Kansızlık

  • merhaba dr.bey kan tahlilimi birde siz yorumlarmısınız REÇETEMDE E78.5- hiperlipidemi, tanımlanmamış D64.9-anemi, tanımlanmamış fe(demir)-serum 21 glukoz 109 kolestrol 152 gran 1.6 wbc 3.1 RBC 3.74 HGB 8 HCT 26.9 MCV 72 MCH 21.3 MCHC 29.7 RDW-SD 45.4 sadece işaretlenmiş olanları yazdım. dr.um bana santafer 100mg/2ml ampul 3 günde 1x1 maltofer 25x5ml oral solusyon 1 adet aylık doz 3x1 olarak verdi benim iğne korkum var daha önce hiçbir rahatsızlığımda iğne kullanmadım ama dr.um kullanmam gerktiğini söyledi birde bu ilaçlardan dolayı kilo alma korkum var bunlar bana kilo aldırırmı bunu bilmek benim için çok önemli asla kilo almak istemiyorum çevremden duyduğum kadarıyla kan ilaçları çok kilo aldırırmış peki sizcede öylemi sizin makalelerinizi okuyorum gayet net ve güzel beni bu konuda aydınlatırmısınız? sizce iğne olmalımıyım?DR.um kanımın çok düşük olduğunu ayakta nasıl durduğumu anlayamadığını mutlaka kullanmam gerktiğini söyledi sizinde fikrinizi almak istedim.TEŞEKKÜR EDERİM.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Remziye hanım merhaba, demir konusundaki makalelerimi okuduğunuza göre bu tedaviye katılmadığımı tahmin edersiniz. iğne yaptırmayın diyorum. iğne tedavisi bazı özel durumlarda yapılır. bu özel durumların hangisi sizde var???? ben sizin tedavinizi başka planlardım. tetkiklerde dikkatimi çeken bir başka konu var: sizin akyuvarlarınız (wbc) azalmış. bu azalma demir ile ilgili değildir. incelenmesi gerekir. kilo konusunu kafanızda sorun yapmayın. demir ilaçları kullanırken hastalarda iştah artışı olabiliyor. geçici bir etki. aslolan şey doğru bir şekilde tedavi olmanız. geçmiş olsun.

Diğer Hasta Soruları

  • Kansızlık ve ast yüksekligi

    Degerli hocam 20 aylık oglumun su an ki kan değerleri şöyle demir 50 demirbaglama 447 ast 63 ferritin 9.1 hemogram anormal değerleri mcv 79.8 ly 5.1 ly %73.4 ne 1.2 ne % 16.9 bu anormal değerler 1 yaşındaki kan değerleri ile yakın değerdedir. kan ilacı ve d vitamini takviyesine başladık durum ile...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Astdegerinizin ne olduğunu göremiyorum.tabloda demir eksikliği mevcut.astdegerinin bu tablo ile ilintisi yok hoşcakalın

  • Selam hocam

    Slm fikret bey ben daha önce panik atak tedavisi gördüm 2 sene önce ılaclarimi dr kontrol bıraktım hersey yolunda idi suan 32 haaftalik hamileyim ama son 1 aydır kalp carpintilarim başladı kansızlık im var ve bunun için kan ilacı kullanıyorum birde sürekli bebegime birsey olacak korkusu ve doğum kor...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fikret Poyraz ÇÖKMÜŞ

    Uzm. Dr. Fikret Poyraz ÇÖKMÜŞ

    Merhaba sibel hanım, öncelikle gebeliğiniz için tebrik ederim. psikiyatrik rahatsızlıklar gebelik süresinde ilaç kullanımı da kesildiği için tekrarlayabiliyorlar. sizin bu noktada yapacağınız en kısa zamanda psikiyatri doktoruna gitmeniz. eğer sıkıntılarınızın şiddeti yüksek değilse terapi, nefes e... Cevabı gör

  • Selam hocam

    Slm ayşe hanim ben daha önce panik atak tedavisi gördüm 2 sene önce ılaclarimi dr kontrol bıraktım hersey yolunda idi suan 32 haaftalik hamileyim ama son 1 aydır kalp carpintilarim başladı kansızlık im var ve bunun için kan ilacı kullanıyorum birde sürekli bebegime birsey olacak korkusu ve doğum ko...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ayşe Gül AYDIN

    Uzm. Dr. Ayşe Gül AYDIN

    Gebelik ve gebelik sonrası emzirme döneminde kullanılabileceğimiz ilaçlar mevcut. psikiyatri hekimine mutlaka muayene olmanız gerekir. bursa'da iseniz gelebilirsiniz.

