x

Kemik iliği biopsisi

  • Merhaba doktor bey çeşitli rahatsızlıklarımdan dolayı (eklem ağrıları ,tansiyon düşmesi, sık adet görme (10 günde bir) sürekli grip yorgunluk halsizlik vs.) dün doktora gittim çeşitli tahliller yaptırmamı istedi kan tahlilimin sonuçları aşşağıda linkteki gibidir.Sonuçları çok beğenmedi kemik iliği biopsisi istedi sonuçlarımı birde sizin değerlendirmenizi istedim kemik iliği biopsisine gerek varmıdır bu kan değerleri ne anlama geliyor cevabınızı bekliyorum http://e1202.hizliresim.com/u/k/2sxn0.jpg http://e1202.hizliresim.com/u/k/2sxn7.jpg

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    2 hafta sonra yapilan kan sayiminda wbc dusuklugu devam ediyor ise ve plt daha cok duserse kemik iligi testi uygun olur

Diğer Hasta Soruları

  • Plt yüksekliği

    Sayın hocam iyi günler. 43 yaşında bayanım. benim 3 yıldır plt yüksekliğim 580 civarında seyretmekteydi. diğerleri normal. ben de bunun üzerine 6 ayda bir kan tahlilleri yaptırmaktaydım. hematoloji ve ramotoloji bölümlerinde tahliller yaptırdım. herhangi bir şey yok dediler hemotoloji doktoru artı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Osman İLHAN

    Prof. Dr. Osman İLHAN

    Öncelikle nöroloji uzmanına gidiniz.beyinle ilgili kontrolu yapsın.günde 1 adet 100 mg aspirin alınız.hematoloji uzmanının kontrolunden çıkmayınız. prof.dr.osman ilhan www.osmanilhan.com ankara tıp hematoloji

  • Multipl miyelom ?

    Hocam merhaba, teyzem 58 yaşında 4 ay kalça ağrısı çekiyordu ,çekilen mr kan ve idrar testleri sonucunda multipl miyelom ? olup olmadığını anlamak için kalça kemiğinden kemik iliği biopsisi yapıldı. biopsi yapılan her 1 ay geçmesine biopsi yapılan yerin ağrısı devam ediyoor. ve dün ayakta iken...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Tani konmamis. myeloma tanisi koyabilmek icin 3 kriter gerekir. kemik iligi sadece bir kriteri saglayabilir.

  • Notrofil dusuklugu

    Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim.antibiyotik tedavimiz 10 gun surdu ve 11.gun notrofil sayisi 2800 e yukseldi doktorumuz kemik iligi biopsisinden vazgecti bizi 3 hafta sonra kontrole cagirdi ve o kontrolde 2 gun once notrofil sayisi 600 cikti doktorumuz yine dusuk oldugunu atesimiz olmadigi icin...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Biraz acele ediyor, her hafta değil 3 ayda bir kan sayımı yeter ve kemik iliği için en az iki yaşına kadar beklenebilir, çoğu zaman bu durum 2 -3 yaş arasında kendiliğinden düzelir!

  • Refrekter anemi teşhisi

    Hasta olan babam 67 yaşında 1 sene önce kemik iliği biopsisi yapıldı. refrekter anemi teşhisi konuldu.21 gün ile 30 gün arasında halsizlik,yorgunluk, kaşıntı ve dalak büyümesi gibinedenler meydana geliyor. kan değerleri hemoglobini 4.2 yekadar düşüyor 3 veya 4 ünite kan verilerek 7.5 e kadar çıkıyo...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Bu kadar agir anemi ve sık kan transfuzyonu gereksinimi ilik nsklini cddi olarak dusunmemizi gerektiriyor. vucudunu tarama testlerinden gecirerek sagligi uygun bulunur ise ilik nskli yapilabilir. isterse degerlendirme icin bize basvurabilir.

