Karnın sağ tarafında ağrı ve guruldama

  • iyi günler.zaman zaman sağ taraf kaburga bitimindeki ağrı ve sürekli sağ göğüs arkalı önlü ağrı sebebiyle yaklaşık 5 ay önceki akciğer bt temiz çıkmış ve tüm abdominal usg sonuçlarımda bulgular normal olduğu söylenmiştir.sadece sınırda (155 mm) hepatomegali, hepatosteatoz belirlenmiştir.hemogram ve biyokimya bulguları normal, tam idrar tetkikinde ise 1-2 lökosit nadir görülmüştür.yaklaşık 15 gündür sağ taraf kaburga bitiminin altındaki ağrı stabil hale geldi.ayrıca burada guruldama da var.ancak göğüs ve sırt ağrılarım kayboldu.sürekli kabızlık ya da ishal sorunum yok. dışkılamada ise koyu renk var.ayrıca idrar koyu renktir.dışkılama miktarı ve dışkı kesafetinde ise azalma ve incelme vardır. herhangi bir şişlik, kilo ve iştah kaybı, şişkinlik hissi yoktur. rabelis ve sandoz tarzı ilaçlar almadığımda (doktor tavsiyesiyle verilmiştir) midede aşırı yanma vardır.nasıl bir yol izlemeliyim iyi günler.

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Serkan UYSAL

    Uzm. Dr. Serkan UYSAL

    Tarifiniz barsak içi gazların birikimi ile hepatik fleksura sendromuda denilen huzursuz barsak sendromunun yani barsakların çalışma ve algılama problemi olarak ifade edilebilecek bir rahatsızlığın bulguları olabilir. başka hastalıklardan ekartasyonu için eğer gerekli görülürse kolonoskopi yapılabilir. gaz oluşumunu aza indirecek diyet alışkanlığı edinmek ve gerekirse barsak düzenleyicileri dediğimiz ilaç gruplarını kullanmanız uygun olabilir. geçmiş olsun

Diğer Hasta Soruları

  • Amelyat sonrasi karin ve kasiklarda sürekli sanci ve agri

    2015 şubat ayında dış gebelikten iç kanama geçirerek sol tupumu kaybettim. amelyatta sonra bugüne kadar 2 sene olcak ağrılarım hergün devam etti daha önce hiç kasik ve karin agrisi yasamazdim. kasiklarimda sanci karnimda agri ve sancı sürekli ağrı çekiyorum.hangi doktora gittiysem herşey normal diyi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nurullah BÜLBÜLLER

    Prof. Dr. Nurullah BÜLBÜLLER

    Şikayetlerin yapışıklğa veya endometriozis gibi kadın doğumlu bir hastalığa bağlı olabilir. son çare kadın doğumcu ve genel cerrahi uzmanı beraber laparoskopi yaparak değerlendirmesi uygun olur

  • Meme ultrasonu

    Sayın hocam, meme ultrasonu yaptırdım.sonuç: her iki meme tip 3 mem paterninde izlenmektedir.sol memede solid veya kistik kitle izlenmesi.sağ meme saat 6 hizasında areola komşuluğunda yaklaşık 5*3,5 mm boyutlarında kistik görünüm mevcuttur.sağ meme saat 10 hizasında areolaya yaklaşık 2 cm mesafede...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. İbrahim SAKÇAK

    Doç. Dr. İbrahim SAKÇAK

    Malesef meme hastalıkları ilgi alanım değil

  • Dogum kontrol hapi yumurtalik kisti

    Hocam merhabalar. yumurtalik kisti icin dogum kontrol hapı verdi doktor. aldığımda adetin üçüncü günüydü ve hemen kesildi. o gündem beri de yumurtaliklarimda sızı hissediyorum. hapla ilgili olabilir mi? (kist yıllardır var hiç agrimamistii şimdiye kadar) bir de soğan suyu dogum kontrol hapı kullanıl...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Op. Dr. Seval TAŞDEMİR

    Tekrar kontrole gidin durum usg ile değerlendirilsin.