  • Vücut ısım düşüyor

    Sayın hocam ben 44 yaşındayım bana tos teşhisi konmuştu vücut ısım normali,n altın 35.6 oluyor bazen bende bitkimlik yapıyor buna bağlımıdır yoksa başka sebeptenmi

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ayhan MÜDÜROĞLU

    Op. Dr. Ayhan MÜDÜROĞLU

    Naciye hanım çok geçmiş olsun. tos, vücut ısısı düşüklüğü, bitkinli çok ayrı şeyler gibi. bitkinlik kansızlık (hb düşüklüğü) ile ilgili olabilir. yada karaciğer, kalp rahatsızlıkları, uyku bozuklukları hatta depresyonla alakalı olabilir. vücut ısısı düşüklüğünün en olası nedeni ölçüm hatası olabilir... Cevabı gör

  • Neden koşamıyorum?

    Ayşe nur hanım merhaba, ben 21 yaşındayım ve yaklaşık hiç bıkmadan 1,5 - 2 yıldır koşmaya çalışıyorum fakat 20 dakikayı geçemedim. 20 dakikayı da sadece 1 kereliğine koşabildim. anti psikotik (abilify maintena ) ve anti depresan (cymbalta) kullanıyorum. koşmaya başladığımda, 5 dakika koşabiliyorum v...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Bir dahiliye uzmanına muayene olmalısınız öncelikle. geçmiş olsun.

  • Acilll lutfen

    Hocam merhabalar oglum 18 aylik 9aydir kansizlik sorunu vardi ara ara ilac kullandikfakat 1.5ayda 3kere ateslenmesi oldu buna ek 15gundur disetleri kabardi kizardive kanamalar basladi 2gundur kanama cogaldi karacigerde 1cm kadar buyume var denildi karin agrilari oluyo hemotolojiye pazertesi randevum...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın canan coşkun, ben çocuk hematoloji ve genetik uzmanıyım, antalya'da yaşadığınız için, çocuğunuzu hemen bugün getirin değerlendireyim merkezimizi arayabilirsiniz. iyi gnler

  • Ikiz gebelik ve kan tahlilleri

    Yeşim hanım öncelikle hamileliğimde size çok danıştım,öncelikle allah sizden yol gösterdiğiniz için binlerce kez razı olsun.15 haftalık ikiz bebeklere hamileyim.yaptırdığım kan tahlillerimde glukoz:66(normal değer:74-106),demir 83, tsh 2.546, free t3 5.54, free t4 8.78,ferritin 25.70,folik asit 13.1...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Op. Dr. H. Yeşim YERÇOK

    Kan şekeri ve tsh değerleriniz normal, sadece kansızlığınız için demir takviyesi almanız gerekiyor.

  • Akdeniz anemisi şüphesi

    Eywallah hocam tesekkur ederim ben biraz arastirma yaptim bu değerler için . bir çok hastaligin cagrismasi olabilir diyor. sizce doğru mu . yani arastirilmasi lazim bir durum mu . birde kansizliktan şüphelendiler demiştim bagirsak ve mide kansizlik anemi b12 vitamin anemisi gibi sorunlar yaratir mi...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Eşref ARAÇ

    Yrd. Doç. Dr. Eşref ARAÇ

    Kabızlığınızın araştırılması gerekir. ancak kansızlık durumu yok ve araştırılması gerekmez

  • Troksin azlığı

    Merhaba doktor hanım.oğlum 3.5 yaşında. 15 kilo, boyu:102 cm. çok terlediği için doktora götürdük. kan testi yapıldı kansızlık yok vitaminler normal. tsh normal. sadece tiroksin hormonu alt sınır.1.07 oğlumun ki 0.88 bir ay önce bronşit olmuştu . bu yüzden düşük çıkmış olabilirmi. bu değer bir soru...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşin UÇKUN KİTAPÇI

    Doç. Dr. Ayşin UÇKUN KİTAPÇI

    Demet hanım, bu konuyu çocuğunuzu muayene ettireceğiniz bir çocuk endokrinoloji uzmanı ile tartışmanızı öneririm. çünkü laboratuvar testleri her zaman yanlış olabilir. yani tek başına laboratuvar sonuçlarına göre bir yorum yapmak yanlış olur. iyi günler dilerim.