  • Noroblastoma

    Hocam merhaba.şu an 4 yaşında oğlum var 2,5 yaşında noroblastoma 4,evre tanısı konulup 6 kür kemoterapi ardından otolog kit atlattık yayılım kemikiliğinde ve lenf bezlerindeydi..nakilimizin üzerinden 15 ay geçti.hiçbir sorun yaşamadık heray ultrasyon 3 ayda bir emar 6 ayda birde nükleertıpta tarama...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İnci YILDIZ

    Prof. Dr. İnci YILDIZ

    Roaccutane öncesi kan sayılıyordur kemik iliğinin ön göstergesidir telaş etmeyin

  • Kemik iliği biopsisi

    Merhaba doktor bey çeşitli rahatsızlıklarımdan dolayı (eklem ağrıları ,tansiyon düşmesi, sık adet görme (10 günde bir) sürekli grip yorgunluk halsizlik vs.) dün doktora gittim çeşitli tahliller yaptırmamı istedi kan tahlilimin sonuçları aşşağıda linkteki gibidir.sonuçları çok beğenmedi kemik iliği...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    2 hafta sonra yapilan kan sayiminda wbc dusuklugu devam ediyor ise ve plt daha cok duserse kemik iligi testi uygun olur

  • Kemik iliği biopsi sonucundaki bulgular.

    Hocam merhabalar, babam 65 yaşında ve uzun süredir şeker hastası.halsizlik ve aşırı baş ağrısı şikayetiyle geçen ay başvurduğumuz devlet hastanesinde ,hemoglobin değerinin 4,5 larda olduğu ve acilen bir hematoloğun görmesi gerektiği söylendi.gittiğimiz hastanede bir dizi tetkikten sonra 2 gün içind...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    B12 vitamini ve demir eksikligi ile uyumlu bir rapor. anemi duzelmez ise bize basvurabilirsiniz

  • Kemik ili biyop %50 olup granülositer seri v megakarsit belirgin artış görl

    Kemik ili biyop %50 olup granülositer seri v megakarsit belirgin artış görldü granülositer seri hakimiyeti izledi eritroid seide hafif azalma olmuş imnunohistokimyasal inceleme c34 pozitif blastk hücre oranı ve cd117 ile maskhücreleri dışında pozitif hücre oranı ve cd 117 mast hücreleri dışında poz...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Esansiyel trombositemi veya myeloproliferatif hastalik ile uyumlu olabilecek kemik iligi ornegi

  • Yener bey merhaba;eşim 32 yaşında 63 kilo ve yaklaşık 8 senedir itp hastası

    Yener bey merhaba;eşim 32 yaşında 63 kilo ve yaklaşık 8 senedir itp hastası.yaklaşık 6 sene önce dalak ameliyatı geçirdi.ve 5 sene plt değerleri sürekli normal hatta çok iyi çıktı.ilik testi yapıldı temiz çıktı.tam iyileşti derken.son 1 senede 2 kere plt değerleri yine düştü.kasım 2010 da düştüğünde...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Cellcept adli ilac kortizon dozunu azaltmak icin kullanilabilir. bir hematologun endikasyon disi ilac basvurusu yapmasi gerekir

  • Kemik iliği biyopsi sonucumu açıklar mısınız? tanı:yaşa göre hücreden zeng

    Kemik iliği biyopsi sonucumu açıklar mısınız? tanı:yaşa göre hücreden zengin kemik iliği(850-60selülerite) eritroid dizide normoblastik matürasyon, normal? demir skoru, kesintisiz hiperplastik myelopoez, eozinofil artışı, artış gösteren bazıları küçük hipolobe megakaryositler, grade 1 retiküler lif...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Sadece kemik iliginden bir sonuca ulasmak zor. klnik bulgupari bilmek gerekir.

  • Mrb hocam eşime 3 gün önce yapılan tahlilde wbc 2.75 neu 0.781 neu% 28.4 ly

    Mrb hocam eşime 3 gün önce yapılan tahlilde wbc 2.75 neu 0.781 neu% 28.4 lym% 59.7 ve ana pozitif çıktı diğer tüm değerleri normal bundan önceki tahlilerindede wbc düşük çıkıyodu eşim kimya fabrikasında çalışıyo bununla alakalı olabilirmi? kanser olma riski varmı bu sonuçlara göre kemik iliği biopsi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Lupus hastaligi veya mds acisindan kemik iligi testi sonucunu beklememiz gerekir.

.