  • Ella,siskinlik ve kist

    Merhaba. 23 aralikta ella hapi icmistim. adetim düzenlidir. 3 ocakta zamaninda adet oldum. adetten once ve adet zamanında siskinligim cok olmustu. adetim biteli 12 gun olmasina ragmen bugün halen karnimda siskinlik var. daha once boyle bi durum yaşamamıştım. doktora gittim ugsden bakti bi seyde verm...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Op. Dr. Kemal HÜKMEN

    Degrli okurm östrojen hormon artışı nedeni ile olan durum sorun yok ancak bu arad asiz crp tam idrasr e2 baktırın konuşalım

  • Şeker hastalığı

    Merhabalar ben kıymet tayfur 54 yaşındayım ve 96kiloyum. aynı zamanda. şaker hastasıyım ve şekerim 400 ile 500 lerde. değişiyor ve yemek yediğim halde. hep açmışım gibi hissediyorum. yani. çok çabuk. acıkıyorum onun için ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Rıza KUTANİŞ

    Doç. Dr. Rıza KUTANİŞ

    Diyabet uzmanı ile görüşmelisiniz.....

  • Işitme kaybı 2 ay once

    Yeriniz bursada muayneye gelmesine gelirizde hocam ben istanbuldayim durumumu arz ettim daha aciklayici bir cevap beklerdim acikcasi biraz hayal kirikligi yaratti bende bu konu ile ilgili soyleyecek bir seyiniz yoksa zamaninizi aldigim icin ozur dilerim bir hekim olarak sizden yol gostermeniz...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Istanbulda tedavinize devam edin

  • Karaciğer hastalıkları

    Merhaba ben 19 yaşındayım.esansiyel ht,hsp ve reflü + özafajit hastasıyım(14 şubatta kontrol endoskopi yapılacak). karaciğerim de grade 1 yağlanma var ve tetkiklerimde alt▴85 yüksek (0-50) arasında olması gerekliymiş.ast:36 (0-50),alp:114(30-120),ggt:34 (0-55),anti hbe:negatif,hbeag:negatif,endomisy...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Serdal ADANA

    Uzm. Dr. Serdal ADANA

    Noradrenalin ve dopamin seviyelerinin yüksek olması önemli bunlar feokromasıtoma dediğimiz yuksek ntansiyon nedeni olan bobreküstü bezinden kaynakli bir hastalık.

  • Hamilelikte astım

    Merhabalar hocam25+3 haftalılk hamileyim 1ay önce üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdim ve ondan sonra nefes darlığı başladı.(çocukluğumda alerjik astım teşhisi konulmuştu tedavi oldum ve daha sonra sıkıntı çekmedim ve ilaç da içmedim artık)ama ustsolunum enfeksiyonu yüzünden hamilelikte alevlenmiş...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    O ilaç uygun

  • İç baygınlığı

    Merhaba hocam. ben 26 yaşında 44 kılo 1.60boyunda bir bayanım.bünyem çok zayıf. oturduğum yerde bir anda gözüm kayıyo içim bayılıyor ve kalbim hızlanıyor,yüzüm ateş gibi yanıyor,gözlerimde aynı şekilde,basımın üst tarafına doğru oklar çıkıyor sanki basınçtan.sarhoş gibi oluyoruö yatıyorum kötü oluyo...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın sefa nur, geçmiş olsun. folat ve serum demiri düşüklüğünüz olduğunu belirtmişsiniz. ancak hemogram ( tam kan sayımı - cbc ) sonucunuzu göremedim. tam kan sonuçlarını da yazarsanız, hematolojik ( kan hastalıkları ) bazı yorumlarda ve katkılarda bulunabilirim. saygı ve sevgilerimle.