  • Akdeniz anemisi şüphesi

    S.a hocam . akdeniz anemisinden suphelendilerr .hematoloji muayene ve bir kan testi daha istedi sikinti yok dedi . sonra troid birsrryin yok dedi. ama benim sikintilarim hala devam ediyor . uzun zamandir büyük abdestimi yapamiyorum . kan drgerlerim sürekli boyle bazen inişli cikisli ama hic bir zama...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Eşref ARAÇ

    Yrd. Doç. Dr. Eşref ARAÇ

    Ve aleyküm selam... kan sonuçlarınızda önemli bir sorun yok. büyük abdesti yapamama konusuna gelince , düzenli ve lifli gıda ile beslenme , egzersiz ve düzenli tuvalet alışkanlıklarıyla düzeleceğini düşünüyorum. düzelmezse şikayetleriniz için bir dahiliye ve genel cerrahi uzmanına muayene olabilirsi... Cevabı gör

  • Holter ve aritmi

    Hocam daha evvelden bir cok kez carpinti icin holter cektirmistim ama bir sorun cikmamisti.erken atim hissettigim son gunlerde ki holter sonuclarim 2 adet izole vea,toplam 1400 adet svea,36 adet svcouplet,3 kez svtrigemine,54 kez 3-4 vurusluk svrun izlenmistir.sonuç:sık svea ,svcouplet ve sık svrun...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Concor iyi gelir ama bir anksiyolitik ilaç almanızı ve gıayr ve kansızlık tahlillerinizi yaptırmanızı ömeririm

  • Fosfor fazlalığı mı?

    Merhabalar. ben yaklaşık 8 ay önce anlam veremediğim bi kaşıntı batma ve yanma hissiyle acile gittim besin alerjisi olabilir dedi doktor. alerji testinde hiç bir besine alerjim olmadığı çıktı. bunun üzerine tekrar et süt ürünleri ve ekmek gibi tahıl ürünleri yediğimde tekrar kaşıntı batma ve yanma o...

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Ramazan ERSOY

    Yrd. Doç. Dr. Ramazan ERSOY

    Cilt kaşıntısının birçok nedeni olabiliyor bazen gıdalar tetikleyebilir alerjik olan ürtiker egzema besin alerjilerinde benzeri reaksiyonlar görülebilir özellikle gıdanın içeriğinde bulunan bazı alerjenlerden uzak durmak yeterli olur fakat yine de detaylı inceleme ve tetkiklerin yapılması gereklidir... Cevabı gör

  • Vücut dikenlenmesi ve ellerde yanma

    Merhabalar vücudumda dikenlenme vardı doktorum kansızlıktan dolayı demir ilacı ve vitamin yazdı fakat kullandıktan sonra ellerimde vücudumda yanma kaşıntı ve kızarıklık oluştu. bunların sebebi nedir acaba?

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Ramazan ERSOY

    Yrd. Doç. Dr. Ramazan ERSOY

    Ne yazık ki demir ilaçları en alerjik ilaçlardandır özellikle ilaç aldıktan sonra vücutta kaşıntı kızarıklık oluştuysa ilaç kesilip alternatif ilaç tedavilerini değerlendirmek gerekir.

  • Test sonuçlarim

    Hocam merhaba 16 yaşinda yiğenim var biyopsi sonuçlarini yorumlayabilirmisiniz? makroskopi: tek parça 2,5 cm uzunlukta biyopsi materyali 1pt,1k. 25.01.2017 dr. gk mikroskopi: bak = immünohistokimya =cd 3, cd 20, mpo, cd 5, cd 7, cd 34, cd 10, tdt histokimya =retikulum yeterlilik =y...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın arzu yıldırım, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kansızlık ( anemi ), lökosit artışı ( lökositoz ), trombosit düşüklüğü ( trombositopeni ) nedeniyle hastanızda gerekli olan ileri tetkikler istenmiş. önde gelen tetkiklerden kemik iliği biyopsisi yeterli bir şekilde alınmış ve çok ay... Cevabı gör

  • Kansızlık tedavi

    Merhaba bana yardımcı olur musunuz 23 yaşındayım benim baş içi dönme birden fenalık dedikleri his ondan sonrasında hemen çarpıntı başlaması oluyor du kan testı yaptırdım olan hastasıyım cıtoles kullanıyorum . kan sonucum da ferritin 4 hgb 9.5 b12 106 demir bağlama 391 demir serum 17 çıktı d vitamini...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Kansızlık çarpıntı ve yorgunluk yapabilir. kahveyi bir gün içmeyerek nedenin bu olup olmadığını test edebilirsiniz. geçmiş olsun.

.