çamaşırının kenarının denk geldiği yer) dokununca acıyan nohut büyüklüğünde bi şişlik var.ne olabilir.

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ömer DEMİR

    Doç. Dr. Ömer DEMİR

    Enfeksiyon kapmiş lenf nodu olabilir. ayakta mantar veya akintili kadin hastaliği varsa buna bağli gelişmiş olabilir. muayene ile bakilsa iyi olur. geçmiş olsun

  • Göğüsteki kitle

    Merhaba doktor bey ben 20yaşımdayım göğüsümde 2yıl önce bi kitle buldum ve doktora gittim ve bana doktor fibroanedom denildi sağ göğüsümden daha sonra ameliyat oldum şekil değiştirme olduğundan dolayı şimdi ultrason sonucunda bunlr yazıyor sol meme2düzeyinde 3.5cm uzaklıkta28x20x12mm boyutunda makro...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yusuf BÜKEY

    Prof. Dr. Yusuf BÜKEY

    Bu da fibroadenom olabilir selim tabiatlı boyut büyük olduğundan çıkarmak uygun olur

  • Meme hastalıkları

    Hocam merhaba yapilan meme incelemesinde 27 yasındaym yasa uygun parankim yağ dokısu incelenmektedir meme dokuları içinde kıstık kitle lezyonu saptanmamıştır retmomer alanlar serbesttir malignite kriteri taşıyan özellik ızlenmemıstır her iki aksiller bölgede patolojik boyut ve sekilde olmayan ekonej...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ragıp KAYAR

    Doç. Dr. Ragıp KAYAR

    Sn yalçın, bulgularınız tamamen normal, saygılar

  • Mide ca nedeniyle ameliyat

    Merhaba hocam babama gecen hafta yuzuk tasli mide ca teshisi konuldu 4. evre ve lenf nodlarinda tutulum oldugu ve batinda sivi birikmedi oldugu belirtildi.midenin acil alinmasi gerekiyormus ancak 15 kg verdigi icin bunyesi kaldirmaz diye yapamayacsklarini belirttiler.kemo gormedi gerekiyormus ve kac...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. İbrahim SAKÇAK

    Doç. Dr. İbrahim SAKÇAK

    Halime hnm; anladiğim kadariyla babanizin kanser rahatsizliği ilerlemiş. taşli yüzük hücreli olmasi daha olumsuz bir durum. ben hastayi görmediğim için özel bir yorum yapmam doğru olmaz. ancak, eğer karaciğere yayilmamiş ve lenf nodlarinda aşiri yayilma yoksa ameliyattan fayda görebilir. birde hipec... Cevabı gör

  • İdiopatik gramatoz mastit

    İyiaks.hocam.ben mart ayindan beri idiopatik gramatoz mastitim.tekkiklerde anca mayis ayinda teshis edildi ve 2 ayda 8 kutu antibiyotik bitirdim care olmadi.ve 22 mayistan beri kortizon kullaniyorum.kortizonu kesmelimiyim.14 temmuz yani 2 gun once cekilen us sonucum bu kötü mu çıkmış sonucum aydınla...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ömer BENDER

    Prof. Dr. Ömer BENDER

    Granülomatöz mastitte antibiyotiğin pek faydası olmaz. kortizon tedavisi daha faydalı olur. şu anki ultrason bulgularına göre mastit devam ediyor. kortizon tedavisinde ben 32mg. a kadar çıkıyorum. ancak sizi görmeden tedavi önerisinde bulunamam. geçmiş olsun. prof.dr.ömer bender

  • İnguinal lenfodonopati

    Merhaba hocam31 yaşımdayım kilom 43 boyum 170 kasigimda 3 cm reaktif lenf nodu bulundu 1 aydır dr a gidiyorum bu sırada kbb ye gittim tiroit usg istedi boğaz ağrım sebebiyle kronik tiroit ile uyumlu bulgular dendi ancak çeşitli antibiyotik tedavileri verildi bana çok dokunduğu için( zaten çarpıntı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşe GÜRBÜZ

    Prof. Dr. Ayşe GÜRBÜZ

    Tekrar muayene ile değerlendirmeniz ve infeksiyona göre tedavi almanızda fayda var

  • Tomografi sonucunu öğrenmek

    Hocam merhaba. annemin tomografi sonucunda şu yazıyor: her iki akciğerde apikal düzeylerde subplevral yerleşimli milimetrik boyutta ince cidarlı hava kistleti dikkati çekmişyir. sağ akciğerde alt lob superor segmentte vertebral alanda fokal buzul cam dansiteleri dikkati çekmiştir.prevasküler ve pret...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Prof. Dr. Cengiz GEBİTEKİN

    Geçmiş olsun. özellikle buzlu cam alanlarını takip etmek gerekir. 2 haftalık ikili antibiyotik ile tedavi ettikten sonra bt yi tekrarlamak gerekir. tüm tetkikleri ile birlikte görmem gerekir.

.
x