  • Hocam yardım edin

    Merhaba hocam. size danışmak istediğim bir kaç konu var. 1)hocam şüpheli ilişkim oldu bundan 170 gün sonra hiv hepatit frengi negatif geldi. fakat kulak arkası lenf bezim hafif şiş. dilimde beyaz ve tüylü. ayrıca sağ koltukaltımda ağrı var. arada sol kulak arkadında da ağrı oluyor. bunun için dahili...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    Uzm. Dr. Sevinç AKKOYUN

    1. dahiliye yakınmalarınız için uygun bir bölüm. 2. görmediğim bir lezyonun ne olabileceğini takdir edersiniz ki bilemem. bunu keşke muayene olduğunuz doktora sorsaydınız. 3. lütfen doktorlarınızın gerekli gördüğü tetkikleri yaptırın. internette araştırıp doktor olmayan bir kişinin tanı koyması ve... Cevabı gör

  • Tüberküloz

    Hocam merhaba,yardımlarınız için teşekkür ederim.sizinde yorumladığınız gibi doktorum da tüberküloz tedavisine başlamamı uygun buldu.boynumda 3,5cm lik lenf büyümeleriiçinde iğne biyopsi yapıldı sonuç şu şekilde:kan hücreleri görüldü..yorumlarsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkür eder saygılarımı su...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Lenf nodundan alınamamış o örnek

  • Als korkuyorum

    Hocam bu dorduncu sorum olacak ama kafama takildigi icin soruyorum lutfen kusura bakmayin. istemli olarak als segirmelerini durduramazsiniz dediniz nasil yani orasini anlamadim. benim vucudum segiriyor yani bir ayagim bir bacagim bi kolum. stresten ölüyorum als dendiginde basliyorum segirmeye.isteml...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hasan AKDEMİR

    Uzm. Dr. Hasan AKDEMİR

    Bir yeri seyirirken als haricindeki hastalar bunu hareket ettirerek , sallayarak veya kasarak durdurabilirken als de durmaz. kendimi hep hastalarımın yerine koyduğumdan dolayı bazen şu şekilde düşünüp felsefe yapıyorum : als olsak ne olacak ? ilaçla tedavisi mi var da erkenden tanı konulsu... Cevabı gör

  • Işitme kaybı 2 ay once

    Merhaba 2 ay önce anı işitme kaybı yaşadım sabah uyandığımda sol kulağımda oldu 16 mgr kortizon hapı kullandım akabinde 20 gün hibarik oksijen tedavisi gördüm yüzde 98 den kayıp yüzde otuza düştü nootropil ve betaserc kullanıyorum baş dönmem hasta kulagima döndüğümde oluyor sol kulağımda ses v...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Muayene icin beklerim. 0 224 442 8080

  • Hepatit

    Selam.en son tahlillerim ve ultrason sonucu. glukoz 99 üre 20 kreantin 0.9 albumin 4.5 dbil 0.2 tbil 0.7 ast 32 alt 45 ggt 20 hbsag reaktif deyer 1071.60 anti hbs 1.5 tüm batin usg karaciğer sağ lop vertikal bo...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ateş ÜLKER

    Uzm. Dr. Ateş ÜLKER

    Orhan bey,cerrahpaşa'da söylenenlere aynen katılırım!şu anda yazmış olduğunuz değerler "hepatit b taşıyıcılığı dışında" normaldir.ancak ator 20 mg isimli ilacı ne zaman kullanmaya başladınız?niçin kullanıyorsunuz?kolesterol değerleri yüksek mi çıkmıştı?sonuçlar nasıldı?evvelce kalp damarları ile il... Cevabı gör

  • Düşük sebebi

    13 haziran 2016 da 11 haftalıkken bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum daha patoloji sonucunda doktorum sorun yok dedi bebek kaynaklı olduğunu söyledi sonra 9 ocak 2017 de 10 haftalıkken bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum onun patoloji sonucunu alıp size geleceğim 5 yaşında bir kızım var...

    Doktor Cevabı:


.